Connect with us

Genel

YENİ (Mİ) ANAYASA (MI)!

Ahmet Aygün Ata

CHP Genel Başkanı ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etme yollarından biri olan başörtüsünü Meclise taşıdı. Ardından dilinden ‘Yeni Anayasa’ deyimini düşürmeyen AK Parti Genel Başkanı da, “Haydi Anayasayı değiştirelim” ile topa girdi. Şen sazın bülbüllerinin üçüncü ayağı HDP boş durur mu? Anayasayı değiştirmeye “Varım” dedi.

AK Partililerin her şeyin önüne ekledikleri “Yeni” sözcüğü Anayasa’yı da “Yenileştirmeye”, Türkiye Cumhuriyeti’ni de “Yenileştirmeye”, hatta 40 yıl önce kurulmuş üniversiteleri bile “Yeni kurulmuş” gibi göstermeye, Türkiye Cumhuriyeti’nde sanki hiç buzdolabı olmamış gibi kendi iktidarları döneminde olan “Yenilikmiş” gibi göstermelerinin kaynağı nedir?

Muhalefetin de “yeni” sözcüğünü kullanmamasına karşın “demokrasiyi” aracı ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni rayından çıkarıp sömürge bir devlet durumuna getirmenin çalışmalarının kaynağı nedir?

Henry Kissinger, Paul Heinze, Graham Fuller, Paul Abramowitcz…

Kim bunlar?

Ahmet-Aygün

Henry Kissinger; ABD cinayetlerinin düşünce babası bir siyonisttir.

Paul Heinze; ABD terör ihraç etme düşünce kuruluşu Rand Corporation üyesi, Heinze özellikle etnisite üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni bölme çalışmalarının uzmanıdır.

Paul Abramowitcz; AK Parti Genel Başkanı’nın İstanbul Belediye Başkanı iken en çok görüştüğü ABD Büyükelçisidir.

Graham Fuller; 1980’lerde “Yeni Türkiye” adlı çalışmalara başlayan CIA Türkiye Şefidir(!)

Graham Fuller’in çalışmaları Rand Corporation’da makaleler halinde yayınlandı. İşte o makalelerden kesitler…

– İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Said-i Nursi sempozyumuna katılan eski CIA Türkiye Şefi Graham Fuller tüm ısrarlara rağmen Türk basınına görüş belirtmekten kaçındı. Fuller, ABD’de yeni yayınlanan makalesinde, “Türkiye’nin Kemalizm’i aşmasını” istiyor. (26 Eylül 2000 NTVMSNBC)

– Kemalizm bitti. Atatürk’ün tarihi rolüne büyük saygım var. Ancak dünyada hiçbir lider sonsuza kadar yaşayabilecek bir ürün vermedi. Oysa İncil ve Kur’an hâlâ veriyor. Mustafa Kemal’in başına gelen de farklı değildir. Ama kendisine entelektüel güven duyan Türkiye, İslam’ın günlük yaşamdaki yerini yeniden düşünebilmelidir. Siyasi İslam, İslam’a dayalı siyasi partileri daha fazla siyasileşmeye, parlamentoya çekebilirse bu çok değerli olur.

Türkiye, Ortadoğu’da müstakbel büyük rollerin adayıdır. Türkiye geçmişte Ortadoğu için modeldi, bugün de modeldir. Hele demokrasi ile İslam’ı bir arada yaşatacak formül bulunursa, İran ve Arap dünyasına olağanüstü büyük bir entelektüel öncülük etmiş olacak. Türkiye’nin Ortadoğu kompleksini üzerinden atması gereklidir. (Ufuk Güldemir Haberi)

– ABD İnsan Hakları ve İnsancıl Konulardan Sorumlu(!) Richard Schifter, Kürtler konusunda, “Farklı diller konuşan azınlıkların olduğu gibi tanınmalarını düşünüyoruz.”… (Yasemin Çongar haberi)

– Türkler, Kemalizm’i terkedip Siyasal İslam’ı benimsemelidir. Ilımlı İslam, Kemalizm’i silmeye yönelik karşı devrimdir. Bu devrimin karşısındaki tek güç Türk ordusu ve ulusalcı aydınlardır ve tasfiye edilmeleri gerekmektedir… (YENİ TÜRKİYE + BOP (M. Kaynak (Mit))+ MEDENİYETLER ÇATIŞMASI KİTABI)

– (Cia ajanı Fuller’in “Yeni Türkiye” planı- 2008)…

– Atatürkçülük öldü. Nurcular ileri. (Paul Henze (Cia))

– Kemalizm’e son verip Osmanlı’yla övünün. (Fuller (Cia))

– Türkiye, Atatürk’ün mirasını reddedip Osmanlı şeriatına geri dönmelidir. (Samuel Huntington. (Cia))

– Yapılması gereken Atatürk’ün İslam ve Kürt düşmanlı olduğu fikrini yaymaktır. (Kurt Ziemke (Cia))

– İslamcı AKP’nin iktidara getirilmesi ve cemaatçi Hilmi Özkök’ün Genelkurmay Başkanı yapılmasıyla Türk ordusunu Türk Devleti’ni kafesledik. (Henry Barkey (Cia))

– 1980 darbesini bizim çocuklar başardı. (Paul Henze (Cia))

– Yeni Türkiye’nin amacı Osmanlıcılıktır. 1980’den beri Atatürkçülük öldü. Türkiye, Osmanlı gibi eyalet sistemine geçmelidir. Bunun için de plan, ılımlı İslam, Yeni Türkiye başkanlığıdır.

Ey Soylu Türk Ulusu!

Korkma!

100 yıl önce başaramadılar!

10 bin yıl önce Ergenekon’dan çıktık!

10’larca Haçlı Seferi’nden utkuyla çıktık!

Bağımsızlık Marşımız “Korkma” ile başlıyor.

GEREKSINDİĞİMİZ GÜÇ DAMARLARIMIZDAKİ SOYLU KANDA VARDIR…

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Genel

KARABATI: “ASIL İLETİŞİM SORUNU CHP’NİN ANLAYIŞINDA”

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Utku’nun borçlanma konusundaki eleştirilerini “Çifte standart ve siyasi manipülasyon” olarak nitelendirdi. Karabatı, belediyelerin yatırım için borçlanmasının normal ve gerekli olduğunu belirterek, CHP’nin Bursa Büyükşehir’in 2 milyar TL’lik borçlanmasını sorgulamadan Karacabey’i hedef aldığını söyledi. Şeffaflık ve halkla istişareye önem veren yönetim anlayışı içinde olduklarını vurgulayan Karabatı, CHP’nin halktan kopuk, ideolojik reflekslerle hareket eden yaklaşımının asıl iletişim problemi olduğunu ifade etti.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Haziran ayı meclis toplantısında alınan borçlanma kararını eleştiren CHP Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku’ya yanıt verdi. Karabatı, borçlanmaya karşı olduğuna dair hiçbir açıklamasının bulunmadığını belirterek, belediyelerin hizmet üretmek amacıyla tutarlı borçlanmasının yerel yönetimlerde olağan bir uygulama olduğunu vurguladı.

CHP İlçe Başkanı Utku’nun eleştirilerini çifte standart olarak değerlendiren Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Eğer Sayın Utku borçlanmaya karşıysa, öncelikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in daha seçilir seçilmez 16 Nisan 2024 tarihinde hiçbir proje sunmadan meclisten aldığı 2 milyar TL’lik borçlanma yetkisini sorgulamalıdır.” dedi. Karabatı, Utku’nun kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını savunarak, asıl iletişim sorununun CHP’nin halktan kopuk siyaset anlayışında yattığını ifade etti.

Karabatı açıklamasında, “Bizim önceliğimiz polemik yaratmak değil, Karacabey’e değer katacak yatırımları bir bir hayata geçirmektir. Belediyemiz, şeffaf ve planlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerine yer verdi.

“Tutarlı borçlanma hizmetin önünü açar”

CHP İlçe Başkanı Mustafa Utku’nun açıklamalarının ardından yazılı bir değerlendirme yapan Başkan Karabatı, belediyelerin borçlanma yoluyla hizmet üretmesinin olağan bir uygulama olduğunu ifade etti. Karabatı, “Borçlanma, yerel yönetimlerin yatırım yapabilmesi için bir araçtır. Yeter ki bu süreç mantıklı, tutarlı ve şeffaf bir şekilde yürütülsün. Biz de tam olarak bunu yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“CHP, halktan kopuk bir anlayışın temsilcisi”

CHP ile sağlıklı bir iletişim kurmanın oldukça zor olduğunu dile getiren Başkan Karabatı, “CHP’nin ne yazık ki her dönemde olduğu gibi halktan kopuk bir siyasi çizgisi var. Biz Karacabey’de liyakatli kadrolarımızla, şeffaf bir yönetim anlayışıyla ve sürekli halkla istişare halinde çalışıyoruz. Sorun bizde değil, onların yaklaşımında.” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Utku’nun borçlanma kararına yönelik eleştirilerini değerlendirirken, söz konusu açıklamaların yapıcı bir muhalefet anlayışından uzak olduğunu ve siyasi manipülasyon amacı taşıdığını ifade etti. Karabatı, bu tarz söylemlerin Karacabey’e hizmet üretme çabasındaki bir belediyeyi yıpratma ve kamuoyunu yanıltma hedefi taşıdığını belirtti.

“Bozbey’i neden eleştirmiyorsunuz?”

Başkan Karabatı, “Sayın Utku’nun açıklamaları, gerçeklikten uzak, kamuoyunu yönlendirmeye dönük siyasi hamlelerdir. Bu tür eleştiriler, belediyemizin somut projeler üzerinden yürüttüğü hizmet üretimini itibarsızlaştırmaya yönelik çabalardır. Oysa biz bu borçlanmayı keyfi değil, Karacabey’in geleceği için planlı ve rasyonel bir çerçevede yapıyoruz. Sayın Utku borçlanmaya karşıysa önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i eleştirmelidir. Sayın Bozbey daha seçilir seçilmez 16 Nisan 2024 tarihinde hiçbir proje sunmadan meclisten 2 milyar TL borçlanma yetkisi aldı. CHP’liler bunu neden sorgulamıyorlar?” diye konuştu.

Karabatı, belediye olarak en büyük önceliklerinin Karacabey’in ihtiyaç duyduğu altyapı, çevre, sosyal ve kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek olduğunu söyledi. “Bizim önceliğimiz polemik yaratmak değil, Karacabey’e değer katacak yatırımları bir bir hayata geçirmek.” ifadesini kullandı.

“İdeolojik reflekslerle hareket ediyorlar”

CHP’nin yaklaşımını eleştiren Karabatı, muhalefetin yerel düzeyde de sorumluluk taşıdığını, eleştirilerin bilgiye, öneriye ve çözüm iradesine dayanması gerektiğini vurguladı: “Onlarla sağlıklı bir iletişim kurmak ne yazık ki mümkün değil. Çünkü diyalog yerine ideolojik reflekslerle hareket ediyorlar. Oysa biz her zaman yapıcı eleştiriye açığız. Ancak gerçekleri çarpıtarak, halkı yanıltarak, sadece siyasi bir gündem üretmeye çalışmak, ne ilçemize ne de demokrasiye katkı sağlar. Asıl iletişim sorunu, bu anlayışta yatıyor.”

Karabatı, Karacabey Belediyesi’nin liyakatli kadrolarla ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalıştığını, karar süreçlerinde halkla istişareye önem verdiklerini de sözlerine ekleyerek, kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Continue Reading

Genel

KARACABEY’DE KURBAN BAĞIŞLARIYLA DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Karacabey’de yardımlaşma geleneği Kurban Bayramı ile birlikte bir kez daha güçlendi. Belediye Aşevi’ne yapılan bağışlarla, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırılmaya devam ediliyor. Aşevi, kurban bağışlarının yanı sıra erzak ve diğer yardımlarla hizmete devam ediyor. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Dayanışma ruhu en güzel Karacabey’de yaşanıyor” diyerek bağışçılara teşekkür etti.

Kurban Bayramı’nın manevi iklimi Karacabey’de yine yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla yaşandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Karacabeyliler, Karacabey Belediyesi Aşevi’ne kurban bağışında bulunarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oldu. Yapılan bağışlar sayesinde Aşevi’nin uzun süreli et ihtiyacı karşılanırken, günlük sıcak yemek hizmetleri de artarak devam ediyor.

Karacabey Belediyesi Aşevi, hafta sonları hariç yılın tüm günlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyor. Hayırsever vatandaşlardan gelen kurban bağışlarıyla birlikte adaklık kurban, erzak ve diğer desteklerle aşevi günde yaklaşık 1000 kişiye sıcak yemek ulaştırıyor. Aşevi sadece Kurban Bayramı’nda değil, yıl boyunca yapılan bağışları kabul ederek sosyal dayanışmanın en güçlü örneklerinden biri olmayı sürdürüyor.

Başkan Karabatı: “Dayanışma ruhu en güzel Karacabey’de yaşanıyor”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, ilçe halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımız yine büyük bir duyarlılık örneği sergiledi. Aşevimize yapılan bağışlar sayesinde yüzlerce ihtiyaç sahibi haneye sıcak yemek ulaştırdık. Bu sadece bir yardım değil, aynı zamanda Karacabey’in vicdanlı duruşunun bir göstergesidir. Yıl boyunca hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle bu hizmeti sürdürmekten onur duyuyoruz. Tüm bağışçılarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

Öte yandan Karacabey Belediyesi, aşevi aracılığıyla gerçekleştirdiği bu sosyal destek hizmetiyle hem gönülleri ısıtıyor, hem de toplumsal dayanışmanın canlı kalmasına öncülük ediyor.

Continue Reading

Genel

TARIM VE HAYVANCILIĞA GÜÇLÜ DESTEK

Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği’nin (HAGEL) Olağan Genel Kurulu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımıyla gerçekleştirildi.

HAGEL Olağan Genel Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve üye belediye başkanlarının katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde yapıldı. Toplantıda, encümen üyeliklerine Mustafa Işık, Bekir Aydın, Kamil Turan, Mustafa Aslan, Ramazan Sevim, Tuncay Kocabıyık ve Ercan Özel seçildi.

“Hayvancılığın yanında tarımı da desteklemeye devam edeceğiz”

Bursa‘da hayvancılığı ve tarımı geliştirmek için destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, gıdaya erişimin ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde tüm dünyanın öğrendiğini belirtti. Tarım alanlarını koruyarak ve hayvan sayısını artırarak üreticinin gelirlerini artırabileceğini ifade eden Başkan Bozbey, Bursa’da özellikle küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısının gittikçe düştüğünü dile getirdi. Küçük işletmelerin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini anlatan Başkan Bozbey, “Özellikle hayvancılığı geliştirmek amacıyla çalışmalarımız var. HAGEL ile birlikte projeler hazırladık. Doğurganlığı yüksek 1000 civarında küçükbaş hayvan alıp, 10 koyun ve 1 koç olmak üzere ilk aşamada 100 küçük aile işletmesine teslim etmeyi planlıyoruz. Bu, önceki yıllarda da denenmiş ama başarılı olunamamış. Bizler bu yüzden işletmelerden teminat almalıyız. Bir yıl sonra teslim edilen koyunların yarısını, ikinci yılında da diğer yarısını alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalıyız. Yapılacak denetimlerle projenin yürüyeceğine, aile işletmelerinin de çoğalacağına inanıyorum. Hayvancılığın yanında tarımı da desteklemeye devam edeceğiz. Kooperatiflerin ve belediyelerin tarımla ilgili taleplerini de zaman içerisinde yerine getiriyoruz” dedi.

Continue Reading

Trending