Connect with us

Yerel

UTKU, “MANİPÜLASYONLARLA GERÇEKLERİ ÖRTEMEZSİNİZ!”

CHP Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, Karacabey Belediye Meclisi’nin son toplantısında yaşanan tartışmalar üzerine yaptığı kapsamlı açıklamada, Belediye Başkanı Fatih Karabatı’yı “gerçek sorunları konuşmak yerine gündemi bilinçli şekilde saptırmakla” eleştirdi. Utku, meclis kürsüsünün kişisel polemiklerle değil, şehrin çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili hesap verilebilirliğin sağlanacağı bir alan olması gerektiğini vurgulayarak, Başkan Karabatı’nın eleştiriler karşısında konuyu sürekli farklı yönlere çektiğini ve sorumluluktan kaçtığını ifade etti.

Açıklamasında, son meclis toplantısında gündemin “sahte hesaplar”, “itibar suikastı” ve “baklava kutusunda dolar” gibi söylemlerle bulandırıldığını belirten Utku, bu tavrın Karacabey halkının gerçek beklentilerinin üzerini örttüğünü kaydetti. Günlerdir Bursa basınında geniş yer bulan ve kamuoyunda tartışılan konuları yok saymanın mümkün olmadığını belirten Utku, “Eğer bu yayınlar sahteyse, neden bölge basınında bu kadar konuşuluyor?” diyerek Başkan Karabatı’nın çelişkili açıklamalarına dikkat çekti.

Utku’nun açıklaması şu şekilde;

“Karacabey Belediye Meclisi’nde son toplantıda yaşanan tartışmalar, Belediye Başkanı Sayın Fatih Karabatı’nın gerçek sorunları konuşmak yerine gündemi bilinçli şekilde manipüle etmeyi tercih ettiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Meclis kürsüsü, kişisel polemiklerin değil; belediyenin yönetimindeki aksaklıkların, kamu adına hesap sorulması gereken konuların ele alınacağı yerdir. Ancak Sayın Karabatı, eleştirileri yanıtlamak yerine konuyu sürekli başka alanlara çekerek sorumluluktan kaçma alışkanlığını sürdürmektedir.

Son meclis toplantısında da aynı tutum sergilenmiş; “sahte hesaplar”, “itibar suikastı”, “baklava kutusunda dolar” gibi söylemlerle hem gündem bulandırılmış hem de belediyenin yönetim zaafları perdelemeye çalışılmıştır. Üstelik Sayın Başkan’ın, “bot hesap” dediği yayınlarla ilgili “tekzip edecek muhatap bulamıyoruz” açıklaması, başlı başına bir çelişkidir. Çünkü aynı konuyla ilgili haberler günlerdir Bursa basınında geniş yer bulmakta, kamuoyu tarafından tartışılmaktadır. Eğer bu yayınlar sahteyse, neden bölge basınında bu kadar konuşulmaktadır? Sayın Karabatı’nın kamuoyunun açıkça gördüğü gerçekleri görmezden gelmeyi alışkanlık haline getirdiği açıktır.

Bugün Karacabey’in çözüm bekleyen onlarca sorunu ortadayken, belediye yönetiminin sorumluluktan uzak, polemik üretmeye dayalı yaklaşımı artık kabul edilemez bir noktaya gelmiştir. Sevgi Yolu’ndan Bursa Caddesi’ne, altyapıdan hizmet alımlarına kadar birçok konuda yaşanan gecikmeler ve tutarsızlıklar herkesin gözleri önündedir. Buna rağmen mecliste yöneltilen sorulara net ve tatmin edici yanıtlar verilmemesi kaygı vericidir.

Özellikle 750 bin TL’lik müşavirlik hizmeti konusu, kamuoyunda ciddi soru işaretleri yaratmaya devam etmektedir. Doğrudan temin yoluyla yapılan bir aracılık hizmetinin, meclis kürsüsünde “ihale yöntemiyle gerçekleştirilmiş bir süreç” gibi gösterilmesi; hem şeffaflıktan uzak bir yönetim tarzının açık göstergesidir hem de kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı operasyonudur.

Bu noktada kamuoyu adına soruyoruz:

  • Bu doğrudan temin için hangi firmalardan kaç TL’lik teklif alındı?
  • Bu firmaların isimleri nedir, teklif tutarları hangi kriterlere göre belirlendi?
  • Bir aracılık hizmeti için 846 bin TL ödenmesini zorunlu kılan gerekçe nedir?
  • Karacabey esnafı ödeme alamazken, bu firmaya fatura tarihinden itibaren kaç gün içinde ve hangi yöntemle ödeme yapılmıştır?
  • Bu hizmet için belediye personeli neden yetersiz görülmüştür?

Şeffaflık iddiasında bulunan bir yönetimin, böylesine kritik bir harcamaya ilişkin bu temel sorulara bile net bir yanıt verememesi, kamu güvenini daha da zedelemektedir. Mecliste hiçbir soruya tatmin edici açıklama yapılmamış, bunun yerine konuyla ilgisi olmayan suçlamalarla gündem dağıtılmaya çalışılmıştır. Bu tutum, Karacabey halkının aklıyla alay etmektir.

Sayın Başkan’ın tartışmanın aslıyla hiçbir ilgisi olmayan ‘baklava kutusu’ benzetmeleri ise talihsizliktir. Kaldı ki geçmişte ayakkabı kutularıyla gündeme gelen süreçlerde en sert tepkiyi gösterenlerin bugün böyle söylemler üzerinden siyaseti bulandırmaya çalışması, kendi tutumlarıyla çelişmektedir

Tüm bunların yanında, Sayın Karabatı’nın bizim asıl neyi sorguladığımızı dahi anlayamadığı ortadadır. Parti değiştirmeden önce, “hükümetten daha kolay destek alacağız, projeler daha hızlı ilerleyecek” sözlerini sıklıkla dile getiren Sayın Başkan’a sormak isteriz:

AK Parti’ye geçiş sürecinde beklediği desteği bulamadığı için mi bugün aracılık hizmeti alma ihtiyacı doğmuştur?

Bizim itirazımız, hizmet alınmasına değil; bu hizmetin geçmişte alınabilecekken bugün siyasi gerekçelerle zorunluymuş gibi sunulmasına yöneliktir. Asıl tutarsızlık tam olarak buradadır.

Öte yandan Karacabey’in çözüm bekleyen sorunları her geçen gün büyümektedir:

  • Kırsal mahallelerin temel ihtiyaçları karşılanamamaktadır,
  • Kentin trafik ve otopark sorunu çözülememektedir,
  • Karacabey’in kıt kaynakları, kamu yararıyla bağdaşmayan keyfi uygulamalara harcanmaktadır.

Bu tablo, belediye yönetiminin önceliklerini acilen gözden geçirmesi gerektiğini açıkça göstermektedir.

CHP olarak, Karacabey halkının hakkını korumak, yapılan harcamaların hesabını sormak ve belediyecilikte gerçek şeffaflığın sağlanması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

KARACABEY’DE KORKUTAN OLAY: 1 KİŞİ AĞIR YARALANDI!

Drama Mahallesi’nde meydana gelen olayda, devrilen asırlık çınar ağacı bir motosiklet sürücüsünü ağır yaralarken, bir ticari takside büyük çapta maddi hasar oluşturdu. Esnafın, ağacın riskli olduğuna dair daha önce ihbarda bulunduğu iddiası ise dikkat çekti.

Drama Mahallesi Adliye Caddesi üzerindeki dörtyol ağzında dün saat 17:00 sıralarında korku dolu anlar yaşandı. Yol kenarında bulunan asırlık çınar ağacı, henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük bir gürültüyle yola devrildi.

Motosiklet sürücüsü altında kaldı

Ağacın devrildiği esnada cadde üzerinde seyir halinde olan Deniz U.G. (42) idaresindeki motosiklet, devasa gövdenin altında kaldı. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine hızla polis, sağlık, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralanan sürücü Deniz U.G., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karacabey Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Ticari taksi zarar gördü

Devrilen ağaç, yol kenarında park halindeki bir ticari taksinin de üzerine düştü. Araçta kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önlerken, otomobilde çok büyük maddi hasar meydana geldi. İtfaiye ve belediye ekipleri, caddeyi trafiğe kapatarak ağacı motorlu testerelerle parçalara ayırdı ve iş makineleri yardımıyla yoldan kaldırdı.

Esnaftan “İhbar ettik, önlem alınmadı” iddiası

Olayın ardından bölge esnafından çarpıcı bir iddia geldi. Yaklaşık 2 ay önce yoldan geçen bir kamyonun söz konusu ağaca çarparak hasar verdiğini belirten vatandaşlar, durumu belediye ekiplerine bildirdiklerini ve ağacın tehlike arz ettiği için kesilmesini talep ettiklerini öne sürdü. İddiaya göre, yapılan ihbarlara rağmen ağaçla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı.

Polis ekipleri, geniş çaplı maddi hasar ve yaralanmaya yol açan olayla ilgili tahkikat başlattı.

Continue Reading

Yerel

ÖZDAĞ KARACABEY’E GELİYOR

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 15 Mayıs 2026 Cuma günü Karacabey’de bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacak. Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılan program kapsamında Özdağ’ın ilçe teşkilatıyla bir araya geleceği, esnaf ziyaretleri gerçekleştireceği ve çeşitli STK temsilcileri ile toplantı yapacağı bildirildi.

Yoğun bir programla Karacabey’e gelecek olan Özdağ’ın saat 10.30’da ilçeye giriş yapmasının ardından partililer tarafından karşılanacağı öğrenildi. Karşılama programının ardından Zafer Partisi Karacabey İlçe Binası’nda teşkilat üyeleriyle buluşacak olan Özdağ’ın burada partililerle değerlendirme toplantısı yapması bekleniyor.

Programın devamında ise ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirilecek. İlçe binasından başlayacak ziyaret güzergâhında Özdağ’ın vatandaşlarla sohbet edeceği, esnafın sorun ve taleplerini dinleyeceği belirtildi. Özellikle ekonomik sıkıntılar, üretim maliyetleri ve yerel esnafın yaşadığı sorunların ziyaret sırasında gündeme gelmesi bekleniyor.

Özdağ’ın Karacabey programındaki önemli duraklardan biri de saat 12.00’de gerçekleştirilecek toplantı olacak. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı, Ziraat Odası Başkanı ile ilgili temsilcilerin katılacağı ifade edilirken, Karacabey’in ekonomik yapısı, tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeler ile üreticilerin yaşadığı sorunların ele alınacağı kaydedildi.

Programın son bölümünde ise Özdağ’ın saat 13.00’te Ulu Camii’nde cuma namazına katılacağı açıklandı.

“Karacabey’in sesi genel başkanımıza doğrudan iletilecek”

Ziyaret öncesinde açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanı Vahit Can Demir, Karacabey açısından önemli bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirterek tüm vatandaşları programa davet etti.

Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ’ın Karacabey’e gerçekleştireceği ziyaret bizim için son derece kıymetlidir. Karacabey, tarımıyla, üretimiyle, sanayisiyle ve çalışkan insanlarıyla Bursa’nın en önemli ilçelerinden biridir. Ancak buna rağmen vatandaşlarımızın uzun süredir çözüm bekleyen birçok sorunu bulunmaktadır. Bizler bu ziyaretin sadece siyasi bir program olmasının ötesinde, Karacabey’in gerçek gündeminin doğrudan genel başkanımıza aktarılacağı önemli bir buluşma olacağına inanıyoruz.

Esnafımız ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Çiftçimiz artan maliyetlerle mücadele ediyor. Gençlerimiz gelecek kaygısı yaşıyor. Bizler sahada vatandaşlarımızın tüm bu sıkıntılarını birebir dinliyoruz. Sayın Genel Başkanımızın Karacabey ziyaretinde hem esnafımızla hem vatandaşlarımızla birebir temas kuracak olması çok değerli. İlçemizin beklentilerini ve taleplerini kendisine doğrudan iletme fırsatı bulacağız.”

Karacabey’de birlik ve beraberlik vurgusu yapan Demir, ziyaretin geniş katılımla gerçekleşmesini beklediklerini belirterek şöyle devam etti:

“Biz Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı olarak ayrıştıran değil birleştiren bir siyaset anlayışını önemsiyoruz. Bu nedenle programımıza sadece partililerimizi değil, Karacabey’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Genel Başkanımızın halkla iç içe olacağı bir program hazırladık. Vatandaşlarımız gelip düşüncelerini paylaşabilecek, sorunlarını doğrudan ifade edebilecek.

Karacabey’de güzel bir birliktelik yaşanacağına inanıyoruz.”

Continue Reading

Yerel

ESKİ ASTSUBAY SUDA ÖLÜ BULUNDU

Karacabey’de yaşayan 26 yaşındaki eski astsubay Fatih Tosun, Kurşunlu sahilinde su içerisinde ölü bulundu. Gece saatlerinde evden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan genç adam için başlatılan geniş çaplı arama çalışmaları sabah saatlerinde acı haberle sonuçlandı.

Edinilen bilgilere göre Canbalı Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan Fatih Tosun, gece saatlerinde babasından otomobilin anahtarını alarak evden çıktı. Uzun süre eve dönmeyen ve kendisine ulaşılamayan Tosun için ailesi güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulundu.

İhbar üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Çalışmalara Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, AFAD ve jandarma personeli de katıldı. Özellikle Kurşunlu Mahallesi Ihlamur Parkı çevresi ile sahil hattında yoğunlaştırılan çalışmalarda ekipler, sabah saat 06.00 sıralarında denizde hareketsiz halde bir kişiyi fark etti. Yapılan incelemede bulunan kişinin Fatih Tosun olduğu belirlendi.

Olay yerine sevk edilen ekipler tarafından sudan çıkarılan Tosun’un hayatını kaybettiği tespit edildi. Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından genç adamın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ardından bir gün sonra 2 No’lu Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Fatih Tosun’un Van’da astsubay olarak görev yaptığı, yaklaşık 2 ay önce görevinden ayrılarak memleketi Karacabey’e döndüğü öğrenildi. Genç yaşta hayatını kaybeden Tosun’un ölümü ailesi ve yakın çevresini yasa boğdu.

Cumhuriyet Savcılığı olayın şüpheli ölüm kapsamında değerlendirilmesi nedeniyle geniş çaplı soruşturma başlatırken, Tosun’un son görüştüğü kişiler ve olay öncesindeki hareketleri de araştırılıyor. Kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı bildirildi.

Continue Reading

Trending