Güncel
‘TERÖRLE MÜZAKERE EDİLMEZ, MÜCADELE EDİLİR’
1 – Kendinizi kısaca tanıtır mısınız. Siyasete ne zaman başladınız?
Yeniden Refah Partisi’nin Karacabey’de kurucu ilçe başkanıyım. Yaklaşık 20 yıldır siyasetin içindeyim.
Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızla tanışma olanağı bulduktan sonra 1997 – 1998 yıllarında Refah Partisi’nde gençlik kollarında siyasi hayatım başlamış oldu. Refah Partisi kapatıldıktan sonra AK Parti’ye üye olduk. 2012 yılında bu partiden ayrıldım. Yeniden Refah Partisi’nin kurulmasının ardından Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ile çalışmaya başladık.
2 – Siyasetteki hedefiniz nedir?
Siyasetteki hedefimiz, önümüzdeki genel seçimlerde Türkiye’de iktidar olmak. Daha sonra yerel seçimlerde de Milli Görüş belediyeciliğini Karacabey’e tanıtmak. Çalışmalarımız da bu doğrultuda devam etmektedir.
3 – Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye genelinde ve yerel seçimlerde yarattığı sonuç bir gelecek çiziyor mu? Yeniden Refah Partisi siyaset yelpazesinin neresinde?
Yeniden Refah Partisi bugün Türkiye’de en hızlı büyüyen ve gelişen bir parti olduğunu kanıtladı. 560 bini geçmiş üye sayımızla Türkiye’de üçüncü büyük siyasi parti konumuna gelmiş bir partiyiz. Seçmenin iktidara alternatif olarak gördüğü siyasi parti Yeniden Refah Partisi’dir. Sahaya indiğimizde vatandaşın bize göstermiş olduğu teveccüh de bunu gösteriyor.
Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın da dediği gibi Refah Partisi kurulduğu andan itibaren anahtar parti konumuna geldi. Önümüzdeki seçimler için de çok iddialı bir şekilde iktidar olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

4 – Karacabey’de yeni kurulmuş bir parti olarak yerel seçimlerde ilçe seçmeninden 2223 oy olarak seçimi 4. parti olarak tamamladınız. Seçime yeni giren bir parti olarak bu kadar kısa sürede seçimlere nasıl hazırlandınız?
Biz Karacabey’de 2023 yılında teşkilatı kurduk. Önümüzde 3 ay sonra genel seçim, ardından da yerel seçimler vardı. Biz ilçe teşkilatı olarak hem genel, hem yerel seçimlere hazırlandık.
Genel seçimlerde almış olduğumuz bin 411 oyla bulunmuş olduğumuz Cumhur İttifakı’nın ilçemizde kazanmasına vesile olduk. O zamanki konjonktürde Millet İttifakı kazanıyordu. Yeniden Refah Partisinin oylarıyla birlikte Cumhur İttifakı’nın kazanmasını sağlamış olduk. Bir yılda iki seçim geçirerek çıtamızı yükselttik ve yükseltmeye de devam ediyoruz.
5 – Seçimlere Belediye Başkan adayı olarak İşinsanı Fahrettin Dengiz ile yola çıktınız. Listeye aldığınız bazı meclis üyesi adayları eleştiriye neden olmuştu. Bu eleştiri sandığa oy kaybı olarak yansımış olabilir mi?
Evet bazı isimler için “niçin bu kişilerle yola çıktınız, oy kaybına neden olabilirsiniz” gibi tepkiler geldi. Seçmen bunu ne şekilde değerlendirdi bilmiyoruz ama aldığımız belediye başkanlık oyu ile meclis üyeliği oylarının orantılı olmasının bu endişeyi yansıtmadığını düşünüyorum.
Seçmenimiz belediye başkanı adayımıza oy verip, meclis üyelerine oy vermemiş olsalardı söylediğiniz şekilde bir endişe yaratılmış olabilirdi. Oylar orantılı olduğu için bunun bir öneminin olmadığını görmüş bulunuyoruz.
6 – Daha önce Cumhur İttifakı olarak gördüğümüz Yeniden Refah Partisi yerel seçimlere tek başına girdi. Ve tek başına girdiği bu son seçimlerde yüzde 6,19 oyla Cumhuriyet Halk Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ardından Türkiye sıralamasında üçüncü parti oldu. Türkiye çapında bir büyükşehir (Şanlıurfa), bir il (Yozgat), 39 ilçe ve 24 belde belediyesi kazandı. Partinizin bundan sonraki hedefi nedir?
Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’na girmemiş olmamızın sebebi, genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a 30 maddelik bir talebimiz olmuştu. Bu 30 maddeden bir tanesi bile hayata geçirilmedi. Yerel seçimlerde de emekliye en az 20 bin lira maaş verilirse biz adaylarımızı geri çekeceğimizi belirtmiştik. Ama emeklimizin halen açlık sınırının çok altında bırakılması nedeniyle genel başkanımız kendi adaylarımızla yola çıkma kararı aldı.
Bu sayede de parti olarak büyüme kaydetmiş olduk. Ve bununla birlikte de kendi gücümüzü de görmüş olduk. Şimdiki hedefimiz ise önümüzdeki genel seçimde iktidar olmak. Genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak. Türkiye genelinde belediye sayımızı artırmak ve Refah Belediyeciliği’ni Türkiye’ye göstermek istiyoruz.

Tekrar bir ittifak söz konusu olabilir mi?
Şu anda öyle bir şey görünmüyor.
7 – Rahmetli Erbakan Hoca’nın dediği gibi “Önce Millet” sözünden yola çıkacak olursak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ı meclise davet etmesini nasıl yorumluyorsunuz. Erbakan Hoca’nın bahsettiği “Millet” olaya size göre nasıl bakıyor.
Yeniden Refah Partisi olarak net bir şekilde terörist başının affının söz konusu olmayacağının altını çiziyoruz. Abdullah Öcalan’ın meclise getirilmesi ya da ev hapsiyle ilgili pazarlıkların yapılmasına kesinlikle karşıyız.
Biz bu ülkeye 50 binden fazla şehit verdik. Bu şehit ailelerinin yüzüne nasıl bakabiliriz diye genel başkanımızın ifadeleri var. Bizler de bunları sahada anlatıyoruz. Terörle müzakere edilmez mücadele edilir.
Buradaki mama da bizim anlayışımıza göre şudur. Biz 40 yıldır sizinle mücadeleyi başaramadık. Siz de cezaevinden çağrıda bulunun silahlar bırakılsın biz de sizi özgür bırakalım dercesine devleti aciz duruma düşürmek durumu söz konusu olduğundan dolayı biz Yeniden Refah Partisi olarak çıkmasına kesinlikle karşıyız. Karşı olduğumuzu da her beyanatta bildiriyoruz.
Burada önemli olan birlik ve bütünlüğümüzdür. PKK silahları bırakacaksa YPG ve PYD’de arka planda duruyor. PKK silah bıraktığını söylese bile onlar silah bırakacak mı? Amerika ayda 100 milyon dolar üzerinde para ödeyerek o bölgede tutuyorsa bunlar yarın yine bizim başımıza tehlike unsuru olacak.
Siyasetçiler biz içerideki PKK’lıları kontrol altında tutalım amacını mı düşünüyorlar acaba. Eğer öyle bir şey varsa Sayın Süleyman Soylu’nun ‘İçeride terörü bitirdik. 86 kişi kaldı, onların da ayakkabı numaralarını bile biliyoruz” diye beyanatları var. 86 kişi kalan bir terör örgütüyle pazarlığa oturmanın da bir manası yok. O yüzden de biz buna net bir şekilde karşıyız.
8 – Yeniden Refah Partisi’nin ideolojisi olan “Milli Görüş”ün açılımı nedir? Sizin haricinizde Saadet Partisi de aynı görüş doğrultusunda siyaset yapmakta. İki parti arasındaki fark nedir?
Yeniden Refah Partisi Milli Görüş’ü temsil eden bir partidir. Vatandaşlarımız da bunu görmüş olmalı ki bir yılda iki seçime girerek yüzde 6.2 gibi bir büyümeyle Türkiye’de üçüncü parti olduysak bu da Milli Görüş’ü temsil eden partinin Yeniden Refah Partisi olduğunun bir göstergesidir.
Saadet Partisi tabanındaki arkadaşlarımızla her hangi bir sorunumuz olmadığı gibi diğer siyasi partilerle ve onlara oy veren seçmenlerle de her hangi bir sorunumuz yok. Bağımsız bir Türkiye, bağımsız bir ülke, bağımsız bir dünya ve adil düzen Milli Görüş’ün olmazsa olmazlarıdır.
Osmanlı’nın da geçmişte yaptığı gibi laik bir şekilde bu ülkede gelir dağılımından tutun da yaşam alanına kadar özgürce yaşanabilecek bir ortam yaratmak için biz bu olmazsa olmazları hayata geçirmek adına Milli Görüş olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.
9 – Yerele dönecek olursak sizce ilçenin temel sorunları nelerdir.
Karacabey’de sorunlar her geçen gün adeta büyüyor. İnsanlar Pazar yerine geldikleri zaman araçlarını bırakabilecek bir yer bulamıyor. Heykel bölgesine araç park edilmemesi doğal olarak ara sokakların daha yoğun olmasına neden oluyor. Vatandaş bankaya gidip işini yapamadığı konusunda bizlere şikayetlerde bulunuyor.
Yeterli otoparkların yapılması öncelikli sorunlardan biri. Aynı zamanda aydınlatma ve kaldırım çalışmalarının da ivedilikle yapılması gerekmektedir. Karacabey’in bir an önce köy görüntüsünden çıkıp şehir görüntüsü alabilmesi için Belediye Başkanımızdan bu eksiklerin tespit edilerek yapılmasını bekliyoruz.
10 – Yeniden Refah Partisi’nde yerel ve genel olarak siyaset yapmanın ne tür zorlukları var.
Yeniden Refah Partisi’nde genelde ve yerelde siyaset yapmanın her hangi bir zorluğu yok. Çünkü geçmişte Erbakan Hoca’mız döneminde yapmış olduğumuz belediyecilikle bolluğa, berekete ve alım gücüne kavuşulduğu için yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olsa gerek ki vatandaşlarımız bizlere güvenle bakıyor.
Ne yazık ki bugün en büyük paramız 200 TL. olmasına rağmen temel ihtiyaçlarımızı alamaz hale gelmişiz. Ekonomide geldiğimiz nokta ortadayken, vatandaşlarımız çareyi Yeniden Refah Partisi’nin iktidarından bekliyor.
11 – Son günlerde kamu oyunda gündem olan Bursa çöplüğünün Muratlı Mahallesi’ne taşınmak istenmesi ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyoruz. Bu konuda her hangi bir girişiminiz oldu mu?
Muratlı Mahalle’sini ziyaret ederek muhtarımız ve mahalle sakinleri ile buluşarak durumu yerinde inceleme fırsatımız oldu. Ardından da bütün siyasi parti temsilcileri ile Muratlı’da bir basın açıklaması yaparak buna karşı olduğumuzu belirttik.
12 – Gerçi seçimlerin üzerinden çok zaman geçmedi ama Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın bu güne kadarki icraatları konusunda neler demek istersiniz.
Seçim döneminde Belediye Başkanı Sayın Fatih Karabatı’nın vaatlerini bildiğimiz için bizim de bunların hayata geçirilmesi için beklentilerimiz var. Ancak sayın Karabatı’yayeterince eleştiride bulunmuyoruz. Sebebi ise şu anda tasarruf tedbirleri kanunu kapsamı genelgesi yayınlandığı için belediyeler fazla bir çalışma sergileyemiyor. Bunu bildiğimizden dolayı da sayın Karabatı’ya şu anda eleştiri yapmıyoruz.
9 aylık bir süreçte belediyenin gelir ve giderleri de ortada olduğu için sayın Karabatı hizmet noktasında zorlanıyor.
Ancak bu mercilerinmazeret üretme yeri değil, proje üretme yeri olduğunu da iletmek istiyoruz.
Böyle engellemeler olsa bile verilmiş olan sözleri yerine getirmek için yeterince kaynak üretme çalışmalarına bir an önce başlanmasını ve güzel şeyler yapılmasını bekliyoruz.
13 – Önümüzdeki yerel seçimlerde nasıl bir yol çizeceksiniz.
Önümüzdeki yerel seçimlerde biz iddialıyız. “Rüşvet alan da veren de melundur” tabelasını Karacabey Belediyesi’ne asmayı hedefliyoruz. Bunun için de her hafta mahallelerimizi ziyaret ederek çalışmalarımıza başladık.
14 – Son olarak neler söylemek istersiniz.
Son olarak Türkiye genelinde emeklisinden asgari ücretlisine herkesin refah içerisinde yaşayabilmesini temenni ediyorum.
İlçemizin de hizmete doyan bir ilçe olması arzusu ile belediyenin çalışmalarını bekliyoruz. Üretilen hizmetleri takdir etmek istiyoruz. Karacabey Belediyesi şu hizmetleri yaptı Allah onlardan razı olsun diyeceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Hizmet üretemeyen bir belediye görmek istemiyoruz.
Çünkü her geçen ay, her geçen yıl ilçemiz için bir kayıptır. Yeniden Refah Partisi kadroları olarak gelirde adalet, paylaşımda adalet hizmetiyle seçim çalışmalarımıza şimdiden devam ediyoruz.
Güncel
ORFEY SAVUNMA SANAYİ A.Ş.’DE ÜST DÜZEY ATAMA
Türkiye savunma sanayisinin yükselen firmalarından Orfey Savunma Sanayi A.Ş.’de üst düzey bir atama gerçekleştirildi. Şirketin Genel Müdürlük görevine, savunma sanayi sektöründe bilgi birikimi ve tecrübesiyle tanınan Fatih Nurlu atandı.
Orfey Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Karacabeyli iş insanı Vedat Uğur ile yeni Genel Müdür Fatih Nurlu arasında gerçekleştirilen anlaşma imza töreni sonrası yapılan açıklamada, şirketin büyüme hedefleri, yerli ve milli savunma sanayi projeleri ile uluslararası pazardaki etkinliğini artırmaya yönelik çalışmaların daha da hız kazanacağı ifade edildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Uğur, imza töreninde yaptığı açıklamada, “Savunma sanayi, stratejik öneme sahip bir alandır. Bu alanda güçlü kadrolarla çalışmak büyük önem taşıyor. Sayın Fatih Nurlu’nun sektör tecrübesi, vizyonu ve liderlik birikimi ile şirketimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu atamanın hem şirketimiz hem de ülkemiz savunma sanayi için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Genel Müdürlük görevine atanan Fatih Nurlu ise yaptığı değerlendirmede, Orfey Savunma Sanayi A.Ş.’nin yerli üretim, yüksek teknoloji ve ihracat odaklı büyüme vizyonuna katkı sağlamak için çalışacaklarını belirterek, “Orfey Savunma Sanayi güçlü hedefleri olan, dinamik ve milli projelere odaklanan bir firma. Bu yapının parçası olmaktan büyük onur duyuyorum. Önümüzdeki süreçte hem yurt içi hem yurt dışı projelerde önemli adımlar atmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen imza töreni, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Güncel
BASIN İLAN KURUMU PAYDAŞLIĞINDA DİJİTAL HABERCİLİK VE YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ
Anadolu Üniversitesi’nde akademisyenler, gazeteciler ve öğrencilerin katıldığı programda, dijital habercilik ve yapay zekâ alanındaki gelişmeler paylaşıldı.
Anadolu Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Google iş birliğiyle düzenlenen “Dijital Habercilik ve Yapay Zekâ Eğitimi Programı”, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirildi.
İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Bursa Bölge Müdürlüğünün paydaş olarak destek verdiği programda, Eskişehir ve çevre illerde görev yapan basın mensupları ile gazeteci adayı öğrenciler bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programın açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, gazeteciliğin sürekli dönüşüm içinde olduğunu belirterek, yapay zekânın meslek için bir tehditten ziyade doğru kullanıldığında önemli fırsat sunduğunu söyledi.
Gazeteciliğin form olarak değiştiğini ancak özünün değişmediğini anlatan Prof. Dr. Adıgüzel, “Yapay zekânın meslekleri ortadan kaldıracağı yönündeki tartışmaları sıkça duyuyoruz. Ancak gazeteciliğin bir meslek olarak hiçbir zaman ölmeyeceğini bilmemiz gerekir. Gazeteciliğin özü, gerçeğin peşinden gidip doğruları aktarmaktır. Yapay zekâ hayatımıza girdi diye bu meslek ortadan kalkmaz. Bu aracı doğru kullanmayı öğrenirsek mesleğimizi daha iyi yapabiliriz.” açıklamasında bulundu.
Etkinliğe katkı sunan paydaşlara teşekkür eden Basın İlan Kurumu Bursa Bölge Müdürü Gökhan Eren ise hem mevcut gazetecilerin hem de gazeteci adaylarının programa dâhil edildiğini kaydederek eğitimin herkes için faydalı olmasını temenni etti.

Programda sunum yapan Google Türkiye Eğitim Danışmanı Özgür Mehmet Kütküt, dijital habercilik ve yapay zekâ alanındaki gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.
Üretken yapay zekânın sunduğu fırsatlara dikkati çeken Kütküt, “Üretken yapay zekâ alanında Türkiye için önemli fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Bu fırsatlar akademik çalışmalardan basın ve kamu iletişimine kadar pek çok alanda değerlendirilebilir. Eğer katılımcılar henüz üretken yapay zekâ ile tanışmadıysa, bu eğitim onlar için önemli bir fırsattır. Biz aslında makinelere değil, insanlara yazıyoruz. Yapay zekâ, insanlara yönelik içerik üretmek için bir araçtır” şeklinde konuştu.
Eğitim kapsamında katılımcılara dijital habercilikte kullanılan yeni nesil araçlar, yapay zekâ destekli içerik üretimi, veri odaklı gazetecilik uygulamaları ile araştırma, redaksiyon ve haber yazım süreçlerinde yararlanılabilecek dijital çözümler anlatıldı.

Programa, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü akademisyenleri, gazeteciler ve öğrenciler katıldı.

Güncel
GENEL KURULDA BASININ DESTEKLENMESİNE YÖNELİK DÜZENLEMELER
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, basın çalışanlarına yönelik sosyal desteklerin yüzde 50 oranında artırılmasını ve azınlık gazetelerine maddi yardım yapılmasını kararlaştırdı. Toplantıda, süreli yayınlara verilen kredilere uygulanacak faiz oranı da belirlendi.
Basın İlan Kurumu 33. Dönem 6. Genel Kurul Toplantısı, 11-13 Şubat 2026 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
Toplantının son oturumunda, Yönetim Kurulunun Genel Kurula teklif olarak sunduğu ve gündeme alınan maddeler görüşüldü. İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonlarında ele alınan gündem maddelerine ilişkin hazırlanan raporların okunmasının ardından oylamaya geçildi.
Kurumun 2025 yılı bilançosu, gelir tablosu ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Denetçiler Kurulu Raporunu onaylayan Genel Kurul, basın sektörüne yönelik desteklere ilişkin önemli düzenlemeler yaptı.
Süreli yayın kredilerinde faiz oranı belirlendi
Genel Kurulda, basın kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve yatırım kapasitelerini artırabilmeleri açısından önem taşıyan Kurum kredilerine uygulanacak faiz oranı ele alındı.
Ekonomik gelişmeler dikkate alınarak, yatırım ve işletme kredilerine uygulanacak yıllık faiz oranı, 2026 yılı için yüzde 29 olarak belirlendi.
Basın çalışanlarına yönelik desteklerde yüzde 50 artış
Toplantıda, basın çalışanlarına yönelik borç para, muhtaçlık ve ölüm yardımları Kurumun sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda yeniden değerlendirildi. Mevcut ekonomik koşullar ve uygulamaya ilişkin geri bildirimler dikkate alınarak, söz konusu sosyal desteklerin yüzde 50 oranında artırılmasına karar verildi.
Borç Para ve Yardımlara Dair 219 sayılı Genel Kurul Kararında yapılan düzenleme, Resmi Gazetede yayımlandığı tarihi takip eden ayın ilk günü itibarıyla yürürlüğe girecek.
Azınlık gazetelerine destek sürecek
Basın İlan Kurumu, Lozan Barış Antlaşması kapsamında azınlık statüsünde bulunan topluluklarca yayımlanan gazetelere yönelik 2011 yılından bu yana sürdürdüğü maddi destekleri 2026 yılında da devam ettirecek.
Bu doğrultuda Genel Kurul, basın sektöründe çeşitliliğin ve çoğulcu yapının korunması amacıyla 2026 yılı içerisinde azınlık gazetelerine 471 bin Türk Lirası yardım yapılmasını kararlaştırdı.
Basın Derneklerine Yardım Fonuna 7 milyon 200 bin TL tahsis edildi
Genel Kurul toplantısında, Kurumun faaliyet ve çalışmalarının finansmanını sağlamak üzere oluşturulan fonlara tahsis edilecek tutarlar da belirlendi.
Bu kapsamda, Kurumun 2025 Yılı Tahsis Bilânçosunda, Basın Derneklerine Yardım Fonu için 7 milyon 200 bin Türk lirası kaynak ayrılması uygun görüldü.
Bir sonraki Genel Kurul Toplantısının 20-22 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilmesine karar verildi.
-
Bursa Bölge6 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel6 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması





Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login