Connect with us

Bursa Bölge

BORSA’YA ‘GEMLİK MAVİSİ’ TOGG

Karacabey Ticaret Borsası, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’u teslim aldı. Karacabey Ticaret Borsası olarak ilçeye yerli ve milli otomobili kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını vurgulayan Borsa Meclis Başkanı Mehmet Durmaz, ‘Gemlik Mavisi’ TOGG’u Gemlik Teknoloji Kampüsü’nden teslim aldıklarını kaydetti.

Karacabey Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Durmaz, yaptığı açıklamada, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) de hissedarı olduğu Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen yerli ve milli otomobilimiz, TOGG Gemlik Teknoloji Kampüsü’nden teslim alındı. Yerli ve milli otomobilimiz “Türkiye’nin Renkleri” serisinden ‘Gemlik Mavisi’ renginde olup, yüzde yüz elektriklidir ve akıllı cihaz teknolojisiyle üretilmiştir. Bu özellikleri ile de hem teknolojiye öncülük etmekte hem de çevre dostu olarak ön plana çıkmaktadır. Ülkemizin gelişimi için önemli bir dönüm noktası olan otomobilimiz; ekonomimizin güçlenmesine, ülkemizin tanıtımına ve istihdamımızın artmasına da ciddi katkılar sağlayacaktır. Bizler de Karacabey Ticaret Borsası olarak ilçemize, yerli ve milli otomobilimizi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ülkemize bu gururu yaşatan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Birlik Başkanımız ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BURSA’DA 1 MAYIS COŞKUSU

Bursa’da 1 Mayıs İşçi Bayramı, sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin katılımıyla düzenlenen yürüyüşle kutlandı. İşçilerle omuz omuza yürüyen Başkan Mustafa Bozbey, “Emekçilerin yapmış olduğu işinin karşılığını alması, geleceğe güvenle bakması en büyük arzumuz ve isteğimizdir” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, binlerce kişinin katılımıyla Eski Atatürk Stadyumu Meydanı’ndan Kent Meydanı’na doğru yapılan yürüyüşle kutlandı. Yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk, CHP ilçe başkanları, çok sayıda sendika, meslek odası, sivil toplum örgütü, dernek ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Eski Atatürk Stadyumu önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle emek, adalet ve eşitlik taleplerini hep bir ağızdan dile getirdi. Yürüyüş boyunca demokrasi ve emek dünyasının taleplerini içeren sloganlar atan vatandaşlar, davul ve zurna eşliğinde halaylar çekerek renkli görüntüler oluşturdu. Bayram havasında gerçekleşen yürüyüş; Kent Meydanı’nda son bulurken, etkinlik Moğollar grubunun konseriyle devam etti.

1 Mayıs’ın emeğin ve dayanışmanın günü olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm emekçilerin Dayanışma Günü’nü kutladığını belirtti. Emekçilerin güvenli yaşam ve hayat standartlarıyla ilgi sorunları bulunduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Emekçilerin yapmış olduğu işinin karşılığını alması, geleceğe güvenle bakması en büyük arzumuz ve isteğimizdir. Biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 13 bin 860 civarındaki çalışanımızla birlikte dayanışma içerisinde çalışıyoruz ve kentimiz için hizmet üretiyoruz. Onların yaşam standartlarının iyi olmasını ve iş güvencesinin bulunmasını sağlıyoruz. Tüm arkadaşlarımız, Bursa’nın sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor ve Bursalılar için hizmet üretiyor. Onların da Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Önümüzdeki süreçte tüm çalışanların yaşam standartlarının yükseleceğine, geleceğe daha güvenli bakmalarının sağlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Continue Reading

Bursa Bölge

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA 200 DÖNÜM AYÇİÇEĞİ EKİMİNE BAŞLANACAK

Ocak ayında ekimi yapılan Mustafakemalpaşa’nın örnek tarım projesi buğday tarlasını, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem yerinde inceledi.

Tarım Peyzaj A.Ş. ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi işbirliği ile yürütülen Hibeli Damla Sulama Boru Desteği programı sonrasında tarlayı ziyaret eden Başkan Erdem ve Başkan Bozbey, ‘Tarımla kalkınan şehirler, geleceğe güvenle yürür.’’ Vurgusu yaptı.

Edinilen mahsul, Yoksulumuza Un, Çiftçimize Tohum, Hayvancımıza Silaj Ot Olacak mottosuyla yola çıktıklarını ileten Belediye Başkanı Şükrü Erdem’’ Ekimini sağladığımız buğdayların mahsule hazırlanışını tespit etmek bizler için büyük mutluluk. Üreten belediyecilik anlayışıyla hem çiftçimizin hem halkımızın yanındayız. Toprağa attığımız her tohum, geleceğimize attığımız güçlü bir adımdır.. ’’ İfadelerini kullandı.

Başkan Erdem, Ocak ayında gerçekleştirilen buğday ekiminin ardından 200 dönümlük arazide tarım alanının daha verimli değerlendirilmesi amacıyla ayçiçeği ekimi için de planlamalara başlandığı ifade etti.

Bölge iklimine ve toprak yapısına uygun olarak seçilen ayçiçeği, hem yağlık üretim potansiyeli hem de hayvancılıkta kullanılacak silajlık kapasitesiyle çiftçiye ve yoksul hemşehrilerimize önemli katkılar sağlayacak.

Continue Reading

Bursa Bölge

BÜYÜKŞEHİR’DEN EMEKLİLERE ‘KURBAN BAYRAMI DESTEK ÇEKİ’

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği ‘Emekliye Kurban Bayramı Destek Çeki’ için başvurular başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını merkeze alarak emeklilerin yanında olmaya devam ediyor. Ramazan ayında, ihtiyaç sahibi ailelere ‘Sosyal Destek Çek’lerini ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı ve Yılbaşı döneminin ardından şimdi de Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi emeklilerin yanında oluyor. Bursa’da ikamet eden ihtiyaç sahibi emekliler, web sitesi üzerinden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı Destek Çeki için 12 Mayıs Pazartesi gününe kadar başvuruda bulunabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ülke genelinde hissedilen ekonomik kriz sebebiyle hem vatandaşların hem de hizmet üreten kurumların sıkıntılar çektiğini söyledi. Yaşanan ekonomik krizin ciddi bir sosyal kriz de yaşattığını, halkın her geçen gün yoksullaştığını belirten Başkan Bozbey, “Bu sebeple sosyal politikalara daha da fazla önem veriyoruz. Kaynaklarımızın önemli bir bölümünü sosyal krizi hafifletmek için seferber ediyoruz. Bursa’yı sosyal belediyecilikle buluşturmaya devam edeceğiz. Emekli hemşehrilerimizin bütçesine katkı sunmak, harcamalarına bir nebze de olsa destek olmak istiyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi emekli vatandaşlarımıza Kurban Bayramı’nda da destek çeklerini ulaştıracağız. Tüm büyüklerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

Başvuru için:
https://e-belediye.bursa.bel.tr/Sosyalyardimbasvurusu/Bukapi.aspx?talepid=773&fbclid=IwY2xjawJ8S45leHRuA2FlbQIxMABicmlkETFTdzFsb09ZeEQySXBMVlY2AR4y3E0SvXlv7whljxYpy4acgZOslzX7oF7HxMpJ2MZTMAoLi5NBng8fA2Uyzg_aem_EXhQUaeGC4Hf3grviPN9kQ

Continue Reading

Trending