Connect with us

Ekonomi

HAVADAN İLAÇLAMA TEKNOLOJİSİNİN ÖNCÜSÜ; DJI

Karacabey’de tarım sektörüne DJI Drone markasıyla ilaçlama hizmeti verecek olan Daze Tarım Teknolojileri, dün düzenlenen görkemli açılış sonrası faaliyetine start verdi. Türkiye’nin kaliteli çeltik ve pirinç üreticisi Zeki Gıda’nın alt kuruluşu olarak, tarım alanında teknoloji ve yeniliğe öncelik veren bir anlayışla ilçe çiftçinin hizmetinde olan Daze Tarım, DJI dronları ile havadan ilaçlama teknolojisi konusunda öncü bir rol oynamakta.

Nasrettin Mahallesi Bursa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Daze Tarım’ın açılışı yoğun ilgi gördü. Okunan duaların ardından kurdelesi kesilen yeni işyerinin açılışına; siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, çiftçiler ve çevre esnafı katıldı.

Şirket olarak misyon ve vizyonları hakkında kamuoyunu bilgilendiren Daze Tarım Karacabey Şube Sorumlusu Ziraat Mühendisi Kağan Ahlılar, “Daze Tarım’ın misyonu, yerli üretime destek vermek, yerli üretimdeki verimliliği arttırmak ve ülkemizin tarım alanında gelişen teknolojiye ulaşımını ve uyumunu sağlamaktır. Şirketin vizyonu ise, gelişen teknolojileri takip ederek tarım alanında anında gelişim sağlamak ve gelecek dönemlerde Türkiye’nin dünyadaki yerini seçkinleştirmektir.” dedi.

Tarım dronları ve başarılar

Daze Tarım’ın bölge genelinde 15.000 dönüm çeltik ekilişi yapılan arazilerinde DJI Tarım Dronları ile ilaçlama işlemleri gerçekleştirerek büyük başarılar elde ettiğini dile getiren Ahlılar, “Bu başarılar arasında: ilaç kullanımında % 30 tasarruf, iş gücünü azaltarak maliyet düşüşü, operasyon başarılarında % 95-% 99 oranında başarı, ilaç taribatını minimize etme, su kullanımında 1/20 oranında tasarruf, geleneksel ilaçlama yöntemlerine göre hata payını en aza indirme, pratik ve portatif olması sayesinde bölgesel çözümler elde etme, ilaç yayılımında yüksek performans, traktör teker izlerinden doğan mahsul ezilmelerini azaltma, ilaçlama işleminde kullanılan ürün çeşitliliğini tek bir ürün kullanımıyla çözümleme gibi önemli noktalar bulunmaktadır.” ifadesini kullandı.

DJI Resmi Bayisi; Daze Tarım Teknoloji

Karacabey Şube Sorumlusu Kağan Ahlılar, şirketin hedef ve beklentilerine yönelik şu bilgileri paylaştı: “Daze Tarım Teknoloji, DJI markasının Türkiye resmi distribütörü olarak, tarımda drone teknolojileri ile gıda üreticilerini bir araya getirme misyonunu üstlenmektedir. Bu kapsamda şirketin öncelikleri arasında; yedek parça hizmetinde en iyi ve en hızlı çözümü sağlama, uzman ekibi ile teknolojiden faydalanmanın yollarını ve teknik bilgilerini en iyi şekilde aktararak verimliliği maksimum seviyelerde tutma, DJI tarım dronlarını Türkiye’deki gıda üreticilerine sunma ve kullanımını sağlama, ülkemizi tarım teknolojilerinde ileri seviyelere taşımak ve güncel teknolojiyi ülkemizde kullanıma sunabilmek amacıyla sektörde bulunma gibi hedefler bulunmaktadır.

Tecrübe ve kalite

Daze Tarım Teknoloji, kendi arazilerinde elde ettiği tecrübelerin yanı sıra, drone kullanıcıları ile birebir irtibat kurarak her geçen gün yeni tecrübeler edinmektedir. İçinde bulunduğu sektörde hizmet kalitesini her zaman ön planda tutan şirketimiz, tüketiciye ve üreticiye kaliteli ürün ve hizmet sunma politikasını benimsemektedir. Gerek kendi deneyimleri, gerekse sektördeki büyüklerinden aldığı bilgi ve birikimi kullanarak, Daze Tarım olarak gıda üreticilerine en iyi hizmeti sunma amacını taşımaktayız. Bu doğrultuda şirketimiz, DJI tarım dronlarının kullanımını arttırarak ülkemizi tarım teknolojilerinde ileri seviyelere taşımaya ve güncel teknolojiyi ülkemizde kullanıma sunmaya çalışmaktadır. Daze Tarım Teknoloji, başarılarına inandığı ve satışını gerçekleştirdiği DJI Tarım Dronları ile tarım sektöründe teknoloji ve yeniliğin öncüsü olmaya devam etmektedir. Bu sayede şirketimiz, hem ülke ekonomisine katkıda bulunmakta, hem de sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmektedir. Bu amaç doğrultusunda Daze Tarım Teknoloji, tarım dronları konusundaki eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını sürdürmekte ve teknolojinin yaygınlaşmasını sağlamaktadır.

BİRAY DAĞLI, ÜMİT DAĞLI, MÜFİT DAĞLI, BERKAY DAĞLI – ŞİRKET SAHİPLERİ

Eğitim ve destek hizmetleri

Daze Tarım olarak müşterilerimize sadece ürün satışı değil, aynı zamanda eğitim ve teknik destek hizmetleri de sunmaktayız. Bu sayede dron kullanıcıları, ürünlerini daha verimli ve etkin bir şekilde kullanarak tarım sektörüne daha fazla katkı sağlayabilecektir. Ayrıca şirketimiz, müşteri memnuniyetini sağlama ve sorunlara hızlı çözüm üretme amacıyla sürekli olarak teknik destek ekibini geliştirmekte ve güçlendirmektedir.

Çevre Dostu yaklaşım

Sürdürülebilir tarım ve çevre dostu uygulamaları benimseyerek, doğal kaynakların korunmasına ve ekosistemin dengesinin sağlanmasına önem vermekteyiz. Şirketimiz, tarım dronlarıyla gerçekleştirilen hizmetlerin doğru ve kontrollü kullanımı sayesinde su, enerji ve kimyasal kullanımını azaltarak çevreye olan etkilerini minimize etmeye çalışmaktadır.

Sonuç olarak Daze Tarım Teknoloji, tecrübe ve kaliteyi ön planda tutarak, tarım sektöründeki teknolojik dönüşüme katkıda bulunma hedefini sürdürmektedir. Bu süreçte şirketimiz, DJI tarım dronları ve sunduğu hizmetlerle tarım sektörünün geleceğine yön verme ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını destekleme amacını taşımaktadır. Tüm Karacabey ve bölge çiftçisinin hizmetinde olduğumuzu bir kez daha belirtiriz.”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ekonomi

KESKİNOĞLU LEZZETLERİ AVRUPA MUTFAKLARINDA YERİNİ ALMAYA HAZIRLANIYOR

Keskinoğlu, Avrupa Birliği ülkelerine ileri işlenmiş ürünler ve tavuk döner ihracatı gerçekleştirmek için yetki belgesi aldı.

Yıllık 30 bin ton işlenmiş piliç eti üretim kapasitesine sahip Keskinoğlu, ihracat hacmini genişletmeye devam ediyor. Şirket, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda yetki belgesini alarak, AB’ye ihracat sürecini başlattı.

Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, ‘Dünya trendlerini çok yakından takip ediyoruz, kısa ve uzun vadeli planlarımızı sürekli güncelliyoruz.  Şehir ve aile hayatı tüketicinin taleplerini hızla değiştiriyor. İnsanlar için zaman çok kıymetli. O nedenle az vakitte, kolayca hazırlanan pratik ürünler ön plana çıkıyor. Bu eğilimi uzun yıllardır Avrupa raflarında gözlemliyoruz’ dedi.

“AB ülkelerine ileri işlenmiş ürünler ve tavuk döner ihraç etmemizi sağlayacak yetki belgesini aldık”

Sektörün gelişmesi adına yeni alternatif pazarların bulunmasının önemine dikkat çeken Önder Matlı, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın geçtiğimiz yıldan itibaren yürüttüğü yoğun çalışmalar sonuç verdi. Keskinoğlu olarak yapılan denetimlerin ardından AB ülkelerine ihracat yapmamızı sağlayacak yetki belgesini aldık. Bu konuda AB ülkeleri ile yoğun görüşmelerimiz sürüyor. Kısa süre içerisinde Keskinoğlu lezzetleri Avrupa mutfaklarında yerini alacak. İhracatta düzenli ihracatın sürdürebilirliğine yönelik çalışmaların yanı sıra; potansiyel pazarlarda kalıcı olabilmek de bir o kadar önemli. Ülke olarak, sektör olarak bunu mümkün kılacak kaliteli üretim ve sürdürülebilir tedarik gücüne sahibiz. Bununla beraber Avrupa Birliği gibi sektörümüz için yeni alternatif pazarların bulunması, mevcut ihraç pazarlarının kapanması neticesinde ortaya çıkabilecek üretim fazlasının yönetilmesi konusundaki zorlukların bertaraf edilmesini sağlayacaktır” dedi.

Keskinoğlu lezzetleri 6 kıtada 66 ülkeye ihraç ediliyor

Hali hazırda 6 kıtada 66 ülkeye piliç eti, işlenmiş piliç ürünleri, sofralık yumurta, pastörize yumurta ve viyol gibi 100’den fazla çeşit ürünü ihraç eden Keskinoğlu, Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya, Güney Amerika’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Pasifik Adaları’na kadar, dünya genelinde çok sayıda ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

Continue Reading

Güncel

RAMAZAN SONU VE MART AYI ÜRETİCİ MARKET FİYATLARI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan sonu ve Mart ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimleri yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendirdi.

“Ramazan sonu ve Mart ayında üretici market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 208 ile kuru fasulyede görüldü” diyen Bayraktar, yapılan araştırmayı paylaştı;

“Kuru fasulyedeki fiyat farkını yüzde 206,8 ile nohut, yüzde 202,5 ile kuru kayısı, yüzde 186 ile kırmızı mercimek, yüzde 174,6 ile yeşil mercimek takip etti.

Kuru fasulye ve nohut 3,1 kat, kuru kayısı 3 kat, kırmızı mercimek 2,9 kat, yeşil mercimek 2,7 kat fazlaya satıldı.

Üreticide 33 lira 29 kuruş olan kuru fasulye 102 lira 53 kuruşa, 31 lira 56 kuruş olan nohut 96 lira 82 kuruşa, 150 lira olan kuru kayısı, 453 lira 70 kuruşa, 22 lira 94 kuruş olan kırmızı mercimek 65 lira 61 kuruşa, 29 lira 33 kuruş olan yeşil mercimek 80 lira 53 kuruşa markette satıldı.

Mart ayında fiyatı en fazla artan ürün markette ve üreticide limon olurken, fiyatı en fazla düşen ürün markette maydanoz, üreticide beyaz lahana oldu.”

Market fiyatları

“Mart ayında markette 39 ürünün 30’unda fiyat artışı, 9’unda fiyat azalışı görüldü. Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 53,7 ile limon oldu. Limondaki fiyat artışını yüzde 38,8 ile patates, yüzde 19,8 ile elma, yüzde 19,5 ile sivri biber takip etti.Markette fiyatı en çok azalan ürün ise yüzde 8 ile maydanoz oldu. Maydanozdaki fiyat düşüşünü yüzde 6,7 ile ıspanak, yüzde 5,9 ile marul ve kuru incir izledi.”

Üretici fiyatları

“Mart ayında üreticide 31 ürünün 14’ünde fiyat artışı olurken, 9’unda fiyat düşüşü görüldü. 8 üründe ise fiyat değişimi olmadı. Üreticide en çok fiyat düşüşü yüzde 23,4 ile beyaz lahanada görüldü. Beyaz lahanadaki fiyat düşüşünü yüzde 13,9 ile maydanoz, yüzde 12,6 ile kuru soğan, yüzde 10,3 ile domates izledi. Üreticide en fazla fiyat artışı yüzde 68,3 ile limonda görüldü. Limondaki fiyat artışını yüzde 28,3 ile patates, yüzde 20 ile Antep fıstığı, yüzde 16,7 ile yeşil soğan takip etti.”

“Yaşanan doğal afetler ve bayram öncesi oluşan talep fiyatları etkiledi”

“Yaşanan doğal afetler ve bayram öncesi oluşan talep, bazı ürünlerin fiyatlarını etkiledi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan don sebebiyle narenciye bahçeleri dondan zarar gördü. Piyasadaki ürünün azalmasıyla da sezon boyunca düşük seyreden limon fiyatları arttı. Çukurova bölgesinde yaşanan don sebebiyle erkenci çeşitlerde yüzde 50-60 oranında, geçci patateste yüzde 30-35 oranında zarar olduğu tahmin ediliyor.

Yaşanan don, hasat süresini de geciktirdiğinden yıl boyunca fiyat düşüklüğü yaşanan patateste fiyat artışı yaşandı. Ramazan Bayramı nedeniyle talepte yaşanan artış Antep fıstığı fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Yeşil soğan ve ıspanakta kar yağışı sebebiyle seralar yıkıldı, ürünler açıkta kalarak bozuldu. Arz azaldığı için de fiyatlar yükseldi.

Bafra bölgesinde kışlık sebzelerde geçtiğimiz aylarda yaşanan sel ve kar yağışı nedeniyle çoğu üründe bozulmalar yaşandı. Bu durum alım gücü düşen üreticilerimizin beyaz lahana, maydanoz ve marulu düşük fiyata satmasına sebep oldu. Kuru soğanda Çukurova Bölgesinde yaşanan don sebebiyle hasadın gecikmesi ve ticari anlaşmalarla gelen kuru soğan ithalatları sebebiyle arzdaki artış fiyatları düşürdü.”

Mart ayı ve yıllık girdi fiyatlarında yaşanan değişimler

“Ziraat Odalarımız aracılığıyla girdi piyasalarından aldığımız fiyat verilerine göre; Mart ayında, Şubat ayına göre, amonyum nitrat gübresi yüzde 3,7, üre gübresi yüzde 1,9, amonyum sülfat gübresi yüzde 1,5, 20.20.0 kompoze gübresi yüzde 1, DAP gübresi yüzde 0,3 oranında arttı. Geçen yılın Mart ayına göre son bir yılda, 20.20.0 kompoze gübresi yüzde 34,6, DAP gübresi yüzde 33,9, üre gübresi yüzde 32,3, amonyum nitrat gübresi yüzde 28,9, amonyum sülfat gübresi yüzde 25,8 oranında arttı.

Mart ayında şubat ayına göre besi yemi yüzde 1,8, süt yemi yüzde 1,7, son bir yılda süt yemi yüzde 24,9, besi yemi ise yüzde 24,8 oranında arttı. İlaç fiyatları yıllık yüzde 14,9 oranında arttı. Elektrik fiyatları son bir yılda yüzde 30,4 oranında arttı. Mazot fiyatı son bir yılda yüzde 11,1 oranında artarken, geçen aya göre yüzde 2,3 oranında düşüş oldu.”

Continue Reading

Yerel

BAŞKAN KARABATI TALİMAT VERDİ, MARKET DENETİMLERİ SIKLAŞTI!

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın talimatıyla Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki marketlerde denetimleri sıklaştırarak, son kullanma tarihi geçmiş ürünler ve fiyat etiketi uyumsuzlukları gibi konularda denetimler gerçekleştiriyor. Yapılan denetimlerde 26 markete idari işlem yapıldı ve son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edildi. Başkan Karabatı, denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın talimatıyla Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde denetimlerini sıklaştırarak vatandaşların güvenilir gıda ürünlerine erişimini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak ilçede faaliyet gösteren zincir ve yerel marketlerde yapılan denetimlerde, çeşitli konularda incelemeler yapılarak tüketicilerin sağlığına zarar verebilecek ürünlerin önüne geçilmeye çalışılıyor. Denetimlerde, özellikle son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin raflarda bulunup bulunmadığı, ürünlerin saklama koşulları, hijyen standartları ve fiyat etiketleri gibi konular üzerinde duruldu.

Yapılan denetimler sonucunda, marketlerin raf fiyatları ile kasa fiyatları arasında fark olduğu tespit edilen 26 işyerine tespit tutanağı tutuldu ve ilgili Ticaret İl Müdürlüğü’ne idari yaptırım için yazı yazıldı. Ayrıca, marketlerde yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş olan ürünler belediye tarafından müsadere edilerek imha edildi. Bu kapsamda 80 işyerine belediyenin emir ve yasaklarını belirleyen yönetmeliğin 43. maddesi gereğince idari işlem yapıldı.

Bilindiği üzere 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun m.54/2 ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği gereğince; etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanıyor. Karacabey Belediyesi’nin emir ve yasaklarını belirleyen yönetmeliğin 43. maddesine göre son kullanma tarihi geçmiş, çürümüş, kokmuş, kurtlanmış veya bozulmuş gıda maddelerinin satılması yasaktır. Bu gibi mallar müsadere edilerek gıda kontrolörü raporu ile imha edilir.

Karacabey genelinde market denetimlerinin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Belediye Başkanı Fatih Karabatı, marketlerde satışa sunulan ürünlerde tüketim tarihi, gramaj, hijyen ve kasa-etiket uyumu kriterlerinin denetlendiğini ve uyumsuzluk tespit edilen marketlerle ilgili idari işlemlerin yapıldığını vurguladı. Başkan Karabatı, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmaları sürdürdüğünü belirterek, vatandaşların sağlıklı ürünler tüketmesi için denetimlere aralıksız devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Continue Reading

Trending