Connect with us

Bursa Bölge

KMYO İLE LİMAGRAİN ARASINDA “YERLİ TOHUM” İŞBİRLİĞİ

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Karacabey’de faaliyet gösteren tohum firması ile gerçekleştirilen işbirliği töreninde yerli tohum konusunda açıklamalarda bulundu. Üniversitenin bu alanda yeterli deneyime sahip olduğunun altını çizen Kılavuz, “Yerli tohum ve onun güvenli, milli teknoloji konusu kadar büyük bir önem arz etmektedir.” dedi.

BUÜ Karacabey Meslek Yüksekokulu, Limagrain Tohum Islah Üretim San. Tic. A.Ş. firması ile eğitimde işbirliği protokolü imzaladı. Mesleki eğitime destek vererek daha nitelikli öğrencilerin ilgili programları tercih etmesini sağlamayı, öğrencilerin başarılarını teşvik etmeyi ve donanım sahibi mesleki ve teknik elemanların yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefleyen protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Firma İnsan Kaynakları Müdürü Ayşegül İyidoğan ile Firma Pazarlama Müdürü Murat Öztürkmen imza attı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirilen protokolün gerek üniversiteye gerekse de sektör temsilcilerine kıymetli getirileri olacağını vurguladı. Karşılıklı kazan-kazan anlayışı ile deneyim ve bilgi paylaşımı yapılacağına işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Bu ortaklık hepimiz açısından verimli olacak. Burada öğrencilerimiz için üç ayrı kazanım modeli olacak. Yeni bir staj kapısı, birçok öğrenciye burs ve uygulamalı dersler konusunda deneyimlerini paylaşacak sektör temsilcileriyle tanışma imkânı doğacak. Sektörün deneyimi, üniversitenin bilgi birikimi ile harmanlanacak. Buradan doğacak sinerji; öğrencilerimize ve genel anlamda tüm insanlığa fayda sağlayacak. Protokolün hazırlanmasında emeği bulunan herkese teşekkür ediyor, işbirliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yerli tohuma tam destek

Konuşmasında yerli tohum hakkında da düşüncelerini açıklayan Rektör Kılavuz, “Yerli tohum, milli teknoloji kadar büyük bir önem arz etmektedir. Dünyada da bu konunun ne kadar önemli olduğu son dönemde çok daha iyi anlaşılmıştır. Yerli ve milli teknolojiye gösterdiğimiz hassasiyeti, milli ve yerli tohumda da göstermeliyiz. Bu anlamda meslek yüksekokullarımızın ilgili bölümleri ve ziraat fakültelerimizin ayrıca destek almaları gerektiğine inanıyoruz. Hayvan Besleme ve Zootekni alanlarında Türkiye’nin yetkin eğitim kurumları arasında gösterilen üniversitemiz, tohum meselesi ve güvenliği konusunda da aynı hassasiyet ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu noktada yürütülen her türlü faaliyete katkı sunabilecek deneyimli akademisyenlere de sahibiz. Yeni projelerin üretilmesi ve tohum ıslahı konusundaki çalışmaların destekçisi olacağımızı bildirmek isteriz.” açıklamasında bulundu.

İşbirliği artarak devam edecek

Limagrain İnsan Kaynakları Müdürü Ayşegül İyidoğan ise işbirliği desteği ve duyulan güven için üniversitenin tüm yöneticilerine teşekkür etti. Protokol sürecinin MYO Yönetimi ile karşılıklı diyalog içerisinde ilerlediğini kaydeden Ayşegül İyidoğan; “Bu işbirliğine iki taraflı bakıyoruz. Bizler de üniversiteden ve akademisyenlerimizden son derece kıymetli katkılar görüyoruz. Özellikle öğrencilerin staj ve uygulama dersleri sürecinde olumlu geri dönüşler alıyoruz. Biz süreçten çok memnunuz ve işbirliğimizin artarak devam etmesini diliyoruz. Protokol hepimize hayırlı olsun.” dedi.

Staj ve burs teşekkürü

Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Serdal Dikmen de sektördeki deneyimleri doğrultusunda okula ve öğrencilere verecekleri katkılardan ötürü firma yöneticilerine teşekkür etti. Özellikle yüksek puanlı öğrencilerin MYO’ya çekilmesi ve staj kolaylığı sağlanmasının önemli bir destek olacağına işaret eden Prof. Dr. Serdal Dikmen; “Firma, bu protokol kapsamında eğitim-öğretime vereceği desteğin yanı sıra aynı zamanda önümüzdeki yıl için de bir burs desteği sağlayacağını açıkladı. Öğrencilerimizin burs sayısını da bu vesile ile arttırmış olacağız. Destekleri ile bizlere güç katacaklar. Her şey için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BGC BAŞARI ÖDÜLLERİ YARIŞMASI SONUÇLANDI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması” sonuçlandı.

Demokrasi kültürünün gelişmesi, halkın bilgilendirilme ve gerçekleri öğrenme bilincinin kavranması ve yerel gazeteciliğin güçlendirilmesi amacıyla; basın mensuplarının mesleki başarılarını ödüllendirmek için düzenlenen yarışmaya aday olan 132 eseri tek tek değerlendiren 7 kişilik Jüri, toplam 14 başarı, 16 mansiyon ödülü verdi.

1 Ocak 2025 – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında yayınlanan eserleri değerlendiren Erol Bilenser Başkanlığındaki Jüri; soy isme göre alfabetik olarak şu isimlerden oluştu: Teoman Alper, Adnan Baştopçu, Mehmet Gerçeksi, Erol Nural, İlhan Öztat ve Hacı Tonak.

BGC gazetecilik başarı ödülleri yarışması sonuçları

Genel haber

Başarı ödülü: Yiğithan Hüyük / Demirören Haber Ajansı / Yangında öldüler borçlu çıktılar.

Mansiyon: Taha Tütüncü / Olay Medya / Bursa’nın kalbinde 2 bin 200 yıllık sır.

Mansiyon: Ahmet Burak Öztürk / İhlas Haber Ajansı / Fetö’cü kundakçı parkı tutuşturduğu benzinleri böyle almış.

Ekonomi haber

Başarı ödülü: Zafer Akpınar / İhlas Haber Ajansı / Bursa’da lüks gökdelenlerin ortasında buğday hasadı.

Mansiyon: Hıdırcan Kaya / EkoHaber Gazetesi / Ar-Ge Yatırımlarıyla Güçlenen Bursa.

Spor haber

Başarı ödülü: Zekican Gürkan / BursadaBugün / Türkiye’nin en büyük tesisi Bursa’da hayat bulamadı.

Mansiyon: Merve Deniz Ekici / BursadaBugün / Silahlardan korkuyordu, rekorlar kırdı.

Fotoğraf

Başarı ödülü: Sergen Sezgin / Anadolu Ajansı / Yangının acı yüzü.

Mansiyon: Mustafa Bikeç / Anadolu Ajansı / Orhaneli 5 gün yandı.

Spor fotoğrafı

Başarı ödülü: Akın Güler / SporBursa / Sertaç Çam’ın gol sevinci.

Mansiyon: Mustafa Bikeç / Anadolu Ajansı / Yeşilin ve beyazın yeniden doğuşu.

Köşe yazısı

Başarı ödülü: İbrahim Öge / Şehrengiz Dergisi / Kuruluş, kurtuluş, ruh ve bir çınar.

Mansiyon: Hasan Aliçavuş / Olay Medya / Altta kalanın canı çıksın!

Mansiyon: İrem Güner / Yenidönem Gazetesi / Basın, ruminasyonun pençesinde!

Spor köşe yazısı

Başarı ödülü: Duygu Doğan / Nöbetçi Gazete / Rezaletin dik alası! Bursaspor üvey evlat mı?

Mansiyon: Çetin Sabırlı / BursadaBugün / Yönetici taraftar el ele verdi, Şampiyonluk Kupası Bursa’ya geldi!

Röportaj – araştırma inceleme

Başarı ödülü: Fatih Mısır / BursadaBugün / Bursa’da ev ikiye bölündü.

Mansiyon: Yasemin Özkerem / Kent Bursa Gazetesi / Çocuk istismarı bir güç istismarıdır.

Gazete genel mizanpaj

Başarı: Onur Genç / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Kabus.

Mansiyon: Nilgün Liman / Kent Bursa Gazetesi / Jant üzerinde umut taşıdı.

Gazete spor mizanpaj

Başarı ödülü: Uğur Dinar / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Efsanesiniz.

Mansiyon: Melek Genç / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Şampiyon Bursaspor.

Televizyon haber

Başarı ödülü: Esra Türker / Demirören Haber Ajansı / Yerli tinder avcısı.

Mansiyon: Sema Üstüntaş / BursadaBugün / Bursa’nın dünyaca ünlü bölgesinde iletişim krizi!

Televizyon görüntü

Başarı ödülü: Ali Osman Akın / İhlas Haber Ajansı / Türkiye’nin yüreğini yakan yangında yüzleri gülümseten görüntü.

Mansiyon: Muhammet Hüseyin Sezgin / Demirören Haber Ajansı / Bursa’da orman yangınları 3’üncü gününde.

Televizyon program

Başarı ödülü: Bircan Örsel / Olay Medya / Zanaatkar.

Mansiyon: Dilek İlhan / Lıne TV / Tarihin görünmez düşmanları.

Televizyon aktüel haber

Başarı ödülü: Nejat Kırbulut / Habertürk TV / Acil çıkışlara kilit.

Mansiyon: Sedat Yoğurtçu – Şafak Susuz / Lıne TV / Mudanya sahilinde istila

Continue Reading

Bursa Bölge

ERDEM BAŞLAYAN VE PLANLANAN YATIRIMLARIN TAMAMLANMASINI İSTEDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Şükrü Erdem ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette ilçenin öncelikli yatırım alanları, devam eden çalışmalar ve planlanan projeler kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Toplantıda, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde ihtiyaç duyulan altyapı ve üstyapı yatırımları ele alınırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mustafakemalpaşa Belediyesi arasında yürütülebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede; Atatürk Parkı içerisinde planlanan BURFAŞ Kafe projesi, Millet Bahçesi’nin devralınma süreci, Bursa Caddesi’nde devam eden üstyapı çalışmaları, 14 Eylül Bulvarı ve bağlantı güzergâhlarında planlanan altyapı ve asfalt uygulamaları masaya yatırıldı. Bunun yanı sıra Karaoğlan-Dorak-Onaç-Akçapınar yolunda devam eden çalışmalar ile Tatkavaklı Mahallesi’nin üstyapı ihtiyaçları da gündeme gelen konular arasında yer aldı.

İlçe ulaşımını ve kent estetiğini ilgilendiren başlıklara da değinilen toplantıda, 18 Mart Caddesi’nde trafik güvenliğini artırmaya yönelik düzenlemeler, Saadettin Sarcan Caddesi, Kuzey Sokak Döner Kavşak ve Alparslan Türkeş Caddesi’nde planlanan refüj çalışmaları değerlendirildi. Ayrıca ilçede yapılması planlanan halı saha projeleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Mustafakemalpaşa’nın ihtiyaç ve beklentilerini Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine aktarmaya devam ettiklerini belirterek, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak yatırımların hayata geçirilmesi noktasında kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Continue Reading

Bursa Bölge

GENÇLERİN SESİ BURSA’DAN YÜKSELDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci ve Çocuk Hakları Derneği (OHAKDER) ile Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği (ASKON) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Parlamenter Meclis Simülasyonu’ programına ev sahipliği yapıyor.

Bursa’daki 60’ı aşkın okuldan toplam 180 lise öğrencisinin katıldığı programda, gençler; liberal, merkez sol, merkez sağ ve milliyetçi olmak üzere dört gruba ayrıldı. Üç gün sürecek etkinlik kapsamında öğrenciler, 8 bakanlığın görev alanlarına ilişkin meseleleri ve güncel konuları ele alarak çözüm önerileri geliştirecek. Meclis çalışmalarında kabul edilen kanun tasarıları ise resmi formatta derlenerek ilgili bakanlıklara sunulacak.

Programın açılış kısmına, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin’in yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Fatma Şahin ve Kamil Bayramiç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ASKON Bursa Temsilcisi Bilge Kalın ve Genç ASKON Bursa Şube Başkanı Onur Koçak da katıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, en iyi fikirlerin birlikte tartışarak ve konuşarak ortaya çıktığını vurgulayarak organizasyonun gençler açısından çok faydalı olacağını söyledi. Organizasyonda emeği geçenleri tebrik eden Ahmet Kılıç, gençlere ‘Meclis Yemini’ ettirdi.

“Gençler geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek”

Programın açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin, gençlerin demokrasiyi deneyimlemesinin ve ortak akılla çözüm üretme becerileri kazanmasının önemine değindi. Demokrasinin yalnızca seçimlerden ibaret olmadığını söyleyen Başkan Vekili Osman Şahin, “Demokrasi dinlemektir, anlamaktır, farklı görüşlere saygı göstermektir. Bu programla gençler yeni bakış açıları kazanacaktır. Geleceğin Türkiye’sini gençler inşa edecek” dedi.

“Bizler gençlerimize güveniyoruz”

Bilimde, sanatta, teknolojide ve toplumsal dönüşümlerde iz bırakan insanların meslek yolculuğuna her zaman genç yaşta başladığını vurgulayan Başkan Vekili Osman Şahin, gençlerin soru sormaktan ve merak etmekten çekinmemesini istedi. Teknolojiyi tüketenlerden değil, geliştirenlerden olmasını tavsiye eden Başkan Vekili Şahin, “Bizler gençlerimize güveniyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak daima gençlerin yanındayız. Gençlik Kulübü ve Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençler için sürekli projeler üretiyor. Günümüz dünyasında teknoloji üreten, geliştiren gençlere ihtiyacımız var. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Continue Reading

Trending