Güncel
“Sırça köşklerden inip çarşı pazar gezin”
Saadet Partisi Karacabey İlçe Sekreteri Adil Çalık, yaptığı basın açıklamasıyla gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin koronavirüsle mücadelede 50 günü geride bıraktığına dikkat çeken Çalık, son birkaç gündür gelen verilerin sevindirici olduğunu ve salgının kontrol altına alınmaya başlandığını belirtti. Adil Çalık, başarıda pay sahibi olan gencinden yaşlısına, Bilim Kurulu Üyesi’nden sağlık çalışanına kadar herkese teşekkür etti.
Koronavirüsle mücadelede hükümetin attığı adımları değerlendiren Çalık, “Salgından etkilenen sosyal gruplara ve sektörlere dönük yeterli olmasa da bir kısım adımların hükümet tarafından atıldığını görmekteyiz. Ancak bu destek ve yardımların şartlarının objektif olarak belirlenip belirlenmediği, bu destek ve yardımlardan hangi şartlarla kimlerin yararlanacağı konusunda toplumda ciddi tereddütler bulunmaktadır. Açıklanan destek ve yardımların partizanca dağıtılacağı, eş dost ve yandaşın kayırılacağı gün değildir. Bu destek ve yardımlardan aranan şartları yerine getiren herkes ve her şirketin yararlandığına dair şeffaf, şüpheden uzak bir güven ortamı tesis edilmeli ve bu konudaki toplumsal endişeler giderilmelidir. Şayet ‘böyle bir endişe yok’ diyorsanız size tavsiyemiz; sırça köşklerden inip tebdili kıyafetle biraz çarşı pazara inin ve bu konudaki endişeleri görün.” dedi.
Hükümetin milletin sorunlarına odaklanacağına, kendi tabanını konsolide edecek söz ve eylemlerde bulunduğuna vurgu yapan Adil Çalık, şöyle devam etti: “Bu eylem ve beyanlar bizzat Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarına yansımaktadır. Üstelik bu beyanlar herkesin ‘acaba sorunlarımızın çözümü için ne tür tedbirler alındı’ diye merakla ekran başına kilitlendiği dakikalarda yapılmaktadır. Bu da milletimizde derin bir hayal kırıklığı ve iktidara karşı olan güveni iyice sarsmaktadır. Bu açıklamaları dinleyenler ‘bizim derdimiz meselemiz ne, yöneticilerimiz ne peşinde!’ diye hayıflanmaktadır. Bu üslup derin kırılmalara yol açmışsa da, bu atmosferi değiştirmek için henüz geç kalmış sayılmayız. İktidar bir an önce ülkede barış ve huzur ortamını temin edecek bir dil ve üslûp kullanmaya başlamalı ve bu konudaki sorumluluğunu idrak etmelidir.”
“Zaman itibar kazanma zamanı, halkla ilişkilerde prim zamanı değildir. Milletin derdine çare bulunmalıdır” diyerek açıklamalarını sürdüren SP İlçe Sekreteri Çalık, “Kamunun elindeki tüm imkân ve kaynaklar, bu süreçte sadece milletin ihtiyaçları ve ihtiyaç sahibi mazlum milletler için seferber edilmelidir. Dünyanın büyük ekonomilerinin birçoğu salgınla mücadelede Türkiye’nin ayırdığı bütçeden kat be kat fazla bir bütçeyi kendi vatandaşlarının hizmetine sunmuşken, ayırdığı kaynağın çoğu kredi ve borç öteleme ile sınırlı hükümetimiz maalesef yardım yaptığı ülkeleri saymakla milleti teselli etmeye çalışmaktadır. Sizin ‘yardım gönderdik’ dediğiniz ülkeler, sizin milletiniz için ayırdığınız bütçenin kat be kat fazlasını kendi milletleri için ayırdı. Hal böyleyken, iktidarın sanki diğer ülkeler kendi vatandaşlarına bakacak imkâna sahip değil de biz onlara bile yardım ediyormuşuz havası oluşturma çalışması beyhudedir. Siz şayet övünecekseniz diğer ülkelerin kendi milletlerine ayırdıkları bütçeden çok daha fazlasını kendi milletinize harcadığınızı ispat ederek övünün. Devir avunma değil çare bulma zamanıdır. Sevdiğiniz bu algı işlerini bari bu salgın sürecinde terk edin ve milletin derdine odaklanın.” dedi.
İktidarın kendisine biat etmeyen görsel ve sosyal medyayı idari ve cezai tasarruflarla baskı altına almaya çalıştığını iddia eden Adil Çalık, “İktidar ülkedeki medya kuruluşlarının neredeyse tamamını kendisine biat edecek şekilde konumlandırmışken, kendisine biat etmemiş bir avuç görsel ve sosyal medyayı da baskı altına almaya çalışıyor. Mesele baskı altına alınmak istenen bu medya kuruluşlarının yayın politikaları değildir. Biz her biri farklı yayın politikalarına sahip bu medya kuruluşlarının yayın ve haberlerine değil, halkın haber alma hakkına sahip çıkıyoruz. İktidarın da halkın haber alma hakkına saygılı olmasını talep ediyoruz. İdari ve mali tedbir kararlarıyla medyayı susturmaya çalışanların, medya eli ile siyasi operasyon çekmek isteyenlerin hazin sonları ile dolu bir siyasi tarihimiz vardır.” diye konuştu.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararların yargı faaliyetlerinin 15 Haziran’a durdurulmasına da değinen Çalık, “En fazla sosyal temasın olduğu yerler arasında bulunan adliyelere dönük bu tedbir, salgın kapsamında gerekli görülebilir. Ancak en az bunun kadar önemli bir diğer hususu da yargısal faaliyetlerin durdurulmasına dair bu kararın hak arama kaybına ve adaletin gecikmesine yol açmaması için de bir dizi tedbir alınmalıdır. İş yükü ve geç işleyen yapısı ile sorunlu olan yargısal faaliyetlerin bu yaklaşık 3 aylık durma sebebi ile iyice sorunlu hale gelmesi önlenmelidir. Üstelik 20 Temmuz itibari ile 1 Eylül’e kadar adli tatil kapsamında yargısal faaliyetlerin kısmen duracağı da dikkate alındığında, 3 aylık sürenin yaklaşık 6 ay kadar yargısal faaliyetlerin durma noktasına geleceği gözden kaçırılmamalıdır. Bu süreçte 2 ana konuda tedbir alınmalıdır. Alınacak tedbirlerden ilki özellikle UYAP ve SEGBİS uygulamaları yoğun olarak kullanılarak yargısal faaliyetlerin tamamen durması yerine, daha az sosyal temas ile dava ve icra dosyalarının ilerleme kaydetmesine imkan sağlayacak tedbirler olmalıdır. Diğer tedbir alanı ise yargısal faaliyetin önemli bir ayağını teşkil eden avukatlar ile avukat ofislerinde çalışan personellerin mali kayıplarına dönük tedbirlerdir. Her iki alanda yapılacak düzenleme ve alınacak tedbirler ile hukuk camiasının da bu salgından en az derecede etkilenmesi sağlanmalıdır.” ifadesini kullandı.
SP İlçe Sekteri Adil Çalık, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ve ataması yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmenin hâlâ göreve başlatılamadığını da hatırlatarak, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklaması üzerine 20 bin öğretmen adayı büyük sevinç yaşamış ve hazırlıklarını yapmıştır. Ancak aradan geçen yaklaşık 45 günlük süreye rağmen hâlâ göreve başlatılmamışlardır. Atamaları yapıldığı için çalıştığı işten ayrılan ya da iş arayışına girmeyen bu 20 bin kişi şu an ekonomik ve sosyal sıkıntı içerisindedir. İktidardan talebimiz; bu 20 bin öğretmenimizin de bir an önce özlük hakları verilerek göreve başlatılmalarıdır.”
Güncel
MUHTARLARDAN ÖZER MATLI’YA DESTEK: “BURSA İÇİN DOĞRU İSİM”
Karacabey Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yıldırım ve dernek yönetimi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanlığı için adaylığını açıklayan, Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve Matlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’ya destek verdiklerini açıkladı. Muhtarlar, Bursa’nın ekonomik geleceği açısından ortaya konulan vizyonu ve ilçelerin de bu sürecin içerisinde yer alması gerektiğine yönelik yaklaşımı önemsediklerini belirtti.
Karacabey Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa iş dünyasının önemli kuruluşlarından BTSO’da yeni dönem için adaylığını açıklayan Özer Matlı’ya destek açıklamasında bulundu.
Yapılan açıklamada, Bursa’nın yalnızca merkez ilçelerden ibaret olmadığına dikkat çekilirken, kentin ekonomik gücünün ilçeleriyle birlikte değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Karacabey’in başta tarım, hayvancılık, gıda, sanayi ve ticaret olmak üzere Bursa ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğu belirtilerek, ilçelerin ekonomik potansiyelinin daha güçlü şekilde ortaya çıkarılması gerektiği vurgulandı.
Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yıldırım ve yönetim kurulu tarafından 85 mahalle muhtarı adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bursa’mızın ve ilçelerimizin geleceği açısından önemli bir dönemin içerisindeyiz. Bursa’nın ekonomik gücünü daha ileriye taşıyacak, ilçelerimizin potansiyelini de gözeten ve ortak aklı önceleyen bir anlayışın önemli olduğuna inanıyoruz.
Bu noktada Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Sayın Özer Matlı’nın ortaya koyduğu vizyonu ve Bursa ekonomisine ilişkin hedeflerini yakından takip ediyoruz. Kendisi uzun yıllardır Bursa iş dünyasının içerisinde yer alan, üretimden ticarete, tarımdan sanayiye kadar şehrimizin ekonomik yapısını yakından bilen bir isimdir.
Karacabey olarak bizim için en önemli konulardan biri, ilçelerimizin Bursa ekonomisindeki gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılmasıdır. Karacabey; güçlü tarımsal üretimi, hayvancılığı, gıda sektörü, sanayisi, organize sanayi bölgeleri, lojistik avantajları ve girişimci yapısıyla Bursa ekonomisinin önemli merkezlerinden biridir. Bu potansiyelin daha fazla değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
BTSO gibi Bursa ekonomisinin yönünü belirleyen önemli bir kurumun yönetiminde ilçelerin, üreticilerin, esnafın, sanayicinin ve ticaret erbabının sesinin daha güçlü şekilde duyulması gerektiğine inanıyoruz. Bursa’nın geleceğinin merkez ve ilçelerin ortak aklıyla şekillenmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Sayın Özer Matlı’nın bu anlayış doğrultusunda ortaya koyduğu yaklaşımı ve Bursa’nın tamamını kapsayan vizyonunu değerli buluyoruz. Karacabey Muhtarlar Derneği olarak, kendisinin BTSO Başkanlığı adaylığını desteklediğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.”
Açıklamada ayrıca, Bursa’nın ekonomik kalkınmasının yalnızca belirli bölgelerde yoğunlaşmaması gerektiği belirtilerek, ilçelerin sahip olduğu üretim ve ticaret potansiyelinin Bursa’nın genel ekonomik gücüne daha fazla katkı sağlamasının önemine dikkat çekildi.
Karacabey’in özellikle tarımsal üretim, gıda sanayisi ve hayvancılık alanlarında Bursa’nın önde gelen merkezlerinden biri olduğu ifade edilirken, bu alanlarda faaliyet gösteren üretici, işletme ve girişimcilerin daha güçlü şekilde desteklenmesinin bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağı vurgulandı.
Karacabey Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yıldırım ve yönetiminin açıklaması, Özer Matlı’nın BTSO Başkan adaylığı sürecinde Karacabey’den gelen dikkat çekici desteklerden biri olarak değerlendirildi.
Güncel
MATLI’YA KAPALIÇARŞI’DA SEVGİ SELİ
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Özer Matlı, 7 Ağustos Cuma günü gerçekleştirdiği program kapsamında BTSO’nun kurucusu Osman Fevzi Efendi’yi kabri başında andı, Ulu Cami’de cuma namazına katıldı ve Kapalıçarşı esnafı ile buluştu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Özer Matlı ve beraberindeki heyet çalışmalarını Bursa’nın tarihine, değerlerine ve ticaret kültürüne sahip çıkan anlamlı bir programla sürdürdü. Programın ilk durağı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurucusu Osman Fevzi Efendi’nin Emir Sultan Mezarlığı’ndaki kabri oldu.
Matlı, beraberindeki heyetle birlikte Osman Fevzi Efendi’yi dualarla anarak, Bursa iş dünyasına kazandırdığı kurumsal mirasa duydukları saygıyı ifade etti.

“Geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe yürüyoruz”
BTSO’nun kuruluş iradesinin Bursa’nın üretim ve ticaret kültüründen doğduğunu belirten Özer Matlı, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bugün burada yalnızca geçmişimizi anmak için değil, bize bırakılan büyük sorumluluğu yeniden hatırlamak için bulunuyoruz. Osman Fevzi Efendi’nin öncülüğünde kurulan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa’nın tüccarının, sanayicisinin ve üreticisinin birlik iradesinin eseridir. Biz de geçmişimizden aldığımız bu güçle, odamızı yeniden bütün üyelerinin sesi ve güvencesi hâline getirmek için yola çıktık. İlk günden bugüne emeği geçen ve hayatını kaybetmiş tüm başkanlarımızı, yöneticilerimizi, meclis ve komite üyelerimizi, genel sekreterlerimizi ve oda çalışanlarımızı rahmetle anıyoruz.”

Osman Fevzi Efendi ve Emir Sultan ziyaretinin ardından Ulu Cami’ye geçen Matlı, cuma namazını burada kıldı. Program, Cuma Namazı çıkışında Oda üyeleri ve Bursalılar ile buluşup lokma dağıtan Matlı, Bursa ticaretinin tarihî merkezi Kozahan ve Kapalıçarşı’da devam etti.
“Ticaretin kalbini dinlemeden bursa ekonomisi yönetilemez”
Kapalıçarşı’da tüccarlarla bir araya gelen ve yoğun ilgi ile karşılanan Özer Matlı, işletmeleri ziyaret ederek üyelerin sorunlarını, beklentilerini ve BTSO’dan taleplerini dinledi.

Bursa ekonomisinin temelinde emeğiyle, cesaretiyle ve alın teriyle çalışan insanların bulunduğunu vurgulayan Matlı, şöyle konuştu:
“BTSO’nun gerçek gücü binalarında veya iştiraklerinde değil; her sabah dükkânını açan, fabrikasının ışığını yakan, atölyesinde üreten, istihdam sağlayan ve yüzlerce ailenin geleceğini omuzlarında taşıyan 60 bin üyesindedir. Ticaretin kalbini dinlemeden Bursa ekonomisini yönetemezsiniz. Biz kararları masa başında değil, üyelerimizle birlikte alacağız. Bursa sanayi bölgeleriyle gelişen bir şehir ama aynı zamanda bir tarım kenti, hizmet kenti, kültür kenti, doğa kenti, tüccarların kenti ve Anadolu’nun mozaiği bir kent. ”

“Artık birlikteyiz”
Üyelerin kendilerini yalnız hissetmeyeceği, ulaşılabilir ve kapsayıcı bir BTSO hedeflediklerini ifade eden Matlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizi dinledik. Sorunlarımız da geleceğe ilişkin beklentilerimiz de ortak. ‘Nasıl bir BTSO istiyoruz?’ sorusunun cevabını 60 bin üyemizle birlikte vereceğiz. Bugüne kadar çoğu zaman kendinizi yalnız hissettiniz. Bunu biliyor ve anlıyorum. Merak etmeyin; artık birlikteyiz. Üyenin sesinin duyulduğu, kaynakların üyeye değer olarak döndüğü, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını birlikte kuracağız. Saha çalışmalarımızda 60 bin üyemizin temsilcileri soruyor; Kapalıçarşı’nın ihtiyaçları var. Bugüne kadar bunun için ne yaptınız? KOBİ’ler ve küçük işletmeler var. İhtiyaçlarını sorduğunuzda çok net bir şekilde söylüyorlar. Bugüne kadar neden sesimiz duyulmadı? diyorlar. Nerede eksik kaldılar? Neden eksik kaldılar diye öğrenmek istiyorlar.”

Bursa’nın tarihî ve manevi merkezlerinden başlayarak Kapalıçarşı’ya uzanan programda Özer Matlı, Bursa iş dünyasının bütün kesimleriyle temas kurmayı ve üyelerin taleplerini doğrudan dinlemeyi sürdüreceklerini belirtti.
Özer Matlı, Kapalıçarşı programın sonunda Veysel Karani Mahallesi’nde bulunan Coşkun Yavuz’a ait işletmede çıkan yangından dolayı geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.





Güncel
SANTRAL PARK YENİLENEN YÜZÜYLE AÇILDI
Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Santral Park, düzenlenen törenle yeniden vatandaşların hizmetine açıldı. Uzun süredir atıl durumda bulunan alan, gerçekleştirilen kapsamlı yenileme çalışmalarıyla modern ve estetik bir yaşam alanına dönüştürülerek ilçeye yeniden kazandırıldı.
Açılış programında konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Santral Park’ın ilçe hafızasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yapılan çalışmanın yalnızca fiziksel bir yenileme olmadığını, aynı zamanda geçmişin değerlerini geleceğe taşıyan bir dönüşüm olduğunu ifade etti.
Başkan Erdem, “Uzun süredir atıl durumda bulunan bu alanı yeniden ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Santral Park’ı baştan sona yenileyerek, deremizin eşsiz manzarasını en güzel şekilde değerlendirebileceğiniz, sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz sıcak ve modern bir yaşam alanı oluşturduk.” dedi.
Santral Park’ın geçmişte birçok vatandaşın güzel anılar biriktirdiği önemli bir buluşma noktası olduğunu vurgulayan Başkan Erdem, “Eski günlerimizin güzel hatıralarında yer alan Santral Park’ımızı daha modern, daha estetik ve daha işlevsel bir yaşam alanına dönüştürerek yeniden hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. İlçemizin her köşesini daha yaşanabilir hale getirme hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yenilenen parkın yalnızca bir dinlenme alanı değil, aynı zamanda sosyal yaşamın önemli merkezlerinden biri olacağını belirten Başkan Erdem, “Bugün yeniden hayat bulan bu güzel mekânın, dostluklara, sohbetlere ve unutulmayacak güzel anılara ev sahipliği yapmasını diliyorum. Santral Park’ın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login