Bursa Bölge
MATLI: “SANAYİCİLERİMİZ ZORLU KOŞULLARA RAĞMEN ÜRETİMDEN VAZGEÇMİYOR”
İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2024” araştırması, Bursa Ticaret Borsası üyelerinin üretim gücünü ve ülke ekonomisindeki önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Geçtiğimiz yıl listede 7 üye firmayla temsil edilen Bursa TB, bu yıl listede 9 üye firmayla yer aldı. Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, bu performansın Bursa’nın üretim kapasitesi ve rekabetçiliğini bir kez daha tescillediğini vurguladı.
Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl Türkiye sanayisinin nabzını tutan “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2024” araştırmasının sonuçlarını değerlendirdi. Üretimden net satışlar baz alınarak hazırlanan ve ağırlıklı olarak KOBİ niteliğindeki sanayi kuruluşlarını kapsayan araştırmada, Bursa’dan toplam 37 sanayi kuruluşunun yer aldığını kaydeden Başkan Özer Matlı, bu firmalardan 9’unun bağlı bulundukları odanın yanı sıra, Borsa kotasyonuna konu ürünlerin alım satımı dolayısıyla aynı zamanda Bursa Ticaret Borsası üyesi olduklarını ifade etti.

Borsa üyesi 9 firma Türkiye’nin devler liginde
İSO 500’de yer alan 11 firma ile birlikte, Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında Borsa üyesi firma sayısının 20’ye yükseldiğini belirten Başkan Matlı, firmaları başarılarından dolayı tebrik ederken; “İSO İkinci 500 listesinde yer alarak bizleri gururlandıran; Harput Tekstil (47.), Özdilek (182.), Göliplik Şeremet Tekstil (212.), Yörsan Süt ve Süt Ürünleri (222.), Akbaşlar Tekstil (309.), Bolacalar Un (341.), Coats (Türkiye) İplik Sanayi (345.), Fistaş Fantazi İplik (356.) ve Bursa’daki şubesiyle üyemiz olan Özgüllü Süt Mamulleri (162.) firmalarımızı, yöneticilerini ve tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum. Bu başarı, firmalarımızın özverili çalışmaları, yenilikçi yaklaşımları ve güçlü üretim kapasitelerinin bir sonucudur” diye konuştu.
“Bursa sanayisi üretim ve ihracatta öne çıkıyor”
Ülke sanayisinin lokomotifi olan firmaların gösterdikleri performansın son derece değerli olduğunu ifade eden Başkan Özer Matlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“2024 İSO İkinci 500 raporu, firmaların zorlu ekonomik koşullara rağmen üretim ve ihracatlarını sürdürme konusundaki kararlılıklarını ortaya koyarken; artan finansman maliyetleri ve enflasyonist baskılar nedeniyle kârlılıkta bir miktar gerileme yaşandığına işaret etmektedir. Buna rağmen ihracattaki ivme, teknoloji yatırımlarındaki artış ve Anadolu sanayisinin güç kazanması, gelecek dönem için umut verici bir tablo sunmaktadır.
Bursa Ticaret Borsası olarak memnuniyetle belirtmek isterim ki; tarım, gıda ve tekstil gibi stratejik alanlarda faaliyet gösteren üyelerimiz, bu yıl da İSO 500 ve İSO İkinci 500 listelerinde artan sayılarla yer alarak şehrimizin üretim kapasitesini ve rekabet gücünü bir kez daha tescillemiştir. Bu başarı hem firmalarımızın hem de Bursa’nın sürdürülebilir sanayi vizyonunun güçlü bir yansımasıdır. Listede yer alan tüm üyelerimizi içtenlikle kutluyor, Bursa Ticaret Borsası olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”
Bursa Bölge
MATLI, BTSO BAŞKANLIĞINA ADAY
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) 2026 yılında gerçekleştirilecek seçimler öncesi kulisler hareketlendi. Karacabeyli iş insanı ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı’nın, Bursa iş dünyasından gelen yoğun talep doğrultusunda BTSO Başkanlığına aday olacağı öğrenildi.
2013 yılından bu yana BTB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Matlı, uzun yıllardır sürdürdüğü başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. İş dünyasında stratejik projeleri ve girişimci vizyonuyla tanınan Matlı, BTSO Başkanlığına aday olarak Bursa iş dünyasının çatı kuruluşunda etkin rol almayı hedefliyor. Yakın çevresinden edinilen bilgiye göre Matlı, önümüzdeki günlerde resmi açıklamasını yapacak ve adaylık süreci resmen başlayacak. BTSO Başkanlığı görevini halen İbrahim Burkay yürütüyor; Burkay’ın yeniden aday olup olmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.
Önemli görevler ve kariyer
25 Şubat 1968 tarihinde Karacabey’de doğan Özer Matlı, Bursa Ticaret Lisesi’nden mezun oldu. Ticaret alanındaki yeteneği ve ilgisi nedeniyle yüksek öğrenimini yarıda bırakarak, Karacabey’in saygın sanayicilerinden rahmetli babası Ömer Matlı’nın yanında iş hayatına atıldı. 1995 yılında babasının vefatının ardından aile şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Matlı, halen Matlı Şirketler Grubu’nu yönetiyor ve şirketlerini Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde büyütmeye devam ediyor.
Özer Matlı, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1995-1999 yılları arasında Meclis Başkan Yardımcılığı, 1999-2005 yılları arasında Meclis Üyeliği ve 2005-2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında BTB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Matlı, bu görevi bugüne kadar başarıyla sürdürüyor. 2018’de gerçekleştirilen TOBB 74. Genel Kurulu’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Matlı, aynı zamanda Türkiye Ürün İhtisas Borsası Yönetim Kurulu üyeliğini de yürütüyor.
Karacabeyli iş insanı olarak köklü bir geçmişe sahip Matlı, Bursa iş dünyasında hem sanayi hem de ticaret alanındaki deneyimiyle tanınıyor. BTSO Başkanlığı adaylığıyla, şehrin ekonomisine ve iş dünyasına yön verecek yeni projeler geliştirmeyi hedefleyen Özer Matlı’nın BTSO’ya aday olacak olması Karacabey kamuoyunda da memnuniyetle karşılandı.
Bursa Bölge
KARABATI, “ENGELLERİ KALDIRMAK TOPLUMSAL SORUMLULUKTUR”
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında, engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla erişilebilir ve kapsayıcı hizmetler üretmeye devam ettiklerini belirten Başkan Karabatı, “Sosyal belediyecilik anlayışımızla her zaman engeli bireylerimizin yanlarındayız.” dedi.
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, engelli bireylerin toplumsal yaşamda karşılaştıkları güçlüklerin ortadan kaldırılması ve yaşam kalitelerinin artırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
Başkan Karabatı mesajında; “Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında var olmaları, üretmeleri, kendilerini ifade edebilmeleri ve sosyal yaşama eşit şekilde katılmaları için hepimize görev düşmektedir. Engelleri kaldırmanın yolu, empatiyle ve dayanışmayla hareket etmekten geçmektedir.” ifadelerini kullandı.
Karacabey Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla engelli bireylerin yanında olduklarını belirten Başkan Karabatı, belediye hizmetlerinde erişilebilirlik standartlarını yükseltmek, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına duyarlı projeler geliştirmek ve farkındalık çalışmaları yürütmek için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.
Karabatı, “Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak sadece fiziki düzenlemelerle değil, toplumsal bilinçle mümkündür. Onların güçlü yönlerini destekleyerek üretken bireyler olarak topluma kazandırmak, daha adil ve duyarlı bir toplum olmanın temel göstergesidir.” diyerek tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.
Belediye Başkanı Karabatı, Karacabey’de yaşayan tüm vatandaşlara da çağrıda bulunarak, engelli bireylerin yaşamına değer katacak her adımın, daha yaşanabilir bir kent ve daha güçlü bir toplum inşa etmek anlamına geldiğini vurguladı.
Bursa Bölge
ULUDAĞ ELEKTRİK BANDIRMA’DA BAYRAK DEĞİŞİMİ
Güney Marmara’da 5 milyondan fazla nüfusa hizmet vermenin yanı sıra tüm Türkiye’de büyük çaptaki müşterilere enerji tedariki sağlayan Uludağ Elektrik’in, Bandırma Bölge Müdürlüğü’nde bayrak değişimi yaşandı. 2023 yılından bu yana Müşteri Deneyimi Yönetmenliği görevini başarıyla yürüten ve bu alanda uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olan Sevda Geçimli, 1 Aralık 2025 itibariyle Uludağ Elektrik Bandırma Bölge Müdürü olarak atandı.
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu olan Geçimli, Bursa Teknik Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlayarak yönetim anlayışını akademik olarak da güçlendirdi. 2013 yılından bu yana Uludağ Elektrik bünyesinde farklı birimlerde önemli sorumluluklar üstlenen ve kurumun operasyonel yapısına, hizmet kalitesine ve müşteri odaklı dönüşüm süreçlerine değerli katkılar sunan Geçimli, yeni atamasıyla birlikte Bandırma Bölge Müdürlüğü görevini üstlendi. Bandırma Bölge Müdürlüğü, Bandırma’nın yanı sıra Karacabey ve Mustafakemalpaşa İlçelerini de kapsayan geniş bir alandaki faaliyetleri yönetiyor.
-
Bursa Bölge6 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel11 ay agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge11 ay agoKARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge6 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Genel2 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge6 yıl ago“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login