Connect with us

Güncel

KARACABEY’DE ARTIK ‘DEVA KADINLARI’ DA VAR!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Demokrasi ve Atılım Partisi Karacabey İlçe Kadın Politikaları Başkanı Yasemin Tuna, bayan üyeleriyle Birlik ve Beraberlik Kahvaltısı’nda buluştu. Karacabey’de artık ‘DEVA Kadınları’nın da olduğunu vurgulayan Tuna, “İlçemize hizmet adına kolları sıvadık. Biz kadınlar, hem çocuklar hem de yaşadığımız çevre için hayaller kurarız. Dolayısıyla daha iyi bir gelecek için tüm kadınlarımızın hedefleri var. Dertlere ‘Deva’ olmak hedefi ise kadınsız asla olmaz. Kadın erkek omuz omuza olmalı ve Karacabey’imiz için daha çok çalışmalıyız. Kadınlarımızın enerjisiyle ilçemizin dertlerine deva olmaya geliyoruz.” dedi.

Ortaköy Cafe’de gerçekleştirilen kahvaltı programına DEVA Partili bayanların yanı sıra; Bursa İl Kadın Politikaları Başkanı Neslihan Aydınoğlu ile Gemlik İlçe Kadın Politikaları Başkanı Nüket Yavuzer Acar da yönetimleriyle birlikte katıldı.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı sonrası Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında DEVA Partisi’nin kadına bakış açısını değerlendiren Karacabey İlçe Kadın Politikaları Başkanı Yasemin Tuna, kadına yönelik şiddetinin Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olduğuna dikkat çekti. Ülke genelinde kadına yönelik şiddetin her gün can almaya devam ettiğini belirten Tuna, şu ifadelere yer verdi:

“Oysa biz; ‘Tek 1 can bile feda edilemez’ diyoruz. Kadına yönelik şiddeti, kadın ölümlerini açıklamalarında kanıksamış ifadelerle sayı ve oranlara hapseden, hafifleten sorumlu tarafların anlayışını asla kabul etmiyoruz. Türkiye’nin devası olmak üzere yola çıkmış olan bizler, kadınların devası olmaya da kararlıyız. Şiddetin çocuğa, kadına, erkeğe veya herhangi bir canlıya uygulanması asla kabul edilemez. Bu kısır döngüden, bu şiddet sarmalından ülkemizi kurtaracağız, kararlıyız.

Kadına yönelik şiddet öncelikle bir zihniyet sorunu, toplumsal ve kültürel bir sorun. Kadını erkekten değersiz ve aşağı gören bir yaklaşımın ürünü. Ve biliyoruz ki, kadına yönelik şiddet münferit bir olay değil. Şiddet sadece kadınların değil, çocukların ve hatta şiddeti bizzat uygulayanların hayatlarını mahvediyor; toplumu içten içe çürütüyor ve zayıflatıyor. İşte tam da bu sebeple; öncelikle kadınlara ayrımcılığı ve şiddeti meşrulaştıran bu zihniyeti sanık sandalyesine oturtuyoruz. Bütün kadınları tehdit eden; evde, sokakta, işyerinde ve hatta dijital mecra veya ağlarda kadınlara musallat olan şiddet, karşımıza aşağılama, eziyet, hakaret, küfür, baskı, taciz, darp, ısrarlı takip olarak çıkıyor. Hayalleri, umutları solduruyor. İşte tam bu sebeple biz DEVA Partisi olarak şiddetin her türünün karşısında, kadınların yanında olacağız. Kadına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik her türlü şiddetle aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Kadınların bireysel, sosyal, ekonomik ve siyasi anlamda güçlenmeleri için parti programımızda, politika metinlerimiz ve eylem planlarımızda açıkladığımız bütün kararları ivedilikle hayata geçireceğiz. Kadınları destekleyecek, güçlendirecek, zihniyetin eşitlikçi, adil bir yapıya çevrilmesi için mücadele vermeye devam edeceğiz. Biz şiddetin, kadınların özgüvenini, özsaygısını, yaşam enerjisini yok etmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz şiddetin, kadınların sağlığını bozmasına, sakatlanmasına, iyilik halini ortadan kaldırmasına ve hatta hayatlarını söndürmesine izin vermeyeceğiz. Biz şiddetin temel kaynağını ahlaka, kadın bedenine indirgeyen anlayışla mücadele edeceğiz, art niyetli taraflarca kullanılmasının önüne geçeceğiz. İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere, kadınları şiddetten etkili bir biçimde korumayı amaçlayan tüm uluslararası anlaşmalar ve yasal düzenlemelerin, vicdani sorumlulukla uygulanmasının takipçisi olacağız. Bir taraftan cezaların caydırıcı olmasını sağlarken diğer taraftan toplumun eğitilmesi ve sorunun iyileşmesi için gereken tüm adımları kesin bir kararlılıkla atacağız. Söz veriyoruz; DEVA Partisi olarak kadınların güvende olduğu, mutlu olduğu, üretken ve başarılı olduğu ve geleceğe umutla baktığı bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.Ve bu hayali ülkemizdeki tüm kadınlarla birlikte gerçekleştireceğiz.”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Güncel

MATLI: “ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN EN KIYMETLİ MİRASÇILARIDIR”

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

23 Nisan 1920 tarihinin Türk milleti için yalnızca bir Meclis’in açılışı değil, aynı zamanda bağımsızlık ve milli egemenlik yolunda atılmış tarihi bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Matlı, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğimiz 23 Nisan, bir milletin kendi kaderine sahip çıkışının ve bağımsızlık yolunda sergilediği büyük iradenin simgesidir.

Atatürk’ün bugünü çocuklara armağan etmesi, milletimizin geleceğinde söz sahibi olan genç nesillere duyduğu güvenin en açık göstergesidir. Bugün bizlere düşen görev ise çocuklarımızı çağın gerekleriyle donatarak onlara daha müreffeh ve daha sürdürülebilir bir gelecek bırakmaktır.

Bursa Ticaret Borsası olarak bizler de bu sorumluluğun bilinciyle, eğitime yapılan her katkının ülkemizin yarınlarına yapılan en kıymetli yatırım olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla bugüne kadar gerek nitelikli mesleki eğitim altyapısının güçlendirilmesi, gerekse öğrencilere ve eğitim kurumlarına yönelik destek projeleri ile gençlerimizin donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurtuluş kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”

Continue Reading

Güncel

HAYATİ İNANÇ’A SEVGİ SELİ

Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi, Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, modern çağın uğultusunun, ahlaki değerler ve inancın sesini bastırmasına izin verilmemesi gerektiğini söylerken, etkili üslubuyla bu anlamda aileye kilit bir görev düştüğünü vurguladı.

Mustafakemalpaşa Kent Platformu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında 9 Nisan akşamı düzenlenen programda, kendine has üslubuyla edebiyat dünyasının sevilen yazarlarından Hayati İnanç’ı ağırladı.

Kültür Merkezi’ndeki geniş katılımlı program, Kent Platformu Başkanı Burak Malkır’ın, düşünceyle, dili en iyi kullanan yazarlardan olan Hayati İnanç’ı ağırlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, platformun çalışmalarından bahsetmesiyle başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi de olan Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, söyleşide, ‘Ahlak ve Aile’ konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Tıklım tıklım dolan salonda usta yazarın derin bilgi birikimi ve etkileyici anlatımı damga vurdu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte dinleyiciler usta yazarın zengin içerikli anlatımıyla Divan edebiyatının derinliklerine yolculuk yaptı.

Şiirler, hikâyeler ve kıssalar eşliğinde ‘Ahlak ve Aile’ kavramlarının önemine dikkat çeken İnanç, duygusal bir atmosfer yarattı.

Program sonunda Kent Platformu tarafından Hayati İnanç’a plaket, çerçeveli bir Suuçtu Şelalesi fotoğrafı ve Besmele-i Şerif takdim edildi.

Etkinlik sonunda memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, organizasyonu gerçekleştiren Kent Platformu ve kendilerini edebi bir yolculuğa çıkaran Hayati İnanç’a teşekkür etti.

Continue Reading

Güncel

BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM İLK YILINI DEĞERLENDİRDİ

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 6 Nisan 2024’te göreve başlamasının ardından geçen 1 yılı değerlendirdi. Meclis toplantısı öncesinde yayınlanan video ile hizmetlerini kamuoyuyla paylaşan Başkan Erdem, “Daha yeni başlıyoruz, tüm zorlukları aşacağız” mesajı verdi.

Mali disiplinde önemli adımlar

Göreve ciddi bir borç yüküyle başlayan Erdem, şeffaflık ilkesiyle belediye borçlarını afişle halka duyurmuştu. Geçen süreçte esnafa ve müteahhitlere olan 100 milyon TL üzerindeki borç ödenirken, vergi borçları sıfırlandı. SGK borçlarının ise Mayıs veya Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Altyapı ve ulaşımda büyük dönüşüm

İlçede yıllardır ihmal edilen yollar yenilenirken; 2 bin ton sıcak asfalt, 57 km sathi kaplama, 95 bin m² parke taş ve 42 bin m² kaldırım çalışması tamamlandı. Barış Mahallesi’ndeki yollar da yenilendi.

Yenilenen tesisler ve sosyal alanlar

·        Şükrü Erdem Spor Tesisleri, 32 milyon TL’lik yatırımla yenilendi.

·        Şehitlik Anıtı baştan sona düzenlendi.

·        Zabıta Karakolu, Hamzabey Mahallesi’nde modern bir yapıya kavuşturuldu.

·        Cevizlik yaşam alanı ve oyun sokağı, mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu.

·        Aziz Sancar Parkı Kafe Projesi, yaz aylarında hizmete açılacak.

Sosyal yardım ve tarımsal kalkınma

Ramazan ayında 6.400 kişiye iftar verildi, yılda ortalama 579 aileye yardım ulaştırıldı. Belediyeye ait boş arazilere buğday ekildi. 200 dönüm ekime hazır hale getirildi. Ovaazatlı’da kurulan Tarım Plastat Fabrikası ile üretim destekleniyor.

Temizlikte yeni dönem

Kiralama yerine belediyeye ait araçlarla temizlik hizmeti başlatıldı. Yıllık 20 milyon TL tasarruf sağlandı. Türkiye Belediyeler Birliği’nden 100 çöp konteyneri hibe alındı.

Yeni hizmet noktaları

·        Balık Pazarı hizmete açıldı.

·        BESAŞ, ilçede 4 satış noktasıyla hizmet vermeye başladı.

·        Çocuk parkları, Atatürk, Işıklar ve Taşköprü Mahallelerinde kuruldu.

Akaryakıt ve araç temizleme istasyonu yenilendi

Yüksek kâr marjı ile yapılan anlaşma sayesinde, belediye akaryakıt istasyonu 5 yıl sonunda öz sermayeye eklenecek. Araç temizleme istasyonu da yenilendi.

Unutulmaz gösteri: Türk Yıldızları Mustafakemalpaşa’da

18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinliğinde Türk Yıldızları ilçede unutulmaz bir gösteriye imza attı.

Başkan Erdem: “Eşit hizmet için çalışıyoruz”

Geçen bir yılı “yoğun ama keyifli” olarak tanımlayan Başkan Erdem, “İlçemizde herkesin eşit şartlarda huzurla yaşaması için durmadan çalışacağım” dedi.

Continue Reading

Trending