Bursa Bölge
MAALESEF KRAL ÇIPLAK
Şaban Önen’in Kaleminden
Yerel basın, ülkede demokrasinin varlığı ve güçlenmesi adına vazgeçilmez derecede önemlidir. Kentte yaşayanların, kent yönetimine etki edebildiği demokratik mekanizmalardan biri de hiç kuşkusuz ki yerel basındır.
Maalesef yerel ölçekli görünen bazı sorunlar aslında ülkemizin temel sorunları halini almıştır. Örneğin rant, adam kayırma ve çıkar amaçlı siyasi çeteleşme gibi sorunlar son yıllarda Anadolu’nun birçok şehrinde kangren haline gelmiştir. Bunlara karşı gazetecilik görevini yerine getirerek halkın haber alma hakkını savunan biz gazeteciler ise, ne yazık ki çoğu zaman sözlü ve fiili saldırıların hedefi olmaktayız. Tüm bu olumsuzluklara bir de yaşadığımız kentte seçilmiş yerel yöneticilerin sizden istediği haberleri yapmadığınızda, arzu edilen kalıba bir türlü sığmadığınızda, eleştirel yazılarınızla sürekli gündem oluşturmanız da eklenince ekonomik kıskaç altında varlık-yokluk mücadeleniz kaçınılmaz oluyor.
Evet kıymetli YÖREM okurları; sizleri bugünkü yazımda Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Başkanları’nın Basın İlan Kurumu’na bağlı, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, vasıflı gazete kategorisinde olan Karacabey YÖREM Gazetesi’ne uygulanan keyfi yaptırımlardan ve ambargolardan söz etmek istiyorum. Keyfi diyorum çünkü siz bir kurumun başındaysanız, o kurum size ‘hizmet’ etmeniz için emanet olarak belli bir süreyle verilmiştir. Yani o kurumu babanızın çiftliği gibi görüp kullanamazsınız. Parti rozetinizi çıkartarak size oy veren vermeyen tüm bireylere hizmet etmek zorundasınız. O kurumu şahsi ego ve çıkarlarınıza göre dizayn etmeye kalkarsanız kısa vadede belki kazandığınızı düşünebilir ama sonunda kaybeden siz olursunuz.
İşte gazeteniz YÖREM ilk ambargoyu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’tan gördü. Bize ulaşan iddiaya göre, 2019 yerel seçimleri öncesinde çevresindeki sözde basın danışmanlarınca(!) montajlanarak servis edilen bir siyasi fotoğrafı, daha sonra doğru bir şekilde okurlarıyla paylaşan YÖREM’e, ilçedeki yandaşlarının da yardımıyla anında kırmızı çizgi çekildi. Bu konuda gazeteniz YÖREM, yaptığı doğru ve ilkeli haberden dolayı ekonomik anlamda cezalandırılırken, hiçbir şekilde mesleğimizle bağdaşmayan, her şeyden öte siyasi etiğe yakışmayan bu davranışı sergileyenler ise, Büyükşehir Belediyesi’nde görevler alarak ödüllendirildi. Bu etik olmayan yaptırıma rağmen YÖREM Gazetesi, Büyükşehir Belediyesi’nden haber merkezimize ulaşan tüm haber ve duyuruları okurlarıyla paylaşmaya devam etti, etmeye de devam edecek.
Gelelim Karacabey’in vizyoner(!) başkanına… Gazeteniz YÖREM, şehrimizin başarılı(!) başkanı ile aslında birçok kez karşı karşıya geldi. Özellikle ilk görev döneminde kendisiyle alakalı olumsuz eleştirilere ve bir belediye başkanının yapmaması gereken hareketleri kaleme aldığımızda çoğu kez makamından aldığı güçle bizi cezalandırmak istemiştir. Bazen bu cezalandırma işlemleri düzmece davalarla, bazen mantık dışı tekziplerle, bazen de belediyenin özel günlerde verdiği ilanları keserek önümüze konmuştur. Şimdi sıkı durun; haber merkezimize ulaşan son bilgiye göre üzülerek bildiriyorum ki, Sayın belediye başkanımızın ‘hizmetten uzak magazinsel’ haberlerini bundan böyle siz değerli YÖREM okurlarıyla paylaşamayacağız. İlan yasağından sonra haber alma özgürlüğümüzün de yasaklandığı tarafımıza iletildi.
Sayın Başkan’ın muhalefetin duyurduğu son denetim raporundan yola çıkarak, Bursa ve ulusal bazda bazı yayın kuruluşlarına belediye bütçesinden ödeme yaparak reklam kokan ısmarlama haberler yaptırdığını varsayarsak, yine ilçe dışında merdiven altı bazı gazeteleri bir şekilde desteklediğini düşünürsek, 26 yıldır kesintisiz bir şekilde habercilik konusunda Karacabey’e ilkeli hizmet vermeye çalışan YÖREM’e ihtiyacının kalmadığını aslında anlayabiliriz.
2014 yılına kadar yani Belediye Başkanlığı koltuğuna oturana kadar Yörem’in kapısını hemen hemen her gün, “Var mı bir numara” diyerek aşındıran Sayın Başkan’ın bu çifte standart uygulamasının altındaki nedeni tahmin etmek çok da zor olmasa gerek.
Son 7 yıldır yaptığı uygulamalarla Karacabey’de tek söz sahibi olmak isteyen kişiye bağlılığımızı göstermediğimiz için yani bir bakıma kalemimizi kiralamadığımız için bu tür yasak ve ambargolarla karşı karşıyayız.
Sizden istenilen; taraflı habercilik anlayışıyla ilçede belediye adına ne olursa olsun olumsuzlukları görmeyeceksin, duymayacaksın, sorgulamayacaksın. Sizden istenilen algıya yönelik her türlü haberi hiçbir yorum katmadan yayınlayacaksın.
Muhalefetin ve bazı sivil örgütlerin eleştiriye yönelik yayınlarını tırpanlayacak ya da o yayınlara değer vermeyeceksin.
Karacabey ve kırsal bölgelerde şirketlere satılan mera ve arazileri gündeme getirmeyecek, bu konuda köylünün yanında yer almayacaksın. Yine kırsal mahalleleri ve özellikle de mezarlıkların neden hizmet alamadığını sorgulamayacaksın.
Karacabey’in tek tatil bölgesi Yeniköy’deki olumsuzlukları gündeme taşımayacaksın.
Eskikaraağaç Leylek köyündeki belediye sosyal tesislerinin, Soğan Pazarı’ndaki kamyon garajı ile kantarın, eski SGK Hastanesi’ne yapılan otelin ve son olarak pavyonların ihalelerinin neden akraba, yakın dost ve belediye tarafından kurulan şirkete verildiğini haber yapmayacaksın, hatta bu konuda gıkını bile çıkarmayacaksın.
Belediyeyi gelir kapısı olarak gören, adeta Kademe’yi tel örgülerle ören ‘Doğrudan Teminci’ yandaşları görmezden geleceksin.
Sokakların, parkların ve halkın ortak kullanım alanlarının neden yeterince temizlenmediğini, bu konudaki eksiklikleri haber yaparak yayınlamayacaksın. Karacabey’de çıkan yangınlarda itfaiyenin neden yetersiz kaldığını vurgulamayacaksın.
Mahallelerine hizmet aşkıyla yanan seçilmiş muhtarların neden iki arada bir derede koşturulduğunu, bir de atanmış bazı belediye başkan yardımcıları tarafından azarlandığını kaleme almayacaksın.
Son 7 yıldır hiç bir hizmet üretilmediği halde belediye bütçesinin neden açık verdiğini kamuoyuna duyurmayacaksın. Büyükşehir Belediyesi gibi haber fotoğraflarını montajlayarak neden servis edildiğini irdelemeyeceksin.
Halkın yaklaşık 11 milyon TL (eski parayla trilyon) parasını harcayarak niye Karacabey’in okullar bölgesi mevkiine 11 adet pavyon inşa edildiğini sormayacaksın. Plansız, programsız, projesiz, anlamsız ve değersiz birçok şeye harcanan paralar nedeniyle bugünlerde belediye kasasının nasıl boş kaldığını yazmayacaksın.
Geçmiş dönem belediye başkanını seçim öncesi ve sonrası olumsuz yönde ne ile itham ettiysen, onun yaptığının 10 katı fazlasını yapıyorsun demeyeceksin.
Yani Karacabeyliler’in sesi, kulağı ve dili olamayıp, “Padişahım çok yaşa” diyerek birçok gazeteci gibi kabuğuna çekileceksin. Ama gerçek şu ki maalesef KRAL ÇIPLAK…
Bursa Bölge
YILDIZ’IN YENİ GÖREVİ BELLİ OLDU
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Karacabeyli bürokrat Mehmet Yıldız’ın yeni adresi netleşti.
Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden 29 Nisan 2026 itibarıyla ayrıldığını açıklamıştı. Söz konusu süreçte, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in görevden alınmasından önce belediye yönetim kadrosunda aktif rol üstlenen Yıldız, yerel yönetim tecrübesiyle dikkat çekmişti.
Edinilen bilgilere göre Mehmet Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde yeni görevine başladı.
Bursa’daki görev süresince belediyenin idari yapısında önemli sorumluluklar üstlenen Yıldız’ın, özellikle kurumsal iletişim ve koordinasyon alanlarında deneyim kazandığı biliniyor. Bu birikimini İstanbul’da sürdürecek olan Yıldız’ın, yeni görevinde de kamuoyu iletişimi ve kurumsal çalışmalar alanında aktif rol alması bekleniyor.
Karacabeyli bir ismin büyükşehirler arasında üst düzey bürokratik görevlerde yer almaya devam etmesi, ilçede de dikkatle takip edilen gelişmeler arasında yer aldı.
Bursa Bölge
BÜYÜKŞEHİR’DEN AFETLERE HAZIR İKİ YENİ MOBİL ARAÇ
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, olası afetlere hazırlık planı kapsamında Büyükşehir ekiplerince tasarlanan ve imalatı gerçekleştirilen ‘mobil ikram’ ve ‘mobil şarj istasyonu’ araçlarının yapım çalışmalarını inceledi.
Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından, olası afetler sonrası vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla projelendirilen ‘mobil ikram’ ve ‘mobil şarj istasyonu’ araçlarının imalatında son aşamaya gelindi. BUSKİ ve BURULAŞ iş birliğinde temmuz ayında başlayan imalat süreçlerinde tamamen Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ve personelinin teknik birikiminden yararlanıldı.
BUSKİ Genel Müdürlüğü atölyelerinde süren çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) personeliyle bir araya gelerek kolaylıklar diledi. Projenin aşamaları ve son durumu hakkında bilgi alan Başkan Vekili Biba, olası afetler sonrası vatandaşın ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılayacak çözümler ürettiklerini söyledi. Biba, kaynakların verimli kullanılması hedefiyle dönüşümü gerçekleştirilen araçların olası afetler sonrasında sunulan önemli hizmetler arasında yer alacağını vurguladı. Başkan Vekili Şahin Biba, “Sağlıklı ve koordineli yemek ikramından kesintisiz iletişim ve erişilebilirlik desteğine kadar birçok temel ihtiyaca hızlı şekilde cevap verecek bu araçları en kısa sürede hizmete hazır hale getireceğiz” diye konuştu.
Proje ile yüzde 80 oranında tasarruf sağlanacak
Ekonomik ömrünü tamamlayan BURULAŞ otobüslerinin yeniden kullanıma uygun hale getirilmesiyle hazırlanan iki araç, afetlerin ardından oluşabilecek temel ihtiyaçlara hızlı ve düzenli şekilde cevap verecek. Yürütülen projede yüzde 80 oranında tasarruf sağlanırken, araçların 17 Ağustos’ta tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmesi planlanıyor.
Mobil ikram aracıyla sıcak yemek servis edilecek
Hazırlanan mobil ikram aracı, afet bölgelerinde vatandaşlara sıcak yemek ve içecek ulaştıracak. İç bölümü hijyenik panellerle kaplanan araçta soğuk zincirin korunması amacıyla buzdolapları bulunurken, kurulacak benmari sistemi sayesinde dışarıda hazırlanan sıcak yemekler kontrollü ve düzenli şekilde vatandaşlara servis edilecek.
Afet sonrasında iletişim ve erişilebilirlik desteklenecek
Mobil şarj istasyonu olarak tasarlanan ikinci araç ise afet sonrasında iletişimin kesintisiz sürdürülebilmesine katkı sağlayacak. Aynı anda 160 cep telefonunun güvenli şekilde şarj edilebildiği kilitli ve şifreli kutuların yer aldığı araçta, tablet ve fotoğraf makineleri için de özel şarj alanları bulunacak. Ayrıca afet sonrasında erişilebilirliği desteklemek amacıyla hazırlanan istasyonda iki engelli aracı da şarj edilebilecek. Araç üzerinde yer alan 2 kilovatlık güneş enerjisi sistemi, enerji ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak. İhtiyaç halinde devreye giren jeneratör sayesinde de sistem gece gündüz kesintisiz hizmet verecek. Araçta bulunan klima sistemi ve havalandırmalı şarj bölmeleri ise cihazların güvenli şekilde şarj edilmesini sağlayacak.
Bursa Bölge
MATLI: “BTSO’DA ÜRETİMİN VE TİCARETİN ÖNÜNÜ BİRLİKTE AÇACAĞIZ.”
BTSO Başkan Adayı Özer Matlı; Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB, HOSAB, TOSAB, Kayapa OSB ve ÇASİAD’ı ziyaret ederek sanayicilerle bir araya geldi. Üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Matlı, “60 bin üyemizin ürettiği ve ticaretini yaptığı her değer Bursa için kıymetlidir. Her bölgenin ve sektörün ihtiyacına göre çalışan bir BTSO anlayışını birlikte hayata geçireceğiz” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Özer Matlı, Bursa’nın önemli üretim merkezlerini kapsayan yoğun bir ziyaret programı gerçekleştirdi. Organize sanayi bölgelerinin yöneticileri ve sanayicilerle buluşan Matlı, fabrikalardaki üretim süreçlerini yerinde inceleyerek işletmelerin sorunlarını, beklentilerini ve gelecek hedeflerini dinledi.
İlk durak Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB
Matlı’nın ilk durağı Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB oldu. OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Çağlar’ın bölgenin mevcut durumu, yatırımları ve ihtiyaçları hakkında yaptığı sunumun ardından yönetim kurulu üyeleri ve bölge sanayicileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Görüşmelerde bölgede yapılan işleri görünce etkilendiğini beyan eden Matlı “Gerçekten sizlere teşekkür ederim. İnanılmaz işler yapmışsınız. Bizim de buradaki sorunları çözmek boynumuzun borcudur.” dedi.
Program kapsamında Morkim, Teknotan, Bursa Jel, Ayaz Kauçuk, AFC Kimya ve Mursan’ın üretim tesislerini ziyaret eden Matlı, firma yöneticilerinden üretim süreçleri, yatırımlar ve sektörlerin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.
HOSAB’da sanayicilerle buluştu
Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde HOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun, yönetim kurulu üyeleri ve bölge sanayicileriyle buluşan Matlı; enerji, altyapı, nitelikli iş gücü, ihracat ve yeşil dönüşüm başlıklarında değerlendirmelerde bulundu.

BTSO Başkan Adayı Matlı “Hasanağa’daki sanayicimizden kent merkezindeki tüccarımıza kadar BTSO’nun 60 bin üyesinin tamamının önünü açan; enerji, altyapı, nitelikli iş gücü, ihracat ve yeşil dönüşüm ihtiyaçlarına çözüm üreten bir BTSO anlayışını birlikte hayata geçireceğiz.” tespitinin akabinde firma ziyaretlerinde bulundu.
Matlı, HOSAB’daki Sazcılar Otomotiv ve Kırımcı Metal’in üretim tesislerini de ziyaret ederek, otomotiv, raylı sistemler, makine ve tarım ekipmanlarına yönelik kompozit üretimi ile sac işleme ve metal ürünler alanındaki çalışmaları yerinde inceledi.
TOSAB’da yeşil dönüşüm gündemi
TOSAB Bölge Müdürlüğü’nde Elyaf Tekstil Kurucu Ortağı ve TOSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Bilge’yi ziyaret eden Matlı; tekstil boyama ve terbiye sektörünün su ve enerji verimliliği, ileri arıtma, yeşil dönüşüm ve yüksek katma değerli üretim ihtiyaçlarını değerlendirdi.

Tekstil sektöründeki dönüşümün sanayicinin önünde yeni bir yük hâline gelmemesi gerektiğini belirten Matlı, doğru destek ve projelerle bu sürecin Bursa tekstili için önemli bir rekabet avantajına dönüştürülebileceğini ifade etti.
Kayapa ve Çalı’daki sanayicileri dinledi
Kayapa Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde Yönetim Kurulu Üyesi Salim Balcı, Müteşebbis Heyet üyeleri Ali Karen ve Osman Güler ile bölge sanayicileriyle bir araya gelen Matlı; altyapı, ulaşım, enerji, nitelikli iş gücü ve yeni pazarlara erişim konularındaki beklentileri dinledi.
Programın devamında Çalı Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Zafer Milli ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Matlı, sorunlarını dinledi, Çalı ve çevresindeki işletmelerin üretim ve istihdam kapasitesinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu. Matlı ayrıca ARPRES Döküm’ü ziyaret ederek firma sahibi Zülfü Acar’dan üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“60 Bin üyemizin tamamı bu gücün parçasıdır”
Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Özer Matlı, şu ifadeleri kullandı:
“BTSO’nun 60 bin üyesinin ürettiği, ticaretini yaptığı ve istihdama dönüştürdüğü her değer Bursa için son derece kıymetlidir. Bursa ancak sanayinin ve her çeşit ticaretin önünü açtığı, üretimini daha yüksek katma değerle buluşturduğu ölçüde güçlenebilir.
Her bölgenin ve sektörün ihtiyacı farklı. Bu nedenle üyelerimizi sahada dinleyen, sorunları yerinde tespit eden ve ihtiyaçlara göre somut çözümler geliştiren bir BTSO anlayışına ihtiyacımız var. Hedefimiz; üreticiden tüccara, küçük işletmeden sanayiciye kadar 60 bin üyemizin tamamının rekabet gücünü artırmak, finansmana, nitelikli iş gücüne, teknolojiye ve yeni pazarlara erişimini kolaylaştırmaktır. Bursa’nın üretim ve ticaret gücünü, birlikte düşünerek ve birlikte çalışarak daha ileriye taşıyacağız. Sırça köşkler üretmeden, göreve geldikten sonra meclis üyelerinin ve üyelerin doğrudan temas kurabileceği bir başkanlığı getireceğiz.”




-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login