Yerel
ULUABAT DERESİ’NDE BALIK ÖLÜMLERİ DİKKAT ÇEKTİ
Geçtiğimiz pazar günü balık tutmak amacıyla Uluabat Deresi’ne giden bir vatandaş, dere içerisinde çok sayıda balık ölüsüyle karşılaştı. Alışılmışın dışında bir manzarayla karşılaşan vatandaş, durumu vakit kaybetmeden Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirerek inceleme yapılmasını talep etti.
Edinilen bilgilere göre, ihbarın ardından Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede saha incelemesi gerçekleştirildi. İncelemelerin, Karacabey’in Uluabat Mahallesi sınırlarında yer alan ve Uluabat Gölü’ne yakın konumda bulunan Çapraz Çay çevresinde yoğunlaştığı öğrenildi. Yapılan gözlemlerde balık ölümlerinin dere boyunca yaygın olmadığı, yaklaşık birkaç yüz metrekarelik sınırlı bir alanda ve daha çok sazlık kesimlerde görüldüğü belirlendi. Ölen balıkların ise ağırlıklı olarak küçük boy balıklardan oluştuğu ifade edildi.
İnceleme sırasında suyun renginde belirgin bir değişiklik olmadığı, çevrede rahatsız edici bir kokuya rastlanmadığı ve olay günü itibarıyla yeni bir balık ölümü gözlenmediği aktarıldı. Balık ölümlerinin belirli bir zaman diliminde gerçekleştiği, olayın ardından sürecin durgunlaştığı yönünde değerlendirmeler yapıldı. Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgeden alınan su numunesinin inceleme yapılmak üzere ilgili laboratuvara gönderildiği ve sürecin takip edildiği öğrenildi.
Öte yandan çevrede yaşayan vatandaşlar, yaşanan durumun kendilerini tedirgin ettiğini dile getirdi. Bölgeye sık sık balık tutmaya geldiklerini belirten vatandaşlar, Uluabat Deresi ve Uluabat Gölü’nün hem doğal yaşam hem de geçim açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Vatandaşlar, bu tür görüntülerle karşılaşmanın endişe verici olduğunu ve nedeninin net şekilde ortaya konulmasını istediklerini ifade etti.
Bir başka mahalle sakini ise balık ölümlerinin geniş bir alana yayılmamış olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Geçmiş yıllarda da zaman zaman benzer durumlar yaşandı. Bu kez olayın lokal kalması önemli ancak bu tür durumların tekrar etmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz” dedi.
Edinilen bilgilere göre, söz konusu bölgede daha önceki dönemlerde de balık ölümleri yaşandığı, önceki incelemelerde suda amonyum varlığına rastlandığı ve bunun özellikle küçük balıkları etkileyerek ölümlere yol açtığı yönünde tespitlerin bulunduğu öğrenildi. Çevredeki vatandaşlar ise bu tür olayların, dereye karıştığı öne sürülen tarım ilaçları ile hayvansal veya kimyasal gübre atıklarından kaynaklanabileceği ihtimaline dikkat çekerek, tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemlerde denetimlerin artırılması gerektiğini dile getirdi.
Bölgedeki doğal yaşamın korunması açısından gelişmelerin yakından izlenmeye devam edildiği ifade ediliyor.
Yerel
5 İLDE DEV OPERASYON
Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen planlı ve geniş çaplı soruşturma kapsamında, silah kaçakçılığına yönelik 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Balıkesir, İstanbul, Adana, Bitlis ve Bursa’da gerçekleştirilen operasyonlar, uzun süreli takip ve teknik çalışmaların ardından hayata geçirildi.
Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin sahadaki etkin çalışmalarıyla desteklenen operasyonda toplam 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’sinin ise daha önceden tutuklu bulunduğu öğrenildi.
Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda;
10 adet ruhsatsız tabanca, 27 adet fişek, 730 adet farklı çaplarda fişek, 1 adet av tüfeği, 277 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.
6 kişi tutuklandı
Soruşturma kapsamında silah ticareti veya ruhsatsız silah bulundurma suçunu işlediği değerlendirilen 19 şüpheliden 7’si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’nce yapılan değerlendirme sonucunda 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Planlı ve nokta atışı operasyon
Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, uzun süreli takip sonucu elde edilen somut delillerle olgunlaştırıldığı belirtildi. Başsavcılık koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, suçla mücadelede kararlılığın güçlü bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Yetkililer, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü yasa dışı faaliyetle mücadelenin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.
Yerel
HASTANE OTOPARKINDA ARAÇ YANGINI
Karacabey Devlet Hastanesi otoparkında park halindeki bir otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle motor kısmından yanmaya başladı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, hastaneye yakınını getiren Turgay Ç., 77 AAK 391 plakalı aracını otoparka park etti. Saat 10.45 sıralarında aracın motor bölümünden yükselen dumanlar kısa sürede alevlere dönüştü. Yangın, otoparkta kısa süreli paniğe neden oldu.
İhbar üzerine olay yerine ilk olarak polis ekipleri sevk edildi. Ekipler yangın tüpüyle ilk müdahaleyi yaparken, kısa süre sonra olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Yangın sonucu araç kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Yerel
KARACABEY’İN LEZZETLERİ YÖREX’TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Karacabey Ticaret Borsası ile Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa stant açtığı YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı; Antalya’da 22 – 26 Nisan 2026 tarihleri arasında düzenlendi. Fuara; Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Üstündağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Emir, Genel Sekreter Özcan Kozluca; Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Meclis Üyeleri Fatih Kaçar ve Fatih Burhan ile Genel Sekreter Özer Yarışlı katılım sağladı.
Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada; YÖREX’in yöresel ürünlerin tanınmasına ve markalaşmasına büyük destek olduğuna değinerek, ülkemizdeki coğrafi işaret bilincinin gelişmesine de önemli katkılar sunduğunu ve YÖREX ile coğrafi işarete sahip ürün sayısında adeta patlama yaşandığını, 16 senede neredeyse 18 kat artış ile 1800’ün üzerine çıktığını ifade etti. Bu rakamın yaklaşık yarısını odaların, borsaların ve kadın girişimcilerin ülkeye kazandırdığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

YÖREX Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan: ‘’Bu yıl da Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa stant açarak başta coğrafi işaretli ürünümüz Karacabey Soğanı’nı, dünyanın en iyi aromasına sahip Karacabey domateslerinden yapılan salçamızı, Kurşunlu Mahalle’mizdeki Türkiye’nin en büyük ıhlamur ormanlarından hasat edilen ıhlamurlarımızı, üç asırdır yöremize özgü tat olmaya devam eden ve Karacabey’in eski adını taşıyan Mihaliç Peyniri’mizi tanıttık. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun her fırsatta vurguladığı gibi yöresel ürünlerimizi önce ulusal, ardından da uluslararası alanda tanıtıp markalaştırmak ve ticari hacmini genişletmek amacındayız. Fuar kapsamında üyelerimizin yeni bağlantılar kurup ticari ağlarını büyütmesini hedeflemekteyiz. Güzel geri dönüşler aldık ve yöresel ürünlerimiz yoğun ilgi gördü. Bereketli topraklarda yaşamanın ve ilçemizin güzelliklerini tanıtmanın gururunu yaşadık. Oda/Borsa olarak fuarlarda hem Karacabey’imizin hem de yöresel ürünlerimizin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Üstündağ ise şu açıklamalarda bulundu: “YÖREX Fuarı’na, birçok Oda/Borsa stant açarak yöresel ürünlerini ülke çapında tanıtım imkânı bulmaktadır. Bu yıl da Karacabey Ticaret Borsası ile ortaklaşa stant açarak Karacabey’imizin yöresel ürünlerini tanıttık. Ekonomimizin katma değerli ürünlere ihtiyacı olduğu için coğrafi işaretli ürünlerimizin önemi her yıl artarak devam etmektedir. İlçemizin verimli topraklarında yetişen ürünlerimizi önce ülkemizde daha sonra da yurt dışında tanıtıp ticari bağlantılara vesile olmak hedeflerimizden biridir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak bu konuda öncülük etmemiz gerektiğinin bilinciyle çalışıyoruz. Fuar boyunca Karacabey’imizin eşsiz lezzetlerini hem tanıttık hem de halkımızın beğenisine sunduk. Aldığımız geri dönüşler oldukça başarılıydı. Oda/Borsa olarak fuarlara katılım sağlamaya ve memleketimizi tanıtmaya devam edeceğiz.’’





-
Bursa Bölge6 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel6 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması





Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login