Connect with us

Yerel

ADD BAŞKANI HALUK AKA’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan terör örgütü ve terör örgütü elebaşına yönelik söylemlerle ilgili olarak bir basın açıklaması yapıldı.

ADD Karacabey Şube Başkanı Haluk AKA tarafından düzenlenen basın toplantısında şu ifadelere yer verildi;

”Kıymetli basın mensupları,

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin iradesini temsil etmek üzere kurulmuş en yüce kurumdur. Ancak bugünlerde, o yüce çatı altında yaşananlar, Türk milletinin vicdanında derin bir yara açmıştır. DEM Parti grup toplantısında bölücü terör örgütünün elebaşına övgüler dizilmesi, o ismin sloganlarla anılması, ve ardından şehitlerimize “ceset” deme cüreti bu milletin sabrını taşırmıştır! Bu ülkenin meclisinde, Mehmetçiğe kurşun sıkan katillerin başı alkışlanıyorsa, o meclis çatısı altında görev yapan herkes oturup düşünmelidir.

Bu milletin kanıyla kurulan Cumhuriyet, bölücülüğün propaganda alanı mıdır? Bu meclis, Atatürk’ün, şehitlerin ve gazilerin emaneti değil midir? Gazi Meclis’in çatısı altında terör örgütünü savunmak, onun elebaşını anmak, şehitlerimize “ceset” diyerek alçaltmaya çalışmak sadece terbiyesizlik değil, alenen vatana ihanettir. Bu millet, bayrağını tabutuna sararak evladını uğurlarken, bir milletvekili çıkıp o şehide “ceset” diyemez. O söz, sadece dilden çıkmaz; vicdansızlıktan, nankörlükten, ihanetten gelir.

Biz Atatürkçüler olarak bu ihaneti asla affetmeyeceğiz. Cumhuriyet’in temelleri üzerinde bölücülük zehri akıtılmasına göz yummayacağız. Atatürk’ün şu sözü bugün bir kez daha yankılanmalıdır: “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” Bu millet, vatan hainin mecliste bağırmasına değil, şehidinin adının onurla anılmasına rıza gösterir.

Gülistan Kılıç Koçyiğit ve benzeri zihniyetler bilmelidir ki; şehitlerimizin naaşına ceset diyen bir dil, bu milletin sofrasında yer bulamaz. Bu topraklarda, bayrağın rengi şehidin kanından gelir ve o rengi kirletmeye kalkana, Türk milleti cevabını verir hem de öyle sandıkta değil, tarihin utanç sayfasında.

TBMM Başkanlığı’na çağrımız nettir: Meclis kürsüsü, terör propagandasının, ihanetin, şehitlik makamına hakaretin yeri olamaz. Bu alçaklığa sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Gerekeni ivedilikle yapınız.

Biz, Atatürk’ün askerleriyiz! Biz, bu vatanın her karış toprağında yatan şehitlerin emanetçisiyiz! Ve diyoruz ki: Şehitler ölmez, vatan bölünmez!

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, bu karanlık zihniyetlere mezar olacaktır. Türk milleti uyanıktır, sabrımız sınanmasın. Bu topraklarda birliğimizi, bayrağımızı ve Cumhuriyetimizi hedef alan hiçbir odak, hangi kürsüde olursa olsun, karşılıksız kalmayacaktır. Abdullah Öcalan denilen kişi vatan haini, terörist eli kanlı bir bebek katilidir. Vatan uğruna can veren ceset değil ŞEHİT’tir.

Dilinize dikkat edin, haddinizi bilin. Sabrımızı daha fazla zorlamayın.

Yüce Türk milletine saygılarımızla.”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

ERDEM, “ÇİFTÇİ ZARARDA, MALİYETLER KARŞILANMIYOR”

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, çiftçilerin en büyük gündem maddesinin arpa ve buğday olduğunu belirterek, “Yaptığımız maliyetlerle baktığımızda, mazot ve gübre parasını karşılamadığını görüyoruz. Devletimiz acilen ya fiyatları revize etmeli ya da arpa ve buğdaya büyük çaplı destekleri arttırmalıdır” dedi.

Başkan Erdem, arpa ve buğdaydan sonra bezelyenin de çiftçiye para kazandırmadığını ifade etti. Dekarda maliyeti 15 bin TL olan bezelyenin bu dönemki hasatta ortalama 700-800 kilogram olduğunu, tonunun ise 20 bin TL seviyesinde bulunduğunu aktaran Erdem, “Bırakın mazotu, gübreyi, amortismanı bile karşılamadı” diye konuştu.

Yıllar sonra sadece soğanda bir miktar hareketlenme olduğunu söyleyen Erdem, “Soğanı ile anılan Karacabey’imizde ekilen soğanın genel dekarına baktığımızda o da çiftçimiz için hiçbir şey ifade etmedi” ifadelerini kullandı.

Büyük emekler, mücadeleler ve riskler altında çiftçilik yaptıklarını vurgulayan Başkan Erdem, “Üretmekten başka bir derdimiz yok. Devletimiz için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Böyle zor bir dönemde de devlet çiftçisinin yanında olmalı” şeklinde konuştu.

Continue Reading

Yerel

YENİDEN REFAH MUHTARLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek kahvaltılı bir istişare toplantısı düzenledi. Özkan Lokantası’nda gerçekleştirilen buluşmada, mahalle ve köy muhtarlarının yaşadığı sorunlar dinlenirken, çözüm önerileri ve projeler ele alındı

Toplantıya Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Avukat Ahmet Gök, İlçe Başkanı Adem Tosun, Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yıldırım, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda muhtar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Adem Tosun, geleneksel hale getirdikleri kahvaltı buluşmalarında sorunları doğrudan muhtarların ağzından dinlemek istediklerini belirtti. Tosun, “Daha yaşanabilir bir Karacabey için ne yapabiliriz diye her gün kafa yoruyoruz. Bizleri kırmayıp buraya gelen tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa İl Başkanı Avukat Ahmet Gök ise konuşmasında özellikle kırsal mahallelerdeki sorunlara dikkat çekti. Büyükşehir yasasının ardından köy tüzel kişiliğinin kaldırılmasının pek çok yerde sıkıntıya yol açtığını belirten Gök, “Hürriyet köyünde bu sorunu yakinen biliyoruz. Biz Yeniden Refah Partisi olarak projelerimizden birinin, her köyde bir ziraat mühendisi ve bir veteriner bulundurulması ve bu kişilerin köylerde ikamet etmesi olduğunu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

İklim krizi ve su kaynaklarının yönetimine de değinen Ahmet Gök, geçen yıl yaşanan su sıkıntısını hatırlatarak, “Geçen sene abdest almaya su bulamaz hale gelmiştik. Bu yıl küresel güçler İran ile yaşanan savaş dolayısıyla buna zaman bulamadı. Bu yıl bu sebeple bütün barajlarımız doldu. Fakat buna önlem alınmalı ve plan yapılmalı. Aksi takdirde su krizi yine kapımızda. Mustafakemalpaşa’daki madenlerde kullanılan suyun tarım arazilerine verilmemesi izah edilebilecek bir durum değil. Bu nasıl bir mantık, anlamış değiliz” diye konuştu. İl Başkanı, kendileri için en büyük görevin sorunları yerinde dinleyerek Genel Merkez’e iletmek olduğunu sözlerine ekledi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yıldırım da toplantıyı düzenleyen il ve ilçe başkanlarına teşekkür ederek, bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kahvaltının ardından sorunlar detaylı şekilde konuşulurken, çözüm önerileri ve projeler masaya yatırıldı.

Continue Reading

Yerel

KARACABEY’DE TEŞKİLAT SAHADA, GÖNÜLLER AK PARTİ’DE BULUŞUYOR

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever ve yönetim kurulu üyeleri, saha çalışmaları kapsamında Gazi Mahallesi ve Mustafakemalpaşalılar Derneği’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde mahalle sakinleri ve dernek üyeleriyle istişarelerde bulunularak talep, öneri ve beklentiler dinlendi. Vatandaşlarla kurulan güçlü iletişimin önemine vurgu yapılırken, teşkilat çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Saygısever “Bizim siyaset anlayışımızın temelinde milletimizle gönül gönüle olmak vardır.”

Saygısever, “Bizim siyaset anlayışımızın temelinde milletimizle gönül gönüle olmak vardır. Her zaman sahada, hemşehrilerimizle iç içe olmaya devam edeceğiz. Karacabey’imizin her mahallesinde vatandaşlarımızı dinleyerek, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Mustafakemalpaşalılar Derneği ziyaretinde sivil toplum kuruluşlarıyla istişarenin önemine değinen İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, “Şehrimizin geleceği için ortak akıl ve dayanışma içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımızla ve vatandaşlarımızla kurduğumuz bağ bizim için çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretler kapsamında AK Parti’ye katılım sağlayan yeni üyeler için rozet takma töreni gerçekleştirildi. Yeni üyelere rozetlerini takdim eden İlçe Başkanı Saygısever, “AK Parti ailesi her geçen gün büyüyen büyük bir ailedir. Azalmadan çoğalıyoruz; aramıza katılan her bir yeni yol arkadaşımızla daha da güçleniyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde Karacabey için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı, vatandaş buluşmalarına, saha çalışmalarına ve istişare ziyaretlerine kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Continue Reading

Trending