Connect with us

Bursa Bölge

Özkan’dan yeni siyasi taktikler!

ŞABAN ÖNEN’İN KALEMİNDEN

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın AK Parti Bursa İl Başkanlığı’ndaki değişimden dolayı yeni siyasi taktikler peşinde olduğu ileri sürüldü. Uzun bir süredir asli göreviyle pek ilgilenmese de Belediye Başkanlığı görevinin sona ermesi sonrası siyasi geleceğini dizayn etme çabasında olduğu ifade edilen Özkan’ın, bu doğrultuda şimdiden çalışmalarına start verdiği konuşuluyor. Özellikle Ayhan Salman’ın görevden alınmasıyla hayal kırıklığına uğradığı belirtilen Ali Özkan’ın, bundan sonra yapacağı hamlelerle siyasi geleceğini sağlama almayı hedeflediği iddia edildi.

Hatırlanacağı üzere, görev süresi boyunca AK Parti’de beklentileri karşılamayan Ayhan Salman’ın yeni dönemde aday gösterilmemesi için aralarında AK Parti  Karacabey eski İlçe Başkanı Murat Erol ve Mustafakemalpaşa eski İlçe Başkanı Saadettin Akkoyunlu’nun da büyük rol aldığı 8 eski ilçe başkanı, geçtiğimiz Ekim ayı başında Ankara’ya giderek Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’le görüşmüşlerdi. Yarım saatten fazla süren görüşme sonunda ilçe başkanları, Erkan Kandemir’e görüşlerini içeren bir de rapor sunmuşlardı. Adeta “muhtıra” (Bunu yapmazsanız Bursa’da işler iyi gitmez anlamında, yoksa Genel Merkez’i tehdit anlamında değil) niteliğindeki bu bildiri çok önemli saptamalar içeriyordu. Bursa’nın etkili gazetecilerinden Yüksel Baysal’ın da kaleme aldığı ve Bursa siyasi tarihine geçecek bu uzun raporda özellikle 6 maddeye dikkat çeken ilçe başkanları, şu uyarıları yaptı:

Özkan’dan-yeni-siyasi-taktikler-3

1- Büyükşehir Belediye başkanının ve il başkanının İnegöl kökenli olması ve il başkanının görev süresi boyunca Bursa’ya entegre olamaması ve Bursa ruhunu taşımaması sebebiyle Bursalılar tarafından benimsenememiştir. İl başkanı performansının olumsuz etkileri İnegöllü olan Büyükşehir Belediye Başkanımızı da olumsuz etkilemekte ve zarar vermektedir. Yapılacak değişim aslında en çok da Büyükşehir Belediye Başkanımızın önünü açacak ve güçlü bir il teşkilatı ile daha iyi bir performansa imza atabilecektir.

2- İl başkanının İnegöllü olması sebebiyle Bursa’ya yabancı olması ve görev süresi boyunca da Bursa’yı tanıyamaması AK Parti teşkilatlarını zayıflatmış, şehrin kılcal damarlarına kadar nüfuz edebilen eski teşkilatlardan eser kalmamıştır. Siyasi derinliğin kaybolması Bursa’da AK Parti siyasetinin etkinliğini neredeyse sıfıra indirmiştir.

3- İl başkanı, yenilenme sürecini doğru yönetememiş, geçmişle gelecek arasında köprü olacak bir yapı kurmak yerine geçmişe sünger çekmeyi, kuruluşundan bu yana görev yapmış partinin değerlerini partiden uzaklaştırmayı tercih etmiştir.

4- AK Parti ailesi olarak çemberi genişletmek yerine daraltmayı tercih etmiş ve dar kadro içersinde her teşkilat mensubuna iki üç bazen dört görev vermeyi tercih etmiştir. Örnek vermek gerekirse; il kadın kolları başkanı, meclis üyesi yapılmış, yetmemiş Büyükşehir’e danışman yapılmış, yetmemiş bugün de özel kalemden kadroya alınması süreci başlatılmıştır. Yine il gençlik kolları başkanı aynı zamanda meclis üyesi yapılmıştır. Nilüfer gençlik kolları başkanı aynı zamanda il başkanının özel kaleminde görevlendirilmiştir. Dar kadroda liyakat ve ehliyetten uzak, dava bilinci olmayan ve ahbap çavuş ilişkisine dayalı görevlendirmeler Bursa halkı ve AK Parti ailesi nezdinde partiye büyük zarar vermektedir. Önemli olan, dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan AK Partide görev verilecek kimse yokmuşçasına dar kadroda herkese ikişer üçer görev verilmiş olmasının partimize verdiği hasarı görebilmektir.

5- Medya ile ilişkiler kontrolden çıkmış AK Parti düşmanı radikal solcu olarak bilinen yerel köşe yazarlarına maddi destek sağlanarak kendi lehlerine yazılar yazdırmaktadırlar.

6- Bürokrasi ile ilişkileri zayıflamakta, teşkilat görevlendirmelerindeki gibi liyakat ve ehliyet esasına dayanmayan bu tercihler yine ahbap çavuş ilişkisi ile yönetim tarzının bir sonucudur. Bunun son örneği olarak da sağlık atamalarında il başkanlığının hazırladığı listeyi örnek gösterebiliriz. Neyse ki son anda olaya müdahil olan önceki dönem başbakan yardımcımız listeyi değiştirerek büyük bir faciayı önlemiştir.”

İşte AK Parti’nin 8 eski ilçe başkanının genel merkeze sunduğu bu muhtıra, gelinen süreçte etkili oldu. Hatta İl Başkanı Ayhan Salman’ın AK Parti’yi kongreye götürmesine bile izin verilmeden görevden alınarak yerine Davut Gürkan atandı.

Özkan’dan-yeni-siyasi-taktikler-4

Davul-zurnacılar şokta!

Tarihler 23 Ağustos 2017’yi gösterdiğinde Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve yandaşları, gece yarısı İnegöl’e giderek Ankara’dan Bursa’ya mazbatasını alarak dönen Ayhan Salman’ı davul ve zurnalar ile karşılayarak adeta nispet yaparcasına sevinç gösterilerinde bulunmuştu. O dönem Bursa eski Milletvekili Karacabeyli İşinsanı Önder Matlı’nın da il başkanlığına ismi geçiyordu. Ancak kulislerde Matlı’nın nazik bir siyasi üslup ile görevi kabul etmediği konuşuluyordu. Matlı’nın yerine Salman’ın göreve getirilmesi, ilginç bir şekilde Karacabeyli birkaç taraftarları tarafından memnuniyet yaratmıştı.

Ancak beklentileri karşılayamayan ve Bursa’da AK Parti’nin her geçen gün oy kaybına uğramasına sebep olduğu ileri sürülen Ayhan Salman, geçtiğimiz ay Genel Merkez tarafından her kesimden artan tepkiler karşısında görevden alındı. Bu gelişme sonrası en büyük hayal kırıklığına hiç kuşku yok ki Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan uğradı. Siyasi kulislerde Özkan’ın gelecekteki siyasi hedefleri ile ilgili çıkmaza girdiği dillendiriliyor.

Özkan’dan-yeni-siyasi-taktikler-5

Aslında Özkan bu üzüntüsünü 13 Kasım 2020 tarihinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Bursa milletvekillerinin de katıldığı katlı otopark açılışında dışa vurmuştu. Özkan, 16 dakika süren ve katılımcıları da oldukça sıkan konuşmasının 13 dakikasını “ceklerle-caklarla” sürdürerek sözde hizmetlerini anlattı. Özkan, konuşmasının son 3 dakikasını ise görevden uzaklaştırılan İl Başkanı Ayhan Salman’a ayırdı. Salman’ın bundan sonraki süreçte daha farklı görevlerde olması gerektiğini savunan Özkan, Bursa’da her kesim tarafından görevden alınması doğrultusunda görüş bildirilen İl Başkanı hakkında aksine bir görüş ortaya sunarak, şu methiyeleri düzmüştü: “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Salman da bu yoğurdu kimsenin payına uzanmadan ve üzerine sıçratmadan yemiştir. Örnek teşkil edecek şekilde il başkanlığı görevini ifa etmiştir.

Ancak Salman döneminde asli görevini unutarak siyasete ayar çekmesi ve dizayn etmesiyle bilinen Ali Özkan konuşmasında hızını alamayarak; “Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve sizlerin de takdirleri ile Ayhan Salman’ın davamızda daha farklı alanlarda hizmet edeceğine inanıyorum.” ifadesini kullanmıştı. Tabii gelinen süreçte Özkan’ın bu talebine Genel Merkez pek kulak asmadı ve geçtiğimiz hafta Ayhan Salman’ı Bursa’daki AK Parti Kongresi’ne bile götürmesine izin vermeyerek emekliye ayırdı.

Özkan’dan-yeni-siyasi-taktikler-2

Ali Özkan, Efkan Ala ve Davut Gürkan’a yaranma peşinde mi?

AK Parti’nin çiçeği burnunda yeni İl Başkanı Davut Gürkan’ın göreve atanması ile birlikte siyasi kulislerde çok ilginç bir iddia daha ortaya atıldı. Konuşulanlara göre Özkan, bir akşam öncesi Ayhan Salman vasıtasıyla yeni il başkanının kim olacağını öğrendi. Bunu fırsata çevirmek için de sabahın erken saatlerinde Ankara’ya çıkarma yaptı. Özkan’ın hedefinde bir süre evvel AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı’na atanan eski İçişleri Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’yı ziyaret etmek vardı. Yine iddiaya göre, yeni İl Başkanı Davut Gürkan’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tavsiye eden Efkan Ala’ydı. Bu noktada bir taşla iki kuş vurmayı planlayan Özkan, yeni dönemde Efkan Ala’ya ve yeni İl Başkanı Davut Gürkan’a yakın olduğu mesajını çektirdiği fotoğraflarla vermek istedi. Tam o saatlerde de kamuoyuna Davut Gürkan’ın Bursa İl Başkanlığı’na atandığı duyuruldu.

Bursa siyasetinde Salman döneminde istediği gibi hareket eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın şimdiki siyasi taktiğinde Davut Gürkan’la iyi geçinerek il yönetimine kendine yakın bazı isimleri yerleştirme çabasında olduğu öne sürülüyor. Böylelikle Özkan, alışkın olduğu bilgi akışını devam ettirerek önümüzdeki süreçte de aktif olarak siyasetini sürdürmeyi amaçlıyor. Ancak Özkan’ın Efkan Ala ve yeni İl Başkanı Davut Gürkan’a yaranmaya çalışması AK Parti’de “Nafile” olarak dile getiriliyor.

hbr

 

 

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BURSA’NIN ULAŞIM AĞI GÜÇLENİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, ulaşım alanında şehrin geleceğine yön verecek yatırımları değerlendirmek üzere düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Yüksek Hızlı Tren hattı şantiye alanında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba’nın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Ayhan Salman, ilçe belediye başkanları ve ilgili yöneticiler katıldı.

Müteahhit firma ve ilgili kurum temsilcilerinin kapsamlı sunum yaptığı toplantıda, Bursa’nın uzun yıllardır beklediği hızlı tren projesinin mevcut süreci, gelinen aşamalar ve bundan sonraki yol haritası kapsamlı şekilde ele alındı. Şehrin ulaşım ağına güç katacak önemli projenin her aşamasının konuşulduğu buluşmada, Bursa’yı daha güçlü bir ulaşım altyapısına kavuşturmanın, vatandaşları daha hızlı ve konforlu ulaşım imkânlarıyla buluşturmanın önemi vurgulandı.

“Hemşehrilerimizin beklediği projeleri başlatacağız”

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, kentin Kestel ile üniversite arasında ve Kent Meydanı ile Terminal arasında raylı sistem hatlarına sahip olduğunu hatırlattı. Mevcut hatların vatandaşların raylı sistemlerdeki ihtiyacını tam olarak karşılamadığını belirten Başkanvekili Biba, “Bu konuda uzun süredir çalışmalarımız var. Toplantıda bu çalışmalarla ilgili istişarelerimizi de yaptık. En kısa zamanda hemşehrilerimizin beklediği ve sevineceği projeleri başlatacağız” dedi.

Yüksek hızlı trende test sürüşleri başlıyor

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise, Yüksek Hızlı Tren Hattı projesinin Bursa’nın ve Marmara Bölgesi’nin en önemli projelerinden birisi olduğunu hatırlattı. 106 kilometrelik hızlı tren hattının faaliyete geçirilmesiyle alakalı çalışmaları incelediklerini anlatan Davut Gürkan, “Önümüzdeki aylarda elektrik sistemleriyle alakalı işlemler devreye konmuş olacak. Temmuz ayından itibaren de trenin test sürüşlerine başlanacak. Yıl sonuna doğru da hayırlısıyla hızlı tren hattımız faaliyete girmiş olacak” diye konuştu.

Yüksek hızlı tren, 2026 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacak

Kent içi raylı ulaşım çalışmalarına da değinen Davut Gürkan, hızlı trenin faaliyete geçmesiyle Emek-Şehir Hastanesi hattının da çalışmaya başlayacağını açıkladı. Paralel olarak karayollarının Şehir Hastanesi’ne de ulaşacağını söyleyen Gürkan, “Nihayetinde 2026 sonuna kadar hayırlısıyla hızlı trenimiz ve Şehir Hastanesi raylı sistemimiz Bursalıların hizmetinde olacak. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Bursa’ya ve Marmara Bölgesi’ne hayırlı olsun”

AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, toplantıda yüksek hızlı tren hattını, Emek-Şehir Hastanesi hattını ve karayolu bağlantılarını değerlendirdiklerini belirterek, “İnşallah 2026 yılında Yüksek Hızlı Treni, Bursamıza kazandırmış olacağız. Bizim için önemli bir proje. Hem Bursa hem de Marmara Bölgesi için hayırlı olsun” diye konuştu.

Continue Reading

Bursa Bölge

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU BÜYÜKŞEHİR’LE YAŞANDI

Bursaspor, evinde oynadığı maçta Somaspor’u 5-1 mağlup ederek ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. On binlerce Bursalı da şampiyonluk maçını Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan dev ekranlarda omuz omuza izledi.

TFF 2. Lig B Grubu 33. hafta karşılaşmasında Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nda Somaspor ile karşı karşıya gelen Bursaspor, maçtan 5-1 galibiyetle ayrıldı. Ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bursaspor, önümüzdeki yıl TFF 1. Lig’de mücadele edecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de kurduğu dev ekranlarla şampiyonluk maçını Bursaspor taraftarıyla buluşturdu. Şehrin dört bir yanı Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil beyaz bayraklarla donatılırken, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba da maç öncesinde çocuklara Bursaspor bayrağı dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, maç öncesinde de taraftarlara binlerce Türk Bayrağı ve Bursaspor bayrağı dağıttı. Trafik lambalarına da ‘Şampiyon Bursaspor’ yazan Büyükşehir Belediyesi, yeşil beyaz sevdayı kentin her bir köşesine taşıdı.

Hüdavendigar Kent Parkı ve Kültürpark Atatürk Stadyumu girişinde kurulan dev ekranlarda şampiyonluk maçını izleyen on binlerce Bursalı, Bursaspor’un 5-1 kazandığı maçın bitiş düdüğüyle birlikte alanı bayram yerine çevirdi. Hem galibiyet hem de şampiyonluk coşkusunu yaşayan Bursalılar, organizasyon için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, şehir olarak büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Şampiyonluk coşkusunu yaşatmak adına Bursa’nın dört bir tarafına Bursaspor bayrakları astıklarını belirten Başkanvekili Biba, “40 binden fazla taraftarımız şampiyonluk coşkusunu statta yaşarken, bizler de iki farklı noktada dev ekran kurarak stada gelemeyen taraftarımızın aynı coşkuyu yaşamasına katkı sunduk. Binlerce Bursaspor bayrağı dağıttık. Şampiyonluk yolunda büyük emekleri olan Bursaspor Başkanı Enes Çelik’i, yönetimi, teknik ekibi, futbolcuları ve en önemlisi taraftarları tebrik ediyorum. Şampiyonluk, şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah seneye de Süper Lig’e çıkmanın coşkusunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Continue Reading

Bursa Bölge

23 NİSAN GÜNÜ TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, Bursalıların su fiyatlarıyla ilgili serzenişlerini dikkatle takip ettiklerini ve hassasiyetlerini çok iyi bildiklerini söyleyerek, “Hazırladığımız düzenlemeyi Mayıs ayındaki BUSKİ Genel Kurulu’nun hemen ardından yapılacak meclis toplantısında tüm meclis üyelerimizle birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı birinci oturumu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba yönetiminde gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin ve önergelerin görüşüldüğü toplantının açılışında konuşan Başkanvekili Şahin Biba, okullarda yaşanan olayların herkesi derinden üzdüğünü ve yürekleri yaktığını söyledi.

“Eğitim, sadece okulda değil; ailede başlar”

Hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı dileyen Başkanvekili Şahin Biba, yaralanan vatandaşlara acil şifalar diledi. Şiddetin; ilim ve irfan yuvalarıyla yan yana anılmasının asla kabul edilemeyeceğini anlatan Başkanvekili Biba, “Devletimizin ilgili tüm kurumları gerekli tedbirleri kararlılıkla almaktadır. Bizler de yerel yönetimler olarak özellikle çocuklarımızın güvenliği, farkındalık çalışmaları ve sosyal destek mekanizmaları gibi üzerimize düşen her adımı atmaya hazırız. Öte yandan unutmamalıyız ki eğitim, sadece okulda değil; ailede başlar. Çocuklarımızı sevgiyle büyütmek, onları doğru yönlendirmek ve değerleriyle birlikte yetiştirmek görevimizdir. Devlet-millet dayanışmasıyla bu olayların üstesinden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

23 Nisan’da toplu ulaşım ücretsiz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Bursa’da büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını dile getiren Başkanvekili Biba, “23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin bağımsızlık yolculuğundaki en önemli dönüm noktalarından biridir ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun en güçlü ifadesidir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 23 Nisan Perşembe günü saat 13.00’te Çarşıbaşı’ndan başlayacak kortej yürüyüşümüzle bayram coşkusunu yaşayacağız. Ardından saat 14.00’te Merinos Parkı’nda çocuk şenliğini gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimizin etkinliklere rahatça katılabilmesi için 23 Nisan günü toplu ulaşımın ücretsiz olacağını da buradan ifade etmek istiyorum. Aynı gün, hayvanat bahçemiz ücretsiz olacaktır. Uludağ’a teleferikle çıkmak isteyen vatandaşlarımız için de indirimli olarak 200 TL’ye ulaşım imkânı sağlanacak” diye konuştu.

“Tek önceliğimiz Bursa’ya ve Bursalılara hizmet etmek”

9 Nisan’da Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin takdiriyle kendisine tevdi edilen görevin sorumluluğunun farkında olduğunu da vurgulayan Başkanvekili Biba, “Özellikle belirtmek isterim ki Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak parti ayrımı gözetmeksizin 17 ilçemizin tamamında çalışmalarımızı uyumlu, eşit ve adil bir şekilde sürdüreceğiz. Bursa’ya layıkıyla hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. En önemli ve tek önceliğimiz Bursa’ya ve Bursalılara hizmet etmektir” dedi.

“Oturduğumuz koltuklar, Bursalıların bize emanetidir”

Oturdukları koltukların birer emanet olduğunu söyleyen Başkanvekili Biba, süreç içerisinde emanet edilen koltukları nasıl devredileceğinin önemli olduğunu belirtti. Koltukların sahibi olmadıklarının altını çizen Başkanvekili Biba, “Oturduğumuz koltuklar, Bursalıların bize emanetidir. Bu koltuklarda oturduğumuz sürece Bursalılara hak ettiği şekilde hizmet etmekle mükellefiz. Bundan sonraki süreçte de tüm meclis üyelerimiz ilçelerine ve Büyükşehir Belediyesi’ne hizmet edecektir. 17 ilçede ayrım olmayacağına emin olabilirsiniz. Hiçbir ilçeyle herhangi bir zıtlaşma yaşanmayacaktır. Bizler Bursalıları hiçbir şekilde yormayacağız” diye konuştu.

“Ben çalışmaya geldim”

Tek amaçlarının, Bursalılara en iyi şekilde hizmet edebilmek olduğunu dile getiren Başkanvekili Biba, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük gayretle hizmet edeceklerini söyledi. Göreve geldiği günden beri makam koltuğuna oturmadığını açıklayan Başkanvekili Biba, “Oturmaya da niyetim yok. Ben çalışmaya geldim. Bulunduğum sürece de çalışacağım. Birlikte çalışacağımızı sözle değil, icraatlarımızla tüm hemşehrilerimiz görecektir” dedi.

“Su fiyatlarıyla ilgili düzenleme çalışması yapıyoruz”

“Bursalıların çözüm bekleyen konuları olduğunun da farkındayız” diyen Başkanvekili Şahin Biba, şehrin beklentilerini iyi bildiklerini ifade etti. Başta su fiyatlarındaki düzenlemeler olmak üzere temel belediyecilik hizmetlerine ilişkin alınması gereken kararların süratle alınacağını ve atılması gereken adımların ivedilikle atılacağını belirten Başkanvekili Biba, “Hemşehrilerimizin su fiyatlarıyla ilgili dile getirdiği serzenişleri dikkatle takip ediyoruz. Bu konudaki hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz. Su, hayatın en temel ihtiyaçlarından biridir. Vatandaşlarımızın bu hizmete erişiminin daha dengeli ve sürdürülebilir şartlarda olması bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu anlayışla su fiyatlarıyla ilgili düzenleme çalışması yapıyoruz” diye konuştu.

“Hazırladığımız düzenlemeyi mayıs ayında hayata geçireceğiz”

Amaçlarının Bursalıların bütçesini gözeten, aynı zamanda hizmetin sürdürülebilirliğini sağlayan dengeli bir çözüm ortaya koymak olduğunu ifade eden Başkanvekili Biba, “Sonuçta BUSKİ’nin de yatırımlarına devam edebilmesi gerekiyor. Hem vatandaşlarımızın hem BUSKİ’nin faydalanabileceği şekilde bir düzenleme yapacağız. Hazırladığımız düzenlemeyi de Mayıs ayındaki BUSKİ Genel Kurulu’nun hemen ardından yapılacak meclis toplantısında tüm meclis üyelerimizle birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkanlık Divanı, encümen ve ihtisas komisyonları üyeliklerinin seçimi gizli oylamayla yapıldı. Meclis birinci başkanvekilliğine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ikinci başkanvekilliğine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban seçildi. Encümen üyeliklerine ise, İsmail Şenol, Ali Sait Adiloğlu, İbrahim Türkan, Osman Şahin ve Bülent Kandemir seçildi.

Açık oylama ile yapılan ihtisas komisyonlarına ise AK Parti’den ve CHP’den 3, MHP’den 1’er üye seçildi. Yapılan oylamada ihtisas komisyonları şu isimlerden oluştu:

Plan Bütçe Komisyonu: Sinan Kahraman, Yusuf Konat, Ali Zeybek, Gökçe Güney, Berna Esentürk, Yalçın Işıkyıldız, İsmail Şenol.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Ecehan Mertoğlu Tan, Hamit Şenocak, Hakan Arslanoğlu, Arzu Karataş, Metin Tunçel, Görkem Kaya, Mehmet Öksüz.

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Numan Çakır, Osman Yıldız, Selim Emre Aydın, Haşim Yoldaş, Zafer Milli, Emel Duman, Hasan İnce.

Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu: Fuat Alpaslan, Yunus Kaya, Ali Çil, Ata Erk Şanlı, Onur Uslu, Gökhan Metin, Yücel Erim.

Ulaşım Komisyonu: Adem Yılmam, Tahammül İlhan, Murat Aslan, Şükrü Aksu, Mehmet Aydın Saldız, Alparslan Karaaslan.

Hukuk Komisyonu: Ahmet Alperen Aydın, Armağan Elçin, Haldun Filizli, Nilsu Sertaslan, Yücel Akbulut, Hakkı Rıza Göksu, Murat Tunç Bircan.

Sosyal İşler ve Turizm Komisyonu: Kevser Öztürk, Tamer Mahmut Hersek, Arif Kamil Özen, Vahap Aka, Mustafa Arslan, Murat Dönmez, İbrahim Özmen.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: Halide Serpil Şahin, Ali Toprak, Ramazan Turhan, Nilsu Sertaslan, Kıvanç Horoz, Berna Esentürk, Murat Tunç Bircan.

Engelliler Komisyonu: Zehra Aslan, Mehmet Akif Kılıç, Ramazan Ay, Zeynal Üngör, Şafak Sayan, Ali Haydar Efe, Hasan İnce.

Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu: Selahattin Külcü, Coşkun Korkmaz, Selim Yavuz, Yunus Kaya, Sedat Ökten, Kıvanç Horoz, Nafiz Kaya.

Doğal Afet ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Samet Uslu, Fatma Zehra Höçük Sürücü, Abdullah Çelebi, Fatih Vardar, Recep Çohan, Ata Erk Şanlı, Mehmet Öksüz.

Hava Kirliliği Önleme Komisyonu: Ömer Faruk Temiztürk, Faruk Türe, Adem Yılmam, Zeynal Üngör, Şükrü Aksu, Zafer Milli, İbrahim Özmen.

Meclis toplantısı, gündem maddelerinin, komisyonlardan gelen evrakların ve önergelerin görüşülmesiyle sona erdi.

Continue Reading

Trending