Connect with us

Güncel

Yaren Leylek evlere konuk oluyor

Karacabey Belediyesi tarafından, Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç’a konulan kamera sistemi ile ünü dünyaya yayılan Adem Amca ve Yaren Leylek hikayesinin kahramanı Yaren Leylek, kendisini merakla bekleyen herkesin evlerine konuk oluyor. Yaren Leylek severlerin yoğun talebi sonrası harekete geçen Karacabey Belediyesi, Yaren Leylek ve eşinin bulunduğu yuvanın internet üzerinden 7/24 canlı yayın ile izlenebilmesi hedefiyle, www.yarenleylek.com sitesini devreye aldı.

Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Karacabey’e bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü’nde yaşanan bir balıkçı ile leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen bir hikâyeye dönüşmüştü. Bu yılla birlikte 9 senedir her göçten geldiğinde Adem Yılmaz’ın kayığına konarak birlikte balığa çıkan ikilinin bu hikayesi, Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından ortaya çıkarıldıktan sonra, doğaseverler tarafından da ilgiyle takip edilmeye başlanmıştı.

Geçen yıl ise Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla bu masalsı hikâye, Yönetmen Burak Doğansoysal tarafından filme alınmış ve film ilk etkinliği olan Prag Film Ödülleri’nden “En İyi Belgesel” ödülüyle dönmüştü.

Yaren-Leylek-evlere-konuk-oluyor-1

Zor yaşam koşullarına dikkat çekiliyor

Yaren Leylek severlerin yoğun talebi sonrası harekete geçen Karacabey Belediyesi, Yaren Leylek ve eşinin bulunduğu yuvanın internet üzerinden 7/24 canlı yayın ile izlenebilmesi hedefiyle, www.yarenleylek.com sitesini devreye aldı.

Bu sistem sayesinde, ünü dünyaya yayılan Adem Amca ve Yaren Leylek hikayesinin kahramanı Yaren Leylek, kendisini merakla bekleyen herkesin evlerine konuk oluyor. Karacabey Belediyesi bu çalışma ile aynı zamanda insanlara leyleklerin yuva yaşamını ve yavru sürecini yakından izleme imkânı sunarak, zor hayat koşullarına da dikkat çekmeyi amaçlıyor.

“Gönüllerde taht kurdu”

Tüm Yaren Leylek severler için sitenin açıldığını müjdeleyen Belediye Başkanı Ali Özkan, “Avrupa leylek köyleri ağının Türkiye’deki tek temsilcisi olan Eskikaraağaç Mahallesi’nin adını dünyaya duyuran çok güzel bir dostluk hikayesine hep birlikte tanıklık ediyoruz. Samimi halleriyle gönüllerde taht kuran ve dostluğun tür tanımadığını insanlığa yeniden gösteren Adem Amca ile Yaren Leylek’in masalsı hikayesi, tüm güzelliğiyle yaşanmaya devam ediyor. Yaren Leylek 9 yıldır mahallemizin maskotu oldu, herkes onu çok sevdi; bu yıl göç dönemiyle birlikte eşini de beraberinde getirerek, hikâyeye yepyeni bir karakter daha eklemiş oldu. Belediyemizin de katkıları ile leylek köyümüz Eskikarağaç, özellikle son yıllarda sosyal ve kültürel faaliyetler açısından turizmden hak ettiği payı almaya başlarken, bizler hem doğadaki zorlukları göstermek hem de insanlara evlerinde bir nebze de olsa farklı aktivite sunmak adına Yaren Leylek’in yuvasına yakın bir konuma kamera koyduk. Sizlerden gelen yoğun talep doğrultusunda Yaren Leylek ve ailesine hiçbir şekilde müdahale etmeden gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ile adeta La Fontaine masalını andıran hikayemizin baş aktörünü, özel hazırladığımız site üzerinden, 7 gün 24 saat canlı olarak takip edebileceksiniz. Ayrıca kamerayla Yaren Leylek ve ailesini izleme imkânı bulurken, ses kaydı da yapabilen cihaz sayesinde yakın zamanda gündüz kuş cıvıltıları ile gece de cırcır böceklerinin ötüşüyle, leylek köyümüzde huzur verici anlara anbean tanık olabileceksiniz. Herkese keyifli izlemeler izliyorum.” açıklamalarını yaptı.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Güncel

3. GELENEKSEL 4X4 VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

Mustafakemalpaşa Belediyesi ile Akar Spor Kulübü iş birliğinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek 4×4 Voleybol Turnuvası için başvurular başlıyor.

Sporun birleştirici gücünü gençlerle buluşturmayı amaçlayan turnuva, 2 Eylül’de Sırmalar Açık Spor Sahası’nda başlayacak. Katılımın ücretsiz olduğu organizasyon için başvurular 21-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kız sporcuların katılım sağlayabileceği turnuva; Mini, Midi, Küçük ve Genç olmak üzere dört farklı kategoride düzenlenecek. Mini kategorisinde 2015-2016, Midi kategorisinde 2014, Küçük kategorisinde 2012-2013 doğumlular, Genç kategorisinde ise 2011 ve üzeri doğumlu sporcular mücadele edecek.

Her yıl artan ilgiyle geleneksel hale gelen organizasyonla birlikte genç sporcular hem rekabetin hem de takım ruhunun heyecanını yaşayacak.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, gençlerin sporla buluşmasını önemsediklerini belirterek, ilçede sportif faaliyetleri artırmaya ve gençlerin sosyal yaşamına katkı sağlayacak organizasyonları desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Turnuvaya ilişkin detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar 0530 583 16 05 numaralı telefondan iletişime geçebilecek.

Continue Reading

Güncel

ÇELİK’E TÜED ULUDAĞ’DAN TEŞEKKÜR

TÜED Uludağ Şubesi Başkanı Kenan Pars, önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e yaptığı teşekkür ziyaretinde sorunların çözümü için destek istedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Uludağ Şubesi Başkanı Kenan Pars ve Şube yöneticileri, önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’i ziyaret ederek emeklilerin çözüm bekleyen sorunlarını ve taleplerini gündeme taşıdı. Çelik, emeklilerin sorunlarını yakından bildiğini ve çözüm için öneriler geliştirmeye devam edeceğini ifade etti. Pars da emekli aylıklarında yaşanan adaletsizlikler hakkında gündem olan açıklamaları dolayısıyla Çelik’e teşekkür etti.

“Sorunları iyi biliyorum”

Görüşmede, başta intibak düzenlemesi, kök maaş sorunu, emekli aylıkları arasındaki adaletsizlik ve prim gün sayısı ile emekli aylığı arasındaki dengenin yeniden sağlanması olmak üzere emeklilerin gündemindeki temel sorunlar ele alındı. Emeklilerin yaşadığı sorunları bildiğini belirten önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TÜED Uludağ’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade etti.

Çelik, emeklilerin sorunlarının çözümü konusunda görüş ve önerilerini paylaşmaya devam edeceğini belirterek, sosyal güvenlik sisteminin temel prensiplerinin korunması ve emeklilerin hak ettikleri aylıklara kavuşması açısından kalıcı ve kapsamlı düzenlemelere ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

2008 yılında gerçekleştirilen sosyal güvenlik reformunun temel parametrelerinden uzaklaşıldığını kaydeden Çelik, ‘çok prim ödeyenin daha yüksek emekli aylığı alması’ ilkesinin korunması, seyyanen zam yerine intibak düzenlemesi yapılması ve aylık bağlama kriterlerinin yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.

Bıçak, kemiği parçaladı!”

TÜED Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars da emeklilerin uzun süredir dile getirdiği sorunlara ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle Faruk Çelik’e teşekkür etti. Pars, emeklilerin çalışma hayatları boyunca ödedikleri primlerin karşılığını adil biçimde alabilmelerinin sosyal güvenlik sisteminin temel ilkelerinden biri olduğunu belirterek, düşük ve yüksek prim ödeyen emekliler arasındaki farkın giderek kapanmasının ciddi bir adaletsizlik oluşturduğunu kaydetti.

Çözüm için siyasi iradenin desteğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Pars, “Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e emeklilerimizin sorunlarına gösterdiği duyarlılık ve yaptığı açıklamalar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Kendisi, emeklilerin yaşadığı sorunları yakından bilen ve bu konularda çözüm önerileri ortaya koyan bir isim. 24 maddelik talep listemizi Sayın Bakanımıza sunduk.

Bunlardan başlıcalarının intibak sorununun çözülmesi, en düşük emekli aylığının asgari ücretten az olmaması, emekliye refahtan pay verilmesi, seyyanen zammın bütün emeklilere yansıtılması ve aylık bağlama oranının yeniden yüzde 70 olması şeklinde olduğunu aktardık. Sorunlarımızın çözümü için çaba göstermeye devam edeceğini söylemesi bizim için çok kıymetli.

Sayın Bakanımıza da ifade ettik: Artık bıçak kemiğe dayanmayı geçti, parçaladı bile! Gerekirse sokakta eylem yapacak, haklı taleplerimizi savunacağız. Torunlarının yüzüne bakamayan emeklimizin, çarşı-pazara çıkacak hali yok. Mutfakta tencereler boş kaynıyor. Sesimizi her platformda gür bir şekilde çıkartmaya devam edeceğiz.” dedi.

Continue Reading

Güncel

ODA BAŞKANLIĞINA ŞÜKRÜ YALNIZ GETİRİLDİ

Karacabey Kunduracı, Saraç ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda başkanlık görevine Şükrü Yalnız getirildi.

Oda Başkanı Mehmet Tekirgöl’ün vefatının ardından, yönetim kurulu üyeleri arasında gerçekleştirilen seçimde Başkan Vekili Şükrü Yalnız, yönetim kurulunun oy birliğiyle yeni oda başkanı oldu.

Görevi devralan Yalnız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Karacabey esnafının yanında olmaya ve oda çalışmalarını sürdürülebilir şekilde devam ettirmeye kararlı olduklarını belirtti.

Yalnız, yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle odamız ve esnafımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şükrü Yalnız kimdir?

1989 yılında Karacabey’de dünyaya gelen Şükrü Yalnız, ilk, orta ve lise eğitimini ilçede tamamladı. Adnan Menderes Üniversitesi Deri Teknikerliği Bölümü’nden ön lisans eğitimi alan Yalnız, ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olarak Ziraat Mühendisi oldu.

Özel sektörde bir süre görev yapan Yalnız, 2020 yılında kurduğu LN Deri firmasıyla deri ve saraciye ürünlerinin imalatı alanında ticari faaliyetlerini sürdürüyor.

Esnaf camiasının içerisinden gelen Yalnız, bundan sonraki süreçte Karacabey Kunduracı, Saraç ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın başkanlığını yürütecek.

Continue Reading

Trending