Connect with us

Yerel

GAZİ MAHALLESİ’NE MAHALLE İLETİŞİM PERSONELİ DESTEĞİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Mahalle İletişim Personeli” uygulaması kapsamında Karacabey’in en büyük mahallelerinden biri olan Gazi Mahallesi de destek alan mahalleler arasına katıldı. Yaklaşık 15 bin nüfusa sahip olan ve sürekli gelişen yapısıyla dikkat çeken Gazi Mahallesi, bu proje sayesinde daha etkin ve hızlı hizmet alma imkanına kavuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonuyla başlatılan ve şimdiye kadar il genelinde 84 mahallede uygulanan bu destek kapsamında, Gazi Mahallesi’ne mahalle iletişim personeli olarak Ali Coşkun görevlendirildi. Mahallede ikamet eden ve Karacabey Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü mezunu olan Coşkun, Gazi Mahallesi Muhtarı Osman Yavaş’ın talebi doğrultusunda göreve getirildi. Coşkun, Büyükşehir Belediyesi personeli olarak muhtarlığın sekreterya görevini üstleniyor ve muhtarın tüm resmi işleyişine destek sağlıyor.

Muhtar Yavaş: “Sorunları göz ardı edemeyiz”

Üç dönemdir görevde olan Muhtar Osman Yavaş, verilen personel desteğinden dolayı memnuniyetini dile getirirken, mahallede çözüm bekleyen temel sorunlara da dikkat çekti. Kaldırımların düzensiz yapısı nedeniyle vatandaşların günlük yaşamda büyük sıkıntı yaşadığını belirten Yavaş, “Bir kaldırım alçak, diğeri yüksek, bir kaldırım dar, diğeri geniş. Özellikle yaşlı ve çocuklar için ciddi zorluk oluşturuyor. Ayrıca yıllar önce kaldırımlara rastgele dikilen ağaçlar büyüdü, kökleri ve dalları kaldırımlara zarar veriyor, insanlar yürüyemez hale geldi” dedi. Mahalledeki bir diğer önemli sorun olarak sivrisinekleri işaret eden Yavaş, Karacabey genelinde artan şikayetlerin Gazi Mahallesi’nde de hissedildiğini vurgulayarak, “Vatandaşlarımız akşam saatlerinde evlerinin balkonlarında bile oturamıyor. Etkin bir ilaçlama şart” dedi. Park alanlarında oturma grubu eksikliği yaşandığını da dile getiren Yavaş, çocuklarıyla parka gelen ailelerin dinlenme alanı bulmakta zorlandığını belirterek, bu konuda da düzenleme talebinde bulundu.

Vahap Aka’dan yerinde inceleme ve açıklama

Gazi Mahallesi Muhtarlığını ziyaret eden Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Vahap Aka da, uygulamanın önemine vurgu yaparak mahalledeki çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle iletişim personelinin göreve başlamasını olumlu bulduklarını dile getiren Aka, “Bu uygulama, muhtarlarımızın yükünü hafifletirken, mahalle sakinlerinin de sorunlarına hızlıca çözüm üretilebilmesine katkı sağlıyor. Gazi Mahallesi gibi büyüyen yerleşimlerde bu destek çok kıymetli” dedi. Muhtar Osman Yavaş’ın dile getirdiği kaldırım düzenlemesi, park donatıları ve sivrisinek sorununun da takipçisi olacaklarını ifade eden Aka, “Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak önceliğimiz. Gazi Mahallesi için ne yapılması gerekiyorsa ilgili birimlerle paylaşacak, çözüm için çalışacağız. Sayın Başkanımız Mustafa Bozbey’in yerel demokrasiyi güçlendirme vizyonuyla bu tür desteklerin artarak devam edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

İRFAN MELEN, KARACABEY BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAY

Karacabey’de berberlik mesleğine 12 yaşında adım atan ve 38 yıldır sektörün içinde yer alan, son 21 yıldır ise işletme sahibi olarak hizmet veren İrfan Melen, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

10 Mayıs 1974 Karacabey doğumlu olan İrfan Melen, adaylık açıklamasında meslektaşlarının ihtiyaçlarını ve sektörün güncel sorunlarını yakından bildiğini belirterek, “Amacımız odamızı kapalı bir yapı olmaktan çıkararak, şeffaf, hesap verebilir ve üyeleriyle sürekli iletişim halinde olan bir yapıya kavuşturmaktır” dedi.

Mesleki eğitim ve gelişim öncelikli olacak

Projelerinin merkezine mesleki gelişimi koyduklarını ifade eden Melen, usta-çırak sisteminin güçlendirilmesi için mesleki okullarla iş birliği yapılacağını vurguladı. Düzenli ve ücretsiz eğitim programlarının hayata geçirileceğini belirten Melen, mesleki sosyal etkinlikler, yarışmalar ve ödüllerle sektörün gelişimine katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Ekonomik destek ve ortak tedarik modeli

Ekonomik şartların esnaf üzerindeki yüküne dikkat çeken İrfan Melen, oda öncülüğünde yapılacak toplu alımlarla üyelerin daha uygun fiyatlarla ürün ve malzeme temin edebilmesini sağlayacaklarını ifade etti. Bu uygulamayla işletme maliyetlerinin azaltılması ve esnafın rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor.

Korsanla mücadele ve adil piyasa vurgusu

Mesleğin saygınlığını zedeleyen korsan ve ruhsatsız işletmelere karşı denetimlerin etkin şekilde destekleneceğini belirten Melen, fiyat tarifesinin adil biçimde belirlenmesi ve piyasa düzeninin korunması için kararlı bir mücadele yürüteceklerini dile getirdi. Haksız rekabetin önlenmesinin öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.

Şeffaf ve katılımcı oda yönetimi

Göreve gelmeleri halinde düzenli üye toplantıları yapılacağını ve faaliyet raporlarının üyelerle paylaşılacağını söyleyen Melen, dijital oy, öneri ve şikâyet sistemi kurulacağını açıkladı. Üye ziyaretleri ve açık kapı yönetim modeliyle herkesin odaya kolaylıkla ulaşabileceğini vurgulayan Melen, “Kapalı kutu değil, şeffaf ve hesap verebilir bir oda olacağız” ifadelerini kullandı.

Ustalara vefa

İrfan Melen, açıklamasında mesleğe yıllarını vermiş ustalara da özel bir yer ayırarak, onuruyla çalışan, ailesini bu meslekle geçindiren ustalara yönelik vefa projeleri ve etkinlikler planladıklarını belirtti.

İrfan Melen, Berberler ve Kuaförler Odası’nı ortak akıl ve katılımcı bir anlayışla yönetmeyi hedeflediklerini belirterek tüm meslektaşlarından destek istedi.

Continue Reading

Yerel

CHP KARACABEY’DEN YEREL BASINA DAYANIŞMA MESAJI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karacabey İlçe Örgütü, YÖREM Gazetesi’ni ziyaret ederek basın emekçileriyle bir araya geldi. CHP Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku’nun öncülüğünde gerçekleşen ziyarette; İlçe Sekreteri Gül Alan Pullu ile ilçe yöneticileri Fatih Salır ve Ozan İneç de hazır bulundu.

Ziyaret sırasında yerel basının Karacabey’de üstlendiği role ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İlçe Başkanı Mustafa Utku, basının yalnızca haber aktaran bir yapı değil, aynı zamanda kamu yararını gözeten, yerel demokrasiyi ayakta tutan temel unsurlardan biri olduğunu ifade etti. Utku, özellikle ilçe ölçeğinde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının, halkın gündemini görünür kılma ve kamuoyunu bilgilendirme noktasında kritik bir sorumluluk taşıdığını vurguladı.

“Basın, yerelde denetimin temel aracıdır”

Yerel basının kamusal denetim işlevine dikkat çeken Utku, Karacabey gibi ilçelerde basın organlarının kent belleğini oluşturduğunu belirterek, “Yerel basın; sorunları görünür kılan, yurttaşların sesi olan ve yöneticiler üzerinde kamuoyu denetimi oluşturan önemli bir güçtür. Bu nedenle yerel basının özgür, bağımsız ve güçlü olması, demokrasinin sağlıklı işlemesi açısından vazgeçilmezdir” dedi.

Utku, YÖREM Gazetesi’nin Karacabey’de uzun yıllardır sürdürdüğü yayıncılık anlayışının bu sorumluluğun somut bir örneği olduğunu ifade ederek, gazetenin yerel gündemi yakından takip eden ve kamuoyunu bilgilendirme görevini istikrarlı biçimde sürdüren bir yayın çizgisine sahip olduğunu dile getirdi.

Ziyarette söz alan CHP heyeti üyeleri de gazetecilerin çoğu zaman zor koşullar altında, mesai kavramı gözetmeden çalıştığını belirterek, basın emekçilerinin kamu yararı doğrultusunda ortaya koyduğu çabanın toplum açısından son derece kıymetli olduğunu ifade etti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, bu emeğin ve fedakârlığın hatırlanması açısından önemli bir farkındalık günü olduğu kaydedildi.

Karacabey gündemi de değerlendirildi

Ziyaret sırasında yalnızca Gazeteciler Günü değil, Karacabey’in güncel sorunları ve yerel gündem de ele alındı. İlçede yaşanan sosyal, ekonomik ve yönetsel gelişmelere ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, doğru ve zamanında bilgilendirmenin kamuoyunun sağlıklı oluşması açısından taşıdığı öneme vurgu yapıldı.

CHP Karacabey İlçe Örgütü, yerel basın ile siyasi partiler arasındaki ilişkinin karşılıklı saygı, şeffaflık ve demokratik anlayış temelinde sürdürülmesi gerektiğini belirterek, basınla diyalog kanallarının her zaman açık tutulacağını ifade etti.

Ziyaret, iyi dileklerin paylaşılmasının ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Continue Reading

Yerel

SAADET PARTİSİ KARACABEY’DEN YEREL BASINA ZİYARET

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Saadet Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, YÖREM Gazetesi’ni ziyaret ederek basın emekçileriyle bir araya geldi. İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak başkanlığında gerçekleşen ziyarete; Teşkilat Başkanı Hatice Koçak, Hanım Kolları Başkanı Rukiye Deniz ile ilçe yöneticileri Ayşegül Ekrem ve Temel Bayram katıldı.

Ziyarette yerel basının ilçedeki önemi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesindeki rolü üzerine değerlendirmeler yapılırken, gazetecilerin fedakâr çalışma koşullarına dikkat çekildi. Saadet Partisi heyeti, yerel basının Karacabey’in sorunlarının gündeme taşınmasında ve kamuoyunun oluşmasında önemli bir görev üstlendiğini vurgulayarak, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Karacabey’in sorunları masaya yatırıldı

Ziyaret sırasında Karacabey’in güncel sorunları da ele alındı. İlçenin ekonomik durumu, esnafın yaşadığı sıkıntılar ve vatandaşların beklentileri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, sahadan gelen verilerin kendileri için yol gösterici olduğunu belirterek, sorunların çözümü noktasında toplumun her kesimiyle temas halinde olmaya önem verdiklerini ifade etti.

Hanım Kolları’ndan saha çalışmaları vurgusu

Ziyarette söz alan Saadet Partisi Karacabey Hanım Kolları Başkanı Rukiye Deniz ise yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Her ay farklı bir tema belirleyerek çalışmalar yaptıklarını dile getiren Deniz, bu ayki temanın ekonomi olduğunu söyledi. Bu kapsamda Karacabey’deki esnafı birebir ziyaret ettiklerini belirten Deniz, “Esnafımızla ve vatandaşlarımızla doğrudan temas kuruyor, herkesin sorununu dinleyip not alıyoruz. Amacımız, sahadaki gerçek tabloyu görmek ve çözüm önerilerimizi bu doğrultuda şekillendirmek” dedi.

Saadet Partisi heyeti, yerel basınla kurulan bu tür temasların karşılıklı anlayış ve demokratik kültür açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, basınla diyaloglarının süreceğini ifade etti.

Ziyaret, iyi dileklerin paylaşılması ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Continue Reading

Trending