Connect with us

Spor

SPOR’DA BÜYÜK ORGANİZASYON

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün organize ettiği 2025-2026 Spor Sezonu Okul Sporları Müsabakalarına, 09 Şubat 2026 pazartesi günü yapılacak voleybol müsabakaları ile start veriliyor. 15 Mayıs 2026 tarihine kadar etap etap sürmesi planlanan grup maçlarının tamamlanması ile birlikte grup birincisi olan okul ve takımlar, il merkezinde yapılacak il final müsabakalarına katılmaya hak kazanacaklar.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, konuya ilişkin yaptığı bilgilendirmede; “2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılının 2. Dönemi ile birlikte 09 Şubat 2026 Pazartesi günü yapılacak olan voleybol müsabakaları ile Okul sporları müsabakalarına start vereceğiz.

Voleybol müsabakalarının bitiminin ardından, futsal – futbol – 3×3 basketbol – bocce –  dart ve masa tenisi ile okul sporları müsabakaları tamamlanacaktır.

Okul Sporları Müsabakalarına Voleybolda 33, Futsalda 31 – Futbolda 12 –  3×3 Basketbolda 27 –  Bocce de 57 –  Dartta 29 ve Masa Tenisin de 45 okul takımı olmak üzere toplamda 234 okul takımı katılacak olup 570 resmi müsabaka yapılacaktır. Okul sporları müsabakalarına 2026 yılında 2000’e yakın sporcunun katılması beklenmektedir. Yapılacak müsabakalar büyük bir heyecana sahne olacak ve de öğrenciler kıyasıya yarışma imkanı bulacaktır. Hemen sonrasında Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Finali Karacabey Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilecektir. Akıl ve Zeka Oyunlarına 200’ü aşkın sporcunun katılması beklenmektedir.

Okul sporları ile akıl ve zeka oyunları spor organizasyonlarımızın bitimiyle beraber spor faaliyetlerimiz devam edecektir. Mayıs ayı içerisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri, Haziran ayında başlaması planlanan Yaz Spor Okulları, Temmuz ayında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü spor etkinlikleri, Ağustos ayı içerisinde Yaz Kur’an Kursları spor etkinlikleri ve Ekim ayı içerisinde Amatör Spor Haftası etkinlikleri ve yine Cumhuriyet Bayramı kapsamında atletizm koşuları ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında satranç turnuvası etkinlikleri planlanmıştır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız organizasyonlarda ana hedef çocuk ve gençlerimizin spora yönlenmelerini ve iyi birer insan olmalarını sağlamaktır.

Tüm bu spor etkinliklerimizin gerçekleştirilmesinde desteklerini veren başta İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve sporcu kaynağımız olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Yarışmalara katılacak olan tüm takımlarımıza ve çalıştırıcıları Beden Eğitimi Öğretmenlerimize, görevlilerimize müsabakalar ve etkinlikler sürecinde başarılar diliyorum.” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Spor

GENÇLİK KUPASI ŞAMPİYONU CRAZY FK OLDU!

Karacabey Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Gençlik Kupası Final Programı, yoğun katılım eşliğinde tamamlandı. Turnuva boyunca mücadele eden takımlar, final müsabakalarıyla organizasyonu noktaladı.

Final programına; AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Akın, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeyda Ünal, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can Akbay, il ve ilçe teşkilat mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

Turnuva sonunda Crazy FK şampiyon olurken, PauOle ikinci, Dereboyu FK ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Akın, yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin sporla bir araya gelmesi, birlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmesi bizim için çok kıymetli. Karacabey Gençlik Kollarımızı başarılı ve düzenli bir organizasyona imza attıkları için tebrik ediyorum,” ifadelerini kullandı.

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever ise, “Karacabey Gençlik Kollarımızın ortaya koyduğu bu organizasyon, gençliğe verilen önemin somut bir göstergesidir. Emeği geçen tüm genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum,” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı da yaptığı değerlendirmede, “Gençlerimizin sporla iç içe olduğu her çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz. Karacabey Gençlik Kolları’nın düzenlediği bu anlamlı organizasyon, ilçemiz adına örnek bir etkinlik olmuştur,” şeklinde konuştu.

Program sonunda açıklamalarda bulunan Karacabey İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can Akbay, “Gençlik Kupası sürecinde emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza, hakemlerimize, takımlarımıza, saha görevlilerimize ve bizleri yalnız bırakmayan protokol üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu organizasyon, Karacabey gençliğinin birlik ve dayanışmasının bir göstergesidir,” ifadelerini kullandı.

Karacabey Gençlik Kolları tarafından organize edilen Gençlik Kupası, ilçede sporun ve gençlik çalışmalarının güçlenmesine katkı sağladı.

Continue Reading

Spor

KARACABEY BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPORA GÜÇLÜ DESTEK

Karacabey Belediyesi, amatör spora verdiği güçlü destekle yeni sezona iddialı bir giriş yapıyor. Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın öncülüğünde voleybol ve basketbol branşlarında altyapıdan bölgesel takımlara uzanan kapsamlı bir yapılanma hayata geçirilirken, artan takım sayıları ve elde edilen başarılar Karacabey’in spor vizyonunu her geçen gün daha da ileri taşıyor. Altyapıdan yetişen sporcularla kurulan bölgesel takımlar, gençlerin sporla gelişimini desteklerken ilçede amatör sporun geleceğine umut oluyor.

Karacabey Belediyesi, amatör spor ve altyapı çalışmalarına verdiği önemi yeni sezonda da somut adımlarla ortaya koyuyor. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, voleybol ve basketbol branşlarında oluşturulan güçlü yapılanmayla Karacabeyli gençlerin sporla buluşmaya devam edeceğini vurguladı. Yeni sezon öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Karabatı, hem mevcut altyapı takımlarının sayısındaki artış hem de bölgesel düzeydeki hedeflerin ilçedeki spor vizyonunu ileri taşıdığını ifade etti.

Voleybolda altyapıdan bölgesel takıma uzanan yapılanma

Karacabey Belediyesi, voleybol branşında bu sezon 5 kız ve 1 erkek olmak üzere toplam 6 altyapı takımıyla liglere katılıyor. Altyapıya yapılan yatırımların meyvesini vermeye başladığını belirten Belediye Başkanı Fatih Karabatı, bölgesel kadın voleybol takımının da yine altyapıdan yetişen sporcularla kurulduğunu açıkladı. Bölgesel takımın müsabakalarının da çok yakında başlayacağı, altyapı ve bölgesel yapılanmanın maçlarının önümüzdeki hafta itibarıyla start alacağı bildirildi.

Başkan Karabatı, “Amacımız sadece bugünü değil, yarını da inşa etmek. Altyapımızdan yetişen sporcularımızla bölgesel düzeyde rekabet eden takımlar oluşturmak, Karacabey’in spor kimliğini güçlendirmek istiyoruz.” dedi.

Basketbolda başarı devam ediyor

Basketbol branşında ise Karacabey Belediyesi, 3 kız ve 1 erkek olmak üzere toplam 4 altyapı takımıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon elde edilen önemli başarıya da değinen Başkan Karabatı, U10 Minik Kız Basketbol Takımı’nın Bursa ikinciliği başarısının gurur verici olduğunu belirterek sporcuları, antrenörleri ve emeği geçen herkesi tebrik etti. Bu başarının, doğru planlama ve disiplinli çalışmanın sonucu olduğunun altını çizdi.

Sporla gelişen nesiller

Yeni sezon öncesinde sporculara da mesaj veren Belediye Başkanı Karabatı, “Hem voleybol hem de basketbol branşlarımızda mücadele edecek tüm sporcularımıza sağlıklı, centilmence ve başarılı bir sezon diliyorum. Gençlerimizin sporla gelişmesi, disiplinli, özgüvenli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi en büyük hedefimiz.” ifadelerini kullandı.

Sahada inceleme, öğrencilerle buluşma

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Gençlik ve Spor İşleri Birimi tarafından yürütülen voleybol ve basketbol amatör spor çalışmalarını yerinde inceledi. Antrenman alanlarını gezen Başkan Karabatı, sporcular ve öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti, onların görüş ve beklentilerini dinledi. Ziyaret sırasında antrenörlerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Karabatı, belediye olarak amatör spora desteğin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Karacabey Belediyesi, yeni sezonda da altyapı odaklı yaklaşımı, artan takım sayıları ve hedef büyüten projeleriyle ilçede sporun yaygınlaşmasına ve gençlerin çok yönlü gelişimine katkı sunmaya devam edecek.

Continue Reading

Spor

KARACABEY BELEDİYESPOR GALİBİYET HASRETİNE SON VERDİ

Karacabey Belediyespor, kendi sahasında oynadığı karşılaşmada İskenderunspor’u 4-3 mağlup ederek uzun süredir devam eden galibiyet hasretine son verdi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele, futbolseverlere adeta gol düellosu yaşattı.

Maça istekli başlayan Karacabey temsilcisi, hücumda etkili bir oyun ortaya koyarken, karşılaşma boyunca tempo bir an olsun düşmedi. Karacabey Belediyespor’un gollerini Muhammed Ali Yılmaz, Muhammed Enes Yılmaz (2) ve İbrahim Can Köse kaydetti.

Rakibin geri dönüş çabalarına rağmen skor üstünlüğünü korumayı başaran mavi-siyahlı ekip, sahadan 3 puanla ayrılarak hem moral buldu hem de taraftarını sevindirdi. Tribünleri dolduran Karacabeyli futbolseverler, maç sonunda galibiyeti uzun süre alkışlarla kutladı.

Bu sonuçla birlikte Karacabey Belediyespor, puanını 21’e yükselterek ligdeki 14’üncü sıradaki yerini korudu. Alınan galibiyet, temsilcimiz adına ligde kalma mücadelesi açısından kritik bir önem taşıdı.

Continue Reading

Trending