Connect with us

Yerel

KARACABEY GENÇLER BİRLİĞİ GENEL KURULA GİDİYOR

Karacabey’in köklü spor kulüplerinden Karacabey Gençler Birliği Spor Kulübü Derneği, 31 Mart 2026 Salı günü olağan genel kurulunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kulüpte yapılacak seçim öncesi hareketlilik artarken, şu ana kadar adaylığını açıklayan tek isim Karacabey’de uzun yıllardır esnaflık yapan Ali Akman oldu.

İlçe esnafı olarak tanınan Ali Akman’ın adaylığı spor camiasında dikkat çekerken, Akman’ın bugüne kadar Karacabey Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alması, yönetim tecrübesi açısından önemli bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan kulübün hafızasında önemli bir yer edinen merhum İsmail Aksoy da yeniden gündeme geldi. Karacabey’de “Takırdak İsmail” olarak bilinen Aksoy, uzun yıllar kahvecilik yapmasının yanı sıra 1960’lı yıllardan itibaren kulüp bünyesinde futbolcu, yönetici ve idareci olarak görev alarak Karacabey futboluna önemli katkılar sundu.

Kasım 2025’te 85 yaşında hayatını kaybeden Aksoy’un vefatının ardından, kulüp yönetiminde yapılan değerlendirme sonucu Nuri Uzel göreve getirilmişti. Aksoy sonrası başlayan yeni yapılanma sürecinin, genel kurul ile birlikte daha net bir çerçeveye kavuşması bekleniyor.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek genel kurulda üyelerin vereceği karar doğrultusunda Karacabey Gençler Birliği’nin yeni yönetimi belirlenecek. Kulüp camiası, bir yandan geçmişte iz bırakan isimleri anarken, diğer yandan kulübün geleceğine yön verecek sürecin nasıl şekilleneceğini yakından takip ediyor.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

KARACABEY’DE BESOB SEÇİMLERİ ÖNCESİ BELİRSİZLİK!

BESOB seçimlerine günler kala Karacabey kulisleri hareketlendi. İlçedeki 8 oda başkanının katılımıyla gerçekleştirilen kritik toplantıda “temsiliyet” krizi yaşandı. Edinilen bilgilere göre eski ve yeni başkanlar arasındaki görüş ayrılığı nedeniyle uzlaşı sağlanamazken, Karacabey’in yönetimdeki kaderi Fahrettin Bilgit’in Cumartesi günü yapacağı son dakika açıklamasına kaldı.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (BESOB) yaklaşan olağan genel kurulu öncesinde, Karacabey’in yönetim kademesinde nasıl temsil edileceğine dair yapılan istişare toplantısından sonuç çıkmadı. Karacabey’de faaliyet gösteren 8 meslek odasının başkanının bir araya geldiği toplantıda, birden fazla isimin yönetimde yer alma isteği süreci kilitledi.

Çoğunluk görev istedi

Karacabey’in Bursa’daki gücünü perçinlemek amacıyla düzenlenen toplantıda, ilçeyi temsil edecek isim ya da isimler masaya yatırıldı.

Ancak toplantıya katılan 8 oda başkanının çoğu yönetim kurulunda görev almak istediğini beyan etmesi, ortak aday belirleme umutlarını suya düşürdü. Karacabey’in tek bir ses olarak hareket etmesi beklenen bu kritik süreçte, aday bolluğu kararın seçim sabahına sarkmasına neden oldu.

Toplantıya damga vuran asıl tartışma ise “tecrübe” ve “yenilenme” ekseninde yaşandı. Kulislerde konuşulanlara göre, tecrübeli başkanlar yönetimde sürekliliğin esas olduğunu savunarak, çiçeği burnunda yeni seçilen başkanların bu dönem liste dışı kalması gerektiğini ifade etti.

Buna karşılık genç ve yeni seçilen oda başkanları ise bir duruş sergileyerek; “Bu görevi daha önce üstlenmiş olan isimler artık yerini bırakmalı.

Karacabey Bursa’da yeni yüzlerle ve yeni bir vizyonla temsil edilmeli” diyerek değişim talebinde bulundu. Karşılıklı taleplerin ardından ortak paydada buluşulamayınca toplantı sonuçsuz kapandı.

Gözler Fahrettin Bilgit’in telefonunda

Karacabey cephesinde yaşanan bu düğümü çözecek isim ise BESOB Başkan Adayı Fahrettin Bilgit olacak. Bilgit’in, Karacabey kulislerinden gelen bu “uzlaşmazlık” haberi sonrası inisiyatif alması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre Bilgit, Karacabey’den listesine alacağı 1 veya 2 ismi Cumartesi akşamı bizzat arayarak tebliğ edecek ya da bu isimleri doğrudan seçim günü sandık başında açıklayarak son noktayı koyacak.

Sadi Aydın’ın listesinde Karacabey yok

Seçimlerin bir diğer iddialı ismi olan Sadi Aydın cephesinde ise durum farklı.

Gelen son bilgilere göre Aydın’ın yönetim listesinde Karacabey’den herhangi bir oda başkanı yer almıyor. Bu durum, Karacabey’in seçimlerdeki ağırlığını tamamen Fahrettin Bilgit tarafına kaydırmış durumda.

57 delegeden “Blok oy” mesajı

Yönetim listesi konusunda oda başkanları arasında bir çekişme yaşansa da, sandık başında Karacabey’in fire vermeyeceği öngörülüyor. Toplamda 57 oya sahip olan Karacabey delegasyonunun, seçim günü Fahrettin Bilgit çatısı altında birleşerek blok oy kullanması bekleniyor.

Şimdi tüm esnaf camiası şu sorunun yanıtını bekliyor: Karacabey’in Bursa’daki sesi “tecrübe” mi olacak, yoksa “değişim” mi kazanacak?

Continue Reading

Yerel

BAŞKAN KARABATI’DAN “1 MAYIS” MESAJI

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajında, ülkemizin yanı sıra ilçenin tarım, hayvancılık ve sanayi gücünün arkasında emekçilerin alın teri olduğunu vurgulayarak, “Karacabey’in büyümesi emekçilerimizin özverisiyle mümkün oluyor” dedi. Tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutlayan Karabatı, yerel yönetim olarak emekçinin yanında olmaya, yaşam standartlarını yükseltecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülke ekonomisinin ve yerel kalkınmanın temelinde emekçilerin alın terinin bulunduğunu vurgulayarak tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Karabatı, özellikle Karacabey’in üretim gücüne dikkat çekerek, ilçede tarımdan sanayiye kadar her alanda çalışan emekçilerin büyük bir özveriyle kente değer kattığını ifade etti.

Başkan Karabatı mesajında, “Üreten güçlü Türkiye’nin temelini emekçilerimizin alın teri oluşturuyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de emeğe verilen değerin ve gösterilen saygının en önemli sembollerinden biridir. Bu anlamlı günün resmi tatil ilan edilmesi, emekçilerimize verilen önemin açık bir göstergesidir.” dedi.

Karacabey’in üretim potansiyeline özel bir vurgu yapan Karabatı, ilçenin tarım, hayvancılık ve sanayi alanındaki başarısının arkasında emekçilerin büyük katkısı olduğunu belirtti. Başkan Karabatı, “Karacabey; bereketli toprakları, güçlü sanayi altyapısı ve çalışkan insanlarıyla ülkemizin önemli üretim merkezlerinden biridir. Tarlada çalışan çiftçimizden fabrikada üretim yapan işçimize, esnafımızdan hizmet sektöründe görev yapan kardeşlerimize kadar herkes bu başarının bir parçasıdır. İlçemizin büyümesi ve gelişmesi, emekçilerimizin özverili çalışmaları sayesinde mümkün olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son yıllarda ekonomik ve siyasi anlamda önemli bir ivme yakaladığını dile getiren Karabatı, “Ülkemiz; istikrar ortamı ve uygulanan ekonomik politikalar sayesinde her geçen gün büyüyen, güçlenen ve geleceğe daha güvenle bakan bir yapıya kavuşmuştur. Bu gelişimin en önemli yapı taşı ise hiç kuşkusuz emekçi kardeşlerimizin fedakârlığıdır. Ulusal ve uluslararası arenada güçlü bir duruş sergileyen Türkiye, üretim gücüyle dünyada söz sahibi ülkeler arasında yer almaktadır.” diye konuştu.

Yerel yönetim olarak her zaman emekçinin yanında olduklarını da belirten Karabatı, belediye çalışanlarından özel sektör işçilerine kadar tüm emekçilerin haklarının korunması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalıştıklarını vurguladı. Karabatı, şöyle devam etti: “Karacabey Belediyesi olarak emeğin kutsallığının bilincindeyiz. İlçemizde çalışan her bir emekçimizin daha iyi şartlarda yaşamını sürdürebilmesi için projeler üretmeye, sosyal desteklerimizi artırmaya devam ediyoruz.”

Mesajının sonunda birlik ve dayanışma vurgusu yapan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Toplumların gelişmesi ancak emek, dayanışma ve ortak hedefler etrafında kenetlenmekle mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Karacabeyli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur ve bereket dolu bir çalışma hayatı diliyorum.” şeklinde sözlerini noktaladı.

Continue Reading

Yerel

SAYGISEVER’DEN 1 MAYIS MESAJI

Gültekin Saygısever, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, alın terinin ve üretimin toplumların kalkınmasındaki kritik rolüne dikkat çekerek tüm işçilerin bayramını kutladı.

Saygısever, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında emeğin en yüce değer olduğunu vurgulayan Saygısever, Türkiye’nin büyüme hedeflerinde işçilerin sergilediği özverinin belirleyici olduğunu ifade etti.

“Ekonomimizin temel direği emekçilerimizdir”

Helal kazanç ve üretim vurgusu yapan Saygısever, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumların kalkınmasında en büyük paya sahip olan emekçi kardeşlerimizin özverili çalışmaları, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine güç katmaktadır. Helal kazanç için gece gündüz demeden çalışan tüm işçi ve emekçilerimiz, ekonomimizin ve sosyal hayatımızın temel direğidir.”

1 Mayıs’ın sadece bir kutlama değil, aynı zamanda bir dayanışma günü olduğunu belirten Saygısever, bu özel günün işçi haklarının korunması ve geliştirilmesi adına önemli bir farkındalık oluşturduğunu dile getirdi.

Çalışma hayatına yönelik atılan adımlara da değinen Saygısever, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda, emekçilerin haklarını gözeten ve çalışma standartlarını yükselten politikaların kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.

Mesajının sonunda özellikle yerel vurgu yapan Saygısever, “Başta Karacabeyli hemşehrilerim olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında alın teri döken tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Continue Reading

Trending