Connect with us

Güncel

Karaca’da kötü gidiş devam ediyor: 0-2

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Karacabey Belediyespor, ligin 22. haftasında konuk ettiği lider Eyüpspor’a 2-0 mağlup oldu. Ligde son galibiyetini 17. haftada alan ve ardından oynadığı 4 lig mücadelesinde 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde eden Karaca, Eyüpspor’a da yenilerek galibiyet hasretini 5 haftaya çıkardı.

Karacabey Belediyespor, Ferhan Kestanlıoğlu, Uğur Başdaş ve Hüseyin Aycan hakem üçlüsünün yönettiği mücadeleye; Veysel Sapan, Hasan Güleryüz, Sergen İlhan, İlyas Yılmazer, Alper Karaman, Gökhan Cingirt, Onur Özcan, Temel Taşkın, Berk Ali Nızam, Sadık Arda Yılmaztürk ve Ömer Çetinbaş onbiriyle çıktı.

İlk 20 dakikada iki takımında pozisyon üretmekte zorlandığı mücadelenin 22’nci dakikasında Karaca, Alper Karaman’la gole yaklaştı. Sağ kanattan Berk Ali’nin yaptığı ortada topla buluşan Alper’in sert şutunda top direkten döndü.

Bu pozisyonun ardından hareketlenen maçın 27’nci dakikasında bu kez Eyüpspor direği geçemeyen taraf oldu. Timur’un kullandığı köşe vuruşundan gelen topla ceza alanı içinde buluşan Tarık’ın şutunda top üst direkten geri döndü.

Bu dakikalarda baskısını artıran Eyüpspor, 36’ncı dakikada aradığı golü buldu. Ceza alanına yapılan ortada topla buluşan Onur’un karşı karşıya pozisyonda kaleye gönderdiği top kaleci Veysel’den dönerken, dönen topu tamamlayan Okan Eyüpspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Golün ardından oyunun kontrolünü elinde tutan Eyüpspor, 42’nci dakikada net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bülent’in ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Taha’nın kafa vuruşunda kaleci Veysel topu çelmeyi başardı. Bu aynı zamanda ilk yarınında son pozisyonu oldu ve ilk yarı Eyüpspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Karaca’da kötü gidiş devam ediyor-2

Karacabey Belediyespor, ikinci yarıda da bir türlü oyunun kontrolünü eline alamazken, 69’uncu dakikada kalesinde net bir pozisyon daha verdi. Taha’nın ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Timur’un şutunda top kaleci Veysel’de kaldı.

Bu pozisyonun hemen ardından 70’inci dakikada Eyüpspor net bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Serdar’ın uzun topuyla Karacabey savunmasının arkasına sarkan Okan’ın karşı karşıya pozisyonda kaleye gönderdiği top kaleci Veysel’den dönüp Onur’un önünde kaldı. Onur’un boş kaleye gönderdiği topu ise son anda Karacabeyli oyuncu Onur çizgiden çıkartmayı başardı.

Zaman zaman Eyüp kalesinden etkili olmak isteyen Karaca, 72’nci dakikada Berk Ali’yle kaleyi yokladı. Soldan İlyas’ın pasıyla ceza alanına giren Berk Ali’nin kaleye gönderdiği topu kaleci Emrullah son anda kornere çelmeyi başardı.

75’inci dakikada ise Eyüpspor kaleyi yoklayan taraf oldu. Orta sahada topla buluşan Serdar’ın çalımlarla ceza alanına kadar girip kaleye gönderdiği top az farkla yandan auta gitti.

Eyüpspor, bu pozisyonun hemen ardından 76’ncı dakikada aradığı ikinci golü buldu. Muhammed’in soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Görkem’in kafa vuruşunda top ağlarla buluşunca Eyüpspor 2-0 öne geçti.

İkinci golün ardından iyice rahatlayan Eyüpspor, 90’ıncı dakikada üçüncü gole de yaklaşsa da, Muhammed’in karşı karşıya pozisyonda topu dışarı vurmasıyla net bir gol pozisyonundan yararlanamamış oldu. Bu aynı zamanda maçında son pozisyonu oldu ve Eyüpspor sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla 27 puanla 14. sıraya gerileyen temsilcimiz Karacabey Belediyespor, önümüzdeki hafta Pazar günü deplasmanda Tarsus İdman Yurdu’na konuk olacak. Zorlu mücadele saat 13.00’te başlayacak.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Güncel

ORFEY SAVUNMA SANAYİ A.Ş.’DE ÜST DÜZEY ATAMA

Türkiye savunma sanayisinin yükselen firmalarından Orfey Savunma Sanayi A.Ş.’de üst düzey bir atama gerçekleştirildi. Şirketin Genel Müdürlük görevine, savunma sanayi sektöründe bilgi birikimi ve tecrübesiyle tanınan Fatih Nurlu atandı.

Orfey Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Karacabeyli iş insanı Vedat Uğur ile yeni Genel Müdür Fatih Nurlu arasında gerçekleştirilen anlaşma imza töreni sonrası yapılan açıklamada, şirketin büyüme hedefleri, yerli ve milli savunma sanayi projeleri ile uluslararası pazardaki etkinliğini artırmaya yönelik çalışmaların daha da hız kazanacağı ifade edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Uğur, imza töreninde yaptığı açıklamada, “Savunma sanayi, stratejik öneme sahip bir alandır. Bu alanda güçlü kadrolarla çalışmak büyük önem taşıyor. Sayın Fatih Nurlu’nun sektör tecrübesi, vizyonu ve liderlik birikimi ile şirketimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu atamanın hem şirketimiz hem de ülkemiz savunma sanayi için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Genel Müdürlük görevine atanan Fatih Nurlu ise yaptığı değerlendirmede, Orfey Savunma Sanayi A.Ş.’nin yerli üretim, yüksek teknoloji ve ihracat odaklı büyüme vizyonuna katkı sağlamak için çalışacaklarını belirterek, “Orfey Savunma Sanayi güçlü hedefleri olan, dinamik ve milli projelere odaklanan bir firma. Bu yapının parçası olmaktan büyük onur duyuyorum. Önümüzdeki süreçte hem yurt içi hem yurt dışı projelerde önemli adımlar atmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen imza töreni, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Continue Reading

Güncel

BASIN İLAN KURUMU PAYDAŞLIĞINDA DİJİTAL HABERCİLİK VE YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ

Anadolu Üniversitesi’nde akademisyenler, gazeteciler ve öğrencilerin katıldığı programda, dijital habercilik ve yapay zekâ alanındaki gelişmeler paylaşıldı.

Anadolu Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Google iş birliğiyle düzenlenen “Dijital Habercilik ve Yapay Zekâ Eğitimi Programı”, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirildi.

İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Bursa Bölge Müdürlüğünün paydaş olarak destek verdiği programda, Eskişehir ve çevre illerde görev yapan basın mensupları ile gazeteci adayı öğrenciler bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programın açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, gazeteciliğin sürekli dönüşüm içinde olduğunu belirterek, yapay zekânın meslek için bir tehditten ziyade doğru kullanıldığında önemli fırsat sunduğunu söyledi.

Gazeteciliğin form olarak değiştiğini ancak özünün değişmediğini anlatan Prof. Dr. Adıgüzel, “Yapay zekânın meslekleri ortadan kaldıracağı yönündeki tartışmaları sıkça duyuyoruz. Ancak gazeteciliğin bir meslek olarak hiçbir zaman ölmeyeceğini bilmemiz gerekir. Gazeteciliğin özü, gerçeğin peşinden gidip doğruları aktarmaktır. Yapay zekâ hayatımıza girdi diye bu meslek ortadan kalkmaz. Bu aracı doğru kullanmayı öğrenirsek mesleğimizi daha iyi yapabiliriz.” açıklamasında bulundu.

Etkinliğe katkı sunan paydaşlara teşekkür eden Basın İlan Kurumu Bursa Bölge Müdürü Gökhan Eren ise hem mevcut gazetecilerin hem de gazeteci adaylarının programa dâhil edildiğini kaydederek eğitimin herkes için faydalı olmasını temenni etti.

Programda sunum yapan Google Türkiye Eğitim Danışmanı Özgür Mehmet Kütküt, dijital habercilik ve yapay zekâ alanındaki gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Üretken yapay zekânın sunduğu fırsatlara dikkati çeken Kütküt, “Üretken yapay zekâ alanında Türkiye için önemli fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Bu fırsatlar akademik çalışmalardan basın ve kamu iletişimine kadar pek çok alanda değerlendirilebilir. Eğer katılımcılar henüz üretken yapay zekâ ile tanışmadıysa, bu eğitim onlar için önemli bir fırsattır. Biz aslında makinelere değil, insanlara yazıyoruz. Yapay zekâ, insanlara yönelik içerik üretmek için bir araçtır” şeklinde konuştu.

Eğitim kapsamında katılımcılara dijital habercilikte kullanılan yeni nesil araçlar, yapay zekâ destekli içerik üretimi, veri odaklı gazetecilik uygulamaları ile araştırma, redaksiyon ve haber yazım süreçlerinde yararlanılabilecek dijital çözümler anlatıldı.

Programa, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü akademisyenleri, gazeteciler ve öğrenciler katıldı.

Continue Reading

Güncel

GENEL KURULDA BASININ DESTEKLENMESİNE YÖNELİK DÜZENLEMELER

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, basın çalışanlarına yönelik sosyal desteklerin yüzde 50 oranında artırılmasını ve azınlık gazetelerine maddi yardım yapılmasını kararlaştırdı. Toplantıda, süreli yayınlara verilen kredilere uygulanacak faiz oranı da belirlendi.

Basın İlan Kurumu 33. Dönem 6. Genel Kurul Toplantısı, 11-13 Şubat 2026 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantının son oturumunda, Yönetim Kurulunun Genel Kurula teklif olarak sunduğu ve gündeme alınan maddeler görüşüldü. İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonlarında ele alınan gündem maddelerine ilişkin hazırlanan raporların okunmasının ardından oylamaya geçildi.

Kurumun 2025 yılı bilançosu, gelir tablosu ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Denetçiler Kurulu Raporunu onaylayan Genel Kurul, basın sektörüne yönelik desteklere ilişkin önemli düzenlemeler yaptı.

Süreli yayın kredilerinde faiz oranı belirlendi

Genel Kurulda, basın kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve yatırım kapasitelerini artırabilmeleri açısından önem taşıyan Kurum kredilerine uygulanacak faiz oranı ele alındı.

Ekonomik gelişmeler dikkate alınarak, yatırım ve işletme kredilerine uygulanacak yıllık faiz oranı, 2026 yılı için yüzde 29 olarak belirlendi.

Basın çalışanlarına yönelik desteklerde yüzde 50 artış

Toplantıda, basın çalışanlarına yönelik borç para, muhtaçlık ve ölüm yardımları Kurumun sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda yeniden değerlendirildi. Mevcut ekonomik koşullar ve uygulamaya ilişkin geri bildirimler dikkate alınarak, söz konusu sosyal desteklerin yüzde 50 oranında artırılmasına karar verildi.

Borç Para ve Yardımlara Dair 219 sayılı Genel Kurul Kararında yapılan düzenleme, Resmi Gazetede yayımlandığı tarihi takip eden ayın ilk günü itibarıyla yürürlüğe girecek.

Azınlık gazetelerine destek sürecek

Basın İlan Kurumu, Lozan Barış Antlaşması kapsamında azınlık statüsünde bulunan topluluklarca yayımlanan gazetelere yönelik 2011 yılından bu yana sürdürdüğü maddi destekleri 2026 yılında da devam ettirecek.

Bu doğrultuda Genel Kurul, basın sektöründe çeşitliliğin ve çoğulcu yapının korunması amacıyla 2026 yılı içerisinde azınlık gazetelerine 471 bin Türk Lirası yardım yapılmasını kararlaştırdı.

Basın Derneklerine Yardım Fonuna 7 milyon 200 bin TL tahsis edildi

Genel Kurul toplantısında, Kurumun faaliyet ve çalışmalarının finansmanını sağlamak üzere oluşturulan fonlara tahsis edilecek tutarlar da belirlendi.

Bu kapsamda, Kurumun 2025 Yılı Tahsis Bilânçosunda, Basın Derneklerine Yardım Fonu için 7 milyon 200 bin Türk lirası kaynak ayrılması uygun görüldü.

Bir sonraki Genel Kurul Toplantısının 20-22 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilmesine karar verildi.

Continue Reading

Trending