Connect with us

Yerel

BAŞKAN KARABATI “HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, geçtiğimiz hafta Yeniköy yolu üzerindeki Ekmekçi ve Akçasusurluk Mahalleleri civarında çıkan orman yangınının ardından vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İlçe Başkanı Gültekin Saygısever’in de katıldığı ziyarette, yangından etkilenen vatandaşların ihtiyaçları ve talepleri muhtarlarla birlikte ele alındı.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, geçtiğimiz hafta Yeniköy yolu üzeri Ekmekçi ve Akçasusurluk Mahalleleri civarında çıkan orman yangını sonrası vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarete, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever de eşlik etti.

Yangından etkilenen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Karabatı, Ekmekçi Mahalle Muhtarı Ramazan Diğrenci ve Akçasusurluk Mahalle Muhtarı Mehmet Kurur ile bir araya gelerek mahalle sakinlerinin durumu hakkında bilgi aldı. Muhtarlarla yapılan görüşmede, yangından etkilenen vatandaşların talepleri, ihtiyaçları ve yaşanan sorunlar görüşüldü.

Başkan Karabatı, yangın sonrası mağduriyet yaşayan vatandaşların yanında olduklarını belirterek, belediye olarak gerekli tüm desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

“Halkımızın güvenliği önceliğimiz”

Yangın sırasında büyük bir özveriyle görev yapan kurumlara ve ekiplerine bir kez daha teşekkür eden Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Geçtiğimiz hafta ilçemizde meydana gelen orman yangını hepimizi derinden üzdü. Çok şükür ki, ekiplerimizin yoğun çabasıyla alevler kısa sürede kontrol altına alındı. Bu süreçte yangından etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmak ve ihtiyaçlarını dinlemek bizim en büyük görevimizdir. Halkımızın güvenliği ve doğamızın korunması için canla başla çalışan tüm kurumlarımıza, ekiplerimize ve gönüllü vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadesini kullandı.

Dayanışma vurgusu

Başkan Karabatı, yangınların yalnızca doğaya değil, aynı zamanda bölge halkının yaşamına da zarar verdiğine dikkat çekerek, bu tür afetlere karşı en güçlü silahın dayanışma olduğunu vurguladı. Karabatı, “Karacabey Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Yangın gibi afetler karşısında kurumlarımızla birlikte hareket ederek, yaraları birlikte saracağız. Önemli olan birlik içinde hareket etmektir.” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

5 İLDE DEV OPERASYON

Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen planlı ve geniş çaplı soruşturma kapsamında, silah kaçakçılığına yönelik 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Balıkesir, İstanbul, Adana, Bitlis ve Bursa’da gerçekleştirilen operasyonlar, uzun süreli takip ve teknik çalışmaların ardından hayata geçirildi.

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin sahadaki etkin çalışmalarıyla desteklenen operasyonda toplam 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’sinin ise daha önceden tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda;

10 adet ruhsatsız tabanca, 27 adet fişek, 730 adet farklı çaplarda fişek, 1 adet av tüfeği, 277 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

6 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında silah ticareti veya ruhsatsız silah bulundurma suçunu işlediği değerlendirilen 19 şüpheliden 7’si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’nce yapılan değerlendirme sonucunda 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Planlı ve nokta atışı operasyon

Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, uzun süreli takip sonucu elde edilen somut delillerle olgunlaştırıldığı belirtildi. Başsavcılık koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, suçla mücadelede kararlılığın güçlü bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Yetkililer, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü yasa dışı faaliyetle mücadelenin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.

Continue Reading

Yerel

HASTANE OTOPARKINDA ARAÇ YANGINI

Karacabey Devlet Hastanesi otoparkında park halindeki bir otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle motor kısmından yanmaya başladı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, hastaneye yakınını getiren Turgay Ç., 77 AAK 391 plakalı aracını otoparka park etti. Saat 10.45 sıralarında aracın motor bölümünden yükselen dumanlar kısa sürede alevlere dönüştü. Yangın, otoparkta kısa süreli paniğe neden oldu.

İhbar üzerine olay yerine ilk olarak polis ekipleri sevk edildi. Ekipler yangın tüpüyle ilk müdahaleyi yaparken, kısa süre sonra olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Yangın sonucu araç kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Continue Reading

Yerel

KARACABEY’İN LEZZETLERİ YÖREX’TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Karacabey Ticaret Borsası ile Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa stant açtığı YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı; Antalya’da 22 – 26 Nisan 2026 tarihleri arasında düzenlendi. Fuara; Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Üstündağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Emir, Genel Sekreter Özcan Kozluca; Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Meclis Üyeleri Fatih Kaçar ve Fatih Burhan ile Genel Sekreter Özer Yarışlı katılım sağladı.

Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada; YÖREX’in yöresel ürünlerin tanınmasına ve markalaşmasına büyük destek olduğuna değinerek, ülkemizdeki coğrafi işaret bilincinin gelişmesine de önemli katkılar sunduğunu ve YÖREX ile coğrafi işarete sahip ürün sayısında adeta patlama yaşandığını, 16 senede neredeyse 18 kat artış ile 1800’ün üzerine çıktığını ifade etti. Bu rakamın yaklaşık yarısını odaların, borsaların ve kadın girişimcilerin ülkeye kazandırdığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

YÖREX Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan: ‘’Bu yıl da Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa stant açarak başta coğrafi işaretli ürünümüz Karacabey Soğanı’nı, dünyanın en iyi aromasına sahip Karacabey domateslerinden yapılan salçamızı, Kurşunlu Mahalle’mizdeki Türkiye’nin en büyük ıhlamur ormanlarından hasat edilen ıhlamurlarımızı, üç asırdır yöremize özgü tat olmaya devam eden ve Karacabey’in eski adını taşıyan Mihaliç Peyniri’mizi tanıttık. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun her fırsatta vurguladığı gibi yöresel ürünlerimizi önce ulusal, ardından da uluslararası alanda tanıtıp markalaştırmak ve ticari hacmini genişletmek amacındayız. Fuar kapsamında üyelerimizin yeni bağlantılar kurup ticari ağlarını büyütmesini hedeflemekteyiz. Güzel geri dönüşler aldık ve yöresel ürünlerimiz yoğun ilgi gördü. Bereketli topraklarda yaşamanın ve ilçemizin güzelliklerini tanıtmanın gururunu yaşadık. Oda/Borsa olarak fuarlarda hem Karacabey’imizin hem de yöresel ürünlerimizin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Üstündağ ise şu açıklamalarda bulundu: “YÖREX Fuarı’na, birçok Oda/Borsa stant açarak yöresel ürünlerini ülke çapında tanıtım imkânı bulmaktadır. Bu yıl da Karacabey Ticaret Borsası ile ortaklaşa stant açarak Karacabey’imizin yöresel ürünlerini tanıttık. Ekonomimizin katma değerli ürünlere ihtiyacı olduğu için coğrafi işaretli ürünlerimizin önemi her yıl artarak devam etmektedir. İlçemizin verimli topraklarında yetişen ürünlerimizi önce ülkemizde daha sonra da yurt dışında tanıtıp ticari bağlantılara vesile olmak hedeflerimizden biridir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak bu konuda öncülük etmemiz gerektiğinin bilinciyle çalışıyoruz. Fuar boyunca Karacabey’imizin eşsiz lezzetlerini hem tanıttık hem de halkımızın beğenisine sunduk. Aldığımız geri dönüşler oldukça başarılıydı. Oda/Borsa olarak fuarlara katılım sağlamaya ve memleketimizi tanıtmaya devam edeceğiz.’’

Continue Reading

Trending