Connect with us

Yerel

TİRYAKİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi, hafta sonu Ergün Koç Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Saat 13.00’te başlayan kongrenin açılışını mevcut İlçe Başkanı Cem Tiryakioğlu yaptı.

Kongreye; İYİ Parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya, önceki dönem İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanları Erdem Uğur ve İsa Coşkunsoy, Mustafakemalpaşa geçmiş dönem belediye başkan adayı İsa Söğüt, İl Divan Kurulu Üyesi Ümit Yaşar, İl Disiplin Kurulu Üyesi Sefa Cihan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Şemsettin Şahin, Alparslan Eller ve Turgay Deniz, İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Adnan Akın, Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Adem Tosun, Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, MHP Karacabey Teşkilat Başkanı Musa Çetin, Karacabey Belediye Meclis Üyeleri Gizem Arda, Selçuk Çakır ve Mesud Vural, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Atıl ile Şoförler Odası Başkanı Ramazan Bay katıldı.

Kongrede gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlanırken, divan başkanlığına Alparslan Eller seçildi. Divan üyeliklerinde ise Hüsamettin Alp, Mesud Vural ve Turgay Deniz yer aldı. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Cem Tiryakioğlu, delegelerin güvenini bir kez daha kazanarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kongrede, salonda coşkulu anlar yaşandı. İlçe Başkanı Cem Tiryakioğlu konuşmasında, “Bugün burada sadece bir kongre yapmak için değil, bir inancı tazelemek, bir davayı yeniden diriltmek, birlikte yola devam etme kararlılığımızı göstermek için bir aradayız,” dedi.

Tiryakioğlu konuşmasında, göreve geldiği 13 Haziran 2024 tarihinden bu yana yönetimiyle birlikte büyük bir özveriyle çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Yönetim kurulum, meclis üyelerim, kadın politikaları başkanlığım ve gençlik kollarımızla birlikte büyük bir sorumluluk bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalarla üye sayımızı artırarak İYİ ailemizi büyütmeye çalıştık. Biz İYİ Parti ailesi olarak, bu ülkenin umuduna, adaletine, liyakatine ve vicdanına sahip çıkan bir hareketiz. Bu nedenle Karacabey’in yerelde güçlü bir sesi, vicdanlı bir temsilcisi olmaya gayret ettik.” Ekonomik sorunlara da değinen Tiryakioğlu, çiftçinin, esnafın ve emeklinin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Asgari ücretin artırılıp en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerekmektedir,” dedi. Gençlerin işsizlik nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kaldığını ifade eden Tiryakioğlu, “Yeni dönemde hedefimiz, İYİ Parti’yi yeniden birinci parti yaparak belediye başkanlığını kazanmak olacaktır,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kadın Politikaları Başkanı Gözde Gelmiş faaliyet raporunu okudu, ardından Mali İşler Başkanı Metin Elmas mali raporu delegelerin oylarına sundu.

Kongrede son olarak kürsüye çıkan İYİ Parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya, konuşmasında teşkilatın önemine vurgu yaparak Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik tabloya dair değerlendirmelerde bulundu.

Kaya konuşmasında, “İYİ Parti, zorluklara rağmen dimdik ayakta duran, milletin sesi olma iddiasını asla kaybetmeyen bir harekettir. Biz bu partiyi makam ve mevki için değil, milletimizin geleceği için kurduk. Bugün her bir ilçe teşkilatımız bu mücadelenin neferidir. Karacabey’de gördüğüm bu birlik, beraberlik ve heyecan bizlere umut veriyor. Bu salondaki enerji, 2028 seçimlerine giden yolda İYİ Parti’nin yeniden güçlü bir çıkış yapacağının habercisidir,” dedi.

İYİ Parti’nin yalnızca eleştiren değil, aynı zamanda çözüm üreten bir siyaset anlayışına sahip olduğunu belirten Kaya, “Biz vatandaşımızın yaşadığı ekonomik sıkıntıları biliyoruz. Pazara giden annenin, tarlasında emeğinin karşılığını alamayan çiftçinin, kepenk kapatmak zorunda kalan esnafın derdini biliyoruz.

Bu ülkenin vicdanı olmayı sürdüreceğiz. Çünkü biz bu ülkeyi sevenlerin, hakkı ve adaleti savunanların partisiyiz,” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere de değinen Kaya, Karacabey teşkilatının önümüzdeki dönemde daha aktif bir rol üstleneceğini vurguladı: “Karacabey, üretimiyle, çalışkan insanıyla ve potansiyeliyle Bursa’nın en önemli ilçelerinden biri. Biz bu potansiyeli siyasette de ortaya koymak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte hedefimiz net; İYİ Parti’yi Karacabey’de birinci parti yapmak ve belediyeyi halkın iradesiyle kazanmak. Bunu başaracak güç, inanç ve kadrolar burada, bu salondadır.”

Kaya konuşmasını, partililere birlik ve dayanışma çağrısı yaparak şu sözlerle tamamladı:

“Bizim yolumuz zor ama doğru bir yoldur. Bu yolu yürürken birbirimizi eleştirmek yerine destek olacağız, küsmek yerine omuz vereceğiz. Bugün burada gördüğüm tablo, İYİ Parti’nin sadece Karacabey’de değil, tüm Bursa’da yükselişinin habercisidir. Hep birlikte daha güçlü, daha cesur, daha kararlı bir şekilde yola devam edeceğiz.”

Kaya’nın konuşmasının ardından seçime geçildi. Yapılan oylama sonucunda mevcut başkan Cem Tiryakioğlu güven tazeleyerek yeniden İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı seçildi.

Kongrede yapılan seçim sonucunda yeni ilçe yönetimi ve il delegeleri de belirlendi. Buna göre:

İlçe Başkanı: Cem Tiryakioğlu

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Ahmet Keçeci, Bayram Boymal, Çiğdem Bay, Ensar Camadan, Erdinç Tatı, Ergin Renk, Esra Şekerci, Feridun Şeker, Gözde Gelmiş, Hüsamettin Alp, İbrahim Doğruer, Levent Narhın, Mustafa Eller, Mustafa Sönmez, Nebibe Eser, Neriman Özcan, Nilay Evren, Samet Kısa, Sevgi Özel, Sinan Çalışkan, Tamer Sökmen, Turgay Çöpür, Uğur Oral, Yusuf Tankız, Zafer Somuncuoğlu, Zeki Diğrenci.

İl Kongresi Delegeleri: Ayhan Tayfur, İsa Coşkunsoy, Erdem Uğur, Soner Mestan, Gülcan Somuncuoğlu, Zafer Somuncuoğlu, Mustafa Sönmez, Mustafa Eller, Alparslan Eller, Hüsamettin Alp, İbrahim Doğruer, Uğur Oral, Feridun Şeker, Ahmet Keçeci, Yusuf Tankız, Neriman Özcan, Metin Elmas, Bayram Boymal, Hasan Argın, Samet Kısa, Tamer Sökmen, Erdinç Tatı ve Perihan Sönmez.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

ERDEM SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Karacabey’de uzun yıllar eczacılık mesleğine hizmet eden, Karacabey’in ilk eczacılarından aynı zamanda siyasi ve sivil toplum alanındaki çalışmalarıyla tanınan Enver Erdem geçtiğimiz Pazartesi Günü hayatını kaybetti.

Ulu Camii’nde yoğun katılımlı cenaze töreni

Enver Erdem için dün Karacabey’de cenaze töreni düzenlendi. Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazına siyaset dünyasından isimler, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende yoğun katılım dikkat çekerken, Erdem’in sevenleri son görevini yerine getirmek üzere cami avlusunda bir araya geldi.

Cenaze namazının ardından Erdem’in naaşı, dualar eşliğinde doğup büyüdüğü topraklara, Küçükkarağaç Köyü’ne götürüldü. Burada aile kabristanlığında toprağa verildi.

Uzun yıllar eczacılık yapan Enver Erdem, mesleki yaşamı boyunca Karacabey’de sağlık alanında önemli hizmetlerde bulundu. İlçe halkı tarafından hem mesleki birikimi hem de sosyal yönüyle tanınıyordu.

Enver Erdem, yalnızca meslek hayatıyla değil, siyasi ve sivil toplum faaliyetleriyle de öne çıkan bir isimdi. 1983 yılında Doğru Yol Partisi’nin (DYP) Karacabey kurucu ilçe başkanlığı görevini üstlenen Erdem, ilçedeki siyasi yapılanmanın kuruluş sürecinde aktif rol oynadı.

Aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev alan Erdem’in, Karacabey’in sosyal ve siyasi hayatına uzun yıllar katkı sunduğu belirtildi.

Siyasi çevrelerde dikkat çeken zamanlama

Enver Erdem’in vefatının, Doğru Yol Partisi’nin kurucu genel başkanı Hüsamettin Cindoruk’un vefatından yalnızca iki gün sonra gerçekleşmesi, siyasi çevrelerde dikkat çeken bir tesadüf olarak değerlendirildi.

Erdem’in vefatı, hem meslektaşları hem de siyaset ve toplum hayatında birlikte yol yürüdüğü isimler arasında büyük üzüntüye yol açtı.

Continue Reading

Yerel

SAHİLLERDE AV YASAĞI BAŞLIYOR

Karacabey sahillerinde balıkçılığı yakından ilgilendiren av yasağı 15 Nisan itibarıyla başlıyor. Türkiye genelinde denizlerde uygulanacak yasak kapsamında gırgır ve trol tekneleri faaliyetlerine ara verecek. Uygulama 31 Ağustos’a kadar devam edecek.

Sürdürülebilirlik için kritik adım

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl uygulanan av yasağı, deniz ve iç sulardaki su ürünleri stoklarının korunmasını hedefliyor. Bilimsel ve çevresel veriler doğrultusunda alınan kararın, aşırı ve bilinçsiz avcılığın önüne geçerek denizlerdeki biyolojik çeşitliliği korumada önemli rol oynadığı vurgulandı.

Karacabey sahillerinde sıkı denetim

Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Karacabey’de, yasağın başlamasıyla birlikte denetimler en üst seviyeye çıkarılacak. Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sahada 7 gün 24 saat esasına göre görev yapacak.

Yeniköy ve Kurşunlu başta olmak üzere balıkçı barınakları, karaya çıkış noktaları, yol güzergahları ile satış noktaları aralıksız kontrol edilecek.

Geleneksel balıkçılık devam edecek

Yasak kapsamı dışında kalan, uzatma ağları ve çapari gibi yöntemlerle avcılık yapan küçük ölçekli kıyı balıkçıları ise tebliğ hükümlerine uymak şartıyla faaliyetlerini sürdürebilecek.

24 saat içinde stok bildirimi zorunlu

Yasak başlamadan önce avlanan ürünler için Karacabey’deki balıkçı ve işletmelerin, en geç 24 saat içinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurarak stok tespiti yaptırması gerekiyor. Bildirimi yapılmayan ürünlerin satışı, nakli ve işlenmesi yasak olacak.

Kurallara uymayana ceza var

Yetkililer, av yasağı süresince kurallara uymayan kişi ve işletmelere idari yaptırım uygulanacağını hatırlattı.

Tür bazlı av yasakları

Tebliğ kapsamında bazı türler için uygulanan yasak takvimi ise şöyle:

Kalkan: 15 Nisan – 15 Haziran

Karides: 15 Nisan – 31 Ağustos

Ahtapot: 15 Nisan – 31 Ekim

Mavi yengeç: 1 Mayıs – 30 Eylül.

Continue Reading

Yerel

HAMAM VE SAUNA KOMPLEKSİNİN TEMELİ ATILDI

Karacabey Belediyesi, ilçeye modern bir sosyal yaşam alanı kazandıracak Hamam – Sauna, Kafeterya ve Fitness Kompleksi projesinde ilk adımı attı. Kültürpark içerisinde 1035 metrekare kapalı alanda hayata geçirilecek tesis; dinlenme, sağlık ve sosyal yaşamı bir araya getirecek. Temel atma programında konuşan Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Hemşehrilerimizden gelen talepler doğrultusunda şekillendirdiğimiz bu projeyle, hasıl olan ve gerçekten ihtiyaç duyulan bir hizmeti hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Karacabey Belediyesi, ilçenin sosyal yaşamına değer katacak önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Kültürpark içerisinde inşa edilecek olan Hamam – Sauna, Kafeterya ve Fitness Kompleksi için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever ve başkan yardımcılarının katılımıyla düzenlenen programda projenin ilk adımı atıldı. Başkan Karabatı, temel atma düğmesine basarak çalışmaları resmen başlattı.

1035 metrekarelik modern tesis

Canbalı Mahallesi’nde, Karacabey Belediyesi mülkiyetinde bulunan alanda hayata geçirilecek proje, toplam 1035 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak. Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında tesis; hamam, sauna, kafeterya ve fitness alanlarını tek çatı altında buluşturacak.

Her detay düşünüldü

Proje, vatandaşların konforu ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlandı. Kompleks içerisinde; kadın ve erkekler için ayrı soyunma alanları, hamam bölümü (sıcaklık/hararet alanı, göbek taşı ve kurna alanları), duş alanları, dinlenme alanları, kapalı kafeterya ve fitness salonu yer alacak.

Kültür Parka sosyal canlılık katacak

Projenin en önemli hedeflerinden biri, Kültürpark’ın kullanım çeşitliliğini artırmak ve bölgeyi daha cazip bir yaşam alanına dönüştürmek. Aynı zamanda ilçe halkına modern hamam ve sauna hizmeti sunularak sosyal donatı ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Başkan Karabatı: “İhtiyaç duyulan bir hizmeti hayata geçiriyoruz”

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Fatih Karabatı, projenin ilçe adına önemli bir ihtiyacı karşılayacağını vurgulayarak, “Uzun süredir hemşehrilerimizden gelen talepler doğrultusunda şekillendirdiğimiz bu projeyle, hasıl olan ve gerçekten ihtiyaç duyulan bir hizmeti hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece bir yapı değil, içerisinde sosyal yaşamı, sağlıklı yaşamı ve dinlenme imkânlarını barındıran kapsamlı bir yaşam alanını ilçemize kazandırıyoruz. Önemsediğimiz ve titizlikle planladığımız bu projeyle Karacabey’imizin sosyal donatılarını güçlendiriyor, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. İlçemize değer katacağına inandığımız bu yatırımın Karacabey’imize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yaşam kalitesine katkı sağlayacak

Karacabey Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Hamam – Sauna ve Yaşam Kompleksi’nin tamamlanmasıyla birlikte hem vatandaşların dinlenme ve sosyalleşme ihtiyaçlarına cevap verilmesi hem de ilçenin rekreasyon kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Continue Reading

Trending