Yerel
KARACABEY’DE İŞ DÜNYASI SANDIĞA GİDİYOR
Karacabey Ticaret Borsası ile Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı başladı. İş dünyasının önümüzdeki dönem temsilcilerini belirleyeceği seçimler 1 ve 2 Ekim 2026 tarihlerinde peş peşe yapılacak. Borsada mevcut Başkan Murad Bertan’ın tek aday olarak seçime girmesi beklenirken, Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise şuanda meclis üyesi de olan Gökhan Tüydeş’in liste hazırlığı içinde olduğu gözleniyor.
Karacabey’de ticaret, sanayi ve üretim dünyasının önümüzdeki dönemini şekillendirecek iki önemli seçim için geri sayım başladı. Karacabey Ticaret Borsası üyeleri 1 Ekim 2026 Perşembe günü, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ise 2 Ekim 2026 Cuma günü sandık başına gidecek.
Her iki seçim de ilgili kurumların hizmet binalarında 09.00-17.00 saatleri arasında, Karacabey İlçe Seçim Müdürlüğü gözetiminde gerçekleştirilecek.
Borsada Bertan ile devam mesajı
Karacabey Ticaret Borsası’nda seçim öncesi tablo büyük ölçüde şekillenmiş durumda. Borsa kulislerinde mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan dışında şu aşamada öne çıkan başka bir adayın bulunmadığı öğrenildi.
Yeni dönem için çalışmalarını sürdüren Bertan’ın, mevcut tablo doğrultusunda seçime tek aday olarak girmesi bekleniyor. Bertan’ın adaylığını önümüzdeki hafta kamuoyuna yapacağı açıklamayla resmen duyurması ve yeni dönem meclis listesi ile hedeflerini paylaşması bekleniyor.
1 Ekim Perşembe günü yapılacak seçimlerde Ticaret Borsası’nın toplam 196 üyesi oy kullanabilecek. Borsa seçimleri 09.00’da başlayacak ve 17.00’de sona erecek.
KTSO’da Tüydeş hareketliliği
Gözlerin çevrileceği bir diğer adres ise Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası olacak. 2 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek seçimlerde toplam 1.183 üye oy kullanma hakkına sahip.
Oda bünyesinde bulunan 8 meslek komitesinde yapılacak seçimlerin ardından toplam 21 meclis üyesi belirlenecek.
Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Üstündağ’ın bu dönem yeniden aday olmayacağı öğrenilirken, seçim kulislerinde geçmiş dönemde de aday olan iş insanı Gökhan Tüydeş’in çalışmaları öne çıkıyor.
Tüydeş’in yeni dönem için liste hazırlığı içerisinde olduğu ve adaylık sürecine ilişkin çalışmalarını sürdürdüğü gözlemlenirken, hafta başında adaylığını resmen açıklaması bekleniyor. Tüydeş’in açıklamasıyla birlikte hangi isimlerle yola çıkacağı ve komitelerde nasıl bir yapılanma oluşturacağı da netlik kazanacak.
Sandıklar iki gün üst üste kurulacak
Karacabey iş dünyasının yakından takip ettiği seçimlerde sandıklar iki gün üst üste kurulacak. 1 Ekim’de Ticaret Borsası, 2 Ekim’de ise Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri oy kullanacak.
Adaylıkların resmi olarak açıklanması ve meclis listelerinin ortaya çıkmasıyla birlikte seçim sürecindeki hareketliliğin önümüzdeki iki hafta daha da artması bekleniyor. Her iki kurumda da seçimler Karacabey İlçe Seçim Müdürlüğü gözetiminde gerçekleştirilecek.
Yerel
ÇİFTÇİ SUDA BOĞULDU
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, sulama ücretlerindeki artışa ve çiftçilerin ödeme sürecinde yaşadığı mağduriyete ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu sistemin değişmesi, sulama paralarının Nisan ayına kadar uzatılması ve hiçbir şekilde büyük faizler uygulanarak çiftçinin belinin bükülmesine razı değiliz” dedi.
Erdem, çeltik sulama maliyetlerinin yıllara göre arttığını belirterek, dönüm başına sulama maliyetinin 2024 yılında 1.050 TL, 2025 yılında 1.750 TL, 2026 yılında ise 2.500 TL olduğunu ifade etti. Aynı yıllarda çeltik satış fiyatlarının ise 2025 yılında 38-40 TL, 2026 yılında 35-36 TL arasında seyrettiğini kaydetti.
Sulama fiyatlarının 2 yıl içinde %138 arttığını, buna karşın ürün fiyatlarının geçmiş yıllara göre düştüğünü belirten Başkan Erhan Erdem, bu durumun çiftçiyi zor durumda bıraktığını söyledi.
Erhan Erdem, çiftçilerin sulama bedellerini öderken ürettikleri mahsullerin paralarını fabrika ve tüccardan geç aldıklarını, bu nedenle su paralarını ödemelerinin Ocak veya Şubat ayını bulduğunu aktardı. 31 Aralık tarihinin geçilmesiyle birlikte çiftçilerin %100 zamla karşı karşıya kaldığını dile getiren Erdem, “Bu nasıl adalet” dedi.
Sulama birliklerinin zam yetkisine ilişkin kanuni düzenlemeye de değinen Başkan Erdem, 2024 yılına kadar sulama birliklerinin kanunda %50’ye kadar zam yapma yetkisi bulunduğunu ve bu sebeple %10 uygulandığını, 2024’ten sonra çıkan kanunla bu oranın %50 olduğunu ve şu anda %50 zam uygulandığını belirtti.
Erdem, 2.500 TL olan çeltik sulama fiyatının 31 Aralık’tan sonra %50 indirimin kaybolması ve üzerine %50 zam eklenmesiyle 5.000 TL’ye çıktacağını ifade ederek, “Bunun neresinden bakarsak bakalım, bu bir zulümdür” diye konuştu.
Başkan Erdem, sistemin değişmesi, sulama paralarının Nisan ayına kadar uzatılması ve büyük faizler uygulanarak çiftçinin belinin bükülmesine razı olmadıklarını sözlerine ekledi.
Yerel
GÖKÇE ALKAN CİNAYETİNDE ZANLI TUTUKLANDI
Karacabey’de 5 Ekim’de meydana gelen ve genç Gökçe Alkan’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan cinayetin ardından gözaltına alınan 24 yaşındaki Mustafa Bağ, kasten planlayarak adam öldürme suçundan çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgilere göre, Gökçe Alkan’ın hayatını kaybettiği cinayetin ardından gözaltına alınan Mustafa Bağ’ın akşam saatlerinde adliyeye getirileceği yönündeki bilgi kısa sürede ilçede yayıldı. Bunun üzerine çok sayıda vatandaş adliye çevresinde toplandı.
Ancak zanlı, adliyeye fiziken getirilmedi. Mustafa Bağ’ın ifadesi, adli işlemler kapsamında SEGBİS sistemi üzerinden görüntülü olarak alındı. Zanlının adliyeye getirilmediğine inanmayan kalabalığın sakinleştirilmesi amacıyla Gökçe Alkan’ın eniştesi Gökhan Akbay da duruşma salonuna alındı ve süreci SEGBİS üzerinden takip etti.
Savcılık işlemlerinin ardından Bağ, kasten planlayarak adam öldürme suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.
Akbay, “Adliyeye hiç getirilmedi”
Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nde gerçekleştirilen işlemlerin ardından 24 yaşındaki Mustafa Bağ hakkında kasten planlayarak adam öldürme suçundan tutuklama kararı verildi.
Duruşma salonunda süreci takip eden Gökhan Akbay, dava işlemlerinin ardından yaptığı açıklamada zanlının hiçbir şekilde adliye binasına getirilmediğini, işlemlerin SEGBİS üzerinden gerçekleştirildiğini ve verilen tutuklama kararının ardından Mustafa Bağ’ın cezaevine gönderildiğini ifade etti.
Bağ, işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.
Ne olmuştu?
Karacabey’de Gökçe Alkan ile Mustafa Bağ arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa Bağ’ın bıçakla saldırdığı Gökçe Alkan, çenesinin altından aldığı bıçak darbesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti.
Olayın ardından gözaltına alınan Mustafa Bağ’ın adli işlemleri tamamlandı. Zanlı, kasten planlayarak adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yerel
ÖZKAN: “GÖKÇE’NİN ACISI KARACABEY’İN ACISIDIR”
Anahtar Parti Karacabey İlçe Başkanı Özcan Özkan, 18 yaşındaki Gökçe Alkan’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan cinayetin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Gökçe’nin ölümünün Karacabey’in vicdanında derin bir yara açtığını belirten Özkan, adli sürecin tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesi çağrısında bulundu.
Kadına yönelik şiddetin yalnızca olayların ardından yapılan açıklamalarla çözülemeyeceğini vurgulayan Özkan, kadınların yaşam hakkının korunması için somut adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Özkan, Gökçe’nin ailesinin acısını paylaştıklarını belirterek, “Gökçe için adalet” çağrısında bulundu.
İşte Özcan Özkan’ın açıklaması:
“Karacabey’imiz bir kez daha büyük bir acıyla sarsılmıştır.
18 yaşındaki Gökçe Alkan’ın hayatını kaybetmesi, yalnızca bir ailenin değil, bütün Karacabey’in yüreğini yakan bir olaydır. Gencecik bir kızımızın hayatının sona ermesi karşısında duyduğumuz üzüntüyü, öfkeyi ve vicdanımızdaki yarayı kelimelerle tarif etmek mümkün değildir.
Gökçe’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.
Ancak bugün yalnızca başsağlığı dilemenin yeterli olmadığı bir noktadayız.
Gökçe’nin ölümünün bütün yönleriyle aydınlatılmasını ve adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesini istiyoruz.
Yürütülen adli soruşturmanın titizlikle tamamlanması, olayın tüm boyutlarının ortaya çıkarılması ve sorumluların hukuk çerçevesinde gereken cezayı alması en temel beklentimizdir.
Karacabey halkı da bu beklentisini açıkça ortaya koymuştur.
Gökçe için sokaklara çıkan, adalet isteyen, “Gökçeler ölmesin” diyen hemşehrilerimizin sesi duyulmalıdır.
“BİR GÖKÇE DAHA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”
Bugün hepimizin kendisine sorması gereken soru şudur:
Bir başka Gökçe’nin hayatını kaybetmesini beklemek zorunda mıyız?
Hayır!
Kadına yönelik şiddet konusunda artık günü kurtaran açıklamalardan, olay olduktan sonra gösterilen tepkilerden ve birkaç gün sonra unutulan gündemlerden vazgeçmeliyiz.
Kadınlarımızın kendilerini güvende hissedeceği bir toplum düzenini hep birlikte oluşturmak zorundayız.
Şiddetin ilk işaretinde harekete geçen, kadınlarımızı yalnız bırakmayan, gençlerimizi koruyan ve gerektiğinde devletin bütün kurumlarını etkin biçimde devreye sokan güçlü bir mekanizmaya ihtiyaç vardır.
Bir kadının yaşam hakkı, hiçbir gerekçenin gerisine bırakılamaz.
“KARACABEY’İN VİCDANI BU DOSYANIN TAKİPÇİSİ OLACAKTIR”
Anahtar Parti Karacabey İlçe Teşkilatı olarak Gökçe Alkan’ın ailesinin acısını kendi acımız olarak görüyoruz.
Bu acının siyasi malzeme yapılmasına da, birkaç gün sonra unutulmasına da izin verilmemelidir.
Bizim meselemiz siyasi hesap değil, insan hayatıdır.
Bizim talebimiz siyasi ayrıcalık değil, adalettir.
Bizim çağrımız ayrıştırmak değil, toplum olarak kadına yönelik şiddetin karşısında tek yürek olmaktır.
Yetkililere çağrımız açıktır:
Gökçe Alkan’ın ölümü bütün yönleriyle aydınlatılsın.
Adli süreç şeffaf ve titiz biçimde yürütülsün.
Varsa ihmaller araştırılsın.
Sorumlular hukuk önünde hesap versin.
Ve en önemlisi, başka Gökçeler yaşasın diye gereken bütün tedbirler alınsın.
Karacabey’in vicdanı bu olayın takipçisidir.
Biz de Anahtar Parti Karacabey İlçe Teşkilatı olarak bu sürecin takipçisi olacağız.
Gökçe’nin ailesinin acısını paylaşacak, adalet talebinin yanında duracak ve kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.
Gökçe için adalet istiyoruz.
Kadınlarımız için güven istiyoruz.
Gençlerimiz için yaşanabilir bir Karacabey istiyoruz.
Bir daha hiçbir annenin evladının ardından “Neden koruyamadık?” diye feryat etmediği bir Türkiye için mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur.
Gökçe’nin acısı Karacabey’in acısıdır.
Adalet yerini bulana kadar bu dosyanın takipçisi olacağız.”
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi3 yıl agoKAZI KAZAN’DAN 1 MİLYON TL KAZANDI



Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login