Genel
“KÖRÜN İSTEDİĞİ BİR GÖZ” MÜYDÜ?
Canan Ekinci Yılmaz’ın Kaleminden
Siz ne şanslısınız maşallah böyle. Beklediğiniz bahane kendiliğinden ortaya çıkıverdi. Filistin (Hamas) — İsrail (Netenyahu) meselesini bahane edip 29 Ekim 2023’te 100. yaşını kutlayacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına “eğlenceli” kutlama yasağı geldi.
Bir devlet kurumu olan TRT bir açıklama yaparak kutlamaların “ertelendiğini” söyledi.
TRT’den yapılan açıklamada şöyle diyor:
“TRT, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenleyeceği ve tüm hazırlıkları biten eğlence odaklı konser ve gösterileri, Gazze’de yaşanan endişe verici insanlık dramı nedeniyle ileri bir tarihe erteledi. Ertelenen konser, gösteri ve diğer etkinliklerin gerçekleştirileceği tarihler daha sonra açıklanacak.”
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen basın mailinde de şöyle diyor: “Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılına özel düzenlenen 17 Ekim 2023 tarihli Muhtarlar Korosu Cumhuriyet Konseri ve 22 Ekim 2023 tarihli Yavuz Bingöl Konseri, Filistin’de yaşanan endişe verici insanlık dramı nedeniyle ertelenmiştir.”
Ne kadar zaman sonraya ertelendi mesela? Ya savaş büyürse, ya deprem olursa, ya sel basarsa, ya yağmur yağarsa, ya şimşek çakarsa, ya patron ateşlenirse, ya bağırsakları bozulursa, ya başı ağrırsa…
Ki olmuşluğu vakidir. 2013 yılının 23 Nisanında yazdığım Başbakanım, Geçmiş Olsun yazısını hatırlayın. Hani o yıllarda bayramlarda bir haller gelirdi hepsinin üzerine…
Kırk Yılda Bir Değil, Yüz Yılda Bir
“100. Yıl” kutlamalarına uzun zaman önce hazırlanmalı ve 2023’e girer girmez “100. Yıl Etkinlikleri” başlamalıydı. Ne de olsa bir ülke 100 yaşına kırk yılda bir değil, yüz yılda bir giriyor. Zaten bizler 29 Ekim 2123’ü göremeyeceğiz, bari 2023’ü görmenin hazzını yaşasaydık.
Yılbaşı kutlamalarını Hıristiyanlık adına değil yeni bir yıla adım attığımız için yaptığımız gibi, bizim için çok ama çok kıymetli olan bu özel günü Filistinliler ya da İsrailliler birbirini öldürüyor diye değil, Cumhuriyetimiz 100 yaşına ulaştığı için kutlayacaktık. Ne güzel ölüyorlar, iyi ki ölüyorlar diyerek el çırpmayacak, halaya durmayacaktık.
Koca kafalar yine elmalarla armutları karıştırdı ve sonunda ortaya böyle bir garabet çıktı. Gençler buna “duyar kasmak” diyor. -mış gibi yapmak, zevahiri kurtarmak diyelim biz.
(Hoş, bu saat olmuş, 100. yılla ilgili büyük çalışmalar yapılmamış, yer yerinden oynatılmamış. İki konser yasaklansa ne olur yasaklanmasa ne olur. Bu da ayrı mevzu.)
Yoksa insanlara ve tarihlerine saygımız sonsuz. Bizim duyduğumuz kadar onlar da bizim tarihimize saygı duysun ama mümkünse…
Bize ne değil, bize çok şey, bize örnek, bize ibret
Gazze’de yaşanan vahşeti görüp de “Bana ne!” dememiz mümkün değil. Ancak bilelim ki, kendi içlerinde ne tüm Filistinliler Hamas’ı destekliyor ne de tüm İsrailliler Netenyahu’yu. Masum insanlar yöneticilerin verdikleri kararlarla ölüyor. Bomba düştü mü yandaş, candaş, taraftar, muhalif dinlemiyor. Patladı mı herkesi paramparça ediyor.
Bütün bu vahşet yaşanırken biz oturup hangi yönetici daha haklı diye mi tartışacağız? Şunların yasını tutalım, bunlara da lanet okuyalım mı diyeceğiz?
Biliyoruz ki acının rengi olmaz, dini olmaz, dili olmaz. Gözyaşları hep aynı akar…
Devletimiz, bu savaşla ilgili devlet katında ülkemiz adına gereğini yapacaktır. Bu yükü de milletin sırtına yüklemeyecektir. Zaten hepimiz tek tek insanlar olarak ayrı ayrı hepsine üzülüyoruz.
Ancak dünyanın derdi bitmez. Dünyada savaş bitmez, felaket bitmez. Dünya hali bu; acıyla tatlı hep bir arada. İnsan doğdu doğalı bir gözü ağlarken bir gözü güler. En sevdiğinin cenazesini kaldırdıktan sonra bile, insani ihtiyaçlarını gidermeye devam eder.
Yasakları Bırakın, Cumhuriyet’e Sarılın
Sadece üzülmek, sadece slogan atmak ve sadece eğlenceyi yasaklamakla olmuyor. Biz daha büyük düşünüyoruz. Ülkemize akın eden düzensiz göçmenlere, mültecilere peynir ekmek gibi dağıtılan T.C. kimliklerine, yabancılara pahalı pahalı satılan mülklere bakıp; gün gelip üzülünen duruma düşmekten korkuyoruz. (Ki bize üzülen olmayacaktır.) O yüzden de Cumhuriyet’imize dört elle sarılıyoruz.
Bırakın da Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılını doya doya kutlayalım.
Görmüyor muyuz sanki; Cumhuriyet’in kuruluş destanını yeni nesillere anlatmıyorsunuz, kendinizce yeni bir tarih yazıyorsunuz. Tarih içinde kaybolup giden kahramanların öykülerini filmlere, oyunlara, belgesellere konu etmiyorsunuz. Osmanlı tarihini ise büyük abartılarla ve her sözü siyasete alet ederek anlatıyorsunuz.
Bırakın da tarih sizi yazsın demiş miydim daha önce?
Hah, işte bırakın…
Aklımda deli sorular
Önce yasaklamaları bir kenara bırakın ve onlarca yıldır memleketi yönetenler olarak 100. Yıl Nutku’nu ve 100. Yıl Marşı’nı düşünün siz. 100. Yıl Marşı’nı bestelettiniz. 100. Yıl Nutku’nu da yazdırdınız mı? 100. yılda ülkenin esas sahibi olan millete hesap verecek misiniz? 100 yılda neler kazandık, neler kaybettik, neleri var, neleri yok ettik, Cumhuriyet’i yoktan var edenlerin kazanımlarını nasıl yerle yeksan ettik diye anlatacak mısınız? Kendinizle yüzleşecek misiniz?
Yoksa körün istediği bir göz Allah verdi iki göz diyerek her fırsatta Cumhuriyet’in altını oyacak mısınız?
“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” demişti Gazi Mustafa Kemâl Atatürk.
Peki ya siz Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasını sağlayacak mısınız? Söyleyin; Ne yaptınız, ne yapıyorsunuz, ne yapacaksınız?
Genel
KARACABEY’DE DÖRT CAN KAYBI!
Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’dan Denizli’deki kaplıcalara gitmek üzere yola çıkan tur otobüsünün Manisa’nın Akhisar ilçesinde TIR’la çarpışması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı.
Karacabey’den otobüse binen Vesile Ekici, Cemile Memişçi, İhsan Taşçı ve Sevgi Kabaroğlu yaşamını yitirdi. Kazanın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı ve AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, yaralıları ziyaret etmek ve sağlık durumları hakkında bilgi almak üzere harekete geçti.
Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen feci trafik kazası, Karacabey’i de yasa boğdu. Bursa’dan Denizli’deki kaplıcalara gitmek üzere yola çıkan tur otobüsünün TIR’la çarpışması sonucu 11 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, otobüse Karacabey’den binen yolculardan Vesile Ekici, Cemile Memişçi, İhsan Taşçı ve Sevgi Kabaroğlu da hayatını kaybedenler arasında yer aldı.

Geri manevra faciaya yol açtı
Kaza, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Akhisar gişeleri bağlantı yolu yakınlarında meydana geldi. Bursa’dan hareket eden 16 AED 124 plakalı tur otobüsü ile kereste yüklü TIR’ın çarpışması sonucu her iki araç da yoldan çıkarak devrildi.
İlk belirlemelere göre, gişeleri kaçıran otobüsün geri manevra yaptığı sırada arkadan gelen TIR’ın çarpmasıyla meydana gelen kazada adeta can pazarı yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD ve güvenlik ekibi sevk edildi. Araçta sıkışan yolcular kurtarılarak çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Manisa Valiliği, kazada 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin yaralandığını açıkladı. Kazayla ilgili adli soruşturma başlatılırken, araç sürücüleri hakkında da gözaltı kararı verildi.

Karacabeyli dört vatandaş hayatını kaybetti
Facianın Karacabey’e yansıyan en acı tarafı ise ilçeden otobüse binen dört vatandaşın yaşamını yitirmesi oldu. Hayatını kaybedenler arasında bulunan Vesile Ekici, Cemile Memişçi, İhsan Taşçı ve Sevgi Kabaroğlu’nun vefat haberleri ilçede büyük üzüntü yarattı.
Karacabey’den de yolcuların bulunduğu tur otobüsünde yaşanan facia, ilçede derin bir üzüntüye neden olurken, yaralıların sağlık durumları da yakından takip edilmeye başlandı.
Biba, Karabatı ve Saygısever yaralıları ziyaret etmek üzere harekete geçti
Kazanın duyulmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı ve AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, yaralıları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında ayrıntılı bilgi almak üzere yola çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba’nın, kazada yaralanan vatandaşların tedavi süreçleri hakkında bilgi edinmek ve ihtiyaçlarını yerinde değerlendirmek amacıyla harekete geçtiği öğrenildi. Biba’nın, hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dileklerini ileterek yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşması temennisinde bulunduğu belirtildi.
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı da ilçeden otobüse binen dört vatandaşın hayatını kaybetmesinin büyük üzüntü yarattığını belirterek, yaralıların sağlık durumlarını yakından takip etmek ve gerekli bilgileri almak üzere hastanelere hareket etti. Karabatı’nın, hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileklerini ilettiği ifade edildi.
AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever de kazanın ardından yaralıları ziyaret etmek ve tedavi süreçleri hakkında bilgi almak üzere harekete geçti. Saygısever’in, yaşanan facianın üzüntüsünü paylaştığı, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediği kaydedildi.

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı
Kazada hayatını kaybedenlerin Cemile Memişçi (71), İhsan Taşçı (73), Mümine Eryılmaz (75), Zülfinaz Tosun (64), Sevgi Kabaroğlu (70), Safinaz Elkurt (76), Vesile Ekici (65), Şahinaz Boran (81), Fikriye Yur (78), Semra Şentürk (58) ve Kadriye Turhanlar (88) olduğu bildirildi.
Yaralıların isimleri belli oldu
Kazada yaralandığı bildirilen vatandaşların isimleri ise şöyle: Sinan Eröz (61), Emine Sülümer (77), Süleyman Eryılmaz (76), Eşe Yonar (79), Çiçek Aktaş (61), Ayşe Çiftçi (60), Gülten Korubaşı (62), Zülfiye Arıca (70), Nurgül Eldemir (62), Nurettin Aktaş (67), Nuray Gögüsger (64), Emel Demircan (76), Fermude Alkış (69), Nurhan Balıkçıoğlu (50), Bahriye Şener (78), Feriştah Yıldırım (77), Salime Gözüm (63), Yüksel Hınık (70), Naciye Hınık (66), Meryem Bayat (80), Resmiye Kirişcan (77), Gönül Çatak (61), Emel Eröz (53), Metin Yavuz (62), Hasan Karakaya (64) ve Mehmet Ahlılar (63).

Kazada yaşamını yitiren vatandaşlar Pazartesi Günü çeşitli camiiler de kılınan cenaze namazlarının ardından ilçede toprağa verildi. Öte yandan kazaya karışan araç şoförü M.A. hastaneye sevkinin ardından tutuklandığı öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma sürerken, yaralıların hastanelerdeki tedavileri de devam ediyor.







Genel
KARACABEY KUZEY KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ’NDE RECEP TOSUN GÜVEN TAZELEDİ
Karacabey Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nin olağan genel kurulu, dernek üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurul sonucunda mevcut Başkan Recep Tosun, üyelerin güvenini yeniden kazanarak tekrar dernek başkanlığına seçildi.
Genel kurulun ardından açıklamalarda bulunan Karacabey Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Recep Tosun, kendisine gösterilen güven için tüm dernek üyelerine teşekkür etti.
Tosun açıklamasında, “Bugün burada bizlere yeniden görev ve sorumluluk veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu görevi yalnızca bir başkanlık görevi olarak değil, büyüklerimizden bizlere emanet edilen kültürümüzü, dilimizi, geleneklerimizi ve kardeşlik bağımızı gelecek nesillere aktarma sorumluluğu olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Derneğin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdüreceğini belirten Tosun, “Bizleri biz yapan değerlerimizi korumak, gençlerimizi ve çocuklarımızı kültürümüzle buluşturmak, derneğimizi daha aktif ve daha güçlü bir yapıya kavuşturmak öncelikli hedeflerimiz arasında olacak. Karacabey’de yaşayan Kuzey Kafkas kökenli hemşehrilerimizin tamamını kucaklayan, kapısı herkese açık bir anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Genel kurulda emeği geçen tüm üyelere ve dernek büyüklerine teşekkür eden Tosun, yeni dönemin Karacabey Kuzey Kafkas Kültür Derneği adına hayırlı olmasını dileyerek, “Biz birlikte güçlüyüz. Geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz.” mesajını verdi.
Karacabey Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nde yeni dönemde de Başkan Recep Tosun ve yönetimi, kültürün yaşatılması, genç nesillere aktarılması ve dernek üyeleri arasındaki dayanışmanın daha da güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürecek.
Genel
BAŞKAN VEKİLİ BİBA, BURSA’NIN GURURU GÜREŞÇİLERİ AĞIRLADI
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Balkan Güreş Şampiyonası’nda gösterdikleri mücadele ve kazandıkları madalyalarla Bursa’nın göğsünü kabartan Belediyespor güreşçilerini makamında ağırladı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Sezer Sezgin ve Hırvatistan’ın Koprivnica kentinde düzenlenen Balkan Güreş Şampiyonası’nda başarılara imza atan Belediyespor güreşçileri ile bir araya geldi. U17 kategorisi 80 kiloda Balkan şampiyonu Rüstem Öztürk, gümüş madalya kazanan Taha Öztürk ve Hamza Yakup Oran ile U20 kategorisinde gümüş madalya kazanan Beytullah Burak Bilgen görüşmede yer aldı.
“Sporcu gençlerimizle gurur duyuyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, sporcuları kazandıkları madalyalardan ve sergiledikleri mücadeleden dolayı tebrik ederek “Gençliğin ‘nereye gidiyor’ diye sorgulandığı bir dönemde sizin sporla uğraşmanız çok güzel. Gençlerimizin böyle sporlarla uğraşmasından gurur duyuyoruz. Sizlerin yukarılara doğru başarılarınızı görmek inşallah bizlere de nasip olur” ifadelerini kullandı.
“Filistinli masumlar aklımıza geldi”
Balkan Güreş Şampiyonası’nda İsrailli rakiplerine karşı giriştikleri mücadeleleri kazanan sporcular, “İsrailli rakiplerimizi yenerken Filistinli masum insanlar ve çocuklar aklımıza geldi. Onları düşünerek mücadele ettik” derken Başkan Vekili Biba, “Onlara karşı galibiyetiniz hepimizin gururunu okşuyor.
Bu başarının Bursa’dan olması ise bizim için ayrı bir gurur oldu” dedi. İsrailli rakiplere karşı gösterdikleri başarılı performanstan dolayı güreşçileri kutlayan Biba, “Mücadeleniz ve başarılarınızla Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmün bir nevi acısını çıkarmış gibi oluyorsunuz” şeklinde konuştu.
“Başkanın güreşe ilgisi büyük şans”
Büyükşehir Belediyespor Başkanı Sezer Sezgin, Başkan Vekili Şahin Biba’ya spora ve sporcuya verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederek “Başkanımızın güreş sporuna özel ilgi göstermesi çok büyük bir şans. Ben arkadaşlar adına sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Bizlere müthiş imkanlar sağlıyorsunuz.
Sporcularımız da bu imkanları bu başarılar ile taçlandırıyor. İnşallah göğsümüzü kabartmaya devam ederler” değerlendirmesinde bulundu.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi3 yıl agoKAZI KAZAN’DAN 1 MİLYON TL KAZANDI



Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login