Bursa Bölge
“MİLLETİN MALINI SATARAK CAKA SATANLARA SANDIKTA EN BÜYÜK DERSİ BİZ VERECEĞİZ”

DEVA Partisi, Hürriyetli köylülerin yanında olduklarını duyurdu:
DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı, günlerdir Karacabey kamuoyunun yanı sıra Bursa gündeminde de yer bulan Karacabey’in Hürriyet köylülerine ait arazilerin satılmasına tepki göstererek, bir basın açıklaması yaptı. DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Hürriyet köylülerine ait arazilerin bir bir satılmasının yanı sıra, ülke tarımının geldiği son noktayla ilgili yaptığı dikkat çeken açıklamasında, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan başta olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti iktidarını eleştiri yağmuruna tuttu.
Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri önünde gerçekleştirilen programa Şaban Önen başkanlığındaki DEVA Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı öncülük etti. Basın açıklamasına ayrıca DEVA Partisi’nin il ve ilçe yöneticileri ile hak mücadelesi veren Hürriyet Köyü Kadın ve Gençlik Dayanışma Derneği üyeleri de katıldı.
DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz, halka açık gerçekleştirilen basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz gibi geçen haftalarda sizleri Bursa’nın en büyük emlak komisyoncusu ile tanıştırmış, ‘Canla Başla’ yola çıkanların ‘Rantla Borçla’ bu şehri nasıl batırdıklarını anlatmıştık. Bugün aynı anlayışın Karacabey’de neler yaptığını anlatmak için buradayız.
Maalesef Karacabey 8 yıldır can çekişiyor. Kötü yönetim her yerde. Kötü yönetim iktidarda. Kötü yönetim Bursa Büyükşehir’de. Kötü yönetim Karacabey’de. Kafa aynı, yöntem aynı, taktik aynı. Bunlar artık halkı duymayan, halkı dinlemeyen, ‘halka rağmen’ iktidarlar.
Bursa’da her yere “Canla Başla” yazanlar “Rantla Borçla” yoluna devam ederken, faiz üstüne faiz öderken, satmadan yönetemezken, Karacabey’de, bu güzel topraklarda her yere “Nerede Tarım Orada Varım” yazanlar, köylünün tarım arazini satıyor. Bunların hepsi aynı. Bunlar satıyor! Satmayı iyi biliyorlar, çünkü satmadan yönetemiyorlar.
Peki kimin malını satıyorlar? Tabii ki milletin malını satıyorlar. El İnsaf! 2020’de 15 milyonluk yer satmışlar. Geçen sene 56 milyonluk yer satmışlar. Karacabey’de belediyenin toplam geliri 160 milyonTL. Bunun 56 milyonu yer satışından geliyor. Yani gelirin % 35’i arazi satışından!
Bunların çıraklıkları batırma, kalfalıkları satma, ustalıkları da reklam… Bunlar satmadan iş yapamıyor, satmadan belediyecilik yapamıyorlar. Başkan basında, reklam panolarında reklam peşinde, algı peşinde. Ne diyor? “Nerede Tarım Orada Varım!”
Tarım nerede Sayın Başkan? Tarım Hürriyet Köyü’nde! Hani şu kendi paralarıyla aldıkları araziyi, Ata Mirası araziyi onlara sormadan, dörde bölüp parsel parsel sattığınız köyde.
Bugün burada kötü yönetime, milletin malına göz diken belediyeciliğe tepki için toplandık. Bugün burada Hürriyet Köyü’nde yapılanları, aslında tüm köylerimizde olanları haykırmak için toplandık. Hürriyet köyünün hikayesini hepimiz biliyoruz. Bu insanlar bedelini kredi çekerek ödedikleri arazilerinin 1978’de kadastro çalışmasında köy tüzel kişililiğine kayıt edilmesine gönülden olur vermişler. Yani ne yapmışlar? Devletine güvenmişler. Neden güvenmişler? Çünkü biliyorlar ki devlet babadır. Köylünün yanındadır. Çünkü hep öyle oldu. Gün olmuş devran dönmüş. Köylünün, milletin yanında olan adamlar gitmiş, yerine köylünün malına, köylünün mülküne göz diken adamlar gelmiş. Sorsan başkan iktisatçı, hesap adamı(!). Ama milletin malını satmadan bütçe yapamıyor. Bunlar anca belediyecilik diye reklamcılığı öğrenmişler.
Size sesleniyorum ey Ali Özkan!
Her yerde boy göstermek, rahat makam koltuklarında, klimalı odalarda poz vermek, belediyecilik oynamak kolay. Hürriyet köyünde ‘sattığınız arazinin parasını ödemiş’ nasırlı elleri öpmek, helallik istemek zor.
Size sesleniyorum Ali Özkan!
“Nerede tarım orada varım” diyorsunuz. Tarım burada, köylü burada, biz buradayız. Ama siz yoksunuz.
Buradan Sayın Valimiz Yakup Canbolat’a sesleniyorum; Sayın Valim, insanların kendi paraları ile aldıkları mülkler satılıyor. İnsanların devlete güveni sarsılıyor. Bu işte bir yanlışlık yok mu?
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a sesleniyorum; Hürriyet köyünde olanlar “gönül belediyeciliğine” sığıyor mu? Sizin gönlünüze yatıyor mu? Ankara’dan misafir ağırlamakla, iki fotoğraf vermekle, bir basına çıkmakla, Kuveyt’te arazi pazarlamakla Bursa’da il başkanlığı oluyor mu?
Seçim meydanlarında “millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik diyen” oy isterken kendine milletin vekili diyenlere sesleniyorum; Millet burada, siz neredesiniz?
Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş’a sesleniyorum diyeceğim ama o da satıyor. Hatta daha büyük satıyor. Göstere göstere satıyor. Millete rağmen satıyor. Bunların hepsi giderayak satıyor.
Bizim derdimiz var. Bizler DEVA Partililer olarak halkımızdan yana tarafız. Halkın tüm dertlerini, bu dertlerle ilgili yerel yönetimlerin tüm faaliyetlerini çok yakından takip ediyoruz. Reklam panolarında ‘Tarım’ diyerek, ‘Köylü’ diyerek, ‘Gönül’ diyerek millete yalan söyleyenlerle derdimiz var.
‘Canla Başla’ deyip göz boyayan, sonra da ‘rantla borçla’ emlak komisyonculuğu yapanlarla derdimiz var.
Buna sessiz kalıp kendine “Bursa’nın evladı” diyenlerle, “bende göçmenim” diyenlerle, makam için dilsiz olan, ‘el pençe divan olanlarla’ derdimiz var.
Vicdanının sesini ‘tensip beklemekten’ duyamayanlarla derdimiz var.
Şimdi makam koltuklarında, makam araçlarında rahatına düşkün, o makamları kaybetmemek için kulaklarını köylüye tıkayanların gönüllerine sesleniyorum. Yapmayın ağalar, yapmayın beyler. Yapmayın, satmayın, sattırmayın. Yazıktır, günahtır. Kıydığınız, sattığınız, göz yumduğunuz bu halkın alın teridir, bu halkın kendisidir.
Size oy verenler hatırına, birlikte yola çıktığınız gönüller adına, sizin arkanızdan gelen, dava diyen, yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk bitsin diyen insanlar adına yapmayın, satmayın. Bu halka, bu topraklara, yola çıktığınız davaya, gönüllere, en önemlisi de kendi vicdanınıza kıymayın, yazık etmeyin.
Bizler milletin malıyla sefa sürülen bu devrin artık bitmesi için çalışan umut dolu insanlarız. Umudumuzu bugün burada bizlerle olan nasırlı ellerden, güzel gönüllerden, feracelerden, yazmalardan, kasketlerden, gülen yüzlerden alıyoruz. Bu memleketin sahibi kim biliyoruz, haklıyı görüyoruz. Dertlerini, acılarını kendi derdimiz, kendi acımız biliyoruz. Bu milletin parası ile, alın teri ile sefa sürenleri haykırmaya, halkı savunmaya, hakkı savunmaya devam edeceğiz. Bu harami düzene sandıkta milletimizin desteği ile son vereceğiz.
Lale Devri nasıl bittiyse, ‘Sülale Devri’ de sandıkta bitecek. Milletin malını satarak caka satanlara sandıkta en büyük dersi biz vereceğiz. Girdikleri her ortamda, Cuma namazlarında, cenaze namazlarında, taziyelerde, bayramlaşmalarda orada olacağız, yüzlerine bakacağız. Bizler makam için, mevki için, dünya malı için vatan diyerek, dava diyerek, bayrak diyerek neler yaptıklarını, neleri sattıklarını bileceğiz, onlar da bizim bildiğimizi bilecek.”
“Ne AK Parti ne de devletin diğer kurumları bizlere sahip çıkmıyor”
DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz’ün ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Hürriyet Köyü Kadın ve Gençlik Dayanışma Derneği Disiplin Kurulu Başkanı Bayram Efe ise, AK Parti’nin yanı sıra, devletin hiçbir kurumunun kendilerine sahip çıkmadığını iddia etti. Karacabey Belediyesi’nin gelirinin büyük bir kısmını Hürriyet Mahallesi’ndeki arazi satışlarından elde edildiğini savunan Efe, “Dedelerimiz bu arazileri satın alırken çok çileler çekti. Bizler de 2014 yılından bu yana sürekli mahkemelerde sürünüyoruz. Ama arazilerimizi sattırmayacağız, satılanları da geri alacağız. Bu inançla yola çıktık. Devletimiz ve devletin diğer kurumları bizlere neden sahip çıkmıyor? Bizler kötü bir şey istemiyoruz, sadece hakkımızı istiyoruz.
AK Parti’nin Bursa ve Ankara’daki önemli isimleriyle yaptığımız görüşmelerde, özetle bizlere, “Şuan tek yapabileceğimiz önümüzdeki seçimlerde Karacabey Belediye Başkanı’nı aday göstermeyiz” dediler. Başka bir şey yapamayacaklarını ima ettiler. Biz hak ve adalet peşindeyiz. Ve ahirete kadar bu gazap yakanızdan düşmeyecek diyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bölge
BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘DEPREM PARKI’ ÇALIŞTAYI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, afetlere dayanıklı kentleşme politikalarının geliştirilmesi amacıyla ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nı Deprem Parkı ve Geçici Barınma Alanı Olarak Yeniden Düşünmek’ temalı 2 gün süren bir çalıştay düzenledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nı Deprem Parkı ve Geçici Barınma Alanı Olarak Yeniden Düşünmek’ temalı çalıştaya ev sahipliği yaptı. İki gün süren programa, farklı disiplinlerden uzmanlar, sivil toplum ve yerel yönetim temsilcileri, afet risk azaltma ve yönetimi konusunda lisansüstü ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile akademisyenler katıldı. Çalıştay kapsamında deprem parkı çalışmaları için pilot bölge olarak belirlenen Hüdavendigar Kent Parkı’nda saha gezisi düzenlendi.

Afet İşleri Dairesi Başkanı Fatih Işık, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı deprem parkı çalışmaları için meslek odalarının, muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla çalıştay düzenlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonu doğrultusunda çalışmaları ortak akılla yürüttüklerini anlatan Işık, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aynı zamanda acil durum sonrası değerlendirilebilecek geçici bir barınma alanı olarak planlamak istediklerini dile getirdi.
Çalıştaya katılan Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, mahallelerde fonksiyonel parkların oluşturulması için harekete geçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Bursa Bölge
“ATATÜRK BURSA’SINDA MODERNLEŞME” KİTABI KENT BELLEĞİNE KAZANDIRILDI

Bursa’nın kültürel zenginliğine önemli eserler sunan Büyükşehir Belediyesi, Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” adını verdiği ve Cumhuriyet döneminde kentin geçirdiği dönüşümü ele alan kitabı kent belleğine kazandırdı.
Bursa’nın somut olmayan kültürel mirasına katkılarını yeni yayınlarla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kenti değerleriyle geleceğe taşımaya devam ediyor. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığına bağlı Kent Tarihi Araştırmaları ve Arşiv Şube Müdürlüğü tarafından kent hafızasına kazandırılan ve Kültür AŞ yayınlarından çıkan “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” adlı kitabın tanıtımı, Bursa 22. Kitap Fuarı’nda yapıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın hazırladığı kitabın tanıtım etkinliğine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz ve kitapseverler katıldı.

“Bursa, Atatürk’ün modern Türkiye idealini somutlaştırdığı kentlerden biri”
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda modernleşmenin, sanayinin, ekonomik kalkınmanın meşalesini yakan eşsiz bir lider olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, bu kapsamda Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan çağdaşlaşma sürecinin, Bursa’daki yansımalarının ele alındığı “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” kitabını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. “Bursa, Atatürk’ün modern Türkiye idealini somutlaştırdığı kentlerden birisi olmuştur” diyen Başkan Bozbey, Atatürk’ün Bursa’ya her gelişinde halkla iç içe olduğunu hatırlattı. Merinos da dahil açılan tüm tesislerin birer dönüşümü simgelediğini dile getiren Başkan Bozbey, “Cumhuriyet’in ilk yıllarında, sanayileşme politikalarıyla birlikte Bursa’da önemli adımlar atıldı. 1938 yılında Ulu Önderimiz, önce Gemlik’e giderek Suni İpek Fabrikası’nın açılışını yaptı. Ardından Bursa’ya gelerek Merinos Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi. Bu ziyaret, Atamızın Bursa’ya 17. ve son gelişi oldu. Son ziyaretinde Atamızın hasta olmasına rağmen Tarihi Belediye Binası’nda zeybek oynadığını biliyoruz. Ancak o anların gerçek fotoğraflarına henüz ulaşamadık. Hocamızın bu konuda bir araştırma yapmasını istiyorum” dedi.
“Bu kitap, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Bursa’ya bir saygı duruşudur”
Bugün ayakta olan ve kültürel mirasa dönüşen bu yapıların, bir ülkenin yeniden doğuşunun izlerini taşıdığını anlatan Başkan Bozbey, o izin peşinden gitmeye, üzerlerine yenilerini ekleyerek ilerlemeye kararlı olduklarını söyledi. Geçmişine sahip çıkmayan bir kentin, geleceğini inşa edemeyeceğini belirten Başkan Bozbey, Atatürk’ün bıraktığı en büyük emanetin ise düşünen, üreten, eşit ve çağdaş bir toplum ideali olduğunu ifade etti. Yazar Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın Bursa’nın Cumhuriyet dönemindeki dönüşümünü belgelerle, anlatılarla ve fotoğraflarla görünür kıldığını dile getiren Başkan Bozbey, “Bu kitap, gençlerimiz, öğrencilerimiz, hepimiz için bir arşiv, bir kaynak, bir hafıza olacaktır. Araştırmacılar, tarihçiler, akademisyenler için ise çok değerli bir başvuru kaynağı niteliğindedir. Atamızın ‘Tarihini bilmeyen bir millet, yok olmaya mahkûmdur’ sözünü rehber alıyor, geçmişimizi unutmadan geleceğe doğru sağlam adımlarla yürüyoruz. Bugün elimizde tuttuğumuz bu kitap, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Bursa’ya da bir saygı duruşudur. Atatürk’ün izinde yürüyen bir Bursa, her zaman gelişmeye, üretmeye ve aydınlanmaya devam edecektir. Değerli hocamıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma gönülden tebriklerimi sunuyorum” diye konuştu.
Doç. Dr. Hacer Karabağ, “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” kitabının bir kent tarihi çalışmasının çok ötesinde, Atatürk’ün liderliğini ve Cumhuriyet devrimlerini Bursa üzerinden okuma ve analiz etme çalışması olduğunu belirtti. Arşiv belgelerine, dönemin gazetelerine, İsviçre ve Yunan kaynaklarına dayanarak çalışmayı ortaya koyduğunu söyleyen Karabağ, Bursa’nın sokaklarını Atatürk’ün devrimlerini hissederek kaleme aldığını anlattı. Sunulan destekten ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Karabağ, okuyucunun bol olmasını diledi.

Bursa Bölge
BURSA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 22’ncisi düzenlenen Bursa Kitap Fuarı, yeni yerinde Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Fuar Alanı’nda kapılarını açtı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Tüyap Fuarcılık Grubu ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 22. Bursa Kitap Fuarı, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Fuar Alanı’nda binlerce kitapseveri ağırlıyor. 12-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar, bu yıl yeni yerinde daha geniş ve modern bir mekânda kitap tutkunlarına kültür şöleni yaşatacak. Fuarda, yüzlerce yayınevi, binlerce kitap ve birbirinden değerli yazarlar kitapseverlerle buluşacak.
22. Bursa Kitap Fuarı’nın açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

“Kültürle yoğrulmuş bir kalkınma anlayışını benimsiyoruz”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yazının bilgiyi, düşünceyi ve duyguyu nesiller boyunca taşıyan bir köprü olduğunu söyledi. O köprünün en güçlü taşlarının birinin de kitaplar olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, kitapların Bursa’nın bereketli topraklarında, bir kez daha insanları bir araya getirdiğini ifade etti.
Bursa’nın düşünce hayatına ve sanata sunduğu katkılarla her zaman ilmin ve edebiyatın merkezlerinden biri olduğunu anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Her kitap, yazarının dünyasından süzülen bir düşünce; okuyucusuna açılan yeni bir kapı, yeni bir bakış açısıdır. Bu fuar da işte tam olarak böyle bir işlev görüyor. Farklı sesleri, farklı yaşamları, farklı dünyaları bir araya getiriyor. Biz Bursa’mızda kültürle yoğrulmuş bir kalkınma anlayışını benimsiyoruz. Bursa’da kültürel zenginliği daha da görünür kılmak ve kalıcı eserlerle geleceğe iz bırakmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“Bursalıları kitapların dünyasında buluşmaya davet ediyorum”
Kitap fuarlarının da önemli misyonun bir parçası olduğunu anlatan Başkan Bozbey, açılışı yapılan bu fuarın Bursa’nın kültürel geleceğine atılmış güçlü bir adım olduğunu söyledi. Bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, ilk kez Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Kitap Fuarı’nın yepyeni bir soluk kazandığını belirten Başkan Bozbey, “Çeyrek asra yaklaşan geçmişiyle artık bir marka haline gelen Bursa Kitap Fuarı, bu yıl da oldukça güçlü bir içerikle karşımızda. 250 yayınevi, 75’ten fazla etkinlik, 350’yi aşkın yazar ve imza günü. Geçmiş yıllarda 5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan bu fuarın, bu yıl da yeni yazarlarla tanışmak, yeni kitaplar keşfetmek isteyen herkes için eşsiz fırsatlar sunacağına inanıyorum. Tüm Bursalıları kitapların dünyasında buluşmaya davet ediyorum” diye konuştu.
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Genel3 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge4 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge4 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge3 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge9 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
-
Bursa Bölge6 ay ago
BURSA ULAŞIMINDA ‘YAPAY ZEKA’ DÖNEMİ
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login