Connect with us

Genel

‘NEREDE KALMIŞTIK EĞİTİM SEFERBERLİĞİ’ İLE HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR!

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilen ‘Nerede Kalmıştık Eğitim Seferberliği Projesi’ ile eğitim hayatını tamamlayamamış kız çocukları ve kadınların, yarım kalan eğitimlerine devam etmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı ve Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “AK Parti Hükümetleri döneminde Türkiye’de kadınların iş gücüne ve istihdama katılımına yönelik yasal olarak elde edilen kazanımlar, oluşturulan çeşitli kurumsal mekanizmalar, mevzuatların uygulamaya dökülmesi için çalışmalar yürütülmüştü. Tüm bu çalışmalarla birlikte hayata geçirilen Nerede Kalmıştık Eğitim Seferberliği Projesi, eğitim hayatını tamamlayamamış ancak bu heyecan ve hayalini yaşatan kadınları yeniden eğitim imkânları ile buluşturmak için hazırlandı.” dedi.

AK Parti Hükümetleri dönemlerinde Türkiye genelinde yıllar geçtikçe eğitim oranında ciddi bir artış yaşandığını belirten Emine Yavuz Gözgeç, 2002 yılında % 79,9 olan kadın okuryazar oranının 2019 yılında % 95,3’e yükseldiğini hatırlatarak, 2019-2021 eğitim öğretim yılında mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına devam eden 1 milyon 608 bin 081 öğrencinin % 59,8’ini kız çocuklarının oluşturduğunu kaydetti.

Kadınların çalışma hayatında yer almasının toplumun diğer alanlarında daha üretken olmalarının yolunu açtığını, ekonomik açıdan güçlenmelerini sağlandığını ve aile içindeki konumlarını da güçlendirdiğini vurgulayan Milletvekili Gözgeç, “Eğitimli kadınlar, nitelikli işgücü olarak vasıflı işlerde, yüksek ücretlerle istihdam edilmektedir. Kadınların toplumsal hayatta etkin rol üstlenmelerinde her düzeyde eğitim imkânlarından ve fırsatlarından eşit bir şekilde yararlanmaları son derece önemlidir.” ifadesini kullandı.

Milletvekili Gözgeç, söz konusu proje ile eğitim hayatlarını sürdürmek isteyen kadın ve kız çocuklarının ihtiyaçlar doğrultusunda kurslarla da desteklenerek Açık Öğretim Liseleri’nde (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) eğitim hayatlarını devam ettirebileceklerini söyledi. Gözgeç aynı zamanda, Olgunlaşma Enstitüleri ve Batı Avrupa Programları’na bağlı eğitim sistemlerinden de yararlanılabileceğini vurguladı.

Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, projenin Gönüllü Eğitim Rehberleri’nin AK Parti İl Kadın Kolları ve İlçe Kadın Kolları Başkanları ile teşkilatları olduğunu kaydetti. Bursa’da da İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz başkanlığında 17 İlçe Kadın Kolları Teşkilatı’nın gönüllü eğitim rehberleri olarak Açık Öğretim Liseleri, Olgunlaşma Enstitüleri konusunda bilgilendirme, yönlendirme, kayıt yaptırmak isteyenlerin tespitine ve kayıt işlemlerine yardımcı olma, eğitim için gerekli kırtasiye vb. eğitim materyallerinin sağlanması gibi konularda kadınlara rehberlik edeceklerini belirten Gözgeç, projenin hedeflerini şu şekilde sıraladı:

NEREDE-KALMIŞTIK-EĞİTİM-SEFERBERLİĞİ-3

“Eğitim hayatı yarıda kalmış kız çocukları ve kadınların, kaldıkları yerden eğitimlerine devam etmelerini sağlamak.

Kız çocuklarının okula devam etme ve okulda kalma sürelerini arttırmak.

Nitelikli işgücü ile yenilikçi alanlarda, kadınların mesleki eğitimlerine aracı olmak.

Batı Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımızdan eğitimleri yarıda kalmış olan kız çocukları ve kadınların Açık Öğretim Liseleri ile eğitim sürecine devam etmeleri sağlamak.

Olgunlaşma Enstitüleri programları aracılığıyla kız çocukları ve kadınların eğitim alarak, iş yeri açma belgesine sahip olmalarına aracılık etmek.

Örgün eğitimin dışında kalmış kız çocukları ve kadınları yeniden eğitime kazandırmak.

Geleneksel istihdam alanları dışında yer alabilecek kadın iş gücünün yetiştirilmesine destek olmak.

Eğitimi yarıda kalmış ya da hiçbir mesleki eğitim almamış kız çocukları ve kadınların Olgunlaşma Enstitüleri programları aracılığıyla eğitim aldıkları alanda uzman olarak yetişmelerini desteklemek.

Batı Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımızdan eğitimleri yarıda kalmış olan kız çocukları ve kadınların eğitim sürecine devam edebilmelerini sağlamak.

Kişisel sebeplerle eğitim dışında kalanları sisteme dâhil ederek nitelikli iş gücüne sahip olma fırsatı sunmak.

Yapay zekâ, dijitalleşme ve robotik gibi yeni teknolojik alanlarda kadınların yetenek ve becerilerinin arttırılmasına aracı olmak.

Katılımcılara yönelik genel akademik derslerle Matematik, Türkçe, Fizik, Kimya, İngilizce vb. ilgili kurslar açılmasına aracılık etmek.

Gönüllü çalışmalara destek vermek üzere bilgi, beceri ve deneyim aktarımında bulunacak kişilere aracı olmak.

Birinci aşamada her yıl Açık Öğretim Liseleri aracılığı ile 10.000 kız çocuğu ve kadına, Olgunlaşma Enstitüsü Programı ile her yıl 1000 kız çocuğu ve kadına, Batı Avrupa ülkelerinde ise yaklaşık 1500 kız çocuğu ve kadına ulaşmak.

Bir yıl içerisinde yaklaşık 12.500 kız çocuğu ve kadına eğitim yoluyla fırsat eşitliği sağlanmasına aracı olmak.”

Öte yandan proje hakkında detaylı bilgilere www. http://neredekalmistik.net adresinden ulaşılabileceği açıklandı.

NEREDE-KALMIŞTIK-EĞİTİM-SEFERBERLİĞİ-2

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Genel

GELECEK ÇOCUKLARIMIZA EMANET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yılı, tüm yurtta olduğu gibi dün Karacabey’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Türkiye’nin geleceğinin emin ellerde olduğuna dikkat çeken öğrenciler, “Bizlere güvenin. Atatürk çocukları olarak onun çizdiği çağdaş medeniyet yolunda hiç durmadan ilerleyeceğiz.” mesajını verdi.

23 Nisan kutlamaları ilk olarak Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Ali Erbir tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kaymakamlık koordinesinde Atatürk İlkokulu tarafından hazırlanan resmi kutlama programı gerçekleştirildi.

23 Nisan kutlama programına Kaymakam Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Cumhuriyet Başsavcısı Batuhan Kılınç, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mahir Yağmur, siyasiler, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda veli ve vatandaş katıldı.

Karacabey Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Atatürk Spor Salonu’nda devam eden coşkulu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Ali Erbir, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı. Erbir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik yolunda attığı en büyük adımlardan birinin yıl dönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve coşku ile kutlamak üzere bir araya geldik.

23 Nisan, sadece bir tarih değil; milletimizin kendi kaderine sahip çıktığı, iradesini hiçbir gücün üstünde görmediğini dünyaya ilan ettiği bir dönüm noktasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tüm dünyaya ilan edilmiş, milletimizin bağımsızlık mücadelesi yeni bir safhaya ulaşmıştır. Bu yönüyle 23 Nisan; özgürlüğün, birlik ve beraberliğin, milli iradenin en güçlü sembollerinden biridir.

Bu anlamlı günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesi ise ayrı bir derinlik taşımaktadır. Çünkü çocuklar; bir milletin yarını, umudu ve en büyük güvencesidir. Atatürk’ün bu emaneti, bizlere çocuklarımızı yalnızca bugünün değil, yarının dünyasına da hazırlama sorumluluğunu yüklemektedir.

Bu anlayış doğrultusunda hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle donanmış, eleştirel düşünebilen, problem çözebilen, iletişim ve iş birliği becerileri gelişmiş, teknolojiyi etkin ve bilinçli kullanabilen bireyler olarak yetişmesini hedeflemekte ve 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak üzere eğitim süreçlerimizde uygulanmaktadır. Bu kapsamda Karacabey’imizde de çocuklarımızın yalnızca akademik başarılarıyla değil; sanat, müzik, spor ve sosyal alanlarda da kendilerini geliştirerek çok yönlü bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz.

Kıymetli misafirler,

23 Nisan yalnızca ülkemiz çocukları için değil, tüm dünya çocukları için de bir umut ve barış çağrısıdır. Ancak ne yazık ki bugün dünyanın birçok yerinde, özellikle Gazze başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda çocuklar savaşın, yoksulluğun ve zulmün gölgesinde yaşam mücadelesi vermektedir. Bizler burada bayram coşkusunu yaşarken, onların yaşadığı acıları yüreğimizde hissediyoruz. Dileğimiz; tüm dünya çocuklarının barış, güven ve sevgi dolu bir ortamda büyümesi, oyun oynayabilmesi ve hayaller kurabilmesidir.

Diğer yandan, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen menfur saldırılar maarif camiamız başta olmak üzere aziz milletimizi derinden sarsmış, hepimizi yasa boğmuştur. Bu vesileyle yaralılarımıza acil şifalar diliyor, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Sevgili çocuklar,

Sizler bu milletin en kıymetli hazinesisiniz. Sizlerin iyi yetişmesi, değerlerine bağlı, çalışkan ve vicdanlı bireyler olarak büyümesi bizim en büyük hedefimizdir.

Sizlere düşen görev; çok çalışmak, öğrenmek, kendinizi geliştirmek ve bu güzel vatanı daha ileriye taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; siz değerli çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Ali Erbir’in konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel ve renkli gösteriler izleyenleri adeta mest etti. Şiirlerle de süslenen gösteriler katılımcılardan tam not aldı. Etkinliklerde tüm samimiyetlerini ortaya koyan öğrenciler, Atatürk’ün izinde ilelebet yürüyeceklerinin sözünü verdi.

Program sonunda ödül töreni gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Fatih Karabatı ve Cumhuriyet Başsavcısı Batuhan Kılınç tarafından takdim edildi.

Continue Reading

Genel

PARK VE BAHÇELER’DEN GÖZ DOLDURAN ÇALIŞMALAR

Karacabey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2025 yılı boyunca hayata geçirdiği kapsamlı projelerle ilçenin dört bir yanında adeta yeşil bir dönüşüm başlattı. Yeniköy sahilinden kent merkezindeki refüjlere, park alanlarından okul bahçelerine kadar birçok noktada yürütülen çalışmalar kapsamında on binlerce bitki toprakla buluşturuldu, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanları modern hale getirildi. Belediye bünyesinde gerçekleştirilen bitkisel üretimle hem maliyetler düşürüldü hem de çevre dostu bir yaklaşım benimsendi. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Karacabey’i daha yeşil, daha estetik ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karacabey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2025 yılı boyunca hayata geçirdiği kapsamlı çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirmeye devam etti. Parklardan sahil düzenlemelerine, çocuk oyun alanlarından bitkisel üretime kadar geniş bir yelpazede yürütülen hizmetler, hem estetik hem de sürdürülebilir bir kent hedefinin güçlü bir yansıması oldu.

Müdürlük, yıl boyunca parklar, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve açık yeşil alanlarda gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle vatandaşların daha sağlıklı ve huzurlu ortamlarda vakit geçirmesini sağladı. Çevreye duyarlı bitki üretimiyle dikkat çeken çalışmalar, aynı zamanda belediye bütçesine de katkı sundu. Özellikle Atatürk Kültür Parkı gölet çevresinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 2 dönümlük alanda çapalama, tesviye ve aküçgül tohumu ekimi yapılarak bölge daha canlı ve estetik bir görünüme kavuşturuldu.

Yeniköy sahli yeni yüzüyle dikkat çekiyor

Yeniköy Sahil Çevre Düzenleme Projesi, 2025 yılının en dikkat çeken yatırımları arasında yer aldı. Proje kapsamında; 700 metrekare yürüyüş yolu oluşturuldu. 12 adet beton saksı yerleştirildi. 230 metreküp beton dökümü ve 150 metreküp toprak dolgu yapıldı. 49 adet palmiye ve oya ağacı dikildi. Yaklaşık 800 adet çalı ve 44 bin adet çiçek toprakla buluşturuldu. 30 metreküp ponza taşı serimi gerçekleştirildi. Sulama sistemi kuruldu. 2 adet çocuk oyun grubu hizmete alındı.

Bu çalışmalarla birlikte Yeniköy sahili, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin keyifle vakit geçirebileceği modern bir yaşam alanına dönüştü.

Kent estetiğine dokunuş

İmaret Caddesi’nde 600 metrelik refüjde gerçekleştirilen dekoratif taş uygulaması ile kentsel estetik güçlendirilirken, stadyum çevresinde ise belediye bünyesinde üretilen yaklaşık 4 bin bitkinin dikimi yapılarak bölgeye doğal bir görünüm kazandırıldı.

Kendi üretimiyle sürdürülebilir belediyecilik

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün en önemli çalışmalarından biri de bitkisel üretim faaliyetleri oldu. 2025 yılı içerisinde toplam 26 bin 64 adet bitkinin köklendirilip saksılara dikilmesiyle, projelerde kullanılan bitkilerin büyük bir kısmı belediyenin kendi üretiminden karşılandı. Bu yaklaşım, hem maliyetleri düşürdü hem de çevre dostu bir belediyecilik anlayışını güçlendirdi.

Çocuklar için daha güvenli parklar

İlçe genelindeki çocuk oyun alanlarında bakım ve onarım çalışmaları titizlikle yürütüldü. Oyun grupları, zeminler ve park donatıları düzenli olarak kontrol edilerek yıpranan alanlar yenilendi. Böylece çocukların güvenli ortamlarda oyun oynayabilmesi sağlandı.

Yeşil alanlarda sürekli bakım

Karacabey genelinde yeşil alanların sağlıklı ve düzenli kalması amacıyla çim biçme, bitki bakımı ve çevre temizliği çalışmaları aralıksız sürdürüldü. Yapılan düzenli bakım çalışmalarıyla ilçenin doğal dokusu korunarak daha estetik bir görünüm elde edildi.

Kamu kurumlarına destek

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik destek çalışmalarını da sürdürdü. Bu kapsamda; Dağkadı İlk ve Ortaokulu’nda oyun alanı düzenlemesi yapıldı. Cahide Kırlağaç oyun grubunda boyama ve çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü bahçesinde çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Başkan Karabatı: “Daha yeşil bir Karacabey için çalışıyoruz”

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 2025 yılı faaliyetlerini değerlendirerek, “İlçemizin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz yeşil alan düzenlemeleriyle vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre sunmayı hedefliyoruz. Kendi bitkimizi üretmemiz hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir kazanım. Karacabey’i daha yeşil, daha estetik ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

2025 yılı boyunca ortaya konulan bu kapsamlı çalışmalar, Karacabey’in geleceğine yapılan güçlü bir yatırım olarak öne çıkarken, ilçenin yaşam kalitesini artırma hedefinde önemli bir kilometre taşı oldu.

Continue Reading

Genel

İKİ İSİM PARTİLERİNDEN AYRILDI

Karacabey siyasetinde son günlerde dikkat çeken gelişmeler yaşanırken, İYİ Parti cephesinde beklenen istifa süreci kesinleşti. Daha önce kamuoyuna yansıyan ve belediye meclisinde “iki istifa” iddiası olarak konuşulan süreç, geçtiğimiz hafta netlik kazandı.

İYİ Parti bünyesinde Karacabey Belediye Meclisi’nde görev yapan Selçuk Çakır ve Gizem Arda’nın, 18 Mart 2026 Çarşamba günü e-Devlet üzerinden partilerinden istifa ettikleri öğrenildi.

Dikkat çeken en önemli detay ise, iki meclis üyesinin istifa işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmelerine rağmen parti teşkilatına yazılı ve gerekçeli resmi bir istifa dilekçesi sunmamış olmaları oldu. Bu durum, kulislerde farklı yorumlara neden olurken, sürecin işleyişi açısından da soru işaretleri doğurdu.

Öte yandan, istifa eden iki meclis üyesinin herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındıkları ve konuyla ilgili sorulara yanıt vermek istemedikleri kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere, İYİ Parti içinde son dönemde yaşanan gelişmeler ve istifa iddiaları, Karacabey kamuoyunun gündeminde yer almaya devam ediyordu.

Son istifalarla birlikte söz konusu iddialar da somut bir boyut kazanmış oldu.

Karacabey kamuoyu ise şimdi, istifa eden meclis üyelerinin bundan sonraki süreçte nasıl bir tutum sergileyeceğini yakından takip ediyor.

Continue Reading

Trending