Genel
TÜRKSAT 6A, 42 DERECE DOĞU YÖRÜNGESİNE GİDİYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın geçici yörüngesindeki testlerinin başarı ile tamamlandığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Türksat 6A daimi yörüngesine yıl sonuna kadar ulaşmış olacak, 2025 yılının ilk çeyreğinde hizmete alacağız.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın 50 derece Doğu test yörüngesine 20 Temmuz’da ulaştığını anımsattı. 35 bin 786 kilometrede sabitlenen uydunun 8 ayrı sistemde yüzlerce teste tabi tutulduğunu belirten Uraloğlu, “Uydumuz üzerinde Güç Alt Sistemi Testleri, Uydu Yönetim Alt Sistemi Testleri, Yörünge Yönelim ve Kontrol Alt Sistemi Testleri, Kimyasal İtki Alt Sistemi Testleri, Elektrikli İtki Alt Sistemi Testleri, Isıl Kontrol Alt Sistemi Testleri, Telemetri, Telekomut ve Mesafe Ölçüm Alt Sistemi Testleri ile Faydalı Yük Alt Sistem Testleri uyguladık. Uydumuz bütün testleri başarıyla geçti.” ifadelerini kullandı.
Bakan Uraloğlu, Türksat 6A’nın 50 derece Doğu yörüngesinde belirli aralıklarla Kuzey-Güney ve Doğu-Batı manevraları gerçekleştirdiğini ifade etti. Uraloğlu, Doğu manevrasının yerli ve milli teknolojiyle üretilen elektrikli itki alt sistemi ateşlemesi ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğinin de altını çizdi.
Yörünge testleri sırasında uyduda yer alan Yörünge Yönelim Kontrol Sistemi, Uydu Yönetim Sistemi, Güç Sistemi, Isıl Kontrol Sistemi gibi alt sistemlerin ve deneysel ekipmanların işlevselliğinin de denendiğini kaydeden Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yapılan testler sonucunda alt sistemlerin bir arada sorunsuz bir şekilde çalıştığını gördük. Tübitak Uzay tarafından tasarlanmış ve üretilmiş olan Deneysel Tepki Tekeri ekipmanı yörüngede ilk kez denenerek başarılı bir şekilde sürüldü. Aynı zamanda Deneysel Güneş Algılayıcı ekipmanının da başarılı bir şekilde işlevini yerine getirdiği görüldü. Ağustos ayı içerisinde de Ctech tarafından üretilen TTM alt sistemine yönelik testler gerçekleştirildi. Testler sırasında Ctech tarafından tasarlanmış ve üretilmiş olan Telekomut alıcı ve Telemetri/İşaret Sinyali Verici ekipmanlar da başarılı bir şekilde çalışarak testleri başarıyla tamamladı.”

2025 yılının ilk çeyreğinde hizmete girecek
Faydalı Yük Alt Sistem Testleri’ni de tamamladıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, uyduda kullanılan alt sistemlerin yanı sıra uydu yer istasyonu ve yazılımların da milli imkanlarla üretildiğini vurguladı. “Şu anda uydunun bütün fonksiyonları normal ve süreç planlandığı şekilde ilerliyor. 42 derece Doğu yörüngesine yolculuğu için hazırlıklara başladık. 2025 yılının ilk çeyreğinde de hizmete alarak ülkemizi uzay yarışında bir adım daha ileriye taşıyacağız.” dedi.
Türksat 6A’nın hizmete girmesi sonrasında Türkiye’nin önemli kazanımlarının olacağını ifade eden Uraloğlu, şunları kaydetti: “Yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranı ile üretilen uydumuzun her parçası uzay deneyimi elde etmiş olacak. Üretilen bu parçaların hepsi uzayda başarıyla hizmet verebildiği için tüm dünyaya ihracının önü de açılacak. Haberleşme uydusu üreten tüm ülkeler, bu ürünleri bizden alabilecek. Sadece haberleşme uydusu üreten bir ülke olmakla kalmayacağız, tüm uydu parçalarını ihraç da edeceğiz. İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz özellikle savunma sanayimizin yerli ve milli ürünlerine hizmet verecek.”
Bir uydu ile 250 milyon dolar ihracat geliri
Uraloğlu, sadece bir haberleşme uydusu üreterek Türkiye’nin 250 milyon dolar ihracat geliri elde edebileceğinin altını çizdi. Uraloğlu, “Ayrıca Türksat 6A’nın, uydu sektöründe yetişmiş insan kaynağı oluşturma konusunda da önemli katkısı olacak. Teknoloji ve tecrübe kazanımı sayesinde ülkemiz uydu ve bileşenlerinin tasarım ve üretiminde önemli bir pazar payına sahip olacak.” açıklamasında bulundu.
Genel
ÖZTAYLAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayatını kaybeden önceki dönem Bandırma Belediye Başkanı ile 19, 23 ve 24. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, Bandırma’da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
Bir süredir tedavi altında bulunan Öztaylan’ın naaşı, cenaze töreni öncesinde Paşakent Mahallesi’ndeki evine götürülerek ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Daha sonra Haydar Çavuş Camii’ne getirilen Öztaylan için burada cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.
Cenaze töreninde taziyeleri oğulları AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan ile Aysan Öztaylan kabul etti.

Yoğun katılımla gerçekleşen törene; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 27. Dönem Başbakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş AK Parti MKYK Üyesi Önder Matlı, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Belgin Uygur ile Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, il ve ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tekke Camii İmamı Adem Turan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Binali Yıldırım, Öztaylan’ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.
Mehmet Cemal Öztaylan’ın naaşı, cenaze namazının ardından Bandırma Tekke Hacı Ali Rıza El-Bezzaz Camii Kabristanı’nda dualarla toprağa verildi.
Genel
SPOR FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ
Karacabey Belediyesi’nin düzenlenen “7’den 70’e Spor Festivali”, Karacapark Spor Tesisleri’nde yoğun katılımla başladı. 9 Temmuz’a kadar sürecek festivalde koşudan sokak basketboluna, voleyboldan okçuluğa, pilates ve yogadan çocuk gösteri maçlarına kadar onlarca sportif etkinlik vatandaşlarla buluşurken, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı da açılışta sporcular ve ailelerle bir araya geldi. Sporun sağlıklı yaşamın, sosyal dayanışmanın ve güçlü bir toplumun temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Karabatı, tüm Karacabeylileri festival coşkusuna ortak olmaya davet etti.
Karacabey Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Birimi tarafından düzenlenen “7’den 70’e Spor Festivali”, Karacapark Spor Tesisleri’nde büyük bir coşku ve yoğun katılımla başladı. 9 Temmuz’a kadar sürecek festival, çocuklardan gençlere, yetişkinlerden yaş almış vatandaşlara kadar her yaştan sporseveri aynı heyecanda buluşturuyor.

Festivalin açılışına katılan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Etkinlik alanındaki tüm spor branşlarını tek tek ziyaret eden Karabatı, sporcular ve aileleriyle sohbet ederek organizasyona gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gün boyunca devam eden etkinliklerde hem sporcuların heyecanına ortak olan hem de vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Karabatı, sporun toplum üzerindeki birleştirici gücüne dikkat çekti.
Üç gün boyunca spor ve eğlence bir arada
7-8-9 Temmuz tarihleri arasında Karaca Park Spor Tesisleri ile Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen festivalde, birbirinden farklı spor dalları ve sosyal etkinlikler vatandaşlarla buluşuyor. Program kapsamında; koşu etkinliği, sokak voleybolu, sokak basketbolu (Streetball), ayak tenisi, kort tenisi, masa tenisi, okçuluk, minikler futbol gösteri maçı, bilek güreşi, Mat Pilates ve Yoga etkinliği, Anne-Çocuk Zumba etkinliği, kadın futbol gösteri maçı, DJ Performansı ve Mashroom Konseri gibi çok sayıda etkinlik düzenlenerek sporseverlere dolu dolu bir festival atmosferi sunuluyor.

“Spor, sağlıklı bir geleceğin en güçlü yatırımıdır”
Festivalin açılışında konuşan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, sporun yalnızca fiziksel aktivite değil, aynı zamanda toplumsal birlikteliği güçlendiren önemli bir yaşam kültürü olduğunun altını çizdi. Karabatı, “Bugün burada sadece bir spor festivali başlatmıyoruz; aynı zamanda sağlıklı yaşamı, dayanışmayı ve birlikte hareket etme kültürünü de büyütüyoruz. ‘7’den 70’e Spor Festivali’ adını özellikle bu anlayışla seçtik. Çünkü sporun yaşı yoktur. Çocuklarımızın erken yaşta sporla tanışmasını, gençlerimizin enerjisini doğru alanlara yönlendirmesini ve yetişkinlerimizin de aktif bir yaşam sürmesini önemsiyoruz.” dedi.
Karacabey Belediyesi olarak sporu her alanda desteklemeye devam edeceklerini belirten Başkan Karabatı, “Karacabey’i sporun, kültürün ve sosyal yaşamın güçlü şekilde hissedildiği bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu festival de bunun en güzel örneklerinden biri oldu. Organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Gençlik ve Spor İşleri Birimimize, görev alan tüm personelimize, antrenörlerimize ve katılım sağlayan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Üç gün boyunca sürecek etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.” diye konuştu.

Vatandaşlardan yoğun ilgi
Festivalin ilk günü itibarıyla etkinlik alanları gün boyu hareketli görüntülere sahne oldu. Çocukların spor aktivitelerine gösterdiği yoğun ilgi dikkat çekerken, aileler de hem müsabakaları takip etti hem de çeşitli etkinliklere katılarak festival coşkusuna ortak oldu. Sporun eğlenceyle buluştuğu organizasyonda vatandaşlar, Karacabey Belediyesi’nin sosyal ve sportif etkinliklerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Karacabey Belediyesi’nin sağlıklı yaşamı teşvik etmek, spor kültürünü yaygınlaştırmak ve toplumun her kesimini ortak etkinliklerde buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği “7’den 70’e Spor Festivali”, 9 Temmuz’a kadar birbirinden renkli etkinliklerle devam edecek.













Genel
ORFEY SAVUNMA SANAYİ A.Ş YÖNETİM KURULU BAŞKANI VEDAT UĞUR’DAN KARACABEY EMNİYET MÜDÜRÜ ABDULLAH TOMAR’A ZİYARET
BURSA / KARACABEY – Orfey Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Karacabeyli İş İnsanı Vedat Uğur, Karacabey İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede yerli savunma sanayisindeki gelişmeler, kamu-özel sektör iş birliği ve güvenlik alanındaki çalışmalar ele alındı.
Yerli savunma sanayisi ve kurumlar arası iş birliği değerlendirildi
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisinde kaydettiği gelişmeler ile kamu kurumları ve özel sektör arasındaki iş birliğinin önemi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede ayrıca emniyet teşkilatının kamu düzeninin sağlanması ve toplumun huzurunun korunmasındaki rolü de değerlendirildi.
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Orfey Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Uğur, Türk Polis Teşkilatı’nın üstlendiği görevin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve devletimizin bekası için gece gündüz demeden fedakârca görev yapan Türk Polis Teşkilatı ile gurur duyuyoruz. Kurumlar arasındaki güçlü iletişim ve iş birliği, toplumsal dayanışmayı daha da güçlendirmektedir. Orfey Savunma Sanayi olarak Emniyet Teşkilatı’nın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”
Abdullah Tomar’dan teşekkür
Karacabey İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisinde elde ettiği başarıları yakından takip ettiklerini ifade etti. Tomar, nazik ziyaretleri ve iyi dilekleri dolayısıyla Vedat Uğur’a teşekkür etti.
Hatıra fotoğrafıyla sona erdi
Karşılıklı iyi dileklerin paylaşıldığı ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Gerçekleşen buluşmanın, Karacabey’de kamu kurumları ile yerli savunma sanayisi temsilcileri arasındaki iletişim ve iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlaması temennisinde bulunuldu.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login