Connect with us

Genel

ÖZLEM YILDIZ NAİL ART STUDİO GÖZ ALICI BİR AÇILIŞLA HİZMETE GİRDİ

Karacabey’de güzellik ve bakım sektörüne yeni bir soluk getiren Özlem Yıldız Nail Art Studio, görkemli bir açılışla faaliyete geçti. Açılışta konuşan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, ilçede kadın girişimciliğinin artmasının önemine vurgu yaptı ve bu tür iş yerlerinin hem ekonomik hem de sosyal yaşama değer kattığını belirtti.

Kurdele kesimine Başkan Karabatı’nın yanı sıra, CHP Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, MHP Karacabey İlçe Başkan Yardımcısı Musa Çetin, KTSO Meclis Başkanı Adem Surguç, Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı İlhami Kösem Özlem Yıldız’ın iş insanı babası Necmettin Akkuş ile çok sayıda vatandaş ve iş dünyası temsilcisi katıldı.

Özlem Yıldız’ın sektöre girişi, Karacabey’deki kadın girişimciler için ilham verici bir örnek oluşturuyor. Başkan Karabatı, açılışta yaptığı konuşmasında, “Özlem Yıldız Nail Art Studio, sadece güzellik alanında değil, kadın girişimciliği anlamında da Karacabey için önemli bir adım. Kendisiyle gurur duyuyoruz ve işinin büyümesini diliyoruz. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Özlem Yıldız Nail Art Studio modern dekorasyonu ve son teknoloji ürünleriyle dikkat çekerken, kaliteli manikür, pedikür ve tırnak tasarımı gibi hizmetler sunuyor. Özlem Yıldız, salonunun sadece bir güzellik merkezi değil, aynı zamanda bir sosyalleşme alanı olacağına da vurgu yaptı. Ayrıca açılışa katılım gösteren herkese de teşekkür etti.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Genel

İMAMOĞLU BURSA’DA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı önseçim adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 13 Mart Perşembe günü Bursa’da vatandaşlarla buluşacak. Nilüfer ilçesindeki Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda düzenlenecek bu büyük etkinlikte, İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı kampanyasının Bursa ayağını resmen başlatacak.

CHP Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, bu buluşmanın halkın iradesine ve demokrasiye olan inanca dayalı bir yaklaşımla yürütüldüğünü belirtti. Başkan Utku, Türkiye’nin mevcut ekonomik ve siyasi koşulları göz önüne alındığında, bu tür etkinliklerin halkın sürece doğrudan katılımını sağlaması ve geleceğe dair umutlarını paylaşması açısından büyük önem taşıdığı ifade etti. CHP İlçe Başkanı Mustafa Utku, şunları kaydetti: “Karacabeyli yurttaşlarımızı adaletin, demokrasinin ve refahın egemen olduğu bir Türkiye için mücadeleye destek vermek amacıyla bu tarihi buluşmaya davet ediyoruz.

Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlarımız için CHP Karacabey İlçe Başkanlığı önünden saat 10.00’da ücretsiz ulaşım imkânı sağlanacak. Bu tarihi buluşmada bir araya gelerek, Türkiye’nin geleceğini hep birlikte konuşmak ve umut dolu yarınlar için mücadele etmek için tüm halkımızı bekliyoruz.”

Continue Reading

Genel

KADINLAR GÜNÜ’NDE ÇİÇEKLER TOPRAKLA BULUŞTU

Bursa’da gerçekleştirdiği proje ve uygulamalarla kadınların hayatını kolaylaştıran Büyükşehir Belediyesi, kadınların gücünü ve emeğini simgeleyen ‘Benim Adım Kadın Sokağı’nı Hüdavendigar Kent Parkı’nda hayata geçirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Hüdavendigar Kent Parkı’nda ‘Benim Adım Kadın Sokağı’ etkinliğine imza attı. Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Hakan Tanrıöver, Tarım Peyzaj AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Saldız, Tarım Peyzaj AŞ Genel Müdürü Sedat Akar, BURFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Işıkyıldız, Büyükşehir Belediyesi’nin kadın bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kadın muhtarlar katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çiçek dikimi gerçekleştirerek ‘Benim Adım Kadın Sokağı’nı oluşturduklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bu özel sokakta, kadınların yaşamın her alanındaki değerini vurgulamak için çiçek dikimi gerçekleştirdik. Renk renk çiçeklerle süslenen bu sokak, kadınların azmini, emeğini ve gücünü yansıtıyor. Kadınların iz bıraktığı her yer güzelleşir. Kadının hak ettiği değere, özgürlüğüne, iş yaşamındaki rolüne, kültürel ve sosyal yaşamda eşit haklara sahip olması en büyük arzumuzdur. Dünya, ancak eşitlikle güzel olur. Kadın ve erkek olarak dayanışma içerisinde, özgürce kendimizi ifade ederek yaşamı paylaşmalıyız” dedi.

Daha sonra beraberindekilerle çiçek dikimi yapan Başkan Bozbey, günün anısına kadınlara çuha ve gazania çiçeği hediye etti.

Continue Reading

Genel

YÜKTEN KURTULMAK; AFFETMEK

Hayat, insanın bazen kırıldığı, bazen incindiği bir imtihan sahnesidir. Kalbimize dokunan nice olaylar, zihnimizde yankılanan kırıcı sözler ve bizi derinden etkileyen haksızlıklar olur. Fakat bu yükleri taşımaya devam etmek, insanın ruhunu ağırlaştırır ve onu içsel bir esarete sürükler. Oysa affetmek, kalbi özgürleştiren bir erdemdir.

Kur’ân-ı Kerîm, affetmenin önemini şu ayetle bizlere hatırlatır:

“Onlar, bollukta da darlıkta da infak edenler, öfkelerini yutanlar ve insanları affedenlerdir. Allah, iyilik yapanları sever.” (Âl-i İmrân, 134)

Bu ayet, affetmenin yalnızca başkaları için değil, affeden kişi için de bir iyilik olduğunu gösterir. Çünkü affetmek, insanın ruhunu kin ve nefretten arındırır, onu huzura kavuşturur.

Nitekim affetmek; sıradan bir davranış değil, peygamberlerin ahlakıdır.

 Hz. Yusuf (a.s), kardeşlerinin kendisine yaptığı büyük kötülüğe rağmen, yıllar sonra onlara şu sözlerle karşılık vermiştir:

“Bugün size kınama yok! Allah sizi bağışlasın. O, merhametlilerin en merhametlisidir.” (Yusuf, 92)

Bu söz, affetmenin, insanı yüklerinden nasıl kurtardığını gösteren en güzel örneklerden biridir. Aynı şekilde, Peygamber Efendimiz (s.a.v) de Mekke’nin fethinde, kendisine yıllarca zulmeden insanlara karşı hiçbir intikam duygusu beslememiş ve onlara şu sözü söylemiştir:

“Bugün size herhangi bir suçlama yoktur. Gidiniz, hepiniz serbestsiniz.” (İbn Hişâm, es-Sîretü’n-Nebeviyye)

Bu örnekler, affetmenin sadece bir tercih değil, aynı zamanda insanın kendini iyileştirme yolculuğunda bir gereklilik olduğunu gösterir. Affetmeyen insan, geçmişin zincirlerine bağlı kalır. Oysa affetmek, insanı kin ve nefretin esaretinden kurtarır. Çünkü affetmek, karşı tarafa verilmiş bir ödül değil, insanın kendisine yapmış olduğu bir iyiliktir.

Hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur:

“Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Affetmeyene de af yoktur.” (Buhârî, Edeb, 27)

Bu hadis, affetmenin yalnızca insani bir erdem değil, aynı zamanda ilahi bir karşılığı olan bir davranış olduğunu gösterir. Affeden kişi, Allah’ın affına da mazhar olur.

Sonuç

Affetmek, insanın kalbini kin, öfke ve intikam duygularından arındırarak onu gerçek huzura ulaştırır. Öfkeyle yaşamak, yük taşımaktır; affetmek ise bu yüklerden kurtulmaktır. Hz. Yusuf’un, Peygamber Efendimiz’in ve nice büyük insanların yolunu izleyerek affetmeyi öğrenmek, hem dünyada hem de ahirette insanın kazanç hanesine yazılan bir erdemdir. Çünkü affetmek, özgürlüktür.

KARACABEY İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Continue Reading

Trending