Connect with us

Güncel

ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ADI KARACABEY’DE YAŞAYACAK

Karacabey’in İkizce Mahallesi’nde 923 adet fidan toprakla buluştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerinden BURKENT AŞ marifetiyle İkizce Mahallesi’ndeki hafriyat depolama sahasını rehabilite ederek şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına hatıra ormanı oluşturdu. Toplam 119 bin 125 metrekarelik alana sahip olan hatıra ormanına, düzenlenen törenle 923 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Törene, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, CHP Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, BURKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Kaya, BURKENT AŞ Genel Müdürü İnan Keser, Karacabey ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, BURKENT A.Ş. yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de PKK’lı teröristler tarafından 22 yaşında şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın anısını yaşatmak adına Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURKENT AŞ tarafından oluşturulan hatıra ormanının bölgeye değer katacağını söyledi. Alanın yeşillendirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Saldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in liderliğinde kente güzel hizmetler etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Ağaç dikim töreninde konuşan CHP İlçe Başkanı Utku da, “Bugün burada, yüreğimizi dağlayan bir kaybın ardından büyüyen umudu, güzelliği ve hayatı simgelemek için bir aradayız. Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın adını yaşatmak, onun mirasını gelecek kuşaklara taşımak ve doğayla bütünleşmek adına düzenlenen bu anlamlı etkinlikte sizlerle olmaktan onur duyuyorum. Aybüke Yalçın, fedakârlığı, azmi ve vatan sevgisiyle, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını bir kez daha bizlere hatırlatan bir kahramandı. Genç yaşında yüreği insan sevgisiyle dolu bu değerli evladımızı hain bir saldırıda kaybettik. Ancak bizler biliyoruz ki, onun bıraktığı izler asla silinmeyecek; onun ışığı hep yanacak.

Bugün diktiğimiz her bir fidan, Aybüke’nin hayallerini, umutlarını ve o güçlü öğretmen yüreğini simgeleyecek. Bu fidanlar büyüdükçe, onun idealleri de kök salacak; dallar yeşerdikçe bizlere barışın, kardeşliğin ve sevginin önemini hatırlatacak. Aybüke öğretmenimizin anısını yaşatmak, onun değerlerini sürdürmek hepimizin sorumluluğudur. Bu fidanlar, yalnızca toprağa değil, aynı zamanda kalplerimize de dikiliyor. Unutmayalım ki, bir fidanı toprağa kavuşturmak, geleceğe inanç tohumları ekmektir.

Burada bulunan tüm katılımcılara, bu anlamlı etkinliği düzenleyen herkese ve katkı sunan dostlarımıza teşekkür ediyorum. Gelin hep birlikte Aybüke Yalçın’ın anısını ve ideallerini yaşatmak için daha güzel bir gelecek inşa edelim. Aybüke Öğretmenimizi bir kez daha rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Mekânı cennet olsun.” diye konuştu.

BURKENT A.Ş. Genel Müdürü İnan Keser, ana faaliyet konularının kentsel dönüşüm olduğunu, hafriyat sahalarının işletimini de yaptıklarını hatırlattı. Çevre ve arazi rehabilitasyon projeleri kapsamında İkizce Mahallesi’ndeki alanda çalışma yaptıklarını anlatan Keser, oluşturulan alana şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adını vererek 923 adet fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

İkizce Mahalle Muhtarı Mümin Ereselli ise, hatıra ormanı oluşturulmasına katkı sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve BURKENT AŞ’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Güncel

MATLI: “ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN EN KIYMETLİ MİRASÇILARIDIR”

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

23 Nisan 1920 tarihinin Türk milleti için yalnızca bir Meclis’in açılışı değil, aynı zamanda bağımsızlık ve milli egemenlik yolunda atılmış tarihi bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Matlı, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğimiz 23 Nisan, bir milletin kendi kaderine sahip çıkışının ve bağımsızlık yolunda sergilediği büyük iradenin simgesidir.

Atatürk’ün bugünü çocuklara armağan etmesi, milletimizin geleceğinde söz sahibi olan genç nesillere duyduğu güvenin en açık göstergesidir. Bugün bizlere düşen görev ise çocuklarımızı çağın gerekleriyle donatarak onlara daha müreffeh ve daha sürdürülebilir bir gelecek bırakmaktır.

Bursa Ticaret Borsası olarak bizler de bu sorumluluğun bilinciyle, eğitime yapılan her katkının ülkemizin yarınlarına yapılan en kıymetli yatırım olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla bugüne kadar gerek nitelikli mesleki eğitim altyapısının güçlendirilmesi, gerekse öğrencilere ve eğitim kurumlarına yönelik destek projeleri ile gençlerimizin donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurtuluş kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”

Continue Reading

Güncel

HAYATİ İNANÇ’A SEVGİ SELİ

Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi, Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, modern çağın uğultusunun, ahlaki değerler ve inancın sesini bastırmasına izin verilmemesi gerektiğini söylerken, etkili üslubuyla bu anlamda aileye kilit bir görev düştüğünü vurguladı.

Mustafakemalpaşa Kent Platformu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında 9 Nisan akşamı düzenlenen programda, kendine has üslubuyla edebiyat dünyasının sevilen yazarlarından Hayati İnanç’ı ağırladı.

Kültür Merkezi’ndeki geniş katılımlı program, Kent Platformu Başkanı Burak Malkır’ın, düşünceyle, dili en iyi kullanan yazarlardan olan Hayati İnanç’ı ağırlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, platformun çalışmalarından bahsetmesiyle başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi de olan Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, söyleşide, ‘Ahlak ve Aile’ konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Tıklım tıklım dolan salonda usta yazarın derin bilgi birikimi ve etkileyici anlatımı damga vurdu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte dinleyiciler usta yazarın zengin içerikli anlatımıyla Divan edebiyatının derinliklerine yolculuk yaptı.

Şiirler, hikâyeler ve kıssalar eşliğinde ‘Ahlak ve Aile’ kavramlarının önemine dikkat çeken İnanç, duygusal bir atmosfer yarattı.

Program sonunda Kent Platformu tarafından Hayati İnanç’a plaket, çerçeveli bir Suuçtu Şelalesi fotoğrafı ve Besmele-i Şerif takdim edildi.

Etkinlik sonunda memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, organizasyonu gerçekleştiren Kent Platformu ve kendilerini edebi bir yolculuğa çıkaran Hayati İnanç’a teşekkür etti.

Continue Reading

Güncel

BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM İLK YILINI DEĞERLENDİRDİ

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 6 Nisan 2024’te göreve başlamasının ardından geçen 1 yılı değerlendirdi. Meclis toplantısı öncesinde yayınlanan video ile hizmetlerini kamuoyuyla paylaşan Başkan Erdem, “Daha yeni başlıyoruz, tüm zorlukları aşacağız” mesajı verdi.

Mali disiplinde önemli adımlar

Göreve ciddi bir borç yüküyle başlayan Erdem, şeffaflık ilkesiyle belediye borçlarını afişle halka duyurmuştu. Geçen süreçte esnafa ve müteahhitlere olan 100 milyon TL üzerindeki borç ödenirken, vergi borçları sıfırlandı. SGK borçlarının ise Mayıs veya Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Altyapı ve ulaşımda büyük dönüşüm

İlçede yıllardır ihmal edilen yollar yenilenirken; 2 bin ton sıcak asfalt, 57 km sathi kaplama, 95 bin m² parke taş ve 42 bin m² kaldırım çalışması tamamlandı. Barış Mahallesi’ndeki yollar da yenilendi.

Yenilenen tesisler ve sosyal alanlar

·        Şükrü Erdem Spor Tesisleri, 32 milyon TL’lik yatırımla yenilendi.

·        Şehitlik Anıtı baştan sona düzenlendi.

·        Zabıta Karakolu, Hamzabey Mahallesi’nde modern bir yapıya kavuşturuldu.

·        Cevizlik yaşam alanı ve oyun sokağı, mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu.

·        Aziz Sancar Parkı Kafe Projesi, yaz aylarında hizmete açılacak.

Sosyal yardım ve tarımsal kalkınma

Ramazan ayında 6.400 kişiye iftar verildi, yılda ortalama 579 aileye yardım ulaştırıldı. Belediyeye ait boş arazilere buğday ekildi. 200 dönüm ekime hazır hale getirildi. Ovaazatlı’da kurulan Tarım Plastat Fabrikası ile üretim destekleniyor.

Temizlikte yeni dönem

Kiralama yerine belediyeye ait araçlarla temizlik hizmeti başlatıldı. Yıllık 20 milyon TL tasarruf sağlandı. Türkiye Belediyeler Birliği’nden 100 çöp konteyneri hibe alındı.

Yeni hizmet noktaları

·        Balık Pazarı hizmete açıldı.

·        BESAŞ, ilçede 4 satış noktasıyla hizmet vermeye başladı.

·        Çocuk parkları, Atatürk, Işıklar ve Taşköprü Mahallelerinde kuruldu.

Akaryakıt ve araç temizleme istasyonu yenilendi

Yüksek kâr marjı ile yapılan anlaşma sayesinde, belediye akaryakıt istasyonu 5 yıl sonunda öz sermayeye eklenecek. Araç temizleme istasyonu da yenilendi.

Unutulmaz gösteri: Türk Yıldızları Mustafakemalpaşa’da

18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinliğinde Türk Yıldızları ilçede unutulmaz bir gösteriye imza attı.

Başkan Erdem: “Eşit hizmet için çalışıyoruz”

Geçen bir yılı “yoğun ama keyifli” olarak tanımlayan Başkan Erdem, “İlçemizde herkesin eşit şartlarda huzurla yaşaması için durmadan çalışacağım” dedi.

Continue Reading

Trending