Yerel
KAN BAĞIŞINA KARACABEY’DEN BÜYÜK DESTEK
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Karacabey Ortaokulu’nun geleneksel hale getirdiği “Kan Bağışçıları Günü” etkinliğinde kan vererek vatandaşlara örnek oldu. Karacabey Belediyesi’nin katkıları, Bursa Kızılay Şubesi ve Türk Kızılayı Karacabey Temsilciliği koordinasyonunda düzenlenen organizasyona yaklaşık 1300 müracaat olurken, 886 gönüllü bağışçıdan net kan alımı gerçekleştirildi. Başkan Karabatı, “Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır” diyerek tüm vatandaşları düzenli kan bağışında bulunmaya davet etti.
Karacabey Ortaokulu Spor Salonu ile Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nda eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik, sabah saat 10.00’da başlayıp gece 21.30’a kadar sürdü. Açılış programına katılan Başkan Karabatı, vatandaşlarla bir araya gelerek kan bağışının önemine dikkat çekti. Program kapsamında kan veren Karabatı, toplumda dayanışma ve yardımlaşma kültürünü güçlendiren bu tür organizasyonların son derece kıymetli olduğunu ifade etti.

Etkinliğin açılışında Başkan Karabatı’nın yanı sıra AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Ali Erbir, Kızılay Karacabey Şube Başkanı Ahmet Kırmızı, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda gönüllü bağışçı yer aldı.
Organizasyonda sosyal sorumluluk çalışmalarıyla dikkat çeken Matlı Grup da stant açarak etkinliğe destek verdi. Etkinliğin ayran sponsoru olan Yörsan markası tarafından gün boyunca vatandaşlara ayran ikram edildi. Ayrıca Karacabey Süt Üreticileri Birliği de etkinlik alanında kurduğu stantta süt dağıtımı gerçekleştirerek organizasyona katkı sundu.

Matlı Grup Pazarlama Marka Yöneticisi Melek İbiş ise yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çekerek, “Matlı Grup olarak toplum yararına gerçekleştirilen projelerde her zaman aktif rol almaya özen gösteriyoruz. Bugün de hem ilçemize hem de Kızılay’a destek olmak amacıyla burada bulunuyoruz. İnsan hayatına dokunan bu tür organizasyonların içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gün boyunca devam eden organizasyonda bağışçılar, uzman sağlık ekipleri tarafından bilgilendirilerek güvenli ve hijyenik koşullarda kan bağışında bulundu. Özellikle gençlerin ve ilk kez kan bağışında bulunan gönüllülerin yoğun katılım göstermesi memnuniyet oluşturdu.

Programda konuşan Başkan Karabatı, kan bağışının hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, “Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bugün burada gösterilen duyarlılık, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir. Bir ünite kan, bir insanın hayatına umut olabiliyor. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı düzenli kan bağışçısı olmaya davet ediyorum. Özellikle bu anlamlı organizasyonu geleneksel hale getiren okul yönetimlerimize, öğretmenlerimize, Kızılay ekiplerine ve gönüllü bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Ali Erbir de eğitim kurumlarının yalnızca akademik başarıyla değil, toplumsal duyarlılığı artıran çalışmalarla da öne çıkması gerektiğini belirterek, “Öğrencilerimizin küçük yaşlardan itibaren yardımlaşma ve dayanışma bilinciyle yetişmesi çok önemli. Bu organizasyon, hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz açısından örnek bir sosyal sorumluluk çalışması oldu. Emeği geçen tüm kurum ve gönüllülere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Karacabey Ortaokulu Müdürü Çetin Küçük ise yıllardır sürdürülen etkinliğin artık geleneksel hale geldiğini belirterek, “Her yıl artan bir katılımla gerçekleştirdiğimiz Kan Bağışçıları Günü’nde bu yıl da büyük bir dayanışma örneği sergilendi. Öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz ve Karacabey halkı organizasyona güçlü destek verdi. Bu tablo bizleri son derece mutlu etti.” ifadelerini kullandı.
Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu Müdürü İbrahim Yılmaz da böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Kan bağışı konusunda toplumda farkındalık oluşturmak adına eğitim kurumlarına önemli görevler düşüyor. Öğrencilerimizin de bu bilinçle yetişmesini önemsiyoruz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kızılay Karacabey Şube Başkanı Ahmet Kırmızı ise yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Karacabey halkı yine örnek bir dayanışma sergiledi. Yaklaşık 1300 başvuru ve 886 net kan alımı çok önemli bir rakam. Kan bağışı hayat kurtarıyor ve bu konuda toplumumuzun duyarlılığı bizleri mutlu ediyor. Destek veren tüm kurumlarımıza, sponsor firmalarımıza ve gönüllü bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Karacabey’de sosyal sorumluluk bilincinin her geçen gün güçlendiğini belirten Başkan Karabatı, belediye olarak insan hayatına dokunan her projeye destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Gün sonunda toplanan kan bağışları ise birçok hastaya umut oldu.

Yerel
TEMEL: “KARACABEY ARTIK İZLEYEN DEĞİL, YÖN VEREN OLMAK İSTİYOR”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçimleri yaklaşırken, Karacabey iş dünyasından BTSO Başkan Adayı, Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve Matlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’ya yönelik destek açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Karacabey Ticaret Borsası eski dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB eski dönem Konsey Üyesi Nezir Temel, yaptığı değerlendirmede, Bursa iş dünyasının yeni dönemde üretimi önceleyen, ilçeleri karar süreçlerine daha fazla dahil eden ve ortak aklı esas alan bir yönetime ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu değişimi sağlayabilecek en güçlü ismin Özer Matlı olduğuna inandığını söyledi.
BTSO seçimlerinin yalnızca bir başkanlık yarışı olmadığını, aynı zamanda Bursa iş dünyasının geleceğine yön verecek önemli bir süreç olduğunu ifade eden Temel, Özer Matlı’nın bugüne kadar ortaya koyduğu yönetim anlayışı, üretim odaklı yaklaşımı ve iş dünyasındaki tecrübesiyle bu sürecin en güçlü adaylarından biri olduğunu dile getirdi.
“TEKNOSAB, Karacabey ile daha güçlü bütünleşmeli”
Türkiye’nin en büyük sanayi yatırımlarından biri olan TEKNOSAB’ın Karacabey açısından çok önemli fırsatlar barındırdığına dikkat çeken Nezir Temel, ilçenin bu büyük yatırımın ekonomik kazanımlarından daha fazla pay alması gerektiğini söyledi.
Temel, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Karacabey sınırları içerisinde yükselen böylesine stratejik bir sanayi yatırımının ilçemizle çok daha güçlü bir bağ kurması gerektiğine inanıyorum. Aynı zamanda şu sorunun da samimiyetle değerlendirilmesi gerekiyor; Karacabey’in ekonomik geleceğini doğrudan ilgilendiren böylesine önemli bir projede Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası neden beklenen ölçüde sürecin merkezinde yer alamadı? Bu konunun geçmiş dönem uygulamaları çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. TEKNOSAB’ın oluşturduğu ekonomik hareketlilikten Karacabeyli sanayicimizin, üreticimizin, tedarikçilerimizin ve iş gücünün daha fazla faydalanacağı bir yapının oluşması hem ilçemiz hem de Bursa ekonomisi açısından önemli kazanımlar sağlayacaktır.”
“Geçmiş dönemlerin tecrübeleri iyi analiz edilmelidir”
TEKNOSAB’ın kuruluş ve gelişim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Temel, geçmişte yaşanan süreçlerin bugün yeniden objektif şekilde ele alınması gerektiğini belirtti.
“Bugün geriye dönüp baktığımızda şu soruları sormamız gerektiğini düşünüyorum; Karacabey, böylesine büyük bir yatırımın planlama ve gelişim sürecinde neden daha etkin rol alamadı? İlçemizin ekonomik geleceğini doğrudan ilgilendiren bu projede yerel dinamikler ve özellikle Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası neden daha görünür ve etkin bir konumda olamadı? Geçmiş dönemlerin bu açıdan iyi analiz edilmesi, gelecekte aynı eksikliklerin tekrar yaşanmaması adına büyük önem taşıyor.”
Karacabey’in yalnızca yatırımın bulunduğu ilçe değil, aynı zamanda karar mekanizmalarında daha etkin rol üstlenen ve ekonomik kazanımlardan daha fazla pay alan bir üretim merkezi olması gerektiğini ifade eden Temel, yeni dönemde bu anlayışın güçleneceğine inandığını söyledi.
“Özer Matlı’nın vizyonu Bursa’nın tamamını kapsıyor”
Özer Matlı’nın hem Karacabey’i hem de Bursa iş dünyasını yakından tanıyan, üretimin içinden gelen bir isim olduğunu belirten Temel, yeni dönemde ilçelerin daha güçlü temsil edileceğini düşündüğünü ifade etti.
“Özer Matlı, üretimin içinden gelen, iş dünyasının tüm dinamiklerini yakından bilen ve Bursa’nın her ilçesinin ekonomik potansiyeline hakim bir isimdir. BTSO Başkan adaylığı yalnızca bir yönetim değişikliği anlamına gelmiyor. Aynı zamanda üyelerini dinleyen, ilçelerin beklentilerini merkeze alan, ortak akılla hareket eden yeni bir yönetim anlayışını da temsil ediyor. TEKNOSAB ile Karacabey arasında kurulacak güçlü ekonomik iş birliğinin en önemli anahtarlarından birinin de bu vizyon olduğuna inanıyorum.”
“Karacabey artık hak ettiği değeri görmeli”
Karacabey’in tarım, sanayi ve üretim gücüyle Bursa’nın en önemli ilçelerinden biri olduğunu vurgulayan Temel, ilçenin sahip olduğu potansiyelin karar mekanizmalarına da yansıması gerektiğini söyledi.
“Biz hiçbir zaman ayrıcalık istemedik. Talebimiz yalnızca Karacabey’in üretim gücünün hak ettiği değeri görmesidir. Bursa merkezde faaliyet gösteren bir sanayici hangi imkanlara ulaşabiliyorsa Karacabey’deki üreticimiz ve işletmelerimiz de aynı fırsatlardan yararlanabilmelidir. İlçeler arasında fırsat eşitliğinin güçlenmesi Bursa ekonomisini de daha ileri taşıyacaktır.”
“BTSO tüm Bursa’nın ortak sesi olmalıdır”
BTSO’nun yalnızca merkez ilçeleri değil, Bursa’nın tamamını kapsayan güçlü bir temsil anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini belirten Temel, yeni dönemde daha katılımcı ve çözüm odaklı bir yönetim modeline ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
“Bugün iş dünyasının en büyük beklentilerinden biri, üyeleriyle daha fazla istişare eden, ilçelerin taleplerini daha güçlü şekilde gündeme taşıyan ve ortak aklı önceleyen bir yönetim anlayışıdır. Bursa’nın üretim gücü yalnızca merkezden ibaret değildir. Karacabey’den İnegöl’e, Mustafakemalpaşa’dan Yenişehir’e kadar bütün ilçeler BTSO’nun doğal paydaşıdır. Yeni dönemde bu anlayışın daha da güçleneceğine inanıyorum.”
“Değişimin adresi Özer Matlı’dır”
Açıklamasının sonunda desteğini bir kez daha yineleyen Nezir Temel, BTSO seçimlerinin Bursa iş dünyası açısından önemli bir dönüm noktası olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Bursa iş dünyasında değişim beklentisinin her geçen gün daha da güçlendiğini görüyoruz. Üreteni merkeze alan, ilçeleri karar mekanizmalarının asli unsuru olarak gören ve ortak aklı esas alan yeni bir anlayışa ihtiyaç var. Sayın Özer Matlı’nın ortaya koyduğu vizyonun bu beklentilere güçlü şekilde cevap vereceğine inanıyorum. Karacabey’in hak ettiği değeri görmesi, üreticimizin daha güçlü temsil edilmesi ve Bursa’nın tüm dinamiklerinin ortak hedeflerde buluşması adına kendisini gönülden destekliyoruz.”
Temel, yalnızca BTSO’da değil, il ve ilçelerde faaliyet gösteren borsa ve sivil toplum kuruluşlarında da değişim ve dönüşüm ihtiyacının açık şekilde hissedildiğini belirterek, üyelerinin sesine kulak veren, ortak aklı esas alan, üretimden kopmayan ve geleceği planlayan yönetim anlayışlarının ön plana çıkacağı yeni bir döneme girildiğini ifade etti.
“Uzun yıllardır aynı anlayışla yönetilen kurumların kendilerini yenilemesi, üyelerinin beklentilerine daha güçlü cevap vermesi ve değişimin gerisinde kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Kurumların asli görevi makamları korumak değil, temsil ettikleri üyelerin hak ve menfaatlerini en güçlü şekilde savunmaktır. Değişimin oluşturduğu bu sinerjinin, yalnızca BTSO’da değil Bursa’nın tüm borsalarında ve stkların da karşılık bulacağına inanıyor, Sayın Özer Matlı’yı gönülden destekliyoruz.”
Yerel
KALDIRIM SEFERBERLİĞİ BÜYÜYOR
Karacabey Belediyesi’nin ilçe genelinde başlattığı kaldırım seferberliği mahallelerde aralıksız sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Yeni Mahalle’de 2 bin 53 metrelik kaldırım çalışması tamamlanırken, Saadet Mahallesi’nde ise 1.200 metrelik bölüm bitirilerek çalışmaların kalan kısmına geçildi. Saadet Mahallesi’nde gerçekleştirilen kaldırım beton döküm çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Karacabey’in ihtiyaç duyduğu her noktada çalışmalarımız sürecek.” dedi. Belediye ayrıca planlama kapsamında Yeni Mahalle, Gazi, Sırabademler, Hamidiye, Emirsultan ve Nasrettin mahallelerini kapsayan toplam 20 bin metrekarelik yeni kaldırım çalışmasını da etap etap hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Karacabey Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşların daha güvenli yaya ulaşımına kavuşmasını sağlamak amacıyla üstyapı yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçenin farklı mahallelerinde yürütülen kaldırım çalışmalarıyla hem yaya güvenliğinin artırılması hem de yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Yeni Mahalle’de toplam 2 bin 53 metre uzunluğundaki kaldırım imalatı tamamlandı. Çalışmalarla birlikte bölgedeki yaya ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale gelirken, mahalle sakinlerinin uzun süredir dile getirdiği kaldırım ihtiyacına da çözüm sağlandı.
Saadet Mahallesi’nde çalışmalar sürüyor
Karacabey Belediyesi’nin üstyapı yatırımlarının devam ettiği bir diğer nokta ise Saadet Mahallesi oldu. Burada yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar bin 200 metre kaldırım tamamlanırken, ekipler kalan güzergâhlarda çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor. Beton döküm işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte mahallede yaya ulaşım standardının önemli ölçüde artırılması hedefleniyor.

Yeni etaplar planlandı
Karacabey Belediyesi, mevcut çalışmaların yanı sıra ilçe genelindeki kaldırım yatırımlarını da etap etap hayata geçirmeye devam edecek. Bu kapsamda Yeni Mahalle, Gazi, Sırabademler, Hamidiye, Emirsultan ve Nasrettin mahallelerini kapsayan toplam 20 bin metrekarelik kaldırım çalışması da planlama programına alındı. Belirlenen etaplar doğrultusunda gerçekleştirilecek çalışmalarla ilçenin farklı bölgelerinde yaya ulaşımının daha güvenli, düzenli ve erişilebilir hale getirilmesi amaçlanıyor.
Başkan Karabatı çalışmaları yerinde inceledi
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Saadet Mahallesi’nde gerçekleştirilen kaldırım beton döküm çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Aksoy ve Fen İşleri Müdürü Esma Asa’nın da hazır bulunduğu programda ilçenin tüm mahallelerinde ihtiyaçları önceliklendirerek hizmet üretmeye devam ettiklerini belirten Başkan Karabatı, üstyapı yatırımlarının hız kesmeden süreceğini ifade etti.

Başkan Karabatı, “Vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak, güvenli ve modern bir ulaşım altyapısı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni Mahalle’de kaldırım çalışmalarımızı tamamladık. Saadet Mahallemizde ise ekiplerimiz yoğun bir tempoyla çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki süreçte planlama kapsamında diğer mahallelerimizde de kaldırım yatırımlarımızı etap etap hayata geçireceğiz. İlçemizin her mahallesine eşit hizmet anlayışıyla hareket ediyor, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıracak yatırımları birer birer gerçekleştiriyoruz. Karacabey’in ihtiyaç duyduğu her noktada çalışmalarımız sürecek.” dedi.
Belediyenin yaptığı kaldırım çalışmalarından dolayı memnuniyetini ifade eden Saadet Mahalle halkı, Belediye Başkanı Fatih Karabatı’ya teşekkür etti.
Karacabey Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü kaldırım, yol ve çevre düzenleme yatırımlarını planlanan program doğrultusunda sürdürerek daha güvenli, modern ve erişilebilir bir kent altyapısı oluşturmayı hedefliyor.







Yerel
SREBRENİCA UNUTULMADI
Karacabey Bosna Sancak Derneği, Avrupa’nın göbeğinde yaşanan Srebrenica Soykırımı’nın yıl dönümü ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi dolayısıyla anlamlı bir anma programı düzenledi.
Dernek Başkanı Şadan Erepçin öncülüğünde Saklı Bahçe Bosna Parkı’nda gerçekleştirilen programda, Srebrenica’da hayatını kaybeden şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, vatandaşlara Muharrem ayının simgelerinden olan aşure ikram edildi.
İlçe protokolünü, dernek üyelerini ve çok sayıda vatandaşı bir araya getiren programa; Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, CHP İlçe Başkanı Mustafa Utku ve KARFED Federasyon Başkanı Osman Bektaş katıldı.
Srebrenica şehitleri dualarla anıldı
Temmuz 1995’te 8 bin 372 Boşnak sivilin katledilmesiyle tarihe geçen Srebrenica Soykırımı, aradan geçen yıllara rağmen hafızalardaki yerini koruyor.
Karacabey Bosna Sancak Derneği tarafından düzenlenen programda, soykırımda hayatını kaybedenlerin aziz hatıraları dualarla yad edilirken, barış, kardeşlik ve insanlık değerlerinin korunmasına yönelik mesajlar verildi.
Muharrem ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikte, aşurenin temsil ettiği paylaşma, dayanışma ve birlik duygularına da vurgu yapıldı.

Erepçin: “Kardeşlik ortamının güçlenmesini temenni ediyorum”
Programda konuşan Karacabey Bosna Sancak Derneği Başkanı Şadan Erepçin, Srebrenica şehitlerini anmanın ve birlik mesajı vermenin önemine dikkat çekti.
Erepçin yaptığı açıklamada,
“Bu sene Srebrenica anma günü ve Muharrem ayının bir araya denk gelmesiyle birlikte; geçmişi anmanın, paylaşmanın, dayanışmanın ve birlik beraberliğin simgesi olan aşurenin tüm vatandaşlarımız için bolluk ve bereket getirmesini diliyorum.
Bu anlamlı buluşmanın insanlık alemine hayırlar getirmesini ve kardeşlik ortamının daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Program, yapılan dualar ve aşure ikramının ardından sona erdi.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login