Connect with us

Yerel

ÜLKÜ OCAKLARI’NDA SAĞINÇ DÖNEMİ

23 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirilen görevlendirme kapsamında, İl Başkanı Nurtaç Usta’nın takdirleri doğrultusunda, İl Başkan Vekili Serdar Peker tarafından Karacabey Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı görevine Serdar Sağınç atandı.

Serdar Sağınç’ın uzun yıllardır teşkilat içerisinde aktif görev aldığı ve gençlik çalışmalarında sorumluluk üstlendiği öğrenildi. Görevlendirmenin ardından açıklamalarda bulunan Sağınç, kendisine tevdi edilen görevin büyük bir sorumluluk içerdiğini vurguladı.

Sağınç, “Bu kutlu görevi şahsıma layık gören İl Başkanımız Sayın Nurtaç Usta’ya ve İl Başkan Vekilimiz Sayın Serdar Peker’e teşekkür ediyorum. Ülkü Ocakları; Türk gençliğinin milli ve manevi değerler ışığında yetiştiği, ahlaklı, disiplinli ve şuurlu bireyler olarak hayata hazırlandığı bir irfan ocağıdır. Karacabey’de bu anlayışı daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden çalışacağız.” dedi.

Yeni dönemde eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceklerini belirten Sağınç, özellikle gençlerin akademik ve kişisel gelişimine katkı sunacak seminer, konferans ve kültürel etkinliklerin planlandığını ifade etti. Sosyal sorumluluk projelerinin de artırılacağını dile getiren Sağınç, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, onları milli ve manevi değerlerle donatacak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Kapımız tüm genç kardeşlerimize açıktır.” şeklinde konuştu.

Teşkilat içerisinde birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Sağınç, Karacabey’de Ülkü Ocakları’nın daha aktif ve sahada görünür bir yapıya kavuşacağını sözlerine ekledi.

Görev değişimiyle birlikte Karacabey Ülkü Ocakları’nda yeni dönem resmen başlarken, önümüzdeki süreçte yapılacak faaliyetlerin kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

ORFEY SAVUNMA SANAYİ ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTURDU

Karacabeyli iş insanı, Orfey Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Uğur, Ramazan ayı dolayısıyla şehit ve gazi aileleri onuruna iftar programı düzenledi. 22 Şubat 2026 Pazar günü Karacabey Ramada Otel’de gerçekleştirilen program, ilçe protokolü ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yoğun bir atmosferde gerçekleşti.

İftar programına Karacabey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Batuhan Kılınç, Karacabey İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, DEVA Partisi Karacabey İlçe Başkanı Şaban Önen, Karacabey Sosyal Hizmetler Müdürü Osman Kahraman, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Üstündağ ile Esentepe Mahalle Muhtarı Özgür Sayın ve çok sayıda şehit yakını ile gazi katıldı.

Program kapsamında tasavvuf müziği dinletisi sunulurken, gerçekleştirilen semazen gösterisi Ramazan ayının manevi ruhunu yansıtan anlamlı anlara sahne oldu.

Vedat Uğur: “Bu topraklara borcumuzu asla unutmayacağız”

Gecede konuşan Vedat Uğur, duygusal ve kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. Karacabeyli kimliğinin kendisi için sadece bir memleket bağı değil, aynı zamanda bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Uğur, şu ifadeleri kullandı:

“Ben Karacabey’de doğmuş, bu sokaklarda büyümüş bir kardeşinizim. İş hayatımız farklı şehirlerde, farklı sektörlerde devam ediyor olabilir; ancak insanın kalbi memleketinde atar. Bu akşam burada bulunmamızın sebebi bir protokol gereği değil, bir gönül bağıdır. Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz, bu milletin onurudur. Onların fedakârlığı sayesinde bizler bugün güven içinde yaşıyoruz.”

Savunma sanayi alanında faaliyet gösteren bir şirketin yöneticisi olarak taşıdığı sorumluluğun bilincinde olduğunu ifade eden Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Savunma sanayi, bir ülkenin bağımsızlığının teminatıdır. Ancak bu bağımsızlığın bedelini en ağır şekilde ödeyenler şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Biz üretim yaparken, projeler geliştirirken, aslında onların fedakârlığını unutmadan hareket etmek zorundayız. Bu akşamki buluşma bizim için bir sosyal sorumluluk etkinliği değil; bir vefa ifadesidir, bir teşekkürdür.”

Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna dikkat çeken Uğur, bu tür organizasyonların süreklilik taşıması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Vefa, en büyük değerimizdir. Bu sözü sadece bir davetiyeye yazmakla kalmamalıyız; hayatımızın merkezine koymalıyız. Şehit ailelerimizin kapısını sadece özel günlerde değil, her zaman çalmalıyız. Gazilerimizin yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bizler imkânlarımız ölçüsünde her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü bu bir tercih değil, bu topraklara olan borcumuzdur.”

Organizasyona katkı sunan Karacabey Sosyal Hizmetler Müdürü Sayın Osman Kahraman ile Esentepe Mahalle Muhtarı Sayın Özgür Sayın’a da özel olarak teşekkür eden Uğur, programın bir ekip çalışmasıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

Kaymakam Yılmaz: “Şehitlerimizin emanetleri baş tacımızdır”

Karacabey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerin devletin en kıymetli emanetleri olduğunu belirtti.

“Şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetlere sahip çıkmak, devletimizin ve milletimizin temel sorumluluğudur. Bu anlamlı organizasyonu düzenleyen Karacabeyli iş insanımız Sayın Vedat Uğur’a teşekkür ediyorum. Devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden birini bu akşam burada görüyoruz.”

Karacabey Müftüsü Abdullah Karaca’nın duaları eşliğinde açılan iftarın ardından davetliler aynı sofrada buluşarak Ramazan’ın bereketini paylaştı.

Tasavvuf müziği ve semazen gösterisiyle taçlanan gece, Karacabey’de vefa, dayanışma ve toplumsal birlikteliğin güçlü bir yansıması olarak değerlendirildi.

Continue Reading

Yerel

AKA, “HARMANLI’NIN ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK”

İlçemizin kırsal ulaşım ağında önemli bir geçiş noktası olan Harmanlı Köprüsü ile ilgili süreçte yeni bir aşamaya geçildi. Geçtiğimiz aylarda güvenlik gerekçesiyle araç ve yaya trafiğine kapatılan köprünün yıkılarak yeniden inşa edileceği resmen açıklandı.

Bilindiği üzere, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu’nun 26 Aralık 2025 tarih ve 279 sayılı kararı doğrultusunda, Harmanlı Mahallesi sınırlarında yer alan köprünün 17 Ocak 2026 tarihi itibarıyla güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatılması uygun görülmüştü. Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte köprüden hem araç hem de yaya geçişleri tamamen durdurulmuş, mahalle sakinleri alternatif güzergâhlara yönlendirilmişti.

“Can güvenliği riski vardı”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediyesi Meclis Üyesi Vahap Aka, köprünün mevcut durumuna dair teknik tespitleri kamuoyuyla paylaştı. Aka, köprünün uzun süredir ciddi deformasyon sorunu yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“İlçemizi Harmanlı Mahallesi’ne bağlayan Harmanlı Köprüsü, yapılan teknik incelemeler sonucunda aşırı deformasyona uğradığı ve can güvenliği açısından risk oluşturduğu için UKOME kararıyla trafiğe kapatılmıştır. Özellikle taşıyıcı unsurlarda meydana gelen yıpranma ve yapısal zafiyet, köprünün kullanımını tehlikeli hale getirmiştir.”

“Tamiri mümkün değil, yeniden yapılacak”

Köprünün güçlendirilmesi ya da onarımı yönünde bir seçenek olup olmadığına dair de değerlendirmede bulunan Aka, yapılan teknik raporlar doğrultusunda mevcut yapının rehabilite edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı:

“Uzman ekiplerin yaptığı değerlendirmeler neticesinde köprünün tamir ve tadilatla güvenli hale getirilmesinin mümkün olmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle mevcut köprü yıkılarak, yerine günümüz standartlarına uygun, daha sağlam ve uzun ömürlü bir köprü inşa edilecektir.”

2026 bütçesine alındı, ihale süreci başlıyor

Yeni köprüyle ilgili takvimin de netleştiğini belirten Aka, projenin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 yılı yatırım programına ve bütçesine alındığını açıkladı.

Aka, “Köprü yapımı 2026 bütçesine dahil edilmiştir. Önümüzdeki günlerde yapım ihalesi gerçekleştirilecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından sahada çalışmalar başlayacak ve en kısa sürede ilçemize güvenli bir ulaşım yapısı kazandırılacaktır. Harmanlı Mahallemizin ulaşım sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşturulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yeni köprünün, hem taşıma kapasitesi hem de güvenlik standartları açısından mevcut yapıya kıyasla çok daha modern bir şekilde projelendirileceği öğrenildi.

Vatandaşlara iftar daveti

Öte yandan Vahap Aka, Ramazan ayı dolayısıyla ilçemizde düzenlenecek bir programa da dikkat çekti. 27 Şubat 2026 Cuma günü Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri’nde iftar programı gerçekleştirileceğini belirten Aka, programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılacağını ifade etti.

Aka, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey’in katılımıyla Kapalı Pazaryeri’nde bir iftar yemeği düzenlenecektir. Tüm hemşehrilerimizi bu anlamlı buluşmaya davet ediyoruz.” dedi.

Continue Reading

Yerel

BASİT USULDE VERGİ NEDEN KALDIRILDI? KÜÇÜK ESNAF ÖLSÜN DİYE Mİ?!

Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, basit usulde vergilendirmenin kaldırılmasına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Koçak, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: ” Alınan kararın özellikle küçük esnafı doğrudan etkilediğini belirterek zaten artan maliyetlerin, kira artışlarının, sigorta primlerinin ve enerji giderlerinin altında ezilen küçük esnafımız şimdi de vergi yüküyle karşı karşıya bırakılmıştır. Basit usul uygulamasının kaldırılması Mahalle Bakkalını, Terziyi, Berberi, Pazarcıyı daha da zor durumda bırakacaktır” dedi.

Koçak, açıklamasının devamında ” Küçük esnafın ayakta kalması sadece ekonomik bir zorunluluk olarak ele alınmamalıdır. Bunun aynı zamanda bir sosyal mesele olduğuna da dikkat çekmek isterim. Çünkü küçük esnaf; bir mahallenin sigortasıdır. Dayanışmanın ve yerel ekonominin de aynı zamanda temelidir. Bu düzenleme ile küçük işletmeler, büyük zincir marketler karşısında adeta daha da güçsüz hale getirilmek istenmektedir. Devletin görevinin küçük esnafı korumak ve üretimi desteklemek olduğunu belirterek, küçük esnafımızı yaşatmadan ekonomiyi büyütemezsiniz. Esnafımızın yükü hafifletilmelidir aksi halde hem sosyal hem ekonomik dengeler ciddi anlamda bozulup, zarar görecektir. Yetkililere buradan soruyoruz basit usulde vergi, küçük esnaf ölsün diye mi kaldırılmıştır?!” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi olarak her zaman üreticinin, emekçinin ve küçük esnafın yanında olduklarını vurgulayan Koçak, yetkilileri almış oldukları bu kararları yeniden gözden geçirmeye ve küçük esnafı koruyacak adımlar atmaya davet etti.

Continue Reading

Trending