Connect with us

Yerel

KARACABEY 1. KİTAP FUARI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Karacabey Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen Kitap Fuarı, 12-17 Mayıs tarihleri arasında Ergün Koç Kültür Merkezi’nde kitapseverleri bekliyor. Yazar buluşmaları, şiir dinletileri ve zengin içerikli etkinliklerle Karacabey’de kültür şöleni başladı!

Karacabey Belediyesi, ilçedeki kültürel ve sosyal yaşamı zenginleştirmek amacıyla 1. Kitap Fuarı’nı hayata geçirdi. Dün gerçekleştirilen görkemli açılış töreniyle başlayan etkinlik, Karacabeyli kitapseverleri buluşturuyor. Kent Konseyi’nin desteğiyle düzenlenen fuar, 12-17 Mayıs 2025 tarihleri arasında Ergün Koç Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

“Baharın Coşkusuyla” mottosuyla yola çıkan Karacabey Kitap Fuarı, 6 gün boyunca birçok yazar, şair, akademisyen ve sanatçıyı okurlarıyla buluşturacak. Saat 09.00-20.00 arasında açık olacak etkinlik kapsamında konferanslar, şiir dinletileri, imza günleri ve özel gösteriler yer alıyor. Fuar, ilçedeki kitapseverlere farklı disiplinlerden edebi ve akademik içeriklere erişme fırsatı sunarak kültürel etkileşimi güçlendirmeyi hedefliyor.

Açılış töreni ve Başkan Karabatı’nın mesajı

12 Mayıs’ta gerçekleşen açılış törenine Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın yanı sıra siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yazarlar, yayınevi temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katılım gösterdi. Açılış konuşmasında Başkan Karabatı, Karacabey’de ilk kez düzenlenen Kitap Fuarı’nın sadece bir etkinlik olmanın ötesinde bilgiye ve kültüre açılan güçlü bir kapı olduğunu vurguladı. Başkan Karabatı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Karacabey’imizde ilkini gerçekleştirdiğimiz Kitap Fuarı, yalnızca bir fuar değil; aynı zamanda bilgiye, düşünceye ve kültüre açılan güçlü bir kapıdır. Kitabın ve okumanın değerini yükseltmek, hem gençlerimize hem de tüm halkımıza kitap sevgisini aşılamak adına bu fuarı çok önemsiyoruz. Katkı sunan tüm yayınevlerine, yazarlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor; Karacabey Kitap Fuarı’nın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Törenin sonunda fuara katkı sağlayan Karacabeyli yazarlar, Başkan ve protokol üyeleri tarafından plaketle onurlandırıldı.

Fuarın ilk gününden izlenimler

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Belediye Başkanı Fatih Karabatı ve beraberindeki heyet, stantları gezerek yayınevleri temsilcileri ve yazarlarla sohbet etti. Fuara katılan yayınevleri, geniş bir yelpazede kitap sunumu yaparken, okurlar da birbirinden farklı türlerde kitapları inceleme şansı buldu. Kitapseverler, fuarın ilçeye kazandırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, organizasyonun gelecek yıllarda da devam etmesi yönünde temennilerde bulundu.

Karacabey Kitap Fuarı, ilçede kitaba ve edebiyata olan ilgiyi artırırken, okurların yazarlarla buluşmasını sağlayarak kültürel ve sosyal etkileşime katkı sunuyor.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

BAŞKAN VEKİLİ BİBA’DAN YARALILARA ZİYARET

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından bölgeye giderek hastanelerde tedavi gören yaralıları ve yakınlarını ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kazanın ardından bölgedeki çalışmalara destek sağlamak amacıyla Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Koordinasyon Aracı ile Mobil İkram Otobüsü’nü de bölgeye sevk etti.

Başkan vekili biba’dan yaralılara ziyaret

Bursa’dan hareket eden tur otobüsünün Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir çekiciyle çarpışması sonucu meydana gelen kazada 11 kişi yaşamını yitirirken, 27 kişi yaralandı.

Kazanın ardından Manisa’ya giden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba; kendisine eşlik eden AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever ve Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı ile birlikte Merkezefendi Devlet Hastanesi, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Manisa Şehir Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Yaralılar ve hasta yakınlarıyla yakından ilgilenen Biba, geçmiş olsun dileklerini ileterek vatandaşlara moral verdi.

Büyükşehir ekipleri sahada

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kazanın ardından bölgedeki destek çalışmalarına katkı sunmak üzere harekete geçti. AKOM bünyesindeki koordinasyon aracı ile AKOM Mobil İkram Otobüsü bölgeye sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ihtiyaçlar doğrultusunda yürütülecek çalışmalara destek vermek üzere bölgede görev yapacak.

“Ekiplerimiz her an yanlarında olacak”

Ziyaretlerde yaralı vatandaşlar ve ailelerinin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek gerekli çalışmaların koordinasyonunu sağladıklarını belirten Başkan Vekili Biba, “Bursa Büyükşehir Belediyemizin Mobil İkram Otobüsü ve AKOM Koordinasyon Otobüsü ile ekiplerimiz bölgede görev yapmaya devam edecek.

Hemşehrilerimizin ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması için ekiplerimiz her an yanlarında olacak. Kazada hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı; tedavileri devam eden yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Continue Reading

Yerel

GÖKÇE İÇİN ADALET İSTEDİLER!

Karacabey’de 18 yaşındaki Gökçe Alkan’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan cinayetin ardından ailesi, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş geçtiğimiz cumartesi akşamı adalet için bir kez daha yürüdü. Genç kızın ailesinin avukatları Av. Asil Köker, Av. Ahat Şanlı ve Av. Ramazan Sarıdağ, dosyada gizlilik kararı bulunduğunu belirterek hukuki sürecin devam ettiğini açıkladı. Avukatlar, şüphelinin en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Karacabey, 18 yaşındaki Gökçe Alkan’ın ölümünün ardından tek yürek oldu. Güngörmez Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yaşamını yitiren genç kız için cumartesi akşamı düzenlenen adalet yürüyüşünde ailesi, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş bir araya geldi. Gökçe’nin annesinin de katıldığı yürüyüşte, genç kızın ölümüne ilişkin adli sürecin sonuna kadar takip edilmesi ve sorumlunun hak ettiği cezayı alması istendi.

Karacabey 2 No’lu Mezarlık çevresinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Alanı’na kadar devam etti. Gökçe’nin fotoğraflarını taşıyan katılımcılar, genç kızın hayatını kaybetmesine tepki gösterirken adalet taleplerini dile getirdi. Yürüyüş boyunca yaşanan acı ve öfke dikkat çekerken, Gökçe’nin ailesi ve sevenleri yalnız olmadıklarını gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Kadın cinayetlerine karşı tepkinin de öne çıktığı yürüyüşte, Gökçe için adalet çağrısı yinelendi. Genç yaşta hayatını kaybeden Gökçe’nin ölümünün unutulmaması gerektiğini belirten katılımcılar, benzer acıların bir daha yaşanmaması için etkili mücadele yürütülmesini istedi.

Avukatlardan sürece ilişkin açıklama

Gökçe Alkan’ın ailesinin avukatları Av. Asil Köker, Av. Ahat Şanlı ve Av. Ramazan Sarıdağ da yürütülen hukuki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aileyle birlikte alınan karar doğrultusunda dosya hakkında gizlilik kararı bulunduğunu belirten avukatlar, soruşturmanın sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi için dosya içeriğine ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşmayacaklarını ifade etti.

Soruşturma kapsamında henüz tamamlanması beklenen işlemler bulunduğuna dikkat çeken avukatlar, kesin otopsi raporunun dosyaya ulaşmadığını ve mevcut aşamada fezlekenin hazırlanarak ilgili mahkemeye gönderilmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Delillerin toplanmasının ardından sürecin ilerleyeceğini belirten avukatlar, dosyanın en kısa sürede tamamlanarak yargı aşamasına taşınmasını beklediklerini dile getirdi.

“En ağır cezayı alması için mücadele edeceğiz”

Şüpheli hakkında uygulanmasını bekledikleri cezaya da değinen avukatlar, amaçlarının adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesi olduğunu vurguladı. Olayın tasarlanarak gerçekleştirildiği kanaatinde olduklarını belirten avukatlar, bu hususun soruşturma kapsamında toplanacak delillerle netlik kazanacağını ifade etti.

Türk Ceza Kanunu’nun 82. maddesi kapsamında suçun nitelikli hâllerinin de değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden avukatlar, şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması yönündeki talepleri doğrultusunda hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

Öte yandan avukatlar, sosyal medyada şüpheli hakkında yapılan paylaşımları da takip ettiklerini, aileyle yapılan görüşmelerin ardından gerekli hukuki adımların atılacağını ve konuyla ilgili Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunacaklarını açıkladı.

“Gökçe Alkan’ın ailesi ve yakınları, genç kızın ölümüne ilişkin adli sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtirken, Karacabey’de yükselen ortak çağrı bir kez daha “Gökçe için adalet” oldu.

Continue Reading

Yerel

AK GENÇLİKTEN DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET

AK Parti Karacabey Kadın Kolları Başkanı Şeyda Ünal ve Gençlik Kolları Başkanı Can Akbay, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Karacabey Devlet Hastanesi’nde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Çocuklarla yakından ilgilenen ve aileleriyle sohbet eden başkanlar, miniklere geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette, ilçede yaşanan elim olayda hayatını kaybeden Gökçe Alkan da unutulmadı. Gökçe’nin fotoğrafının da yer aldığı ziyarette, kız çocuklarının sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir geleceğe sahip olmasının önemi vurgulandı.

AK Parti Karacabey Kadın Kolları Başkanı Şeyda Ünal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde çocuklarımızın yanında olmak, onların yüzündeki tebessüme ortak olmak istedik. Ancak Karacabey’imizi derin bir üzüntüye boğan Gökçe Alkan kardeşimizin acısı hâlâ yüreğimizde. Gökçe’nin aramızdan ayrılışı hepimizi derinden yaraladı. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Bu özel günde bütün çocuklarımızın sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde büyümesini temenni ediyorum.”

AK Parti Karacabey Gençlik Kolları Başkanı Can Akbay ise Gökçe Alkan’ın kendisi için taşıdığı özel anlamı dile getirerek şu açıklamada bulundu:

“Bugün burada çocuklarımızı ziyaret ederken yüzümüzde bir tebessüm, yüreğimizde ise tarifsiz bir acı var. Gökçe, bizim için yalnızca Karacabey’in bir evladı değil, ailemizin de kıymetli bir parçasıydı. Onu böylesine acı bir olayla kaybetmenin üzüntüsünü tarif etmek kolay değil. Gökçe’mizin yokluğu yüreğimizde derin bir yara olarak kalacak. Rabbim ailesine ve tüm sevenlerine sabır versin. Gökçe kardeşimi rahmetle anıyorum.”

Hastane ziyaretinin ardından Gökçe Alkan’ın kabri de ziyaret edilerek dualar edildi. AK Kadınlar ve AK Gençlik, Gökçe’yi kabri başında rahmetle anarken ailesinin acısını paylaştı.

Continue Reading

Trending