Connect with us

Bursa Bölge

YALÇIN: “BURSASPOR ADASI KURACAĞIZ”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Bursapor Kulübü Başkanı Sinan Bür ve yönetimine ‘Hayırlı Olsun’ ziyareti gerçekleştirdi. Yalçın; Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette, Bursa’nın en önemli marka değeri olan Bursaspor’un yeniden Süper Lig’e çıkarak eski parlak günlerine geri dönebilmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Kulüp Başkanı Sinan Bür ve yönetim kuruluna yeni görevlerinde başarı dileyen Sedat Yalçın,  Bursaspor’un şampiyon şehrin şampiyon takımı olduğunu vurgulayarak; “Bursaspor’un başarısı için herkes elini taşın altına koyacaktır. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yerine getireceğiz.” dedi.

Bursa’ya dair deneyimi ve bilgi birikimi ile herkesimin takdirini kazanan ve ilgiyle karşılanan Sedat Yalçın’ın, geçtiğimiz hafta kamuoyuna açıkladığı Bursaspor Adası Projesi ise Bursaspor yönetimi tarafından büyük bir heyecan ve takdirle karşılandı.

“Bursaspor Adası, Bursaspor’a önemli bir gelir sağlayacak”

Doğru bir mali yapılanma ve sürdürülebilir bir ekonomi yönetimi anlayışıyla Bursaspor’un markasının yeniden güçleneceğine dikkat çeken Sedat Yalçın, spor ile ilgili hayata geçirecekleri bir strateji ve vizyon projeler hazırladıklarını belirterek, “Bursaspor’un gelir getirecek güçlü bir ekonomik yapılanmaya ve proje yönetimine ihtiyacı var. Bu bağlamda hazırladığımız Bursaspor Adası projesi ile gelirleri tamamen Bursaspor’a ait olan yapı kuracağız. Beton kullanmadan çelik bazlı yüzer ada şeklinde planlanan projede herhangi bir sahil dolgusu yapılmayacak. Belediye bütçesi kullanmadan bir finansman modeliyle yapılacak ve Bursaspor’a kalıcı gelir getirecek. Buradan elde  edilen gelirler sembolik rakamlardan oluşmayacak, ciddi bir geliri kapsayacak. Deniz Kıyısında hayata geçireceğimiz projemiz bütün detaylarıyla çalışılmış geniş bir vizyonun parçasıdır. Bu adanın işletmesi ve adadaki organizasyon yönetimi Büyükşehir tarafından düzenlenecek. Bursa’mıza ve Bursaspor’umuza hayırlı olsun. Tüm Bursalıları bu önemli projenin arkasında durmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

“Bursaspor Vakfı’nı daha aktif hale getireceğiz”

Bursaspor’a yönelik aidiyet duygusunu ön plana çıkaran ve bu anlamda proje odaklı bir anlayışı benimseyeceklerinin altını çizen Yalçın, “Bursaspor Vakfı, kulübün maddi ve manevi varlığı için büyük önem taşıyor. Dolayısıyla öncelikli projelerimiz arasında Bursaspor Vakfı’nı daha aktif hale getirerek, kulübe sürekli bir gelir akışı sağlayan yatırımlar yapacağız. Kadınların sportif faaliyetlere katılımının daha aktif hale gelmesinin spordaki şiddet ve düzensizliği önleyeceğine ve müsabakaları ailelerin rahatlıkla izleyebileceği ortam sağlayacağına inanıyorum. Bu noktada kadınlarımızın Bursaspor’un maçlarını stadyumda geniş katılımlı izleyebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın futbolseverlere bedava maç bileti vereceğiz. Bunun da müjdesini şimdiden verebiliriz. Bununla birlikte Bursaspor’un çok güzel bir stadyumu var. Uluslararası standartlarda inşa edilen stadyumun yeterince değerlendirilmediği de ortada.  Dolayısıyla stadyumu daimi bir gelir akışının parçası yapmak ve organizasyon çeşitliliğini arttırmak için çalışmalar yapacağız. Stadyum çevresinde dükkanların ve binaları kulübe gelir desteği sağlayacak şekilde kiralayacağız. Ayrıca stadyum çevresini sadece sportif faaliyetler için herkesi kapsayacak şekilde sosyal yaşam alanı haline getirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bursaspor’la ilgili projeler açıklamaya devam edeceğiz”

Bursaspor’la ilgili mali güven sorununu aşacak ve kulübün güçlü bir şekilde yeniden yapılanmasına katkı sağlayacak projeler açıklamaya devam edeceklerini vurgulayan Sedat Yalçın, “Açıklayacağımız yeni projeler Bursaspor’a kaynak niteliğinde olacak. Tüm projelerimiz, günü kurtarmaya yönelik olmayan uzun vadeli kalıcı çözümler geliştiren bir çalışmanın ürünü. İstiyoruz ki sürekli kaynak akışı sistemli bir şekilde olsun ve disiplinli bir mali yapılanmaya tabi olsun. Bursa şampiyon bir şehir, Bursaspor şampiyon bir takım. Dolayısıyla samimi bir şekilde çalışmalarımızı sürdürürsek Bursaspor’u yeniden hak ettiği yere taşıyabilir ve bir kez daha Bursalıların kıvanç duyacağı bir takım haline getirebiliriz. Bununla birlikte amatör kulüplerle ilgili çok önemli çalışmalar da yapacağız. Bu anlamda yapacağımız çalışmalar aynı zamanda Bursaspor için de önemli bir altyapı niteliği taşıyacak.” şeklinde sözlerini noktaladı.

“Sedat Bey’in projeleri Bursaspor için öngörülebilir bir gelecek ortaya koyuyor”

Bursaspor Kulübü Başkanı Sinan Bür ise, Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın’ın yapmış olduğu ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek; “Sedat Bey’in ziyareti bizler için oldukça verimli ve faydalı oldu. Özellikle Bursaspor Adası projesi ve diğer örnek projeler, kulübümüzü mali açıdan düzlüğe çıkaracak,  uzun vadede ve sürdürülebilir bir mali yapılanma öngören, Bursaspor için öngörülebilir bir gelecek planlayan bir vizyon ortaya koyuyor. Katma değer üreten ve kulübümüzü yeniden güçlü bir marka haline getiren böylesi projelere Bursaspor’un ihtiyacı var.  Bu noktada Sedat Bey’in güçlü bir deneyim ve bilgi birikiminin yansıması olan proje ve fikirleri bize daima danışmanlık edecektir.  Sayın Sedat Yalçın’a yapmış olduğu nazik ziyaretleri dolayısıyla Bursaspor yönetimi olarak teşekkür ediyoruz.” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

KAMUSAL BİNALARIN DAHA VERİMLİ KULLANILMASI İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Kent Konseyi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ön tasarım çalıştayı düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mimarlık Fakültesi, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Bursa Kent Konseyi arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan ‘Kamusal Binaların Katılımcı Bir Süreçle Mekansal İyileştirme Tasarımı (KAT_MEK): Bursa Kent Konseyi Yerleşkesi Örneği’ isimli Ar-Ge ve Ür-Ge’ye dayalı bilimsel araştırma projesinde ilk adım atıldı. Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’ndeki Bursa Kent Konseyi binasının iyileştirilmesine yönelik ön tasarım çalıştayı düzenlendi. Çalışmalar kapsamında her iki üniversiteden lisans ve lisansüstü öğrencilerden, mezunlardan ve akademisyenlerden oluşan tasarım ekibi, Bursa Kent Konseyi gönüllüleri ve kullanıcıları ile bir araya gelerek mekanları gezdi. Kullanılan binanın verimliliğinin artırılması için yapılacakların görüşüldüğü çalıştayda, mekânsal potansiyelin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Bursa Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu’nda da yer alan Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sebla Arın Ensarioğlu, KAT_MEK projesiyle kamusal alanların yeniden iyileştirilmesinde bir model oluşturulmasının amaçlandığını söyledi. Pilot çalışmayı Bursa Kent Konseyi mekanlarında yaptıklarını belirten Ensarioğlu, süreci katılımcı tasarım anlayışıyla sürdüreceklerini ifade etti. Ensarioğlu, konseyin kimliğiyle ve misyonuyla uyuşan mekânsal organizasyon gerçekleştirebilmek için çözüm önerileri geliştireceklerini anlattı.
Yine Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi de olan Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Sayan Atanur, projenin katılımcı bir mekan üretiminin nasıl olacağına, hem kullanıcıların hem tasarımcıların kamusal mekanları nasıl değerlendireceklerine örnek teşkil edeceğini dile getirdi. Haziran ayında çalışmanın nihayetleneceğini anlatan Atanur, bir model oluşturacağına inandığını söyledi.

Continue Reading

Bursa Bölge

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘DEPREM PARKI’ ÇALIŞTAYI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, afetlere dayanıklı kentleşme politikalarının geliştirilmesi amacıyla ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nı Deprem Parkı ve Geçici Barınma Alanı Olarak Yeniden Düşünmek’ temalı 2 gün süren bir çalıştay düzenledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nı Deprem Parkı ve Geçici Barınma Alanı Olarak Yeniden Düşünmek’ temalı çalıştaya ev sahipliği yaptı. İki gün süren programa, farklı disiplinlerden uzmanlar, sivil toplum ve yerel yönetim temsilcileri, afet risk azaltma ve yönetimi konusunda lisansüstü ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile akademisyenler katıldı. Çalıştay kapsamında deprem parkı çalışmaları için pilot bölge olarak belirlenen Hüdavendigar Kent Parkı’nda saha gezisi düzenlendi.

Afet İşleri Dairesi Başkanı Fatih Işık, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı deprem parkı çalışmaları için meslek odalarının, muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla çalıştay düzenlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonu doğrultusunda çalışmaları ortak akılla yürüttüklerini anlatan Işık, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aynı zamanda acil durum sonrası değerlendirilebilecek geçici bir barınma alanı olarak planlamak istediklerini dile getirdi.

Çalıştaya katılan Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, mahallelerde fonksiyonel parkların oluşturulması için harekete geçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Continue Reading

Bursa Bölge

“ATATÜRK BURSA’SINDA MODERNLEŞME” KİTABI KENT BELLEĞİNE KAZANDIRILDI

Bursa’nın kültürel zenginliğine önemli eserler sunan Büyükşehir Belediyesi, Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” adını verdiği ve Cumhuriyet döneminde kentin geçirdiği dönüşümü ele alan kitabı kent belleğine kazandırdı.

Bursa’nın somut olmayan kültürel mirasına katkılarını yeni yayınlarla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kenti değerleriyle geleceğe taşımaya devam ediyor. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığına bağlı Kent Tarihi Araştırmaları ve Arşiv Şube Müdürlüğü tarafından kent hafızasına kazandırılan ve Kültür AŞ yayınlarından çıkan “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” adlı kitabın tanıtımı, Bursa 22. Kitap Fuarı’nda yapıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın hazırladığı kitabın tanıtım etkinliğine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz ve kitapseverler katıldı.

“Bursa, Atatürk’ün modern Türkiye idealini somutlaştırdığı kentlerden biri”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda modernleşmenin, sanayinin, ekonomik kalkınmanın meşalesini yakan eşsiz bir lider olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, bu kapsamda Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan çağdaşlaşma sürecinin, Bursa’daki yansımalarının ele alındığı “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” kitabını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. “Bursa, Atatürk’ün modern Türkiye idealini somutlaştırdığı kentlerden birisi olmuştur” diyen Başkan Bozbey, Atatürk’ün Bursa’ya her gelişinde halkla iç içe olduğunu hatırlattı. Merinos da dahil açılan tüm tesislerin birer dönüşümü simgelediğini dile getiren Başkan Bozbey, “Cumhuriyet’in ilk yıllarında, sanayileşme politikalarıyla birlikte Bursa’da önemli adımlar atıldı. 1938 yılında Ulu Önderimiz, önce Gemlik’e giderek Suni İpek Fabrikası’nın açılışını yaptı. Ardından Bursa’ya gelerek Merinos Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi. Bu ziyaret, Atamızın Bursa’ya 17. ve son gelişi oldu. Son ziyaretinde Atamızın hasta olmasına rağmen Tarihi Belediye Binası’nda zeybek oynadığını biliyoruz. Ancak o anların gerçek fotoğraflarına henüz ulaşamadık. Hocamızın bu konuda bir araştırma yapmasını istiyorum” dedi.

“Bu kitap, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Bursa’ya bir saygı duruşudur”

Bugün ayakta olan ve kültürel mirasa dönüşen bu yapıların, bir ülkenin yeniden doğuşunun izlerini taşıdığını anlatan Başkan Bozbey, o izin peşinden gitmeye, üzerlerine yenilerini ekleyerek ilerlemeye kararlı olduklarını söyledi. Geçmişine sahip çıkmayan bir kentin, geleceğini inşa edemeyeceğini belirten Başkan Bozbey, Atatürk’ün bıraktığı en büyük emanetin ise düşünen, üreten, eşit ve çağdaş bir toplum ideali olduğunu ifade etti. Yazar Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın Bursa’nın Cumhuriyet dönemindeki dönüşümünü belgelerle, anlatılarla ve fotoğraflarla görünür kıldığını dile getiren Başkan Bozbey, “Bu kitap, gençlerimiz, öğrencilerimiz, hepimiz için bir arşiv, bir kaynak, bir hafıza olacaktır. Araştırmacılar, tarihçiler, akademisyenler için ise çok değerli bir başvuru kaynağı niteliğindedir. Atamızın ‘Tarihini bilmeyen bir millet, yok olmaya mahkûmdur’ sözünü rehber alıyor, geçmişimizi unutmadan geleceğe doğru sağlam adımlarla yürüyoruz. Bugün elimizde tuttuğumuz bu kitap, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Bursa’ya da bir saygı duruşudur. Atatürk’ün izinde yürüyen bir Bursa, her zaman gelişmeye, üretmeye ve aydınlanmaya devam edecektir. Değerli hocamıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma gönülden tebriklerimi sunuyorum” diye konuştu.

Doç. Dr. Hacer Karabağ, “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” kitabının bir kent tarihi çalışmasının çok ötesinde, Atatürk’ün liderliğini ve Cumhuriyet devrimlerini Bursa üzerinden okuma ve analiz etme çalışması olduğunu belirtti. Arşiv belgelerine, dönemin gazetelerine, İsviçre ve Yunan kaynaklarına dayanarak çalışmayı ortaya koyduğunu söyleyen Karabağ, Bursa’nın sokaklarını Atatürk’ün devrimlerini hissederek kaleme aldığını anlattı. Sunulan destekten ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Karabağ, okuyucunun bol olmasını diledi.

Continue Reading

Trending