Bursa Bölge
Mustafakemalpaşa’ya güçlü destek
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ı ziyaret etti. Yapılan görüşmede vizyon projeleri hayata geçirmeye başlayan Mehmet Kanar’a her zaman destek olduklarını vurgulayan Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, ilçede yapılan icraatları yakından takip ettiklerini ve Başkan Kanar’a projelerin hayata geçirilmesi noktasında destek verdiklerini ifade etti.
Çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili ve İl Başkanı, Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın bu dönemde vizyon projelerin hayata geçireceğini ve ilçenin geleceği için önemli yatırımlara imza atılacağını kaydetti. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın projeleri olan yeni yaşam alanları, çocuk ve gençlere eğitim desteği, sosyal belediyecilik ve spor yatırımları ilçenin bugününü ve geleceğini planlıyor.
Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi, Güçlü Mustafakemalpaşa
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, belediye binasına yaptıkları görüşmeler sonrası ilçe esnafını da ziyaret etti. İlçe esnafının beklentilerini dinleyen Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Esnafımızın her zaman yanında olduk. Tüm çalışmalarımız esnafımız ve Mustafakemalpaşalılar için. İlçenin termal turizm ve tarım yatırımlarıyla refahı ve kalkınmayı arttıracağız. Bu noktada esnaflarımızla birlikte hareket edeceğiz. Esnaflarımızın yatırımlardan payına düşeni alması için gayretimizi gösteriyoruz” dedi. Hükümetin, “Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi” vizyonuyla küçük esnafa destek için kolları sıvadığını hatırlatan Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Esnafa, vergi, sosyal güvenlik, mesleki eğitim, kredi, finansman ve yenilikçi alanlarda yeni destekler sunuyoruz. Markalaşma projesi de yaşama geçiriliyor. Yıl sonuna kadar 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandırılarak, işlerini geliştirme ve büyütmelerine destek sağlanacak.” dedi.
Toprakları gibi gönülleri de zengin
Esnafla yakından ilgilenen İl Başkanı Ayhan Salman ise, Bursa esnafının Ahilik kültüründen geldiğini hatırlatarak, “Esnaf ve sanatkârları yüksek ahlaki değerler etrafında birleştiren ahilik teşkilatı, insanımızın dürüstlüğünü, mesleki marifetini, mertlik ve cömertlik anlayışıyla yoğurarak asırlar boyu milletimizin birliği ve sosyo-ekonomik düzeninin güç kaynağı olmuştur. Mustafakemalpaşalı esnafımız da çok misafirperver, çalışkan ve cömertler. Aynı verimli topraklara sahip oldukları gibi gönülleri de zengin. Esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere, ülkemizin kalkınmasına katkı veren, tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı, bol kazançlar dilerim.” diye konuştu.
Bursa Bölge
BGC BAŞARI ÖDÜLLERİ YARIŞMASI SONUÇLANDI
Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması” sonuçlandı.
Demokrasi kültürünün gelişmesi, halkın bilgilendirilme ve gerçekleri öğrenme bilincinin kavranması ve yerel gazeteciliğin güçlendirilmesi amacıyla; basın mensuplarının mesleki başarılarını ödüllendirmek için düzenlenen yarışmaya aday olan 132 eseri tek tek değerlendiren 7 kişilik Jüri, toplam 14 başarı, 16 mansiyon ödülü verdi.
1 Ocak 2025 – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında yayınlanan eserleri değerlendiren Erol Bilenser Başkanlığındaki Jüri; soy isme göre alfabetik olarak şu isimlerden oluştu: Teoman Alper, Adnan Baştopçu, Mehmet Gerçeksi, Erol Nural, İlhan Öztat ve Hacı Tonak.
BGC gazetecilik başarı ödülleri yarışması sonuçları
Genel haber
Başarı ödülü: Yiğithan Hüyük / Demirören Haber Ajansı / Yangında öldüler borçlu çıktılar.
Mansiyon: Taha Tütüncü / Olay Medya / Bursa’nın kalbinde 2 bin 200 yıllık sır.
Mansiyon: Ahmet Burak Öztürk / İhlas Haber Ajansı / Fetö’cü kundakçı parkı tutuşturduğu benzinleri böyle almış.
Ekonomi haber
Başarı ödülü: Zafer Akpınar / İhlas Haber Ajansı / Bursa’da lüks gökdelenlerin ortasında buğday hasadı.
Mansiyon: Hıdırcan Kaya / EkoHaber Gazetesi / Ar-Ge Yatırımlarıyla Güçlenen Bursa.
Spor haber
Başarı ödülü: Zekican Gürkan / BursadaBugün / Türkiye’nin en büyük tesisi Bursa’da hayat bulamadı.
Mansiyon: Merve Deniz Ekici / BursadaBugün / Silahlardan korkuyordu, rekorlar kırdı.
Fotoğraf
Başarı ödülü: Sergen Sezgin / Anadolu Ajansı / Yangının acı yüzü.
Mansiyon: Mustafa Bikeç / Anadolu Ajansı / Orhaneli 5 gün yandı.
Spor fotoğrafı
Başarı ödülü: Akın Güler / SporBursa / Sertaç Çam’ın gol sevinci.
Mansiyon: Mustafa Bikeç / Anadolu Ajansı / Yeşilin ve beyazın yeniden doğuşu.
Köşe yazısı
Başarı ödülü: İbrahim Öge / Şehrengiz Dergisi / Kuruluş, kurtuluş, ruh ve bir çınar.
Mansiyon: Hasan Aliçavuş / Olay Medya / Altta kalanın canı çıksın!
Mansiyon: İrem Güner / Yenidönem Gazetesi / Basın, ruminasyonun pençesinde!
Spor köşe yazısı
Başarı ödülü: Duygu Doğan / Nöbetçi Gazete / Rezaletin dik alası! Bursaspor üvey evlat mı?
Mansiyon: Çetin Sabırlı / BursadaBugün / Yönetici taraftar el ele verdi, Şampiyonluk Kupası Bursa’ya geldi!
Röportaj – araştırma inceleme
Başarı ödülü: Fatih Mısır / BursadaBugün / Bursa’da ev ikiye bölündü.
Mansiyon: Yasemin Özkerem / Kent Bursa Gazetesi / Çocuk istismarı bir güç istismarıdır.
Gazete genel mizanpaj
Başarı: Onur Genç / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Kabus.
Mansiyon: Nilgün Liman / Kent Bursa Gazetesi / Jant üzerinde umut taşıdı.
Gazete spor mizanpaj
Başarı ödülü: Uğur Dinar / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Efsanesiniz.
Mansiyon: Melek Genç / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Şampiyon Bursaspor.
Televizyon haber
Başarı ödülü: Esra Türker / Demirören Haber Ajansı / Yerli tinder avcısı.
Mansiyon: Sema Üstüntaş / BursadaBugün / Bursa’nın dünyaca ünlü bölgesinde iletişim krizi!
Televizyon görüntü
Başarı ödülü: Ali Osman Akın / İhlas Haber Ajansı / Türkiye’nin yüreğini yakan yangında yüzleri gülümseten görüntü.
Mansiyon: Muhammet Hüseyin Sezgin / Demirören Haber Ajansı / Bursa’da orman yangınları 3’üncü gününde.
Televizyon program
Başarı ödülü: Bircan Örsel / Olay Medya / Zanaatkar.
Mansiyon: Dilek İlhan / Lıne TV / Tarihin görünmez düşmanları.
Televizyon aktüel haber
Başarı ödülü: Nejat Kırbulut / Habertürk TV / Acil çıkışlara kilit.
Mansiyon: Sedat Yoğurtçu – Şafak Susuz / Lıne TV / Mudanya sahilinde istila
Bursa Bölge
ERDEM BAŞLAYAN VE PLANLANAN YATIRIMLARIN TAMAMLANMASINI İSTEDİ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Şükrü Erdem ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette ilçenin öncelikli yatırım alanları, devam eden çalışmalar ve planlanan projeler kapsamlı şekilde değerlendirildi.
Toplantıda, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde ihtiyaç duyulan altyapı ve üstyapı yatırımları ele alınırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mustafakemalpaşa Belediyesi arasında yürütülebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Görüşmede; Atatürk Parkı içerisinde planlanan BURFAŞ Kafe projesi, Millet Bahçesi’nin devralınma süreci, Bursa Caddesi’nde devam eden üstyapı çalışmaları, 14 Eylül Bulvarı ve bağlantı güzergâhlarında planlanan altyapı ve asfalt uygulamaları masaya yatırıldı. Bunun yanı sıra Karaoğlan-Dorak-Onaç-Akçapınar yolunda devam eden çalışmalar ile Tatkavaklı Mahallesi’nin üstyapı ihtiyaçları da gündeme gelen konular arasında yer aldı.
İlçe ulaşımını ve kent estetiğini ilgilendiren başlıklara da değinilen toplantıda, 18 Mart Caddesi’nde trafik güvenliğini artırmaya yönelik düzenlemeler, Saadettin Sarcan Caddesi, Kuzey Sokak Döner Kavşak ve Alparslan Türkeş Caddesi’nde planlanan refüj çalışmaları değerlendirildi. Ayrıca ilçede yapılması planlanan halı saha projeleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Mustafakemalpaşa’nın ihtiyaç ve beklentilerini Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine aktarmaya devam ettiklerini belirterek, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak yatırımların hayata geçirilmesi noktasında kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Bursa Bölge
GENÇLERİN SESİ BURSA’DAN YÜKSELDİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci ve Çocuk Hakları Derneği (OHAKDER) ile Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği (ASKON) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Parlamenter Meclis Simülasyonu’ programına ev sahipliği yapıyor.
Bursa’daki 60’ı aşkın okuldan toplam 180 lise öğrencisinin katıldığı programda, gençler; liberal, merkez sol, merkez sağ ve milliyetçi olmak üzere dört gruba ayrıldı. Üç gün sürecek etkinlik kapsamında öğrenciler, 8 bakanlığın görev alanlarına ilişkin meseleleri ve güncel konuları ele alarak çözüm önerileri geliştirecek. Meclis çalışmalarında kabul edilen kanun tasarıları ise resmi formatta derlenerek ilgili bakanlıklara sunulacak.
Programın açılış kısmına, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin’in yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Fatma Şahin ve Kamil Bayramiç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ASKON Bursa Temsilcisi Bilge Kalın ve Genç ASKON Bursa Şube Başkanı Onur Koçak da katıldı.
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, en iyi fikirlerin birlikte tartışarak ve konuşarak ortaya çıktığını vurgulayarak organizasyonun gençler açısından çok faydalı olacağını söyledi. Organizasyonda emeği geçenleri tebrik eden Ahmet Kılıç, gençlere ‘Meclis Yemini’ ettirdi.
“Gençler geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek”
Programın açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin, gençlerin demokrasiyi deneyimlemesinin ve ortak akılla çözüm üretme becerileri kazanmasının önemine değindi. Demokrasinin yalnızca seçimlerden ibaret olmadığını söyleyen Başkan Vekili Osman Şahin, “Demokrasi dinlemektir, anlamaktır, farklı görüşlere saygı göstermektir. Bu programla gençler yeni bakış açıları kazanacaktır. Geleceğin Türkiye’sini gençler inşa edecek” dedi.
“Bizler gençlerimize güveniyoruz”
Bilimde, sanatta, teknolojide ve toplumsal dönüşümlerde iz bırakan insanların meslek yolculuğuna her zaman genç yaşta başladığını vurgulayan Başkan Vekili Osman Şahin, gençlerin soru sormaktan ve merak etmekten çekinmemesini istedi. Teknolojiyi tüketenlerden değil, geliştirenlerden olmasını tavsiye eden Başkan Vekili Şahin, “Bizler gençlerimize güveniyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak daima gençlerin yanındayız. Gençlik Kulübü ve Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençler için sürekli projeler üretiyor. Günümüz dünyasında teknoloji üreten, geliştiren gençlere ihtiyacımız var. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması





Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login