Güncel
TOKİ’DE GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI

Karacabey Hamidiye Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarında geçtiğimiz Cumartesi akşamı gerçeği aratmayan bir deprem tatbikatı yapıldı. AFAD koordinesinde ve Kum Tanesi Derneği tarafından kurulan KUMDAK Arama Kurtarma ekibince gerçekleştirilen deprem tatbikatında, bir binada mahsur kalan vatandaşın kurtarılma anı da canlandırıldı.
TOKİ Site Yöneticisi Sedat Bulut’un talebi üzerine geçtiğimiz Cumartesi akşamı AFAD koordinesinde KUMDAK Arama Kurtarma ekibi tarafından deprem tatbikatı yapıldı. TOKİ sakinlerinin de ilgiyle takip ettikleri tatbikatta, adeta zamanla yarışıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta depremde göçük altında kalan bir vatandaşın kurtarılma anı da canlandırıldı.

İlk olarak TOKİ’deki tatbikat öncesi bir dönem Karacabey’de de görev yapan AFAD Bursa Şube Müdürü Mehmet Ali Gerdan tarafından deprem eğitimi verildi. Programa ayrıca Hamidiye Mahalle Muhtarı Orhan Özdemir, Karacabey AFAD Depo Sorumlusu Vekili Musa Çetin, KUMDAK Başkanı Saim Bayram ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Mustafakemalpaşa Şubesi Yöneticisi Öner Bulut da yer aldı.
AFAD Bursa Şube Müdürü Mehmet Ali Gerdan tarafından TOKİ sakinlerine verilen geniş çaplı deprem eğitiminde, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Deprem gerçeğini bilerek ve tedbir alarak yaşamamız gerektiğine dikkat çeken Gerdan, toplumdaki her bir bireyde deprem bilincinin oluşması gerektiğine vurgu yaptı.

Karacabey’de deprem bilinci oluşturmak adına Kum Tanesi Derneği olarak arama kurtarma ekibi kurduklarını belirten KUMDAK Başkanı Saim Bayram, şuan 47 gönüllü ile çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Bayram, daha güçlü bir ekip için KUMDAK’a katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Depremlerde kaçmanın çoğu zaman ölümle sonuçlandığına dikkat çeken Saim Bayram, “Deprem bölgesinde yaptığımız çalışmalarda insanlarımızın büyük bir bölümünün ya daire kapılarının önünde, ya da merdiven boşluklarında hayatlarını kaybettiklerine şahit olduk. Felaketlerde can kayıplarını en aza indirmenin yolu hangi durumlarda nasıl hareket edeceğimizi bilmekten geçiyor. Sizi hayata bağlayacak yaşam üçgenini mutlaka oluşturun. İnanın ki sizi oradan çıkaracak bir arama kurtarma gönüllüsü mutlaka olacaktır.” dedi.
TOKİ Site Yöneticisi Sedat Bulut da, AFAD ve KUMDAK yöneticilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, böyle bir etkinlikle TOKİ’de oturan vatandaşlarda deprem bilincini oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.






Güncel
HAYATİ İNANÇ’A SEVGİ SELİ

Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi, Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, modern çağın uğultusunun, ahlaki değerler ve inancın sesini bastırmasına izin verilmemesi gerektiğini söylerken, etkili üslubuyla bu anlamda aileye kilit bir görev düştüğünü vurguladı.
Mustafakemalpaşa Kent Platformu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında 9 Nisan akşamı düzenlenen programda, kendine has üslubuyla edebiyat dünyasının sevilen yazarlarından Hayati İnanç’ı ağırladı.

Kültür Merkezi’ndeki geniş katılımlı program, Kent Platformu Başkanı Burak Malkır’ın, düşünceyle, dili en iyi kullanan yazarlardan olan Hayati İnanç’ı ağırlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, platformun çalışmalarından bahsetmesiyle başladı.
Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi de olan Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, söyleşide, ‘Ahlak ve Aile’ konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Tıklım tıklım dolan salonda usta yazarın derin bilgi birikimi ve etkileyici anlatımı damga vurdu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte dinleyiciler usta yazarın zengin içerikli anlatımıyla Divan edebiyatının derinliklerine yolculuk yaptı.

Şiirler, hikâyeler ve kıssalar eşliğinde ‘Ahlak ve Aile’ kavramlarının önemine dikkat çeken İnanç, duygusal bir atmosfer yarattı.
Program sonunda Kent Platformu tarafından Hayati İnanç’a plaket, çerçeveli bir Suuçtu Şelalesi fotoğrafı ve Besmele-i Şerif takdim edildi.
Etkinlik sonunda memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, organizasyonu gerçekleştiren Kent Platformu ve kendilerini edebi bir yolculuğa çıkaran Hayati İnanç’a teşekkür etti.

Güncel
BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM İLK YILINI DEĞERLENDİRDİ

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 6 Nisan 2024’te göreve başlamasının ardından geçen 1 yılı değerlendirdi. Meclis toplantısı öncesinde yayınlanan video ile hizmetlerini kamuoyuyla paylaşan Başkan Erdem, “Daha yeni başlıyoruz, tüm zorlukları aşacağız” mesajı verdi.
Mali disiplinde önemli adımlar
Göreve ciddi bir borç yüküyle başlayan Erdem, şeffaflık ilkesiyle belediye borçlarını afişle halka duyurmuştu. Geçen süreçte esnafa ve müteahhitlere olan 100 milyon TL üzerindeki borç ödenirken, vergi borçları sıfırlandı. SGK borçlarının ise Mayıs veya Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Altyapı ve ulaşımda büyük dönüşüm
İlçede yıllardır ihmal edilen yollar yenilenirken; 2 bin ton sıcak asfalt, 57 km sathi kaplama, 95 bin m² parke taş ve 42 bin m² kaldırım çalışması tamamlandı. Barış Mahallesi’ndeki yollar da yenilendi.
Yenilenen tesisler ve sosyal alanlar
· Şükrü Erdem Spor Tesisleri, 32 milyon TL’lik yatırımla yenilendi.
· Şehitlik Anıtı baştan sona düzenlendi.
· Zabıta Karakolu, Hamzabey Mahallesi’nde modern bir yapıya kavuşturuldu.
· Cevizlik yaşam alanı ve oyun sokağı, mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu.
· Aziz Sancar Parkı Kafe Projesi, yaz aylarında hizmete açılacak.

Sosyal yardım ve tarımsal kalkınma
Ramazan ayında 6.400 kişiye iftar verildi, yılda ortalama 579 aileye yardım ulaştırıldı. Belediyeye ait boş arazilere buğday ekildi. 200 dönüm ekime hazır hale getirildi. Ovaazatlı’da kurulan Tarım Plastat Fabrikası ile üretim destekleniyor.
Temizlikte yeni dönem
Kiralama yerine belediyeye ait araçlarla temizlik hizmeti başlatıldı. Yıllık 20 milyon TL tasarruf sağlandı. Türkiye Belediyeler Birliği’nden 100 çöp konteyneri hibe alındı.
Yeni hizmet noktaları
· Balık Pazarı hizmete açıldı.
· BESAŞ, ilçede 4 satış noktasıyla hizmet vermeye başladı.
· Çocuk parkları, Atatürk, Işıklar ve Taşköprü Mahallelerinde kuruldu.
Akaryakıt ve araç temizleme istasyonu yenilendi
Yüksek kâr marjı ile yapılan anlaşma sayesinde, belediye akaryakıt istasyonu 5 yıl sonunda öz sermayeye eklenecek. Araç temizleme istasyonu da yenilendi.
Unutulmaz gösteri: Türk Yıldızları Mustafakemalpaşa’da
18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinliğinde Türk Yıldızları ilçede unutulmaz bir gösteriye imza attı.

Başkan Erdem: “Eşit hizmet için çalışıyoruz”
Geçen bir yılı “yoğun ama keyifli” olarak tanımlayan Başkan Erdem, “İlçemizde herkesin eşit şartlarda huzurla yaşaması için durmadan çalışacağım” dedi.
Güncel
KARACABEY VAKIFLARI YAYINLANDI

Karacabeyli Araştırmacı Yazar ve YÖREM Gazetesi Köşe Yazarı Şaban Yalazı, Karacabey Vakıfları Projesi kapsamında, Raif Kaplanoğlu, Turhan Çalay, Niyazi Topçu ve Hüseyin Delil ile birlikte hazırladığı ve ilçenin tarihine ışık tutan, “Karacabey Vakıfları” isimli son kitabını yayımladı. Şaban Yalazı, Karacabey’le ilgili bu önemli kitabını yayınlamanın heyecanını yaşıyor.
İlk olarak 1999 yılında, ardından da 2. Baskısı 2009 yılında yayımlanan, “Karacabey” adlı kitabını çıkardıktan sonra araştırmalarını sürdüren Şaban Yalazı, 2016 yılında ikinci kitabı “Nüfus ve Temmettüat Defterlerine göre 19. YY Karacabey’in Toplumsal ve Ekonomik Yapısı”nı çıkarttı. Ardından 2017’de yıllar süren araştırmaları sonucu Yalazı, ‘Hüdavendigar Vilayeti Salnamelerinde Karacabey’i yayına sürdü.
Daha sonra Başbakanlık Osmanlı arşivlerinde Mihaliç ile ilgili belgeleri uzun yıllardır inceleyen Şaban Yalazı, bir önemli projeye daha imza atarak, bu belgeleri 6 cilt halinde derleyerek, 5. eserini İlçe Halk Kütüphanesi’ne hediye etmişti.
Yalazı, son olarak Raif Kaplanoğlu, Turhan Çalay, Niyazi Topçu ve Hüseyin Delil ile birlikte hazırladığı ve ilçenin tarihine ışık tutan, “Karacabey Vakıfları” isimli kitabı yayınladı.
Karacabey’in tarihini araştırmaya devam edeceğini belirten Araştırmacı Yazar Şaban Yalazı, “Uzun yıllardır çok sevdiğim Karacabey’in tarihini her alanda araştırıyorum ve araştırmaya da devam edeceğim. “Karacabey Vakıfları” isimli bu son kitabımı Bursalı Araştırmacı Yazarlar Raif Kaplanoğlu Turhan Çalay, Niyazi Topçu ve Hüseyin Delil ile birlikte hazırladık. Kendilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu son kitabımın içeriğinde Daha önce hazırladığımız “Hüdavendigar Livası Tahrir Defterleri Mihaliç Kazası” çalışmamızda tahrir/sayım defterlerindeki vakıfları incelemiştik. Bu kez yeksanlığı sağlayabilmek için aynı vakıf bilgilerini alarak Vakıflar Müdürlüğü Arşivi’nden sağladığımız vakifeleri de burada beraberce derledik.
Vakifeler’de toplum yararına hizmet gören cami, medrese, mescit, kervansaray, hamam çeşme gibi kurumların varlıklarının devamı için yapılan yardımların nasıl ve kimler tarafından dağıtılacağı gibi detaylara yer verilir. Ancak zaman içerisinde bu tür kurumlardan birçoğunun hizmetlerinin maddi yetersizlikler nedeniyle tarih sahnesinden silindiğini görüyoruz. Kitabımızın içerisinde ilçemize ait çok sayıda vakıf ve vakıfeleri ile ilgili tarihi bilgiler yer almaktadır.” ifadelerine yer verdi.
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Genel3 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge4 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge3 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge4 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge9 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
-
Bursa Bölge6 ay ago
BURSA ULAŞIMINDA ‘YAPAY ZEKA’ DÖNEMİ
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login