Bursa Bölge
DOKTORLARDAN BURSA’YA LEZZET REÇETESİ
Gazetemiz köşe yazarı Dr. Bangin Bekir Candan ile Dr. Ali Arsoy ve MasterChef Şampiyonu Eren Kaşıkçı (Kızıl Sakal) sahipliğinde açılan Kızıl Sakal Sandviç’in resmi açılış töreni, protokol ve gastronomi dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi.
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde iki doktorun ortak girişimiyle hayata geçirilen Kızıl Sakal Sandviç, kısa sürede Bursalıların uğrak noktalarından biri haline geldi. Yaklaşık üç ay önce hizmet vermeye başlayan işletme, gördüğü yoğun ilgi üzerine resmi açılışını haftasonu gerçekleştirdi.
Açılış törenine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, MasterChef jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya ile MasterChef şefi ve işletme ortağı Eren Kaşıkçı katıldı. Açılışta kurdele, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız tarafından kesildi.

“Bursa’ya hayırlı olsun”
Açılış sonrası konuşan işletme sahiplerinden Dr. Bangin Bekir Candan, şu ifadeleri kullandı:
“Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Kızıl Sakal Sandviç’i hayata geçirmiş bulunuyoruz. Şu an her şey gayet iyi gidiyor. Bugün de MasterChef Mehmet Şef’in ve belediye başkanlarımızın katılımıyla güzel bir açılış gerçekleştirdik. Açılışımızın Bursa’ya, memleketimize ve hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”
“Uludağ ve festivaller hedeflerimiz arasında”
İşletme ortaklarından Dr. Ali Arsoy ise üç aylık süreçte beklenenin üzerinde ilgi gördüklerini belirterek şunları söyledi:
“Restoranımız yaklaşık üç ay önce açıldı ve yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Bugün de resmi açılışımızı yaptık. Nilüfer Belediye Başkanımıza, Mehmet Şefimize ve Eren Kaşıkçı’ya katılımları için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte projelerimiz devam edecek. Gezici bir karavan planımız var. Uludağ’da sabit bir nokta açmak ya da festivallere katılmak istiyoruz. Yılbaşı döneminde Uludağ’da stant açmayı da hedefliyoruz. Tüm Bursa halkını aile lezzetlerimizi tatmaya davet ediyoruz.”

“Bursa benim fahri şehrim”
MasterChef şefi ve işletme ortağı Eren Kaşıkçı (Kızıl Sakal), Bursa’ya olan bağını şu sözlerle dile getirdi:
“Bursa benim fahri şehrim. Sık sık gelip gidiyorum. Böyle bir yatırımı Bursa’da yapmaktan mutluyum. Bizi tercih eden ve gelen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Bursa’ya gelmeye devam edeceğiz.”
“Bursa demek gastronomi demek”
MasterChef jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya ise Bursa’nın gastronomideki önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

“Bursa gastronomi açısından çok özel bir şehir. Saray mutfağından göçmen mutfağına, yenilikçi lezzetlerden İskender’in doğduğu yere kadar son derece zengin bir kültüre sahip. Bursa demek gastronomi demek. Bursalılar lezzeti sever. Eren’in ve ortaklarının burada böyle bir yatırım yapması çok doğru bir adım. Hayırlı uğurlu olsun.
Tüm Bursalıları Kızıl Sakal’ın sandviçlerini ve dönerlerini tatmaya davet ediyorum.”

Bursa Bölge
BTSO’DA MATLI DÖNEMİ BAŞLADI
Karacabeyli iş insanı Özer Matlı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Matlı’nın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ve meclis divanı da belli oldu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Matlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Karacabeyli iş insanı Özer Matlı, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. Mevcut başkan İbrahim Burkay ile yarışan Matlı, yapılan oylamada 82 oy alarak BTSO’nun yeni başkanı oldu.
Bursa iş dünyasının yakından takip ettiği seçim süreci, 1 Ekim’de gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ardından tamamlandı. Yeni dönemin yönetimini belirlemek üzere 8 Ekim’de yapılan başkanlık seçiminde Özer Matlı ile İbrahim Burkay’ın listeleri yarıştı. Oylama sonucunda Matlı 82 oy alırken, Burkay 74 oyda kaldı. İki oy ise geçersiz sayıldı.
Yeni yönetim kurulu belli oldu
Başkanlık seçiminin ardından Özer Matlı başkanlığında görev yapacak yönetim kurulu üyeleri de netleşti. BTSO’nun yeni dönem yönetiminde asil ve yedek üyeler şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu Başkanı: Özer Matlı
Asil üyeler: Abidin Şakir Özen, Sinan Topuk, Murat Çağlar, Osman Güler, Safa Yaşar Çelik, Seyfullah Baylan, Savaş Keskin, Mehmet Zahit Yanar, Elif Özhan, Zeki Eker,
Meclis başkanlığına Erol Dağlıoğlu
BTSO’da gerçekleştirilen seçimlerde meclis başkanlık divanı da belirlendi. Erol Dağlıoğlu BTSO Meclis Başkanlığına seçilirken, meclis başkan yardımcıları Gülçin Güleç ve Vedat Bülbül oldu. Divan kâtipliği görevlerine ise Lamia Eren Olduk ile Atilla Kaan Aslanoba getirildi.
Karacabeyli iş insanı Özer Matlı’nın Bursa Ticaret ve Sanayi Odası gibi önemli bir kurumun yönetim kurulu başkanlığına seçilmesi, ilçede de dikkat çeken bir gelişme oldu. Matlı, yeni dönemde BTSO’nun yönetimine başkanlık edecek.
Bursa iş dünyasının temsil edildiği BTSO’da yeni yönetimin önümüzdeki süreçte atacağı adımlar ve oda üyelerine yönelik çalışmaları merakla beklenirken, seçimle birlikte odada yeni bir dönem başlamış oldu.
Bursa Bölge
MUSTAFAKEMALPAŞA TSO’DA İBRAHİM ÖZMEN DÖNEMİ
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nda meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri tamamlandı. İlçe Seçim Kurulu gözetiminde gerçekleştirilen seçimlerde İbrahim Özmen ve ekibinin hazırladığı tek liste üyelerin oylarıyla göreve geldi. 5 meslek komitesi için kurulan 5 sandıkta toplam 375 üye oy kullandı.
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı sona ererken, odada İbrahim Özmen dönemi resmen başladı. Oda binasında İlçe Seçim Kurulu gözetiminde gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde İbrahim Özmen’in öncülüğündeki tek liste sandıktan galip çıktı.
5 meslek komitesi için kurulan 5 sandıkta toplam 375 üye oy kullanırken, seçimlerin ardından yeni dönemin meclis yapısı da şekillendi.
Seçimin ardından açıklamalarda bulunan İbrahim Özmen, kendisine destek veren oda üyelerine teşekkür ederek, yeni dönemde Mustafakemalpaşa iş dünyasının ihtiyaçlarına odaklanan bir çalışma anlayışı ortaya koyacaklarını söyledi.
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yalnızca bir meslek kuruluşu olmadığını belirten Özmen, odanın ilçedeki iş dünyasının ortak çatısı olduğunu ifade etti. Odanın kuruluşunun 46. yılında olduklarına dikkat çeken Özmen, önlerindeki dört yıllık dönemi yalnızca bir seçim dönemi olarak değerlendirmediklerini vurguladı.
Hedef 50. Yıla güçlü vizyon
Yeni dönemde üyelerin desteğiyle işlerini kolaylaştıran ve ihtiyaçlarına somut çözümler üreten bir oda hedeflediklerini belirten Özmen, “Yeni dönemde üyelerimizin desteğiyle, işlerini kolaylaştıran ve ihtiyaçlarına somut çözümler üreten bir oda için hep birlikte çalışacağız. Hedefimiz Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 50. yılına güçlü bir vizyonla taşımak” dedi.
Tecrübenin gücünü gençlerin enerjisiyle buluşturacaklarını ifade eden Özmen, oda üyelerinin tamamıyla birlikte hareket edeceklerini söyledi. Mustafakemalpaşa’yı ticaret, sanayi, tarım ve turizm alanlarında daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini kaydeden Özmen, ilçenin ekonomik potansiyelinin daha güçlü şekilde ortaya çıkarılması için çalışacaklarını belirtti.

Yeni projeler masada
Yeni döneme ilişkin hedeflerini de paylaşan Özmen, özellikle KOBİ’lerin büyümesi, Organize Sanayi Bölgeleri’nin gelişmesi ve Tarım OSB’nin Mustafakemalpaşa’ya kazandırılması için çalışma yürüteceklerini açıkladı.
Oda üyelerine yönelik yeni projeler hazırladıklarını belirten Özmen, odaya yeni bir ek hizmet binası kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu binada genç ve kadın girişimcilere yönelik “Girişim Atölyesi” ile Mustafakemalpaşa TSO Eğitim Akademisi oluşturulacağını ifade etti.
Üyelerin yatırım ve teşviklerden daha fazla yararlanabilmesi amacıyla Proje Ofisi kurulacağını belirten Özmen, yurt dışı iş bağlantılarının kolaylaştırılması için “Kolay Vize” desteği sağlamayı da hedeflediklerini söyledi.
KOSGEB desteklerinden oda üyelerinin ve yeni girişimci adaylarının daha fazla yararlanması için çalışmalar yapılacağını kaydeden Özmen, Mustafakemalpaşa’nın üretim gücünü Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacak Mustafakemalpaşa Ticaret Fuarı’nı da geleneksel hale getirmek istediklerini dile getirdi.
5 meslek komitesinde yer alanlar
1. Meslek Komitesi
- Halim Yavuz – Yavuz Süt Mamülleri
- Mustafakemalpaşa Gıda Et Ürünleri Hayvancılık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Pazaryeri Şubesi
- Sınırlı Sorumlu Ocaklı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
2. Meslek Komitesi
- Öztrak Özmenler Traktör Komisyon Tarım Aletleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Mustafakemalpaşa Şubesi
- Soner Dadak – Dadak Giyim
3. Meslek Komitesi
- T-T Akaryakıt Ürünleri Nakliye İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Koçaslanlı Nakliye Akaryakıt ve LPG Ürünleri Yem Su Gıda Turizm ve Seyahat Acenteliği İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Ezginler Yapı Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
4. Meslek Komitesi
- Oruç Servis Taşımacılığı Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Özkocaman Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi
- Eraydın Servis Taşımacılığı Turizm Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Genel Temizlik Tabldot Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
5. Meslek Komitesi
- Ertuğ Metal Döküm Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mustafakemalpaşa Şubesi
- Pınar Doğal Taş Madencilik Nakliyat Akaryakıt Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Mustafakemalpaşa Şubesi
- Çiftyıldız Mermer Otomotiv Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Nakliye Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Bursa Bölge
BELEDİYE GÜREŞÇİSİ BALKAN ŞAMPİYONU
Mustafakemalpaşaspor Güreş Branşı sporcusu Ayşe Soygençler, Hırvatistan’da düzenlenen U17 Balkan Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza attı.
71 kilogramda ülkemizi ve ilçemizi temsil eden genç sporcumuz Ayşe Soygençler, rakiplerini geride bırakarak Balkan Şampiyonu oldu.
Uluslararası arenada elde ettiği şampiyonlukla Türk bayrağını gururla dalgalandıran Ayşe Soygençler’in başarısı, Mustafakemalpaşa’ya büyük sevinç yaşattı.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, genç sporcuyu tebrik ederek, “Ayşe’nin elde ettiği bu kıymetli başarı hepimizi gururlandırdı. İlçemizi ve ülkemizi uluslararası bir organizasyonda başarıyla temsil ederek Balkan Şampiyonluğu’na ulaşan sporcumuzu, ailesini ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten kutluyorum.
Gençlerimizin sporla büyümelerini ve başarılarını desteklemeye devam edeceğiz. Ayşe’ye bundan sonraki müsabakalarında da başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi3 yıl agoKAZI KAZAN’DAN 1 MİLYON TL KAZANDI



Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login