Connect with us

Yerel

ÖZDAĞ’DAN KRİTİK MESAJLAR: EKONOMİ, HUKUK VE SEÇİM”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, beraberindeki heyetle birlikte Karacabey’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Parti’nin yeni hizmet binası ve Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretlerinde bulunan Özdağ, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karacabey’de üçüncü parti konumunda olduklarını söyleyen Özdağ, Bursa-Balıkesir ekseninde çalışmalara yoğun bir şekilde devam edeceklerini belirtti.


Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 3 günlük Bursa programının ikinci gününe, tutuklu bulunan Mustafa Bozbey’i cezaevinde ziyaret ederek başladığını açıkladı. Karacabey ziyaretinin ilk durağı olan parti binasında Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanı Vahit Can Demir ve ilçe yönetimi tarafından karşılanan Özdağ, burada bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Bozbey ziyaretine dair bilgi veren Özdağ, görüşmede sadece Bozbey’in sağlık durumunu değil, Türkiye’nin içinden geçtiği güncel siyasi sürecin de ele alındığını söyledi. Özdağ, “Sayın Bozbey’in sağlık durumu iyi. Kendi durumunu düşünmekten çok ülkemizin siyasi durumunu düşünüyor. Aramızdaki görüşmede ülkenin genel siyasi iklimini de geniş bir çerçevede değerlendirdik.” dedi.


Bursa’ya özel bir çalışma programı uyguladıklarını ifade eden Özdağ, “Geçen ay 4 gün Bursa’daydık, bu sefer 3 gün Bursa’dayız. Zafer Partisi olarak Bursa’ya özel bir çalışma programı uyguluyoruz. Yaptığımız araştırmalara göre Bursa’nın üniter yapısıyla beraber milliyetçi duygularının yüksek olduğunu ve partimizin potansiyelinin Bursa’da yüksek olduğunu görüyoruz. Biz de çalışmalarımızı bu çerçevede gerçekleştirerek Bursa’ya ayrı önem veriyoruz. Tabii bu sadece Bursa için geçerli değil. Bu bölgede örneğin Balıkesir ve Çanakkale gibi iller içerisinde de özel çalışma programları hazırlıyoruz ve oralarda da sahaya ineceğiz. Karacabey’de ilçe başkanlığımızın yaptığı anket verilerine göre yüzde 18-19 gibi bir oranla üçüncü parti konumunda olduğumuzu öğrendik. Partimizin yükselme eğilimi devam ediyor.” ifadelerini kullandı.


Sözlerinin devamında genel siyasete değinen Özdağ, “Ne yazık ki düşman ceza kanunlarının uygulandığı bir dönemden geçiyoruz. Bunun ilk kurbanı da ben oldum. Terör ve apo’nun serbest kalmamasına ilişkin yaptığımız mitinglerde birleştiriciliğimizi ve bu konudaki kararlı duruşumuzu gördüler ve Zafer Partisi’ni susturmak için beni tutuklu yargıladılar. Susturmak için 5 ay Silivri’de rehin tutuldum. Ben de bu süreç sonunda şehit ailelerinin de katıldığı hemen hemen her ilde paneller düzenledim. Bu panellere minimum bin kişi katıldı, maksimum katılım ise Bursa’dan oldu. Bursa milliyetçiliği ile ön plana çıkan bir yerleşim alanı.” diye konuştu.


Türkiye’nin organize suç örgütleri, uyuşturucu ve sanal kumar örgütlerinin saldırısı altında olduğunu savunan Özdağ, “Ülkemizde 3 milyondan fazla uyuşturucu bağımlısı ve çok daha fazla sanal kumar bağımlısı var. Bu konu artık Türkiye için bir beka meselesine dönüşmüş durumda. Zafer Partisi, ‘Tertemiz Türkiye Projesi’ ile organize suç örgütlerini, uyuşturucu ve sanal kumar baronlarını Türkiye için tehdit olmaktan çıkaracak.” dedi.


Ekonomik durumlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özdağ, “Ülkemiz zengin olmasına rağmen halkımız günden güne fakirleşiyor. Asgari ücretli çalışan biri 28 bin TL maaş aldığını düşünürken aslında paranın alım gücü 24 bin TL. Açlık sınırı ise 34 bin TL. Bu da insanların ayın 10-15 günü karnını doyurabildiği anlamına geliyor. Halkımız fakirleşirken iktidar yanlıları zenginleşmeye devam ediyor. Gezdiğimiz yerlerde herkes ekonomiden şikayet ediyor. Zafer Partisi olarak biz de yapmış olduğumuz ziyaretlerde Zafer Partisi’nin ekonomik programını anlatıyoruz ve halkımızı dinleyip düşüncelerine değer veriyoruz.” ifadelerine yer verdi.


Bursalı sanayicilerden gelen önerileri ciddi ve doğru bulduklarını belirten Özdağ, “Örnek vermek gerekirse dün Kestel’de esnaf odası başkanımız ‘Esnaf Bakanlığı olmalı’ diye bir çıkış yaptı. Düşündük ve hak verdik. Nasıl çiftçimiz için ayrı bakanlık, sanayicimiz için ayrı bakanlık mevcut ise esnafımız için de ayrı bakanlık olabilir. Çünkü esnaf bugün sahipsiz. Depremzedeler gibi enkazın altından ‘Buradayız, yardım eden yok mu?’ diye bağırıyorlar ama kimse seslerini duymuyor. Her sene esnafımız yüzde 50 kayıp içerisinde. Bu durum sürdürülebilir değil.” dedi.
Parti binasındaki basın toplantısının ardından Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’na geçen Özdağ’ı burada Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Üstündağ, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ile meclis başkanları, oda ve borsa yöneticileri karşıladı.


Özdağ burada sanayicilerin yaşadığı sorunları ve partisinin ekonomik kalkınma programını anlattı. Devamında vatandaşın gündeminde açlık olduğunu ifade eden Özdağ, “Geçenlerde bir sanayicimiz sordu; ‘Tünelin ucunda ışık var mı?’ diye. Ben de ‘Hukukun ve adaletin olmadığı tünelde ışık olmaz’ dedim. Bana Çin’i örnek verdi. ‘Çin’de de hukuk yok’ dedi. Çin’de bize göre hukuk olmayabilir ama adamlar kendi hukuklarını uyguluyorlar. Bizim ülkemizde ise yüzde 76 hukuka güvensizlik var.” diye konuştu.


Önceki dönem gerçekleşen seçimleri de değinen Özdağ, “Öncelikle 2015 seçimlerin de 400 milletvekili diye yola çıktılar, bu sayıyı yakalayamadılar. Bu seçime DEM, AK Parti ve MHP olarak girecekler. apo’yu ikna ettiler, Demirtaş’ı ikna etmeye çalışıyorlar, o da ikna olacak. AK Parti apo ile anlaştı. MHP ve AK Parti hayatlarının yenilgisini yaşayacaklar. DEM seçmenine de bu seçim Sayın Erdoğan’ı devirme seçimi değil, apo’yu yardımcı yapma seçimi olarak anlatılıyor.” dedi.


Devamında 2017 referandumunu hatırlayalım. Bu referandum kirli bir referandumdur çünkü anayasa ihlal edilmiştir, mühürsüz pusulalar sayılmıştır.


Ben o dönem YSK Başkanının odasına çıkıp hukuksuzluk yaptıklarını söyledim ve kapısının önünde açıklama yaptım. Sayın Kılıçdaroğlu’nu bekledim ama gelmedi. Bu rejimi iki kişi kurdu; biri Sayın Erdoğan, diğeri Kılıçdaroğlu.” ifadelerini kullandı.


İş dünyasına da çağrıda bulunan Özdağ, “İş dünyası olarak sizler konuşacaksınız. Bir kişi konuşursa baskı yaparlar, iki kişi konuşursa baskı yaparlar ama herkes konuşursa baskı yapamazlar. Hukuk ve demokrasinin olmadığı yerde buraların sahipleri siz değilsiniz.” şeklinde konuştu.


2023 seçimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özdağ, “2023 seçimlerinde saha çalışmaları yapıyorduk. Sahada vatandaş Mansur Yavaş’ı istiyordu ancak aday çıkarmadılar. Sayın Erdoğan buna rağmen 3 milyon fark ile seçimi kazandı.


Ortada iki proje var; biri Atatürk’ün üniter devlet projesi, diğeri apo’nun bölücülük projesi. Bizler Atatürk’ün milli üniter devlet yapısını savunmalı ve korumalıyız. Onlar blok oluşturmak istiyorlar, bunun karşısında Atatürk bloğu oluşturulması lazım. CHP’nin de destek vererek Mansur Bey’i aday göstermek zorunda olduğunu düşünüyorum. Mansur Bey kazanır. Atatürk düşüncesinin ve devletin sigortası Zafer Partisi’dir ve çizgide siyaset yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.


Misafirperverlikleri için Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Üstündağ ile Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan’a teşekkür eden Özdağ’a ziyaretin anısına birer plaket takdim edildi.


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Karacabey Ulu Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından ilçeden ayrıldı.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

TEMEL: “KARACABEY ARTIK İZLEYEN DEĞİL, YÖN VEREN OLMAK İSTİYOR”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçimleri yaklaşırken, Karacabey iş dünyasından BTSO Başkan Adayı, Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve Matlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’ya yönelik destek açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Karacabey Ticaret Borsası eski dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB eski dönem Konsey Üyesi Nezir Temel, yaptığı değerlendirmede, Bursa iş dünyasının yeni dönemde üretimi önceleyen, ilçeleri karar süreçlerine daha fazla dahil eden ve ortak aklı esas alan bir yönetime ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu değişimi sağlayabilecek en güçlü ismin Özer Matlı olduğuna inandığını söyledi.

BTSO seçimlerinin yalnızca bir başkanlık yarışı olmadığını, aynı zamanda Bursa iş dünyasının geleceğine yön verecek önemli bir süreç olduğunu ifade eden Temel, Özer Matlı’nın bugüne kadar ortaya koyduğu yönetim anlayışı, üretim odaklı yaklaşımı ve iş dünyasındaki tecrübesiyle bu sürecin en güçlü adaylarından biri olduğunu dile getirdi.

“TEKNOSAB, Karacabey ile daha güçlü bütünleşmeli”

Türkiye’nin en büyük sanayi yatırımlarından biri olan TEKNOSAB’ın Karacabey açısından çok önemli fırsatlar barındırdığına dikkat çeken Nezir Temel, ilçenin bu büyük yatırımın ekonomik kazanımlarından daha fazla pay alması gerektiğini söyledi.

Temel, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Karacabey sınırları içerisinde yükselen böylesine stratejik bir sanayi yatırımının ilçemizle çok daha güçlü bir bağ kurması gerektiğine inanıyorum. Aynı zamanda şu sorunun da samimiyetle değerlendirilmesi gerekiyor; Karacabey’in ekonomik geleceğini doğrudan ilgilendiren böylesine önemli bir projede Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası neden beklenen ölçüde sürecin merkezinde yer alamadı? Bu konunun geçmiş dönem uygulamaları çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. TEKNOSAB’ın oluşturduğu ekonomik hareketlilikten Karacabeyli sanayicimizin, üreticimizin, tedarikçilerimizin ve iş gücünün daha fazla faydalanacağı bir yapının oluşması hem ilçemiz hem de Bursa ekonomisi açısından önemli kazanımlar sağlayacaktır.”

“Geçmiş dönemlerin tecrübeleri iyi analiz edilmelidir”

TEKNOSAB’ın kuruluş ve gelişim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Temel, geçmişte yaşanan süreçlerin bugün yeniden objektif şekilde ele alınması gerektiğini belirtti.

“Bugün geriye dönüp baktığımızda şu soruları sormamız gerektiğini düşünüyorum; Karacabey, böylesine büyük bir yatırımın planlama ve gelişim sürecinde neden daha etkin rol alamadı? İlçemizin ekonomik geleceğini doğrudan ilgilendiren bu projede yerel dinamikler ve özellikle Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası neden daha görünür ve etkin bir konumda olamadı? Geçmiş dönemlerin bu açıdan iyi analiz edilmesi, gelecekte aynı eksikliklerin tekrar yaşanmaması adına büyük önem taşıyor.”

Karacabey’in yalnızca yatırımın bulunduğu ilçe değil, aynı zamanda karar mekanizmalarında daha etkin rol üstlenen ve ekonomik kazanımlardan daha fazla pay alan bir üretim merkezi olması gerektiğini ifade eden Temel, yeni dönemde bu anlayışın güçleneceğine inandığını söyledi.

“Özer Matlı’nın vizyonu Bursa’nın tamamını kapsıyor”

Özer Matlı’nın hem Karacabey’i hem de Bursa iş dünyasını yakından tanıyan, üretimin içinden gelen bir isim olduğunu belirten Temel, yeni dönemde ilçelerin daha güçlü temsil edileceğini düşündüğünü ifade etti.

“Özer Matlı, üretimin içinden gelen, iş dünyasının tüm dinamiklerini yakından bilen ve Bursa’nın her ilçesinin ekonomik potansiyeline hakim bir isimdir. BTSO Başkan adaylığı yalnızca bir yönetim değişikliği anlamına gelmiyor. Aynı zamanda üyelerini dinleyen, ilçelerin beklentilerini merkeze alan, ortak akılla hareket eden yeni bir yönetim anlayışını da temsil ediyor. TEKNOSAB ile Karacabey arasında kurulacak güçlü ekonomik iş birliğinin en önemli anahtarlarından birinin de bu vizyon olduğuna inanıyorum.”

“Karacabey artık hak ettiği değeri görmeli”

Karacabey’in tarım, sanayi ve üretim gücüyle Bursa’nın en önemli ilçelerinden biri olduğunu vurgulayan Temel, ilçenin sahip olduğu potansiyelin karar mekanizmalarına da yansıması gerektiğini söyledi.

“Biz hiçbir zaman ayrıcalık istemedik. Talebimiz yalnızca Karacabey’in üretim gücünün hak ettiği değeri görmesidir. Bursa merkezde faaliyet gösteren bir sanayici hangi imkanlara ulaşabiliyorsa Karacabey’deki üreticimiz ve işletmelerimiz de aynı fırsatlardan yararlanabilmelidir. İlçeler arasında fırsat eşitliğinin güçlenmesi Bursa ekonomisini de daha ileri taşıyacaktır.”

“BTSO tüm Bursa’nın ortak sesi olmalıdır”

BTSO’nun yalnızca merkez ilçeleri değil, Bursa’nın tamamını kapsayan güçlü bir temsil anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini belirten Temel, yeni dönemde daha katılımcı ve çözüm odaklı bir yönetim modeline ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

“Bugün iş dünyasının en büyük beklentilerinden biri, üyeleriyle daha fazla istişare eden, ilçelerin taleplerini daha güçlü şekilde gündeme taşıyan ve ortak aklı önceleyen bir yönetim anlayışıdır. Bursa’nın üretim gücü yalnızca merkezden ibaret değildir. Karacabey’den İnegöl’e, Mustafakemalpaşa’dan Yenişehir’e kadar bütün ilçeler BTSO’nun doğal paydaşıdır. Yeni dönemde bu anlayışın daha da güçleneceğine inanıyorum.”

“Değişimin adresi Özer Matlı’dır”

Açıklamasının sonunda desteğini bir kez daha yineleyen Nezir Temel, BTSO seçimlerinin Bursa iş dünyası açısından önemli bir dönüm noktası olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Bursa iş dünyasında değişim beklentisinin her geçen gün daha da güçlendiğini görüyoruz. Üreteni merkeze alan, ilçeleri karar mekanizmalarının asli unsuru olarak gören ve ortak aklı esas alan yeni bir anlayışa ihtiyaç var. Sayın Özer Matlı’nın ortaya koyduğu vizyonun bu beklentilere güçlü şekilde cevap vereceğine inanıyorum. Karacabey’in hak ettiği değeri görmesi, üreticimizin daha güçlü temsil edilmesi ve Bursa’nın tüm dinamiklerinin ortak hedeflerde buluşması adına kendisini gönülden destekliyoruz.”

Temel, yalnızca BTSO’da değil, il ve ilçelerde faaliyet gösteren borsa ve sivil toplum kuruluşlarında da değişim ve dönüşüm ihtiyacının açık şekilde hissedildiğini belirterek, üyelerinin sesine kulak veren, ortak aklı esas alan, üretimden kopmayan ve geleceği planlayan yönetim anlayışlarının ön plana çıkacağı yeni bir döneme girildiğini ifade etti.

“Uzun yıllardır aynı anlayışla yönetilen kurumların kendilerini yenilemesi, üyelerinin beklentilerine daha güçlü cevap vermesi ve değişimin gerisinde kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Kurumların asli görevi makamları korumak değil, temsil ettikleri üyelerin hak ve menfaatlerini en güçlü şekilde savunmaktır. Değişimin oluşturduğu bu sinerjinin, yalnızca BTSO’da değil Bursa’nın tüm borsalarında ve stkların da karşılık bulacağına inanıyor, Sayın Özer Matlı’yı gönülden destekliyoruz.”

Continue Reading

Yerel

KALDIRIM SEFERBERLİĞİ BÜYÜYOR

Karacabey Belediyesi’nin ilçe genelinde başlattığı kaldırım seferberliği mahallelerde aralıksız sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Yeni Mahalle’de 2 bin 53 metrelik kaldırım çalışması tamamlanırken, Saadet Mahallesi’nde ise 1.200 metrelik bölüm bitirilerek çalışmaların kalan kısmına geçildi. Saadet Mahallesi’nde gerçekleştirilen kaldırım beton döküm çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Karacabey’in ihtiyaç duyduğu her noktada çalışmalarımız sürecek.” dedi. Belediye ayrıca planlama kapsamında Yeni Mahalle, Gazi, Sırabademler, Hamidiye, Emirsultan ve Nasrettin mahallelerini kapsayan toplam 20 bin metrekarelik yeni kaldırım çalışmasını da etap etap hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Karacabey Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşların daha güvenli yaya ulaşımına kavuşmasını sağlamak amacıyla üstyapı yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçenin farklı mahallelerinde yürütülen kaldırım çalışmalarıyla hem yaya güvenliğinin artırılması hem de yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Yeni Mahalle’de toplam 2 bin 53 metre uzunluğundaki kaldırım imalatı tamamlandı. Çalışmalarla birlikte bölgedeki yaya ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale gelirken, mahalle sakinlerinin uzun süredir dile getirdiği kaldırım ihtiyacına da çözüm sağlandı.

Saadet Mahallesi’nde çalışmalar sürüyor

Karacabey Belediyesi’nin üstyapı yatırımlarının devam ettiği bir diğer nokta ise Saadet Mahallesi oldu. Burada yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar bin 200 metre kaldırım tamamlanırken, ekipler kalan güzergâhlarda çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor. Beton döküm işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte mahallede yaya ulaşım standardının önemli ölçüde artırılması hedefleniyor.

Yeni etaplar planlandı

Karacabey Belediyesi, mevcut çalışmaların yanı sıra ilçe genelindeki kaldırım yatırımlarını da etap etap hayata geçirmeye devam edecek. Bu kapsamda Yeni Mahalle, Gazi, Sırabademler, Hamidiye, Emirsultan ve Nasrettin mahallelerini kapsayan toplam 20 bin metrekarelik kaldırım çalışması da planlama programına alındı. Belirlenen etaplar doğrultusunda gerçekleştirilecek çalışmalarla ilçenin farklı bölgelerinde yaya ulaşımının daha güvenli, düzenli ve erişilebilir hale getirilmesi amaçlanıyor.

Başkan Karabatı çalışmaları yerinde inceledi

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Saadet Mahallesi’nde gerçekleştirilen kaldırım beton döküm çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Aksoy ve Fen İşleri Müdürü Esma Asa’nın da hazır bulunduğu programda ilçenin tüm mahallelerinde ihtiyaçları önceliklendirerek hizmet üretmeye devam ettiklerini belirten Başkan Karabatı, üstyapı yatırımlarının hız kesmeden süreceğini ifade etti.

Başkan Karabatı, “Vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak, güvenli ve modern bir ulaşım altyapısı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni Mahalle’de kaldırım çalışmalarımızı tamamladık. Saadet Mahallemizde ise ekiplerimiz yoğun bir tempoyla çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki süreçte planlama kapsamında diğer mahallelerimizde de kaldırım yatırımlarımızı etap etap hayata geçireceğiz. İlçemizin her mahallesine eşit hizmet anlayışıyla hareket ediyor, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıracak yatırımları birer birer gerçekleştiriyoruz. Karacabey’in ihtiyaç duyduğu her noktada çalışmalarımız sürecek.” dedi.

Belediyenin yaptığı kaldırım çalışmalarından dolayı memnuniyetini ifade eden Saadet Mahalle halkı, Belediye Başkanı Fatih Karabatı’ya teşekkür etti.

Karacabey Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü kaldırım, yol ve çevre düzenleme yatırımlarını planlanan program doğrultusunda sürdürerek daha güvenli, modern ve erişilebilir bir kent altyapısı oluşturmayı hedefliyor.

Continue Reading

Yerel

SREBRENİCA UNUTULMADI

Karacabey Bosna Sancak Derneği, Avrupa’nın göbeğinde yaşanan Srebrenica Soykırımı’nın yıl dönümü ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi dolayısıyla anlamlı bir anma programı düzenledi.

Dernek Başkanı Şadan Erepçin öncülüğünde Saklı Bahçe Bosna Parkı’nda gerçekleştirilen programda, Srebrenica’da hayatını kaybeden şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, vatandaşlara Muharrem ayının simgelerinden olan aşure ikram edildi.

İlçe protokolünü, dernek üyelerini ve çok sayıda vatandaşı bir araya getiren programa; Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, CHP İlçe Başkanı Mustafa Utku ve KARFED Federasyon Başkanı Osman Bektaş katıldı.

Srebrenica şehitleri dualarla anıldı

Temmuz 1995’te 8 bin 372 Boşnak sivilin katledilmesiyle tarihe geçen Srebrenica Soykırımı, aradan geçen yıllara rağmen hafızalardaki yerini koruyor.

Karacabey Bosna Sancak Derneği tarafından düzenlenen programda, soykırımda hayatını kaybedenlerin aziz hatıraları dualarla yad edilirken, barış, kardeşlik ve insanlık değerlerinin korunmasına yönelik mesajlar verildi.

Muharrem ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikte, aşurenin temsil ettiği paylaşma, dayanışma ve birlik duygularına da vurgu yapıldı.

Erepçin: “Kardeşlik ortamının güçlenmesini temenni ediyorum”

Programda konuşan Karacabey Bosna Sancak Derneği Başkanı Şadan Erepçin, Srebrenica şehitlerini anmanın ve birlik mesajı vermenin önemine dikkat çekti.

Erepçin yaptığı açıklamada,

“Bu sene Srebrenica anma günü ve Muharrem ayının bir araya denk gelmesiyle birlikte; geçmişi anmanın, paylaşmanın, dayanışmanın ve birlik beraberliğin simgesi olan aşurenin tüm vatandaşlarımız için bolluk ve bereket getirmesini diliyorum.

Bu anlamlı buluşmanın insanlık alemine hayırlar getirmesini ve kardeşlik ortamının daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program, yapılan dualar ve aşure ikramının ardından sona erdi.

Continue Reading

Trending