Bursa Bölge
SEVİLEN EĞİTİMCİ MEHMET YILDIZ’A ÖNEMLİ GÖREV!
Karacabey’de bir döneme damgasını vuran sevilen eğitimci, CHP Genel Merkez İşveren Örgütleri ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini de üstlenen ayrıca, Eğitim Platformu Kurucusu Mehmet Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı. Yıldız’ın bu göreve atanması, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in liyakate verdiği önemi gözler önüne serdi.
Bu görevlendirme ile şehrin idari yapısına da önemli katkılar sağlaması beklenen Mehmet Yıldız, Bursa için elinden gelen hizmeti sunacağını söyledi. Yıldız’ın Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı’na getirilmesi, Karacabeyliler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Bilindiği üzere aslen Gaziantepli olmasına karşın Karacabey’de eğitim alanında önemli hizmetler sunan Yıldız birçok açıklamasında; “Karacabey benim evim” ifadesini kullandı. Yıldız ayrıca eşini de Karacabey’de buldu.
Daha önce Nilüfer Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Yıldız’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanmasını, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de onayladı.

Mehmet Yıldız kimdir?
1966 yılında dünyaya gelen Mehmet Yıldız, üniversite eğitimini Selçuk Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünde, yüksek lisansını ise Bahçeşehir Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. BAU Yerel Yönetimler Akademisi ve BAU Siyaset Akademisi sertifika programlarına katılarak akademik hayattan hiç kopmadı.
Bursa’ya 1988 yılında Karacabey Lisesi’nde Kimya Öğretmeni olarak gelen Yıldız, kamu görevine 1992-1995 yıllarında Bursa Atatürk Lisesi’nde devam etti. 1995 yılından itibaren eğitim-öğretim alanında çeşitli görevlerde bulunan Yıldız, 28 yıllık çalışma hayatında öğretmen, yönetici, bölge koordinatörü ve yatırımcı olarak iş yaşamını sürdürdü.
Mehmet Yıldız, 2010-2021 yılları arası Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Kolejleri Bursa-Balıkesir-Yalova-Eskişehir bölgesel üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Bu süreçte sadece Bursa’da 6 eğitim kampüsü açtı ve yönetti. 70 bine yakın öğrenci ve 5 bine yakın öğretmene dokundu.
2006-2010 yılları arası Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Komitesi, 2010-2014 yılları arasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Komitesi’nde çeşitli görevlerde bulundu. 2018-2020 yılları arası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bursa Eğitim Danışma Kurulu Üyeliği, 2019-2022 yılları arası Bursa Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği dahil birçok görevlerde yer aldı.
2021 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Danışma Kurulu Üyeliği devam eden Mehmet Yıldız, 2021 yılında Bursa Eğitim Platformu’nu kurarak laik, demokratik, bilimsel ve mesleki eğitim üzerine konferanslar, paneller ve çalıştaylar yaparak eğitimin sorunları ve çözüm önerileri konularında raporlar hazırlayıp eğitimin paydaşları ile paylaştı.
2019-2022 yılları arası Uludağ Rotary Kulübü Başkanlığı, 2020-2021 yılları arası Rotary 2440. Bölge (Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla) illeri Temel Eğitim Komite Başkanlığı görevlerinde bulunan Mehmet Yıldız, 2021-2022 yılları arası Rotary Toplum Birliği Komite Başkanlığı yaptı.
2011 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nde aktif siyasetin içerisinde yer alan Yıldız, CHP Genel Merkezi’nde İşveren Örgütleri ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı Koordinatörlüğü görevinde bulundu.
Geçmişte lisanslı sporcu olan Mehmet Yıldız, Basketbol İçin Dayanışma ve Eğitim Vakfı (BİDEV) Mütevelli Heyeti Üyesi, Bursa Uludağ Rotary Kulübü ve birçok sivil toplum kuruluşunda aktif üyedir. Mehmet Yıldız evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Bursa Bölge
BAŞKAN VEKİLİ BİBA, BÜYÜKŞEHİR AİLESİYLE BAYRAMLAŞTI
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Kurban Bayramı öncesinde Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla bir araya geldi.
Başkan Vekili Biba’ya bayram ziyaretlerinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, genel sekreter yardımcıları ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de eşlik etti. İlk olarak Tarım Peyzaj AŞ bünyesinde görev yapan personelle bir araya gelerek bayramlarını kutlayan Başkan Vekili Biba, ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda çalışanlarla buluşarak bayramlaştı.

“Mesai arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum”
Kurban Bayramı vesilesiyle Bursa’ya hizmet etme sorumluluğunu omuzlayan Büyükşehir ailesinin birlik ve beraberliğini güçlendirdiklerini söyleyen Başkan Vekili Biba, “Kimi zaman sahada, kimi zaman masada, kimi zaman vatandaşla birebir temas ederek, her gün bu şehir için emek veriyorsunuz. Bursa Büyükşehir Belediyesi ailesinin bir ferdi olarak gece gündüz şehrimiz ve hemşehrilerimiz için çalışan mesai arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
“Sizlerin ortaya koyduğu özveri, kurumumuza güç, şehrimize güven veriyor”
Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, şehrin her köşesine dokunmak ve emanet edilen sorumluluğu hakkıyla taşımak hedefiyle çalıştıklarını belirten Başkan Vekili Biba, 17 ilçede vatandaşa ulaşan, ihtiyaçları önceleyen, çözüm üreten ve kalıcı eserler bırakan bir hizmet anlayışını büyüteceklerini vurguladı. Ortak sorumluluk bilinciyle Bursa için çalışmaya sarsılmaz bir gayretle devam edeceklerini belirten Başkan Vekili Biba, “Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesi için kendi zamanından fedakârlık yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ortaya koyduğunuz özveri, kurumumuza güç, şehrimize güven veriyor. Tüm çalışanlarımızın, ailelerinin ve Bursalıların Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Sağlık, huzur, bereket ve esenlik diliyorum. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim etsin” diye konuştu.

Daha sonra Zabıta Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret eden Başkan Vekili Şahin Biba, telsizden yaptığı anonsla zabıta personelinin Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Başkan Vekili Biba, Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek personelle bayramlaştı.
Ardından BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün bayramlaşma programına katılan Başkan Vekili Biba, çalışanlarla bayramlaşıp birlikte öğlen yemeği yedi. Programına BURULAŞ hizmet binasıyla devam eden Başkan Vekili Biba, burada da çalışanların bayramını tebrik etti.

“Bayramda hemşehrilerimizi sevdiklerine ücretsiz ulaştıracağız”
BURULAŞ’ın, günlük yaşamın kesintisiz devam etmesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu söyleyen Başkan Vekili Biba, “Sabahın ilk saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar hizmete devam eden mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ulaşımı sadece bir noktadan başka bir noktaya gitmek olarak değil; şehirde yaşam kalitesini artıran temel bir kamu hizmeti olarak görüyoruz. Kurban Bayramı boyunca hemşehrilerimizi sevdiklerine ücretsiz ulaştıracağız. Bayramda da ailesinden, bayram sofrasından zaman ayırıp Bursalılar için çalışacak arkadaşlarımız olacak. Fedakarlıkları için teşekkür ediyorum. Kurban Bayramı’nın şehrimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun” dedi.
Başkan Vekili Biba, son olarak Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda Fen İşleri ve Ulaşım Daire Başkanlıklarında görev yapan personelle bir araya gelerek bayramlaştı.



Bursa Bölge
MATLI: “GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMELİ, ÜRETEN VE CESUR GENÇLİKTİR”
Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Samsun’da tutuşturulan istiklal meşalesinin bugün genç girişimcilerin vizyonuyla dünyayı aydınlattığını belirten Başkan Matlı, güçlü Türkiye hedefine ancak yenilikçi ve cesur bir gençlikle ulaşılabileceğini ifade etti. Başkan Özer Matlı, mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:
“19 Mayıs, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük yolunda attığı en önemli adımlardan biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi, bugün de gençlerimizin azmi ve vizyonuyla yolumuzu aydınlatmaktadır.
Günümüzde ülkelerin gücü; üreten, araştıran ve teknolojiye yön veren gençlerle ölçülmektedir. Yapay zekadan tarıma, sanayiden girişimciliğe kadar her alanda yenilikçi fikirler geliştiren gençlerimiz, Türkiye’nin geleceğinin en büyük güvencesidir.
Bursa Ticaret Borsası olarak gençlerimizi yalnızca geleceğin değil, bugünün de önemli bir parçası olarak görüyoruz. Onların enerjisini ve fikirlerini iş dünyasının tecrübesiyle buluşturacak her projeyi desteklemeye devam edeceğiz.
Bu vesileyle, bağımsızlık mücadelemizin öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını derin bir şükran ve rahmetle anıyor; ülkemizin aydınlık yarınları olan tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”
Bursa Bölge
BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM’DEN 19 MAYIS MESAJI
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Erdem mesajında; 19 Mayıs 1919, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı, özgürlüğe uzanan yolun başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi, bugün hâlâ aynı inanç ve kararlılıkla yolumuzu aydınlatmaktadır.
Cumhuriyetimizin teminatı olan gençlerimizin; milli değerlerine bağlı, çağın gerekliliklerine ayak uyduran, üreten ve geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, aziz milletimizin ve kıymetli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.’’ dedi.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel6 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması





Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login