Connect with us

Bursa Bölge

Yenişehir’de ilçe müdürleriyle toplantı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, 17 İlçe Milli Eğitim Müdürüyle toplantı yapmak üzere Yenişehir’e bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Toplantıya Karacabey’i temsilen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Erken katıldı.

Dülger İlçe Müdürleriyle gerçekleştirilen toplantı öncesinde, Yenişehir Cezaevi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında açılan cezaevi anasınıfını ziyaret etti. Dülger’e İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız ile Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’da eşlik etti.

Dülger, İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle Yenişehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Geride bırakılan 2018-2019 eğitim öğretim yılının değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda,  yeni eğitim öğretim dönemine de hazırlıklar kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında istişare gerçekleştirdi.

Toplantıda ayrıca 2023 eğitim vizyonu kapsamında okul gelişim modeli, başarıyı arttırıcı tedbirler, ortaöğretime geçiş süreciyle ilgili işlemler, il genelinde uygulanan projeler gibi pek çok konuya yer verildi.

Daha önce okul öncesi eğitimi almamış ve birinci sınıfa başlayacak çocuklara yönelik bu yıl Bakanlıkça 26 ilde uygulamaya başlanan okulöncesi yaz okulu programı kapsamında Yenişehir Tahirağa İlkokulu’nun okul öncesi yaz kursunu ziyaret eden Dülger, minik öğrencilerle etkinliklere katılarak, eğlenerek öğrendikleri anlara ortak oldu.

Yenişehir’de-ilçe-müdürleriyle-toplantı-2

26 ilde açılan okul öncesi yaz eğitim sınıflarıyla eğitimler başladı

Millî Eğitim Bakanlığı’nca, Temmuz ve Ağustos´ta iki aylık olarak düzenlenen daha önce okul öncesi eğitimi almamış ve birinci sınıfa başlayacak çocuklara yönelik hazırlanan yoğunlaştırılmış program kapsamında verilecek eğitimler ücretsiz olarak 26 ilde eş zamanlı gerçekleştiriliyor. Bakanlıkça yürütülen çalışmalar doğrultusunda her çocuğun ilkokula başlamadan önce en az bir yıl okul öncesi eğitimi alması hedefleniyor.

5 yaşta brüt yüzde 84 olan okul öncesi eğitim oranını daha yükseğe çekmek, sonra da eğitimi zorunlu hale getirmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, yaz tatilinde okullarda oluşacak atıl kapasite de kullanılmış olacak. Özellikle 2019-2020 eğitim öğretim döneminde birinci sınıfa başlayacak çocuklar için iki aylık yoğunlaştırılmış anaokulu eğitimleriyle geçmiş yıllarda uygulanan yaz okulu modelinden daha fazla çocuğun yararlanabilmesi için kırtasiye ve beslenme desteği de verilecek. Diğer illerde ise anaokulu eğitimlerine katılacak öğrenciler için Bakanlık kırtasiye yardımı yapacak. Bu kapsamda, anaokulu eğitimleri için okulların donanım ihtiyaçları da karşılanacak.

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve geliştirmek için açılan yaz okullarına katılacak çocukların kırtasiye masrafları ile öğle yemekleri Avrupa Birliği (AB) fonlarından karşılanacak. Düzenlenen eğitimler Türkiye´deki Suriyeli öğrencileri de kapsayacak. Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİKTES II) kapsamında açılan yaz okullarıyla Suriyeli öğrenciler de okul öncesi eğitim almaya başladı.

Bu çerçevede belirlenen yoğun nüfuslu 26 ilden biri olan Bursa’da da Türk ve Suriyeli çocuklara yaz eğitimleri verilmeye başladı. Bursa’da 93 kurumda açılan 183 şube ile 1171’i yabancı 1668 ‘i ise Türk olmak üzere 2839 öğrenciye eğitim verilmeye başladı. Çocuklarına anaokulu eğitimi aldırmak isteyen velilerin adreslerine yakın okullara ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerine giderek taleplerini bildirmeleri gerekiyor.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BTSO’DA MATLI DÖNEMİ BAŞLADI

Karacabeyli iş insanı Özer Matlı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Matlı’nın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ve meclis divanı da belli oldu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Matlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Karacabeyli iş insanı Özer Matlı, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. Mevcut başkan İbrahim Burkay ile yarışan Matlı, yapılan oylamada 82 oy alarak BTSO’nun yeni başkanı oldu.

Bursa iş dünyasının yakından takip ettiği seçim süreci, 1 Ekim’de gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ardından tamamlandı. Yeni dönemin yönetimini belirlemek üzere 8 Ekim’de yapılan başkanlık seçiminde Özer Matlı ile İbrahim Burkay’ın listeleri yarıştı. Oylama sonucunda Matlı 82 oy alırken, Burkay 74 oyda kaldı. İki oy ise geçersiz sayıldı.

Yeni yönetim kurulu belli oldu

Başkanlık seçiminin ardından Özer Matlı başkanlığında görev yapacak yönetim kurulu üyeleri de netleşti. BTSO’nun yeni dönem yönetiminde asil ve yedek üyeler şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Başkanı: Özer Matlı

Asil üyeler: Abidin Şakir Özen, Sinan Topuk, Murat Çağlar, Osman Güler, Safa Yaşar Çelik, Seyfullah Baylan, Savaş Keskin, Mehmet Zahit Yanar, Elif Özhan, Zeki Eker,

Meclis başkanlığına Erol Dağlıoğlu

BTSO’da gerçekleştirilen seçimlerde meclis başkanlık divanı da belirlendi. Erol Dağlıoğlu BTSO Meclis Başkanlığına seçilirken, meclis başkan yardımcıları Gülçin Güleç ve Vedat Bülbül oldu. Divan kâtipliği görevlerine ise Lamia Eren Olduk ile Atilla Kaan Aslanoba getirildi.

Karacabeyli iş insanı Özer Matlı’nın Bursa Ticaret ve Sanayi Odası gibi önemli bir kurumun yönetim kurulu başkanlığına seçilmesi, ilçede de dikkat çeken bir gelişme oldu. Matlı, yeni dönemde BTSO’nun yönetimine başkanlık edecek.

Bursa iş dünyasının temsil edildiği BTSO’da yeni yönetimin önümüzdeki süreçte atacağı adımlar ve oda üyelerine yönelik çalışmaları merakla beklenirken, seçimle birlikte odada yeni bir dönem başlamış oldu.

Continue Reading

Bursa Bölge

MUSTAFAKEMALPAŞA TSO’DA İBRAHİM ÖZMEN DÖNEMİ

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nda meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri tamamlandı. İlçe Seçim Kurulu gözetiminde gerçekleştirilen seçimlerde İbrahim Özmen ve ekibinin hazırladığı tek liste üyelerin oylarıyla göreve geldi. 5 meslek komitesi için kurulan 5 sandıkta toplam 375 üye oy kullandı.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı sona ererken, odada İbrahim Özmen dönemi resmen başladı. Oda binasında İlçe Seçim Kurulu gözetiminde gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde İbrahim Özmen’in öncülüğündeki tek liste sandıktan galip çıktı.

5 meslek komitesi için kurulan 5 sandıkta toplam 375 üye oy kullanırken, seçimlerin ardından yeni dönemin meclis yapısı da şekillendi.

Seçimin ardından açıklamalarda bulunan İbrahim Özmen, kendisine destek veren oda üyelerine teşekkür ederek, yeni dönemde Mustafakemalpaşa iş dünyasının ihtiyaçlarına odaklanan bir çalışma anlayışı ortaya koyacaklarını söyledi.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yalnızca bir meslek kuruluşu olmadığını belirten Özmen, odanın ilçedeki iş dünyasının ortak çatısı olduğunu ifade etti. Odanın kuruluşunun 46. yılında olduklarına dikkat çeken Özmen, önlerindeki dört yıllık dönemi yalnızca bir seçim dönemi olarak değerlendirmediklerini vurguladı.

Hedef 50. Yıla güçlü vizyon

Yeni dönemde üyelerin desteğiyle işlerini kolaylaştıran ve ihtiyaçlarına somut çözümler üreten bir oda hedeflediklerini belirten Özmen, “Yeni dönemde üyelerimizin desteğiyle, işlerini kolaylaştıran ve ihtiyaçlarına somut çözümler üreten bir oda için hep birlikte çalışacağız. Hedefimiz Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 50. yılına güçlü bir vizyonla taşımak” dedi.

Tecrübenin gücünü gençlerin enerjisiyle buluşturacaklarını ifade eden Özmen, oda üyelerinin tamamıyla birlikte hareket edeceklerini söyledi. Mustafakemalpaşa’yı ticaret, sanayi, tarım ve turizm alanlarında daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini kaydeden Özmen, ilçenin ekonomik potansiyelinin daha güçlü şekilde ortaya çıkarılması için çalışacaklarını belirtti.

Yeni projeler masada

Yeni döneme ilişkin hedeflerini de paylaşan Özmen, özellikle KOBİ’lerin büyümesi, Organize Sanayi Bölgeleri’nin gelişmesi ve Tarım OSB’nin Mustafakemalpaşa’ya kazandırılması için çalışma yürüteceklerini açıkladı.

Oda üyelerine yönelik yeni projeler hazırladıklarını belirten Özmen, odaya yeni bir ek hizmet binası kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu binada genç ve kadın girişimcilere yönelik “Girişim Atölyesi” ile Mustafakemalpaşa TSO Eğitim Akademisi oluşturulacağını ifade etti.

Üyelerin yatırım ve teşviklerden daha fazla yararlanabilmesi amacıyla Proje Ofisi kurulacağını belirten Özmen, yurt dışı iş bağlantılarının kolaylaştırılması için “Kolay Vize” desteği sağlamayı da hedeflediklerini söyledi.

KOSGEB desteklerinden oda üyelerinin ve yeni girişimci adaylarının daha fazla yararlanması için çalışmalar yapılacağını kaydeden Özmen, Mustafakemalpaşa’nın üretim gücünü Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacak Mustafakemalpaşa Ticaret Fuarı’nı da geleneksel hale getirmek istediklerini dile getirdi.

5 meslek komitesinde yer alanlar

1. Meslek Komitesi

  • Halim Yavuz – Yavuz Süt Mamülleri
  • Mustafakemalpaşa Gıda Et Ürünleri Hayvancılık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Pazaryeri Şubesi
  • Sınırlı Sorumlu Ocaklı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

2. Meslek Komitesi

  • Öztrak Özmenler Traktör Komisyon Tarım Aletleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Mustafakemalpaşa Şubesi
  • Soner Dadak – Dadak Giyim

3. Meslek Komitesi

  • T-T Akaryakıt Ürünleri Nakliye İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
  • Koçaslanlı Nakliye Akaryakıt ve LPG Ürünleri Yem Su Gıda Turizm ve Seyahat Acenteliği İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
  • Ezginler Yapı Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

4. Meslek Komitesi

  • Oruç Servis Taşımacılığı Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
  • Özkocaman Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi
  • Eraydın Servis Taşımacılığı Turizm Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Genel Temizlik Tabldot Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

5. Meslek Komitesi

  • Ertuğ Metal Döküm Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mustafakemalpaşa Şubesi
  • Pınar Doğal Taş Madencilik Nakliyat Akaryakıt Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Mustafakemalpaşa Şubesi
  • Çiftyıldız Mermer Otomotiv Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Nakliye Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Continue Reading

Bursa Bölge

BELEDİYE GÜREŞÇİSİ BALKAN ŞAMPİYONU

Mustafakemalpaşaspor Güreş Branşı sporcusu Ayşe Soygençler, Hırvatistan’da düzenlenen U17 Balkan Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza attı.

71 kilogramda ülkemizi ve ilçemizi temsil eden genç sporcumuz Ayşe Soygençler, rakiplerini geride bırakarak Balkan Şampiyonu oldu.

Uluslararası arenada elde ettiği şampiyonlukla Türk bayrağını gururla dalgalandıran Ayşe Soygençler’in başarısı, Mustafakemalpaşa’ya büyük sevinç yaşattı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, genç sporcuyu tebrik ederek, “Ayşe’nin elde ettiği bu kıymetli başarı hepimizi gururlandırdı. İlçemizi ve ülkemizi uluslararası bir organizasyonda başarıyla temsil ederek Balkan Şampiyonluğu’na ulaşan sporcumuzu, ailesini ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten kutluyorum.

Gençlerimizin sporla büyümelerini ve başarılarını desteklemeye devam edeceğiz. Ayşe’ye bundan sonraki müsabakalarında da başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Continue Reading

Trending