Yerel
ÜNEN, “PARTİYİ KARANLIKTAN ÇIKARMAYA GELİYORUZ”

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Örgütü’nün 39. Olağan Kongresi’nde kürsüde söz alan İlçe Başkan Yardımcısı Oğuzhan Ünen, partideki karanlıkları aydınlatma çağrısı yaptı. Ünen, gençleşme, değişim ve halkla bütünleşme vurgusu yaparken, geçmişte yapılan hatalara sert eleştiriler yöneltti ve partililere “Şimdi koltuk değil, halkın güvenini yeniden inşa etme zamanı” mesajı verdi.
Ünen’in genel kurulda ses getiren konuşması şöyle;
“Değerli yol arkadaşlarım, kıymetli Cumhuriyet Halk Partililer,
Bugün burada sadece olağan kongremizi yapmak için değil, bu partinin geleceğini kuracak karanlıkları aydınlatmak için toplandık. Bizim hikâyemiz, gençleşmenin, değişimin ve kararlılığın hikâyesidir.
Göreve geldiğimizden bu yana örgütümüzü gençleştirdik, enerjimizi artırdık. Daha çok sahaya çıktık, sokaktaki yurttaşı dinledik. Üniversitelisinden memuruna, işçisinden esnafına, ev kadınlarına kadar herkesten geri dönüşleri aldık: Halk artık değişim istiyor. Anketler bunu gösteriyor; değişmeyen aynı kafalar ve çözümsüz problemlerden halk yoruldu.
Ekonomide hayat zorlaştı. Enflasyon kazançlarımızı her geçen ay eritti. Elektrik, doğalgaz, ulaşım, kira… Her şey cep yakıyor. İnsanlar “Bu fiyatlarla nasıl geçineceğim?” diye sormaya başladı. Bunları ört bas etmek yerine yüzleşmeliyiz. Bizim işimiz çözmek; halkı teselli etmek değil, çözümlerle güven vermektir.
Dış politikadan eğitim sistemine, adaletten liyakata kadar her alanda eksiklikler var. Suriyeliler meselesi, göç dalgaları, sınır güvenliği… Bunlara dair net ve tutarlı politikalar üretilemiyor. Gençlerimiz işsiz; eğitimi bitirip umutla dışarı bakan ailelerin beklentisi boşa çıkıyor. Bunlar sadece devletin değil, yönetenlerin sorunudur.
Ama bir gerçek daha var: Bu süreç kolay olmadı. İstanbul İl Başkanlığı üzerinden yürütülen basiretsiz tutumların ve yanlış yönlendirmelerin bedelini hep birlikte ödedik. Partimize ihanet edenleri gördük. Yanımızda duruyormuş gibi görünüp geriden hançerleyenleri tanıdık.
Eski Genel Başkan ve ekibinin yanlış tercihleri yüzünden sahada “CHP’den olmaz” diyen vatandaşlarla karşılaşmaya başladık. Bunlar basit fikir ayrılıkları değil; güven kaybı üreten tercihlerdir. Bizim suçumuz değil, bu duruma izin veren zihniyetin sorumluluğu vardır.
Geçmişe dönüp baktığımızda, bu partiyi kişisel hesaplara ve koltuk kavgalarına alet edenlerin bizi sattığı düşüncesinden kaçamıyoruz. Art niyetli olanları artık büyük ölçüde görüyoruz. Ve ben açıkça söylüyorum: O tarafta bulunanlara saygı duymuyorum.
Bazı milletvekilleri mitinglerde rock star gibi poz vermeyi bırakmalıdır. Bu örgütün yükünü taşımayanlar yalnızlaştırılmalıdır. Eğer milletvekiliysen, halk seni vekil seçmişse burada halkın sorunlarını temsil etmek zorundasın, fotoğraf karesini değil. Bu zihniyetin bu partiye verdiği zarar ortadadır.
Ve ben, görece dindar bir ailede büyümüş ve bu fikrin değerini kendi kendime fark etmiş bir genç olarak; o kalabalığın içinde bu fikri yalnız başına benimsemenin ne demek olduğunu tecrübe etmiş bir genç olarak; bu süreçten geçerken kendi canına kıyan başka gençlerin haberlerini okurken her defasında yüreği dağlanmış bir fikirdaşınız olarak; 2013’te Gezi Parkı’nda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın yaşıtı olup, bugün 31 yaşında kızının başını okşarken o günü beynine mıh gibi çakan bir fikirdaşınız olarak söylüyorum: Bugünkü kavgayı vakit kaybından öte bir hainlik olarak görüyorum.
Eğer biz bu karanlıkların tekrar üstümüze çökmesini istemiyorsak, başka aileler aynı acıyı yaşamasın diyorsak, bu ülkenin çocukları sadece fikirlerinden ötürü hayatını kaybetmesin diyorsak; bugün koltuk düşünmenin, makam hesapları yapmanın, pozisyon almanın zamanı değildir!
Bizim kavgamız şahıslarla değil, bir zihniyetledir. Bu zihniyetin adı atalettir, statükodur, enerjimizi tüketen karanlıktır.
Ama biz bu karanlığı yırtmaya geliyoruz. Değişimden, gençliğin umudundan korkmadan; halkın güvenini yeniden inşa ederek… Çünkü biz halkla birlikte varız.
Ve şunu bilin:
Bizi sattılar ama biz pes etmedik.
Bizi yalnız bıraktılar ama biz çoğaldık.
Bizi durdurmak istediler ama biz yürüdük.
Şimdi koşma zamanı!
Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında hak ettiği yere taşıyacağız. Halkımızın umudunu yeniden büyüteceğiz.”
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login