Connect with us

Yerel

ÜNEN, “PARTİYİ KARANLIKTAN ÇIKARMAYA GELİYORUZ”

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Örgütü’nün 39. Olağan Kongresi’nde kürsüde söz alan İlçe Başkan Yardımcısı Oğuzhan Ünen, partideki karanlıkları aydınlatma çağrısı yaptı. Ünen, gençleşme, değişim ve halkla bütünleşme vurgusu yaparken, geçmişte yapılan hatalara sert eleştiriler yöneltti ve partililere “Şimdi koltuk değil, halkın güvenini yeniden inşa etme zamanı” mesajı verdi.

Ünen’in genel kurulda ses getiren konuşması şöyle;

“Değerli yol arkadaşlarım, kıymetli Cumhuriyet Halk Partililer,
Bugün burada sadece olağan kongremizi yapmak için değil, bu partinin geleceğini kuracak karanlıkları aydınlatmak için toplandık. Bizim hikâyemiz, gençleşmenin, değişimin ve kararlılığın hikâyesidir.

Göreve geldiğimizden bu yana örgütümüzü gençleştirdik, enerjimizi artırdık. Daha çok sahaya çıktık, sokaktaki yurttaşı dinledik. Üniversitelisinden memuruna, işçisinden esnafına, ev kadınlarına kadar herkesten geri dönüşleri aldık: Halk artık değişim istiyor. Anketler bunu gösteriyor; değişmeyen aynı kafalar ve çözümsüz problemlerden halk yoruldu.

Ekonomide hayat zorlaştı. Enflasyon kazançlarımızı her geçen ay eritti. Elektrik, doğalgaz, ulaşım, kira… Her şey cep yakıyor. İnsanlar “Bu fiyatlarla nasıl geçineceğim?” diye sormaya başladı. Bunları ört bas etmek yerine yüzleşmeliyiz. Bizim işimiz çözmek; halkı teselli etmek değil, çözümlerle güven vermektir.

Dış politikadan eğitim sistemine, adaletten liyakata kadar her alanda eksiklikler var. Suriyeliler meselesi, göç dalgaları, sınır güvenliği… Bunlara dair net ve tutarlı politikalar üretilemiyor. Gençlerimiz işsiz; eğitimi bitirip umutla dışarı bakan ailelerin beklentisi boşa çıkıyor. Bunlar sadece devletin değil, yönetenlerin sorunudur.

Ama bir gerçek daha var: Bu süreç kolay olmadı. İstanbul İl Başkanlığı üzerinden yürütülen basiretsiz tutumların ve yanlış yönlendirmelerin bedelini hep birlikte ödedik. Partimize ihanet edenleri gördük. Yanımızda duruyormuş gibi görünüp geriden hançerleyenleri tanıdık.

Eski Genel Başkan ve ekibinin yanlış tercihleri yüzünden sahada “CHP’den olmaz” diyen vatandaşlarla karşılaşmaya başladık. Bunlar basit fikir ayrılıkları değil; güven kaybı üreten tercihlerdir. Bizim suçumuz değil, bu duruma izin veren zihniyetin sorumluluğu vardır.

Geçmişe dönüp baktığımızda, bu partiyi kişisel hesaplara ve koltuk kavgalarına alet edenlerin bizi sattığı düşüncesinden kaçamıyoruz. Art niyetli olanları artık büyük ölçüde görüyoruz. Ve ben açıkça söylüyorum: O tarafta bulunanlara saygı duymuyorum.

Bazı milletvekilleri mitinglerde rock star gibi poz vermeyi bırakmalıdır. Bu örgütün yükünü taşımayanlar yalnızlaştırılmalıdır. Eğer milletvekiliysen, halk seni vekil seçmişse burada halkın sorunlarını temsil etmek zorundasın, fotoğraf karesini değil. Bu zihniyetin bu partiye verdiği zarar ortadadır.

Ve ben, görece dindar bir ailede büyümüş ve bu fikrin değerini kendi kendime fark etmiş bir genç olarak; o kalabalığın içinde bu fikri yalnız başına benimsemenin ne demek olduğunu tecrübe etmiş bir genç olarak; bu süreçten geçerken kendi canına kıyan başka gençlerin haberlerini okurken her defasında yüreği dağlanmış bir fikirdaşınız olarak; 2013’te Gezi Parkı’nda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın yaşıtı olup, bugün 31 yaşında kızının başını okşarken o günü beynine mıh gibi çakan bir fikirdaşınız olarak söylüyorum: Bugünkü kavgayı vakit kaybından öte bir hainlik olarak görüyorum.

Eğer biz bu karanlıkların tekrar üstümüze çökmesini istemiyorsak, başka aileler aynı acıyı yaşamasın diyorsak, bu ülkenin çocukları sadece fikirlerinden ötürü hayatını kaybetmesin diyorsak; bugün koltuk düşünmenin, makam hesapları yapmanın, pozisyon almanın zamanı değildir!

Bizim kavgamız şahıslarla değil, bir zihniyetledir. Bu zihniyetin adı atalettir, statükodur, enerjimizi tüketen karanlıktır.

Ama biz bu karanlığı yırtmaya geliyoruz. Değişimden, gençliğin umudundan korkmadan; halkın güvenini yeniden inşa ederek… Çünkü biz halkla birlikte varız.

Ve şunu bilin:

Bizi sattılar ama biz pes etmedik.

Bizi yalnız bıraktılar ama biz çoğaldık.

Bizi durdurmak istediler ama biz yürüdük.

Şimdi koşma zamanı!

Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında hak ettiği yere taşıyacağız. Halkımızın umudunu yeniden büyüteceğiz.”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

ERDEM SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Karacabey’de uzun yıllar eczacılık mesleğine hizmet eden, Karacabey’in ilk eczacılarından aynı zamanda siyasi ve sivil toplum alanındaki çalışmalarıyla tanınan Enver Erdem geçtiğimiz Pazartesi Günü hayatını kaybetti.

Ulu Camii’nde yoğun katılımlı cenaze töreni

Enver Erdem için dün Karacabey’de cenaze töreni düzenlendi. Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazına siyaset dünyasından isimler, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende yoğun katılım dikkat çekerken, Erdem’in sevenleri son görevini yerine getirmek üzere cami avlusunda bir araya geldi.

Cenaze namazının ardından Erdem’in naaşı, dualar eşliğinde doğup büyüdüğü topraklara, Küçükkarağaç Köyü’ne götürüldü. Burada aile kabristanlığında toprağa verildi.

Uzun yıllar eczacılık yapan Enver Erdem, mesleki yaşamı boyunca Karacabey’de sağlık alanında önemli hizmetlerde bulundu. İlçe halkı tarafından hem mesleki birikimi hem de sosyal yönüyle tanınıyordu.

Enver Erdem, yalnızca meslek hayatıyla değil, siyasi ve sivil toplum faaliyetleriyle de öne çıkan bir isimdi. 1983 yılında Doğru Yol Partisi’nin (DYP) Karacabey kurucu ilçe başkanlığı görevini üstlenen Erdem, ilçedeki siyasi yapılanmanın kuruluş sürecinde aktif rol oynadı.

Aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev alan Erdem’in, Karacabey’in sosyal ve siyasi hayatına uzun yıllar katkı sunduğu belirtildi.

Siyasi çevrelerde dikkat çeken zamanlama

Enver Erdem’in vefatının, Doğru Yol Partisi’nin kurucu genel başkanı Hüsamettin Cindoruk’un vefatından yalnızca iki gün sonra gerçekleşmesi, siyasi çevrelerde dikkat çeken bir tesadüf olarak değerlendirildi.

Erdem’in vefatı, hem meslektaşları hem de siyaset ve toplum hayatında birlikte yol yürüdüğü isimler arasında büyük üzüntüye yol açtı.

Continue Reading

Yerel

SAHİLLERDE AV YASAĞI BAŞLIYOR

Karacabey sahillerinde balıkçılığı yakından ilgilendiren av yasağı 15 Nisan itibarıyla başlıyor. Türkiye genelinde denizlerde uygulanacak yasak kapsamında gırgır ve trol tekneleri faaliyetlerine ara verecek. Uygulama 31 Ağustos’a kadar devam edecek.

Sürdürülebilirlik için kritik adım

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl uygulanan av yasağı, deniz ve iç sulardaki su ürünleri stoklarının korunmasını hedefliyor. Bilimsel ve çevresel veriler doğrultusunda alınan kararın, aşırı ve bilinçsiz avcılığın önüne geçerek denizlerdeki biyolojik çeşitliliği korumada önemli rol oynadığı vurgulandı.

Karacabey sahillerinde sıkı denetim

Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Karacabey’de, yasağın başlamasıyla birlikte denetimler en üst seviyeye çıkarılacak. Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sahada 7 gün 24 saat esasına göre görev yapacak.

Yeniköy ve Kurşunlu başta olmak üzere balıkçı barınakları, karaya çıkış noktaları, yol güzergahları ile satış noktaları aralıksız kontrol edilecek.

Geleneksel balıkçılık devam edecek

Yasak kapsamı dışında kalan, uzatma ağları ve çapari gibi yöntemlerle avcılık yapan küçük ölçekli kıyı balıkçıları ise tebliğ hükümlerine uymak şartıyla faaliyetlerini sürdürebilecek.

24 saat içinde stok bildirimi zorunlu

Yasak başlamadan önce avlanan ürünler için Karacabey’deki balıkçı ve işletmelerin, en geç 24 saat içinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurarak stok tespiti yaptırması gerekiyor. Bildirimi yapılmayan ürünlerin satışı, nakli ve işlenmesi yasak olacak.

Kurallara uymayana ceza var

Yetkililer, av yasağı süresince kurallara uymayan kişi ve işletmelere idari yaptırım uygulanacağını hatırlattı.

Tür bazlı av yasakları

Tebliğ kapsamında bazı türler için uygulanan yasak takvimi ise şöyle:

Kalkan: 15 Nisan – 15 Haziran

Karides: 15 Nisan – 31 Ağustos

Ahtapot: 15 Nisan – 31 Ekim

Mavi yengeç: 1 Mayıs – 30 Eylül.

Continue Reading

Yerel

HAMAM VE SAUNA KOMPLEKSİNİN TEMELİ ATILDI

Karacabey Belediyesi, ilçeye modern bir sosyal yaşam alanı kazandıracak Hamam – Sauna, Kafeterya ve Fitness Kompleksi projesinde ilk adımı attı. Kültürpark içerisinde 1035 metrekare kapalı alanda hayata geçirilecek tesis; dinlenme, sağlık ve sosyal yaşamı bir araya getirecek. Temel atma programında konuşan Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Hemşehrilerimizden gelen talepler doğrultusunda şekillendirdiğimiz bu projeyle, hasıl olan ve gerçekten ihtiyaç duyulan bir hizmeti hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Karacabey Belediyesi, ilçenin sosyal yaşamına değer katacak önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Kültürpark içerisinde inşa edilecek olan Hamam – Sauna, Kafeterya ve Fitness Kompleksi için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever ve başkan yardımcılarının katılımıyla düzenlenen programda projenin ilk adımı atıldı. Başkan Karabatı, temel atma düğmesine basarak çalışmaları resmen başlattı.

1035 metrekarelik modern tesis

Canbalı Mahallesi’nde, Karacabey Belediyesi mülkiyetinde bulunan alanda hayata geçirilecek proje, toplam 1035 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak. Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında tesis; hamam, sauna, kafeterya ve fitness alanlarını tek çatı altında buluşturacak.

Her detay düşünüldü

Proje, vatandaşların konforu ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlandı. Kompleks içerisinde; kadın ve erkekler için ayrı soyunma alanları, hamam bölümü (sıcaklık/hararet alanı, göbek taşı ve kurna alanları), duş alanları, dinlenme alanları, kapalı kafeterya ve fitness salonu yer alacak.

Kültür Parka sosyal canlılık katacak

Projenin en önemli hedeflerinden biri, Kültürpark’ın kullanım çeşitliliğini artırmak ve bölgeyi daha cazip bir yaşam alanına dönüştürmek. Aynı zamanda ilçe halkına modern hamam ve sauna hizmeti sunularak sosyal donatı ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Başkan Karabatı: “İhtiyaç duyulan bir hizmeti hayata geçiriyoruz”

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Fatih Karabatı, projenin ilçe adına önemli bir ihtiyacı karşılayacağını vurgulayarak, “Uzun süredir hemşehrilerimizden gelen talepler doğrultusunda şekillendirdiğimiz bu projeyle, hasıl olan ve gerçekten ihtiyaç duyulan bir hizmeti hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece bir yapı değil, içerisinde sosyal yaşamı, sağlıklı yaşamı ve dinlenme imkânlarını barındıran kapsamlı bir yaşam alanını ilçemize kazandırıyoruz. Önemsediğimiz ve titizlikle planladığımız bu projeyle Karacabey’imizin sosyal donatılarını güçlendiriyor, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. İlçemize değer katacağına inandığımız bu yatırımın Karacabey’imize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yaşam kalitesine katkı sağlayacak

Karacabey Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Hamam – Sauna ve Yaşam Kompleksi’nin tamamlanmasıyla birlikte hem vatandaşların dinlenme ve sosyalleşme ihtiyaçlarına cevap verilmesi hem de ilçenin rekreasyon kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Continue Reading

Trending