Eğitim
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Karacabey’de kutlanacak “24 Kasım Öğretmenler Günü Programı” (yarın) saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumuyla başlayacak. Daha sonra saygı duruşuyla birlikte İstiklal Marşı okunacak. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamanın akabinde Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde Ulviye Matlı Fen Lisesi tarafından düzenlenecek etkinliğe geçilecek. ŞYKM’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak programda, mesleğe yeni katılan öğretmenler adına bir konuşma gerçekleştirilecek. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Ardından, Öğretmenler Günü kutlaması sinevizyon gösterimi sahnelenecek.
Günün önemine ilişkin şiir ve müzik dinletisinin ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler için düzenlenecek yemin töreni ve daha sonra da emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edilecek. 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı, günün anısına düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erecek.
Emin Dingin’den öğretmenlere mesaj
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Değerli öğretmen arkadaşlarım; Her şeyden önce en güzel duygularla sizleri selamlıyor, Öğretmenler Günü’nüzü yürekten tebrik ediyorum. Bu vesileyle başta ülkemizin kurucu ve ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimiz ile eğitim şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Emekli olan öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyor sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize de hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.
Artık dünyada okuryazarlık kavramları değişmiştir. Bilgisayar okuryazarlığı, sosyal medya okuryazarlığı, ekonomik okuryazarlık gibi birçok okuryazarlık terimleri literatüre girmiştir. Hatta artık dünyayı iyi okumak gerekiyor, dünya okuryazarı olmak gerekiyor. Günümüzde teknolojinin baş döndürdüğü bu bilgi çağında, eleştirdiğimiz bu gençliğimiz bizden önce bu okumaları yapmıştır. Biz okuyamadığımız için gençlik bizden önce okumuş ama yanlışlarıyla birlikte okur hale gelmiştir. Öğretmenin, anne babanın sıcaklığının yerini teknolojik aletlerin soğukluğu almıştır. Dolayısıyla bu teknolojik soğukluk içinde milli, manevi ve kültürel değerlere sahip, vatanını, milletini, devletini seven, bir neslin yetiştirilmesi yine bize kalmaktadır. Bu güne kadar Ne yaptıysak biz yaptık, ne yapamadıysak da biz yapamadık, bu toplum yapamadı. Eğitim sadece okulun dört duvarının içine hapsedilecek bir iş değildir. Sadece öğretmenden ibaret hiç değildir. Anne baba ve toplum da eğitimin bir parçasıdır.
Değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli anne babalar, bize düşen kuşak çatışması yerine, bir an önce kuşak farkını en aza indirmek için tüm teknolojik okumaları önce kendimiz anne baba sıcaklığı içinde yaparak çocuklarımızı teknolojinin soğukluğuna terk etmeden geleceğimize sahip çıkmaktır. Ama biz ne zaman gücümüzü tarihimizden, kültürümüzden, milli ve manevi değerlerimizden alabilirsek o zaman geleceğimize sahip çıkabiliriz. Ama biz ne zaman gücümüzü bu topraklardan ve bu topraklar için bu topraklara düşen şehit ve gazilerimizden alabilirsek, ama biz ne zaman gücümüzü Şehit Necmettin öğretmenin, Şehit Aybüke öğretmenin gücünden alabilirsek o zaman geleceğimize sahip çıkabiliriz. Ama biz ne zaman gücümüzü Fatih’in Akşemseddin’ den aldığı güçten ve ona gösterdiği saygıdan sevgiden alabilirsek ancak o zaman geleceğimize daha iyi sahip çıkabiliriz. Yoksa birileri gelip sahip çıkıyor üstelikte bu milletin silahıyla yine bu milleti vurduruyor. Tam da bunun için yoksası yoktur eğitimin diyor, saygılar sunuyorum.”
Eğitim
BUÜ KMYO ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu (KMYO) Muhasebe ve Vergi Bölümü 2. Sınıf öğrencileri “Toplum Bilinci ve Sosyal Sorumluluk” dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bora Kılınçarslan rehberliğinde Karacabey’de sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor.
BUÜ KMYO Muhasebe ve Vergi Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden Gamze Yıldız’ın sorumluluğunu üstlendiği projede, Özel Yaşameli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki öğrencilerle pasta yapma etkinliği gerçekleştirildi.

BUÜ KMYO Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bora Kılınçarslan, özel eğitim öğrencilerine yönelik farkındalık oluşturmak istediklerini, bu bağlamda Özel
Yaşameli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile görüşerek ‘‘Benim Tasarımım, Benim Pastam’’ temalı etkinlik düzenlediklerini ve özel eğitim öğrencileriyle birlikte pasta yaparak keyifli anlar geçirdiklerini ifade etti.
Dr. Kılınçarslan, pasta yapma etkinliği sonrasında özel eğitim öğrencileriyle müzik eşliğinde oyunlar oynadıklarını ve onlarla birlikte vakit geçirmekten oldukça mutlu olduklarını belirtirken, sevginin her engeli aştığını sözlerine ekledi.

Yerel
KÜTÜPHANELER HAFTASI KİTAP VE EĞLENCEYİ BİRLEŞTİRDİ

Karacabey Belediyesi, Kütüphaneler Haftası’nda düzenlediği etkinliklerle büyük beğeni topladı. Kent Konseyi ve Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyonda çocuk tiyatrosu, masal sahnesi, kukla gösterisi, kitap okuma etkinlikleri ve geleneksel sokak oyunları gibi keyifli aktiviteler sunuldu. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Kitaplarla aydınlık bir geleceğe” vurgusu yaparak okuma alışkanlığını teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade etti. Etkinlikler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Karacabey Belediyesi, 31 Mart – 6 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında, öğrenci ve velilere yönelik düzenlediği etkinliklerle büyük beğeni topladı. Kent Konseyi ve Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’nin katkılarıyla Ergün Koç Kültür Merkezi’nde hafta sonu gerçekleştirilen etkinliklerde keyifli ve eğitici aktiviteler bir arada sunuldu.
Hafta sonuna damga vuran etkinlikler arasında masal sahnesi, çocuk tiyatrosu, kukla gösterisi, kitap okuma etkinlikleri ve geleneksel sokak oyunları yer aldı. Bu özel organizasyon sayesinde hem çocuklar, hem de aileleri unutulmaz anılar biriktirdi.

Cumartesi günü gerçekleşen programda “Özgürlük Kuşu Masal Sahnesi” ile hayal dünyası zenginleştirilirken, “Karagöz Okuma Öğreniyor” adlı çocuk tiyatrosu izleyicileri güldürdü ve eğlendirdi. Renkli Kukla Gösterisi de miniklerden büyük ilgi görerek coşkulu anlar yaşattı.
Pazar günü düzenlenen etkinliklerde ise çocuklar kitap okumanın keyfini çıkarırken, kütüphanelerin önemini öğrenme fırsatı buldu. Geleneksel sokak oyunları ise hem çocuklara hem de yetişkinlere nostaljik anlar yaşattı. Mendil kapmaca, çuval yarışı, kaşık yarışı ve halat çekme gibi eğlenceli oyunlar, katılımcıların yüzlerinde tebessüm bırakırken, dayanışma ve eğlence dolu anlara sahne oldu.
Karacabey Belediyesi, Kütüphaneler Haftası etkinliklerinde sadece eğlence sunmakla kalmayıp, kitap okuma alışkanlığını teşvik ederek kütüphanelerin önemine dikkat çekti. Etkinliklere katılan çocuklar ve veliler, Belediye Başkanı Fatih Karabatı’ya, belediye yetkililerine ve organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ederek Kütüphaneler Haftası’nı coşkuyla kutladılar.

Karabatı: “Kitaplarla aydınlık bir geleceğe”
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Kütüphaneler, bireylerin bilgiye erişimini kolaylaştıran ve toplumların kültürel zenginliğine katkı sağlayan en değerli kurumlardan biridir. Karacabey Belediyesi olarak Kütüphaneler Haftası’nda düzenlediğimiz etkinliklerle hem eğlenceyi hem de eğitimi bir araya getirmeyi hedefledik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplara olan ilgisini artırmak, okuma alışkanlığını teşvik etmek bizim için büyük önem taşıyor. Bu organizasyona katkı sağlayan tüm ekip arkadaşlarımıza, Kent Konseyimize, Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’ne ve etkinliklere katılarak bizleri onurlandıran tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Birlikte, daha çok okuyarak ve öğrenerek daha aydınlık bir geleceğe ulaşacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Karacabey Belediyesi’nden kitap kurtlarına özel ödüller
Öte yandan Karacabey Belediyesi, yıl boyunca Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’nden ödünç alarak en çok kitap okuyan kitap kurtlarını unutmadı. Belediye tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler, okuma alışkanlıklarını teşvik etmeyi ve ödüllendirmeyi amaçladı.
Her kategoride en çok kitap okuyan isimler, Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Fatih Şahiner ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve aynı zamanda Karacabey Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclis Başkanı Erhan Doğan tarafından ödüllerini aldı. İşte ödül kazananlar:
Yetişkinler Kategorisi: Leyla Yalva (81 kitap)
Genç Kategorisi: Bahar Biçer (51 kitap)
Çocuk Kategorisi: Şeyma Cengiz (90 kitap)
Çocuk Kategorisi: Ali Eymen Aydın (87 kitap)
Okul Öncesi Kategorisi: Esila Teke (42 kitap)
Bu ödül töreni, okuma alışkanlığını teşvik etmenin yanı sıra kitapseverlere keyifli anlar yaşatarak Kütüphaneler Haftası’nı daha anlamlı hale getirdi.











Eğitim
WİKİPEDİ EĞİTİMİ KARACABEY’DE GERÇEKLEŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Bursa Okulu Sivil Toplum Kuruluşu öncülüğünde Karacabey’de, Wikipedia – Dijital Kütüphanecilik Yazarlığı kursu için bir araya gelindi. Eğitim içerikli toplantı, Ergün Koç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitmen olarak Wikipedist Başak Tosun’un katıldığı faaliyette, Bursa Okulu sözcüsü Alper Can da yer aldı. YÖREM Gazetesi köşe yazarları Canan Ekinci Yılmaz ve Şaban Yalazı’nın da destek verdiği etkinlik daha sonra yapılacak geniş kapsamlı program için bir ön görüşme şeklinde gerçekleşti.
Toplantının amacı, Bursa ve ilçeleri hakkında araştırmalar yaparak bu bilgileri Wikipedia dijital kütüphanesine yüklemek. Karacabey hakkında Wikipedia’da henüz herhangi bir bilgi bulunmadığı ifade edilerek, bu eksikliğin giderilmesi gerektiği vurgulandı. Yazarlar Canan Ekinci Yılmaz ve Şaban Yalazı, Karacabey hakkında doğru ve güvenilir içeriklerin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla destek vereceklerini belirttiler.
Eğitimin içeriğinde, Wikipedi’nin nasıl bir dijital ansiklopedi olduğu, nasıl madde yazılacağı, doğru kaynak gösterme yöntemleri, görsel yükleme ve kaliteli içerik oluşturma gibi temel bilgiler yer aldı. Başak Tosun, katılımcılara Karacabey hakkında bilgileri daha görünür hale getirebilmek için iş birliği yapmanın önemini vurguladı. Ayrıca, katılımcılara Wikipedi’de içerik oluşturma süreçlerini öğretmek, Karacabey hakkında doğru ve güvenilir bilgiler sunmak için nasıl çalışılacağı konusunda rehberlik sağlayacağı aktarıldı.

Canan Ekinci Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, Wikipedi’nin dünyanın en büyük internet sitelerinden biri olduğunu ve tamamen gönüllüler tarafından oluşturulduğunu belirtti. Karacabey’in güzelliklerinin, kültürel mirasının ve tarihi zenginliklerinin Wikipedia’da daha görünür hale gelmesi için, Karacabey halkının da katkı sunması gerektiğini vurguladı.
Fotoğraf yükleyerek ve içerik yazarak Karacabey’in dijital ansiklopedide daha fazla yer alması için gönüllü desteği çağrısında bulundu.
Eğitimde, Bursa ve ilçelerinin tarihsel ve kültürel değerlerini Wikipedia platformuna taşımak için birlikte çalışmanın önemine değinildi. İlerleyen günlerde, daha geniş kapsamlı bir eğitim düzenleneceği ve tüm halkın davet edileceği bildirildi.
Etkinlik, katılımcılara Wikipedi’nin gücünden nasıl yararlanabileceklerini ve Karacabey’in dijital dünyada daha görünür hale gelmesi için nasıl katkı sağlayabileceklerini öğretmeyi hedefliyor.

-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Genel3 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge4 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge3 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge4 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge9 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
-
Bursa Bölge6 ay ago
BURSA ULAŞIMINDA ‘YAPAY ZEKA’ DÖNEMİ
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login