Yerel
UTKU: “MİLLİ EGEMENLİK MİLLETİNDİR”
Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene parti yöneticileri ve üyeler katılırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi. Çelenk sunumunun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“23 Nisan 1920, egemenliğimizin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği gündür! Milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yılındayız. Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık savaşını yönettiği Gazi Meclisimiz, Cumhuriyetimiz gibi sonsuza kadar yaşayacaktır.
Bugün, sadece bir bayramı kutlamıyor; tam bağımsızlık inancımızı ve halkın kendi kaderini tayin etme iradesini selamlıyoruz.
Ancak ne yazık ki, 23 Nisan 2026 Türkiye’sinde “Milli Egemenlik” kavramı, iktidarın eliyle ağır bir vesayet altına alınmış durumdadır.

Seçilmiş iradeye yapılan müdahale, halkın kararına saldırıdır
Cumhurbaşkanı Adayımızın, halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarımızın, yol arkadaşlarımızın siyasi yargı operasyonlarıyla gözaltına alınmaları, hapsedilmeleri ve görevden uzaklaştırılmaları, seçmen iradesini ve Cumhuriyetimizin temel taşı olan “ulusal egemenlik” ilkesini hedef alan bir darbedir. Demokrasi, sadece sandık konulması değil; aynı zamanda sandıktan çıkan iradenin korunması ve bu iradeye saygı duyulması anlamına gelir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkın tercihine saygı duyulmayan bu düzeni mutlaka değiştireceğiz.
Cumhuriyetimizin kurucusu ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu özel günü, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan ederken, yalnızca bir bayram vermedi; bu ülkenin geleceğini, umudunu ve yarınlarını çocuklara emanet etti.
Ve o gün çocuklara şu sözü verdi: Güvende olacaksınız. Eşit olacaksınız. Özgür olacaksınız.
Bugün ise, çocuklarımız eşit değil; özgür değil ve en önemlisi ne evde ne sokakta ne de okulda güvende. Sadece 1 yılda 1.538 çocuğumuzu dışsal yaralanma ve zehirlenme nedeniyle kaybettik. 2025 yılında en az 94, son 10 yılda 836 çocuk işçi çalışırken hayatını kaybetti. Maalesef okullarımız da benzer bir durumda!

Sadece geçtiğimiz hafta, bir gün arayla iki okulumuza saldırı düzenlendi.
▪ 14 Nisan’da Şanlıurfa’da okula düzenlenen saldırıda 16 kişi yaralandı.
▪ Kahramanmaraş’ta 15 Nisan’da yaşanan saldırıda 1 öğretmenimiz ve 9 öğrencimiz hayatını kaybetti, 13 çocuğumuz yaralandı.
▪ 18 Nisan’da, Diyarbakır’da bir cumartesi günü okul bahçesinde bulunan iki çocuğumuz paratoner olmaması nedeniyle hayatını kaybetti; biri ağır yaralandı.
Hayatını kaybeden öğretmenimize, öğrencilerimize ve tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ailelerinin, yakınlarının ve eğitim camiamızın başı sağ olsun.
Eylül 2023’ten, bugüne kadar okullarda 47 şiddet ve saldırı olayı gerçekleşti. Bu sürede; 6 öğretmenimiz, 14 öğrencimiz, 2 okul çalışanımız ve 1 velimiz olmak üzere toplam 23 kişi okul güvenliği ve teknik eleman eksikliği nedeniyle yaşamını yitirirken; çocuk sömürü aracı haline gelen MESEM’lerde 18 çocuğumuz hayatını kaybetti.
Buna göre: Yusuf Tekin’in Bakanlığı döneminde okullarda ve MESEM’lerde toplam 41 kişi hayatını kaybetti.
Okullarımızda çocuklar maalesef güvende değil. Tüm uyarılarımıza, yasa, araştırma ve bütçe tekliflerimize, basın açıklamaları ve politika önerilerimize kulaklarını tıkayan, Meclis’te düzenli olarak reddeden iktidar yaşanan bu acı kayıpların temel sorumlusudur.
Bu yaşananlar münferit olaylar değil. Bu yaşananlar, yıllardır süren ihmalin ve yanlış politikaların sonucudur.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve güvende yaşayacağı bir ülke hayaliyle karşılıyoruz.
23 Nisan’da 23 madde ile Çocuklar İçin Sağlıklı, Mutlu, Güvenli ve Özgür Gelecek Manifesto ‘muzu açıklıyoruz:
1- Devletin eğitim sorumluluğu hiçbir şekilde dernek, vakıf, cemaat, tarikat, STK, siyasi yapı veya benzeri üçüncü taraflara devredilmeyecek; eğitimi laik, bilimsel, çağdaş esaslara göre yürüteceğiz.
2– Hiçbir okulumuza silah girmeyecek; okullarımıza kadrolu 65 bin uzman ve deneyimli güvenlik görevlisi atayacağız.
3- Hiçbir çocuk sağlık hizmetinden mahrum kalmayacak; okullarımıza kadrolu 75 bin okul sağlığı hemşiresi atayacağız.
4- Hiçbir çocuk okulda aç kalmayacak; tüm kademelerde ücretsiz yemek ve temiz içme suyu sağlayacağız.
5- Risk altındaki çocuklar için güçlü sosyal hizmet programları oluşturacağız.
6- Akran zorbalığı ve şiddetle bilimsel yöntemlerle mücadele edeceğiz.
7- Şiddeti besleyen toplumsal unsurlara karşı kapsamlı sosyal politikalar geliştireceğiz.

8- Rehberlik ve psikososyal destek sistemlerini güçlendireceğiz.
9- Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını yeniden tesis edeceğiz.
10- Okul-aile iş birliğini güçlendireceğiz.
11- Aile destek programlarını yaygınlaştıracağız.
12- Okullara düzenli bütçe sağlayacağız.
13- Okullar arası eşitsizlikleri gidereceğiz.
14- Okulları sosyal ve kültürel yaşam alanlarına dönüştüreceğiz.
15- Okul öncesi eğitimi zorunlu ve ücretsiz hale getireceğiz.
16- Tüm çocukların eğitime erişimini sağlayacağız.
17- Yoksul çocuklara barınma ve burs desteği vereceğiz.
18- Mesleki eğitimi çocuk işçiliğine karşı yeniden yapılandıracağız.
19- Ölçme sistemini adil hale getireceğiz.
20- Dijital eşitsizliği ortadan kaldıracağız.

21- Okulları afetlere karşı güvenli hale getireceğiz.
22- Ücretli öğretmenliği kaldıracağız.
23- Çağdaş ve özgür nesiller yetiştireceğiz.
Çocukları korumak bir tercih değil, devletin asli görevidir. Güvenli, nitelikli, bilimsel, laik, kamusal, parasız, eşit ve özgür bir eğitim sistemi bir vaat değil, bir haktır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim önceliğimiz; çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve güvende büyümesidir.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
Yaşasın Cumhuriyet!”
Törenin ardından parti temsilcileri ilçedeki okulları ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi. Ziyaretlerde öğrencilere balon dağıtılırken, 23 Nisan coşkusu sahaya taşındı.




Yerel
UTKU, “KARACABEY’DE VE TÜRKİYE’DE YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI BÜYÜYOR”
Yeni Parti Karacabey Kurucu Başkanı Mustafa Utku, ilçede yeni bir siyasi anlayışın temellerini attıklarını belirterek, farklı siyasi geleneklerden gelen isimleri ortak bir hedef etrafında buluşturduklarını söyledi. Türkiye’de siyasetin dilinin ve çalışma biçiminin değişmesi gerektiğini vurgulayan Utku, hedeflerinin yalnızca yeni bir parti örgütü oluşturmak değil, Karacabey’de ve Türkiye genelinde iktidar sorumluluğunu üstlenecek güçlü bir siyasi yapı kurmak olduğunu ifade etti.
Utku, Yeni Parti’nin demokrasi, hukukun üstünlüğü, liyakat, temiz siyaset ve ortak akıl ekseninde büyüyeceğini belirterek, siyasi geçmişler üzerinden yapılan tartışmalar yerine Türkiye’nin geleceğine odaklanılması gerektiğini dile getirdi. Karacabey’de farklı siyasi çevrelerden isimlerin bir araya geldiğine dikkat çeken Utku, önümüzdeki süreçte yeni katılımlar ve sürpriz isimlerle örgüt yapısını daha da güçlendireceklerini açıkladı.
Utku’nun açıklaması şöyle;
“Türkiye siyaseti yeni bir dönemin eşiğinden geçerken, Karacabey’de de siyasetin alışılagelmiş kalıplarının dışına çıkan yeni bir hareket büyüyor. Yeni Parti’nin kuruluşuyla birlikte yalnızca yeni bir siyasi yapı değil, siyasetin nasıl yapılacağına dair yeni bir anlayış da ortaya konuluyor.
Biz bu yola yalnızca bir partiden başka bir partiye geçmek için değil, Türkiye’de siyasetin dilini, anlayışını ve çalışma biçimini değiştirmek için çıktık. Milletin iradesine, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak için çıktık.
Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in çağrısı açıktır: Atatürk’le, Cumhuriyet’le ve Türkiye’nin ortak geleceğiyle sorunu olmayan bütün demokratları aynı çatı altında buluşmaya davet ediyoruz. Bu çağrı yalnızca geçmişte aynı siyasi partide bulunmuş insanlara değil; farklı siyasi geleneklerden gelmesine rağmen demokrasi, adalet, laiklik, eşit yurttaşlık ve özgür siyaset konusunda ortaklaşabilen herkese yöneliktir.
Karacabey’de bunun somut karşılığını şimdiden görüyoruz.
Kurmakta olduğumuz yönetim anlayışı yalnızca geçmişte aynı partide görev yapmış isimlerden oluşmuyor. Farklı siyasi partilerde görev almış, farklı siyasi geleneklerden gelen arkadaşlarımızı aynı yönetim anlayışı içerisinde buluşturuyoruz. Çünkü biz siyaseti insanların geçmişte ne yaptığı üzerinden değil, bugün Türkiye’nin geleceği için nerede durduğu üzerinden değerlendiriyoruz.
Bu nedenle yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızın siyasi geçmişleri üzerinden yürütülen tartışmaları da doğru bulmuyoruz. Biz geçmiş üzerinden siyaset üretmeye değil, geleceği kurmaya geldik. Kim nerede siyaset yaptı diye değil, bugün Türkiye için ne söylediğine ve yarın ne yapacağına bakıyoruz. İnsanların siyasi geçmişlerini veya hangi dönem hangi siyasi yapıda görev yaptıklarını tartışma konusu yapmak yerine, bugün ne söylediğimize ve yarın ne yapmak istediğimize bakılmalıdır.
Bizim için asıl mesele makam paylaşımı, geçmişin hesabı veya kişisel siyasi kariyerler değildir.
Bizler Karacabey’de de Türkiye genelinde de yalnızca siyaset yapmak için değil, iktidar olmak ve ülkenin yönetim sorumluluğunu üstlenmek için kenetlenmiş durumdayız.
Yerelde Karacabey’in, genelde ise Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek; siyaseti kavga ve kutuplaşma üzerinden değil, ortak akıl ve ortak hedef üzerinden yapmak istiyoruz.
Bu doğrultuda çok kısa süre içerisinde Garipçe Mahallesi Dr. Rüştü Özüt Caddesi No:25’te, Kurtbay Kasabı’nın üstündeki yeni çalışma merkezimizde çalışmalarımıza başlayacağız.
Üye çalışmalarımız da çok yakın zamanda başlayacak. Yeni Parti’ye katılmak isteyen yurttaşlarımız, uyelik.yeni-parti.org.tr üzerinden üyelik başvurularını şimdiden gerçekleştirebilirler.
Önümüzde çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştireceğimiz 1. Olağan Kongremiz var. Çok kısa süre içerisinde gerçekleştireceğimiz 1. Olağan Kongremizle birlikte Karacabey kamuoyunun yakından takip edeceği yeni katılımları, sürpriz isimleri ve daha güçlü bir örgüt yapısını kamuoyuyla paylaşacağız. Karacabey’de büyüyen bu hareketi, yalnızca bir siyasi parti örgütü olarak değil, farklı siyasi geçmişlerden gelen demokratların ortak gelecekte buluştuğu güçlü bir toplumsal yapı olarak büyüteceğiz.
Çiftçinin emeğinin karşılığını aldığı, gençlerin geleceğini başka ülkelerde aramak zorunda kalmadığı, esnafın ayakta kalabildiği, hukukun kişiye göre değişmediği, seçilmişlerin iradesine saygı duyulduğu, liyakat ve temiz siyasetin esas olduğu bir Türkiye istiyoruz.
Bu nedenle Cumhuriyet’e, demokrasiye ve Türkiye’nin ortak geleceğine inanan; siyasi geçmişi ne olursa olsun, bugün demokratik bir Türkiye için mücadele etmek isteyen herkese çağrımızdır:
Gelin, birbirimizin geçmişine değil, Türkiye’nin geleceğine bakalım.
Karacabey’de farklı siyasi gelenekleri aynı hedefte buluşturan bu yeni anlayışı hep birlikte büyütelim.
Çünkü bizim hedefimiz yalnızca yeni bir parti kurmak değil; Karacabey’de ve Türkiye’de milletin yeniden söz, yetki ve karar sahibi olduğu bir düzeni kurmak, iktidar sorumluluğunu üstlenmektir.
Biz Karacabey’de yalnızca yeni bir parti örgütü kurmuyoruz; yeni bir siyasi anlayışın temellerini atıyoruz.
Yerel
CHP’DE YENİ YÖNETİM GÖREVE HAZIR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karacabey İlçe Başkanlığı’nda yeni yönetim resmen şekillendi. Bir süre evvel İlçe Başkanlığı görevine atanan Mehmet Çakır, yeni yönetim kurulunu oluştururken, teşkilatın önümüzdeki süreçte sahada daha güçlü ve daha aktif bir çalışma yürüteceğinin mesajını verdi.
Mehmet Çakır başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Karacabey’in farklı kesimlerinden isimler yer alırken, toplam 21 kişilik yönetim listesi kamuoyuna duyruldu.
Yeni yönetim kurulunda; Güven Gürkan Salkoç, Kazım Koca, Ertan Şamdanlı, Metin Avcular, Sevinç Yalçın, Umut Çekiçoğlu, Cemil Arı, Zafer İlgezen, Halit Mert Tarlı, Onur Çaylı, İsmail Olcay Yağız, Mehmet İpek, Mustafa Erdal, İsa Aytekin, Salih Beyhan, Özge Gencer, Mert Dağlı, Gamze Özdemir, Cemil Sınmaz, Ebru Çekiçoğlu ve Saadet Çolak yer aldı.
“CHP’yi Karacabey’de daha güçlü hale getireceğiz”
Yeni yönetimin oluşturulmasının ardından değerlendirmelerde bulunan CHP Karacabey İlçe Başkanı Mehmet Çakır, önceliklerinin parti teşkilatını birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü bir noktaya taşımak olduğunu söyledi.
Çakır, yeni yönetimin farklı kesimleri temsil eden bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekerek, “Yeni yönetimimizi oluştururken Karacabey’in farklı kesimlerini ve partimizin bütününü kucaklayan bir anlayışı esas aldık. Önümüzdeki süreçte birlik ve beraberlik içerisinde, örgütümüzün tüm kademeleriyle sahada olacağız.” dedi.
Karacabey’in sorunlarını yakından takip edeceklerini belirten Çakır, vatandaşlarla daha fazla bir araya geleceklerini ifade ederek, “Bizim için siyasetin temel noktası vatandaşımızı dinlemek, sorunlarına çözüm üretmek ve Karacabey’in geleceğine katkı sunmaktır. CHP Karacabey İlçe Örgütü olarak bundan sonraki süreçte daha aktif, daha görünür ve daha güçlü bir teşkilat anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.
“Kapımız herkese açık”
Parti içerisinde birlik mesajı da veren Çakır, CHP’nin Karacabey’de toplumun farklı kesimleriyle daha güçlü bağ kuracağını belirterek, “Partimizin kapısı herkese açık. Karacabey için söyleyecek sözü, katkısı olacak herkesle ortak paydada buluşmaya hazırız. Yeni yönetimimizle birlikte önümüzdeki dönemde önemli çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Yeni yönetimin önümüzdeki günlerde görev dağılımını gerçekleştirerek çalışmalarına başlaması beklenirken, CHP Karacabey İlçe Başkanlığı’nda Mehmet Çakır başkanlığındaki yeni dönem de böylece başlamış oldu.
Yerel
PERSEİD METEOR YAĞMURU GÖKYÜZÜ TUTKUNLARINI BULUŞTURDU
Karacabey Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Cemre Vakfı’nın katkılarıyla Yeniköy Sahili’nde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Perseid Meteor Yağmuru Etkinliği, Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce gökyüzü ve astronomi meraklısını buluşturdu. Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in organizasyonluğunda; bilim insanları, akademisyenler, astrofotoğrafçılar ve alanında uzman isimlerin katıldığı etkinlikte gün boyunca atölye, söyleşi ve bilimsel film gösterimleri gerçekleştirilirken, gece ise teleskoplarla gökyüzü gözlemleri yapıldı. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, etkinliğin gençlerin bilime olan ilgisini artırması ve Yeniköy’ün tanıtımına katkı sağlaması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Gençlerimizin gözünü gökyüzüne, ufkunu geleceğe çevirmek istiyoruz. Karacabey’i ve Yeniköy’ü Türkiye’ye ve dünyaya çok daha güçlü şekilde tanıtmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Karacabey Belediyesi ev sahipliğinde ve Cemre Vakfı’nın katkılarıyla Yeniköy Sahili’nde gerçekleştirilen 6. Perseid Meteor Yağmuru Etkinliği, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen gökyüzü ve astronomi meraklılarını bir araya getirdi. Bilim insanları, akademisyenler, astrofotoğrafçılar ve alanında uzman isimlerin katıldığı organizasyon, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü. Ayrıca ortaya çıkan renkli görüntülerle de unutulmaz bir geceye sahne oldu.

Karacabey, doğası ve eşsiz sahilinin yanı sıra bu kez gökyüzünün büyüleyici güzelliğine ev sahipliği yaptı. Karacabey Belediyesi’nin “Yaz Seninle Güzel” etkinlikleri kapsamında, “Meteor Yağmuru Seninle Güzel” sloganıyla 8 Ağustos Cumartesi günü Yeniköy Sahili’nde düzenlenen Perseid Meteor Yağmuru Etkinliği, binlerce gökyüzü meraklısını aynı noktada buluşturdu.

Türkiye’nin dört bir yanından Karacabey’e gelen 25 binden fazla katılımcı, yılın en etkileyici doğa olaylarından biri olarak kabul edilen Perseid meteor yağmurunu izleme fırsatı buldu. Gün boyunca gerçekleştirilen çevre ve doğa temalı etkinliklerle başlayan program, gece yarısından itibaren gökyüzü gözlemiyle devam etti.

Bilim, doğa ve gökyüzü aynı gecede buluştu
Cemre Vakfı organizasyonuyla, Yaren Leylek’in hikayesini Türkiye’ye tanıtan doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in sunumunun yanı sıra, alanında uzman akademisyenler, yaban hayatı fotoğrafçıları ve bilim insanları katılımcılarla buluştu. Uzayın derinliklerinden buzullara, mikro dünyadan okyanuslara kadar farklı alanlarda çalışan uzman isimlerin bilgi ve deneyimlerini paylaştığı sunum ve konuşmalarla gün boyunca çevre, sıfır atık, COP31 ve iklim başta olmak üzere birçok konuda farkındalık oluşturuldu.

COP31 Gençlik Çadırı’nda gençlerle buluştular
Etkinlik, gündüz gerçekleştirilen atölyelerin ardından COP31 Gençlik Çadırı’nda düzenlenen söyleşilerle devam etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı ve Cemre Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, gençler ve Cemre gönüllüleriyle bir araya geldi.

Buluşmada Prof. Dr. Hasan Mandal, COP31 süreci ve Cemre Vakfının çalışmaları hakkında Cemre Gönüllülerinin sorularını yanıtladı. Şahin Biba ve Fatih Karabatı ise yerel yönetimlerin çevre, sürdürülebilirlik ve doğanın korunmasına yönelik çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Etkinliğin en dikkat çeken yönlerinden biri de alanında uzman çok sayıda ismi katılımcılarla buluşturması oldu. Dr. Pedram Türkoğlu, Doç. Dr. Çetin Şengül, Dr. Semih Tareen, Şebnem Coşkun, Prof. Dr. Mustafa Sarı, Prof. Dr. Utku Perktaş’ın da aralarında bulunduğu akademisyen, bilim insanı ve uzmanlar etkinlikte yer aldı.

Cemre Vakfını anlatan Cemre Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Gökgöz ise, doğayla kurulan bağın yalnızca doğayı izlemekten değil, onu koruma sorumluluğunu üstlenmekten geçtiğine dikkat çekti. Gökgöz, Cemre Vakfı olarak farklı yaş gruplarından insanları doğa ile buluşturan, çevre konusunda farkındalık oluşturan ve gönüllülüğü güçlendiren çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, Perseid etkinliğinin de bu yaklaşımın önemli bir parçası olduğunu ifade etti.
Programda ayrıca merhum Prof. Dr. İsmet Arıcı’ya teşekkür plaketi eşi Franziska Arıcı’ya verildi. Serhat Tigrel’e de doğal hayata katkılarından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

Yeniköy’de görsel şölen
Gündüz saatlerinde başlayan program, havanın kararmasıyla birlikte farklı bir atmosfere büründü. Teleskoplar, profesyonel fotoğraf ekipmanları ve gözlem noktalarıyla Yeniköy Sahili adeta açık hava gözlemevine dönüşürken, gökyüzünü izlemek isteyen vatandaşlar sahilde uzun süre vakit geçirdi.
Gece boyunca devam eden ana sahne sunumları ve gözlem etkinlikleri, bilimsel içeriği eğlenceyle buluşturdu. Gökyüzü meraklılarının teleskoplarla gerçekleştirdiği gözlemler ve etkinlik alanında oluşan kalabalık, görsel açıdan da renkli görüntüler ortaya çıkardı.
Türkiye’nin farklı noktalarından katılımın gerçekleşmesi ise organizasyonun Karacabey ve Yeniköy’ün tanıtımına sağladığı katkıyı bir kez daha ortaya koydu.

Başkan Karabatı: “Gençlerimizin gözünü gökyüzüne, ufkunu geleceğe çevirmek istiyoruz”
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karacabey’in kültür, sanat ve sporun yanı sıra bilimsel etkinliklerle de anılan bir kent olması için çalıştıklarını söyledi.
Başkan Karabatı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yeniköy Sahilimizde gerçekten çok özel ve unutulmaz bir gece yaşadık. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen misafirlerimizi Karacabey’imizde ağırlamanın mutluluğunu yaşarken; bilim insanlarımızı, akademisyenlerimizi, gökyüzü tutkunlarını ve özellikle gençlerimizi aynı ortamda buluşturduk. Ortaya çıkan tablo bizleri son derece mutlu etti.”
Gençlerin bilime ve araştırmaya olan ilgisinin kendileri için ayrıca değer taşıdığını vurgulayan Karabatı, “Biz gençlerimizin yalnızca bugünün değil, geleceğin de söz sahibi bireyleri olmasını istiyoruz. Merak eden, araştıran, sorgulayan ve dünyaya geniş bir pencereden bakabilen bir gençlik en büyük gücümüzdür. Bu nedenle gençlerimizin gözünü gökyüzüne, ufkunu ise geleceğe çevirecek organizasyonları çok önemsiyoruz. Söyleşide gençlerimizle bir araya gelmek, onların sorularını ve düşüncelerini dinlemek de gecenin bizim açımızdan en güzel anlarından biriydi.” diye konuştu.

“Yeniköy’ü daha güçlü tanıtacağız”
Başkan Karabatı, etkinliğin Yeniköy’ün turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması açısından da önemli olduğuna işaret ederek, Karacabey’in sahip olduğu doğal değerleri farklı organizasyonlarla daha geniş kitlelere tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.
Karabatı, “Yeniköy; denizi, sahili ve doğal güzellikleriyle Karacabey’imizin en önemli değerlerinden biri. Bu güzel coğrafyanın bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal organizasyonlarla daha fazla tanınmasını istiyoruz. Bu gece ülkemizin birçok şehrinden misafirlerimizin burada olması, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Karacabey’i ve Yeniköy’ü Türkiye’ye ve dünyaya çok daha güçlü şekilde tanıtmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Karabatı ayrıca organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan Cemre Vakfı’na, bilim insanlarına, akademisyenlere, uzmanlara, belediye ekiplerine ve Yeniköy’e gelerek geceye ortak olan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Öte yandan gün boyunca devam eden programın ardından gece saatlerinde etkinliğin en çok beklenen bölümü başladı. Saat 00.00 itibarıyla ilçedeki ve etkinlik alanındaki tüm ışıkların kapatılmasıyla Yeniköy Sahili karanlığa büründü. Etkinliğe katılan binlerce gökyüzü meraklısı, uzmanların anlatımları eşliğinde Perseid meteor geçişlerini canlı olarak takip etti.
Işık kirliliğinin en aza indirilmesiyle birlikte katılımcılar gökyüzünü daha net gözlemleme imkanı bulurken, sahilde aynı anda binlerce kişinin gökyüzüne çevirdiği gözlerle Perseid meteor yağmurunu izlemesi gecenin en dikkat çekici anlarını oluşturdu.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login