Bursa Bölge
Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya da gıda ve tarım üniversitesi kurulabilir!
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz, 76 bin öğrencili üniversiteden 4-5 yeni butik üniversite kurulması için teklifleri olduğunu belirterek, “Bursa 4-5 tane devlet üniversitesi, 4-5 tane de vakıf üniversitesini oluşturabilecek potansiyele sahip. Bursa yeni üniversiteleri talep etmeli.” dedi. Rektör Kılavuz, bu kapsamda Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya da gıda ve tarım üniversitesi kurulabileceğini söyledi.
Prof. Kılavuz, her platformda, her kademede ehliyet, liyakat, adalet ve hakkaniyeti ön planda tutacaklarını, öğrencilerin talepleri doğrultusunda yaptıkları iyileştirmelerle bu yıl kayıt oranının yüzde 98,7’ye ulaştığını söyledi. Kılavuz, kurulacak güneş enerji santralleriyle yıllık 15 milyon liralık elektrik üretimini kendilerinin yapacağını, TEKNOSAB’ın AR-GE kuruluşlarını Ulutek yanındaki araziye taşımayı hedeflediklerini kaydetti.
Rektör Kılavuz, görevdeki 5. ayında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dekanlar ve üniversitenin üst yönetimi de toplantıya katıldı. Uludağ Üniversitesi’nin son dünya sıralamasında 848. sıradan 1226. sıraya düştüğünü, bunu düzeltmek etmek için ciddi adımlar attıklarını belirten Kılavuz, “2021-2022-2023’te net görülecek ciddi iyileşmeyle karşılaşacağız. 2020 restorasyon rehabilitasyon yılıdır. Kılavuz, “Akademik personel ve öğrencilerle şehri bütünleştirerek yeni projeler üretmek, bilimsel çalışmalar yapmak, 1-2 yıl sonra meyvelerini devşirmek suretiyle üniversitemizi belki dönem sonunda ilk 1000 içine ulaştırmayı hedefliyoruz. 2 dönem önce üniversitemiz 848. sıradaydı. 1226’ya düştük.
Burada hedefimiz geçmişi kötülemek değil, insan hayatında olduğu gibi üniversiteler de inişli çıkışlıdır. Biz çıkış trendini 4 yıl boyunca sürdüreceğiz. Elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. YÖK tarafından belirlenen 16 aday araştırma üniversitesi içindeyiz. Araştırma üniversitesi olunca maddi imkanlar, norm kadrolar artıyor. Fakültenin bulundurması gereken öğretim üyesi sayısı avantaj sağlıyor. Anabilim dalı sayısının iki katı istihdam edebilirken, araştırma üniversitesinde 4 katı istihdam edebiliyoruz. Marka üniversitelerle yarışmaya talibiz. Hacettepe, Gazi, Ankara, Boğaziçi, ODTÜ, İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa, Yıldız Teknik Üniversitesi var. Ege’yi Erciyesi’i dikkate aldığımızda yarışacağımız üniversiteler deve dişi üniversiteler. Önemli üniversiteler. Biz yılmadan, usanmadan, azimle çalışacağız. Bu çalışmayı yapacak arkadaşlara huzur ortamı da sağlayarak, imkan temin edeceğiz. Öncelikli hedefimiz kalite; önceden oluşmuş ama aktif hale getirdiğimiz kalite koordinatörlüğü birimimiz var. Kaliteyi önceliyoruz.” dedi.
Uludağ Üniversitesi bünyesinde ULUTEK olduğunu hatırlatan Prof Kılavuz, “Artık devlet üniversiteleri devlet bütçesinden pay alıp tüketen kurum olmaktan ziyade kendi üreten kurum olmayı öngörüyor. Özgelirlerinizi arttıracaksınız dediler. 15 milyon lira üzerinde elektrik sarfiyatımız var. Proje ile gittik. 1,2 megavat güneş enerjisi projesiyle gittik. Yankı buldu. Enerji Bakanlığı’nda yenilenebilir enerjiler konusundaki toplantısına davetliyiz. 5 yıl içinde kuracağımız güneş panelinin amortismanını sağlıyoruz.
Projelerle hareket etmeye gayret gösteriyoruz. ULUTEK katkı sağlıyor. Yüzde 97’lik doluluk oranına sahip. Teknokentimizin yanında başka arazilerimiz de var. BTSO ile ortağız. UİB’in yüzde 1 payı var. Büyükşehir’in de payı var. BTSO’nun Teknosab projesi var. İbrahim Başkan’la bu TEKNOSAB’ın AR-GE kuruluşlarını Ulutek’in oradaki araziye taşıyabilirsek Bursa şaha kalkar. Uludağ Üniversitesi büyürse Bursa büyür, Bursa büyürse Türkiye büyür. Buna ciddi önem gösteriyoruz. BTSO ile uyum anlayışı içindeyiz. İki dost, ortak gibi.
Ehliyet, liyakat ve adalet ön planda olacak
Ehliyet, liyakat, adalet ve hakkaniyeti ön planda tutma sözü verdiklerini ve bunu uygulamaya koyduklarını anlatan Prof. Kılavuz, “8 bin çalışanın olduğu kurumda herkesi memnun etmek mümkün değil. Siz vicdanınızda adalet ve hakkaniyet duygusunun değişmez bir yasa olduğunu kabullenmişseniz, örneklerini geçmiş yıllarda çalışanlara hissettirmişseniz, beklentileri süreç içinde aşacağız. Adalet ve liyakatı her zaman imkanlar ölçüsünde ön planda tutacağız. Bu üniversite hepimizin ve Bursa’nın yüz akı. Eğer öğrencisiyle, akademik personeliyle, kent dinamikleri, STK’ları ve işadamlarıyla, halkıyla bütünleşebilirse, biz arzulanan bir Bursa Uludağ Üniversitesi hayalimizi gerçekleştirebiliriz. Şehirle bütünleşmiş, içiçe bir üniversite, ulaşılabilir bir üniversite ikinci sloganımız.” şeklinde konuştu.
76 bin öğrencili Uludağ Üniversitesi’nin bölünme stratejisi
Uludağ Üniversitesi’nin 76 bin öğrencisi, 2500 akademisyeni, 4 binden fazla çalışanı olduğunu hatırlatan Kılavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz ettiği Bursa’dan 4-5 yeni butik üniversite projesinin detaylarını da paylaştı. Kılavuz, bölünme kelimesinin insanları korkuttuğunu kaydederek, “Bir tarafta Mustafakemalpaşa, İznik Harmancık, Mudanya; kolay yönetilebilir değil. Ben yüksünmüyorum. Ama bu üniversitenin daha yönetilebilir hale gelebilmesi için bölünme yerine, bu üniversitenin anaç üniversite olarak yeni üniversiteleri doğurmasıdır. Ben Cumhurbaşkanımızın teşriflerinde fırsat buldum. Geçen ay Bursa’da 10 dakika konuyu anlattım. 3 temel meseleyi anlattım. Kampüs arazisi ile ilgili cami ve yeni üniversitelerdi. Antalya, Adana, Konya, Trabzon, Kayseri, Antep’in nüfusları bizden küçük, üniversiteleri bizden fazla. Bursa Teknik Üniversitesi 6200 öğrenciye ulaştı. 2 üniversite az. Bursa, 4-5 tane devlet üniversitesi, 4-5 tane de vakıf üniversitesini oluşturabilecek potansiyele sahip. Bursa yeni üniversiteleri talep etmeli.
YÖK ilçelerde üniversite kurulmasına sıcak bakmıyor. Biz ilçeler demiyoruz, ilçeler kümesinin oluşturduğu tematik kompakt üniversiteler diyoruz. Birisi İnegöl eksenlidir. İşletme Fakültesi, Sağlık Bilimleri var. Yenişehir’de havalimanı yanında hazinenin bize bağışlayacağı 90 dönümlük arazi var. Oraya Uzay Havacılık Fakültesi, Yenişehir İznik ve İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nun katılımlarıyla 6 bin nüfuslu, daha kolay yönetilebilir bir üniversite… İshakpaşa ismi verilebilir.
İkincisi Gemlik Orhangazi eksenidir. Gemlik’te Denizcilik Yüksek Okulu var. Onu fakülte haline dönüştürerek, Teknik Üniversite’nin yüksek okuluyla birleştirebilirsiniz. Borusan’ın rızasını alarak Hukuk Fakültesi’ni Bursa’ya taşıyarak, lojistik ve işletme fakültesini de oraya ilave edebiliriz. Orhangazi’ye Teknoloji Fakültesi ve meslek yüksek okullarıyla beraber, butik üniversite, Gemlik ve Orhangazi’ye hizmet eder. Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya da gıda ve tarım üniversitesi kurulabilir. Ziraat ve Veteriner Fakültesi Bursa’da devam etsin, gıda yem teknolojisi, tohumculuk, organik tarım gibi yeni orijinal bölümler oluşturmak suretiyle bu sağlanır. Mustafakemalpaşa’da ciddi Organize Sanayi Bölgesi de açıldı. Teknoloji fakültesi de oluşturarak gıda ve tarıma yönelik olmak şartıyla, gıda ve tarım üniversitesi teklif ettim. 4. üniversite önerdim. Bursa 1995 yılından beri çok ciddi yabancı uyruklu öğrenci sirkülasyonu alan bir üniversite. Ciddi tecrübe oluştu. Molla Fenari adıyla İslam Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne İslam ülkelerinden öğrencileri getireceğiz. Bizimkisi tüm dünyaya hitap edecek. Böyle bir dörtlü üniversite; 5’er bin nüfuslu bir alternatif budur. Bir başka örnek de Sakarya ve Isparta’da olduğu gibi, meslek yüksek okullarını toplayarak Uygulamalı Bilim Teknoloji Üniversitesi yaptılar. Bu gerçekleşse ilk 10 araştırma üniversitesi içindeyiz.” şeklinde konuştu.
“Teşhisi koyduk, serumu verdik, antibiyotikle devam edeceğiz”
Rektör Kılavuz, üniversitenin geriye gidişinin sebepleriyle ilgili bir soruya da, “Geriye gidişin sebepleri konusunda bir şeyler tahmin ediyorduk. Ama 5 aylık süreçte yaptığımız toplantılarda, akademik genel kurullarda bize ulaşan bilgilerde gördük ki, biz adaleti, hakkaniyeti, hakça paylaşımı ön planda tutmalıyız. BAB komisyonumuz var. Bilimsel araştırma fonumuz var. Bu fonumuzun yıllık getirisi 16 milyon civarında. Bu büyük ölçüde Tıp Fakültesi Hastanesi’dir. Cirosunun yüzde 5’i bilimsel araştırmalara kesiliyor. Siz bunu, 15 milyonu dağıtacaksınız. 300’er binlik projelerle 50, 150’şer bin liralık 100 kişi, miktarı biraz daha düşürürseniz 200 kişi. 200 kişi bilimsel araştırma projeleri için bir fırsat ve imkan yakalamak üzereyken, siz bu projenin parasının tamamını 2-3 projeye bir projeye aktarırsanız, beklentisi olan bilimsel çalışma yapacak insanları küstürmüş ve darıltmış olursunuz.
Aşkı, heyecanı tekrar yeşertmek, güven duygusunu tekrar tesis etmek derken kastımız bu. Uygulama, kadro ataması, muhatapları dinlememizle yaşanabilir huzur adası olan Bursa Uludağ Üniversitesi öngörüyoruz. Bununla yayınların artacağını, atıf alacağını, süremizin sonunda ilk 1000’lere girmiş Uludağ Üniversitesi, ilk 20’ye girmiş Araştırma Üniversitesi olmuş üniversite hedefliyoruz. Teşhisi koyduk. Tedavinin ilk ilaçlarını da kullandık, serumu da verdik. İnşallah antibiyotiklerle devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.
Bursa Bölge
MEHMET YILDIZ GÖREVİNDEN AYRILDI
Mustafa Bozbey’in İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetiminde dikkat çeken değişiklikler yaşanmaya devam ediyor. Üst yönetimde peş peşe gelen ayrılıklara bir yenisi daha eklendi.
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, görevinden ayrıldığını kamuoyuna duyurdu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde son günlerde yaşanan üst düzey hareketlilik kapsamında, Genel Sekreterlik görevine Deniz Köken’in atanmasının ardından gözler yardımcı kadrolara çevrilmişti. Bu süreçte Genel Sekreter Yardımcıları Ali Altunsoy, Mehmet Emin Direkçi ve Mehmet Tözün Bingöl’ün de görevlerinden ayrıldıkları açıklanmıştı. Yıldız’ın ayrılığıyla birlikte üst yönetimdeki değişim süreci bir kez daha gündeme geldi.
Yıldız, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Bursa halkı bize güvendi, kısa sürede güzel Bursa’mıza Başkanımız Mustafa Bozbey öncülüğünde onurla hizmet ettik. Birlikte mesai yaptığımız tüm emekçi arkadaşlarıma, sevgisini bizden esirgemeyen hemşehrilerimize minnettarım.”
Eğitim camiasındaki çalışmalarıyla tanınan Mehmet Yıldız, kamu yönetiminde üstlendiği görevlerle de öne çıkan bir isimdi. Eğitim alanındaki birikiminin ardından yerel yönetimde üst düzey görev üstlenen Yıldız, Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı bürokratlar arasında yer alıyordu.
Üst yönetimde art arda yaşanan bu ayrılıkların, belediye bünyesinde yürütülen yeniden yapılanma süreciyle bağlantılı olduğu değerlendirilirken, önümüzdeki günlerde yeni görev değişikliklerinin yaşanabileceği ifade ediliyor.
Bursa Bölge
BÜYÜKŞEHİR’DE AK KADROLARA İŞBAŞI GÖREVİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimin el değiştirmesinin ardından değişim rüzgarları dinmiyor. Genel Sekreterlik makamına yapılan Deniz Köken atamasının ardından gözlerin çevrildiği belediye iştiraklerinde (A.Ş.) beklenen hamleler gelmeye başladı.
Gazeteci Okan Tuna, geçtiğimiz günlerdeki köşe yazısında Bursa siyasetinin kalbindeki değişimleri ve belediye iştiraklerindeki yeni yönetim modelini tüm detaylarıyla aktardı. Kültür A.Ş.’den BURULAŞ’a, BESAŞ’tan Tarım A.Ş.’ye kadar pek çok kurumda CHP döneminin isimleriyle yollar ayrılırken, yerlerine AK Parti’nin önemli figürleri getirildi.
Özellikle “Başkanlık Modeli” adı verilen yeni yönetim sistemine geçilmesi ve belediye şirketlerinin mercek altına alınarak kapsamlı bir mali/idari inceleme başlatılması, önümüzdeki günlerin Bursa siyaseti açısından oldukça hareketli geçeceğinin sinyalini veriyor.
İşte Okan Tuna’nın Bursa’daki yeni yapılanmayı ve kulislerdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdiği o yazısı:
“Bozbey sonrasında. Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetiminin AK Parti’nin eline geçmesiyle birlikte, yönetim kademelerinde de değişimler başladı.
Şahin Biba’nın; Belediye Başkanvekili koltuğuna oturmasının ardından, AK Parti içinde inanılmaz atama kulisleri başlamıştı yeni belediye koltukları için.
Nitekim halen de sürüyor.
Bu yönde; Karmaşıklığın sürmesi üzerine Bursa’ya Ankara el koydu ve kısa bir süre önce Genel Sekreter olarak Eyüpsultan Belediyesi’nin eski belediye başkanı Deniz Köken atanmıştı.
Bazı dairelerde yapılan değişiklikler devam ederken, gözler aynı zamanda belediye şirketlerine çevrilmişti ki bu şirketlerde de değişimler başladı.
Nitekim; İlk etapta değişim Kültür AŞ, BESAŞ, Burkent ve Jeotermal AŞ’de yaşandı. Ancak bu şirketlerinde yeni bir yönetim modeli de benimsendi.
Örneğin; Belediye şirketleri, Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyelerince oluşturuluyordu ki bazı şirketlerde bu modelden kısmi olarak vazgeçildi.
Buna göre; Başkanlık modeli uygulamasına geçildi ki, Kültür AŞ’nin Başkanlığına, AK Parti’nin İl Başkan Yardımcılarından Osman Tüysüz getirildi.
Böylece; Bu kurumda Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Yücel Akbulut ile Genel Müdür Anıl Bayık’ın da görevi sona ermiş oldu.
Yanı sıra; BURFAŞ’ta da aynı modelin benimsenmesi kararlaştırıldı ve bu şirketin Başkanlığına da, adı Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği için geçen meclis üyelerinden Sinan Kahraman getirildi.
Bu yöntemle; Bu kurumda da Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Orkun Gazioğlu ile Genel Müdür Erhan Pınar’ın da görevleri sona ermiş oldu.
Yine; Farklı bir model üzerinden hareket edilerek BESAŞ’ta da Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak Yıldırım ve Büyükşehir Meclis üyesi Fuat Alpaslan getirildi ki CHP’li Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Işık’ın ve Genel Müdür İbrahim Alpay Demirtaş’ın görevi de sona erdi.
BURKENT’te de aynı modelle Osman Şahin Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görevlendirildi. Böylece, bu kurumun başında daha önce olan Furkan Bozbey’in ve sonrasında da Görkem Kaya’nın görevleri son bulmuş oldu.
Aynı şekilde; Jeotermal AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili görevi de Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’a tevdi edildi.
Ve; Jeotermal AŞ’de de CHP’li Uğur Sertaslan’ın da görevi sona erdi.
Edindiğimiz bilgiye göre son zamanların tartışmalı belediye şirketlerinden Tarım AŞ’de de CHP’li Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Saldız ve Genel Müdür Sedat Akar dönemi sona erdi ve şirketin yönetimine AK Parti kararı ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şahin Biba getirildi.
Bu arada; Bursa’nın kent içi ulaşımının patronu olan BURULAŞ’ta da Genel Müdür Fahrettin Beşli ile yollar ayrıldı ve Beşli’nin yerine bu koltukta 2 yıl önce oturan Kürşat Çapar yeniden göreve getirildi.
Bir de. Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti cephesinden ilginç bir duyum geldi. Öğrendiğimize göre Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri tepeden tırnağa mali ve idari bir incelemeye alınmış.
Bu yönde hem Sayıştay müfettişlerinin hem de yetkili kurulların denetiminden geçen Büyükşehir Belediyesi’nde ilk dikkat çeken ise belediye şirketleri olmuş.
Bu yönde; AK Parti yöneticilerini şaşırtan gelişme ise mevcut belediye şirketlerinin bazılarının altında birer şirket daha kurulmuş ki, bu şirketlerin kuruluş amacının da öğrenilmeye çalışıldığını duyduk.
Anladığımız kadarıyla; 2 yıllık Mustafa Bozbey dönemini tam anlamıyla öğrenmeye yönelik hareket eden AK Partili kurmaylar, bir taraftan mali incelemenin sonucunu bekliyorlar, bir taraftan da yeni yönetim modeli içinde atamalara dair görüşmeler yapıyorlar.
Şunu da söyleyebiliriz ki; AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın koordinasyonunda ve Belediye Başkanvekili Şahin Biba yönetiminde sürdürülen ve karar aşamasına geçilen bu görüşme ve toplantılar sonrasında, Büyükşehir Belediyesi’nde tamamen yenilenmiş kadrolar görülecek kısa zaman içinde.”
Bursa Bölge
BURSA’NIN ULAŞIM AĞI GÜÇLENİYOR
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, ulaşım alanında şehrin geleceğine yön verecek yatırımları değerlendirmek üzere düzenlenen istişare toplantısına katıldı.
Yüksek Hızlı Tren hattı şantiye alanında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba’nın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Ayhan Salman, ilçe belediye başkanları ve ilgili yöneticiler katıldı.
Müteahhit firma ve ilgili kurum temsilcilerinin kapsamlı sunum yaptığı toplantıda, Bursa’nın uzun yıllardır beklediği hızlı tren projesinin mevcut süreci, gelinen aşamalar ve bundan sonraki yol haritası kapsamlı şekilde ele alındı. Şehrin ulaşım ağına güç katacak önemli projenin her aşamasının konuşulduğu buluşmada, Bursa’yı daha güçlü bir ulaşım altyapısına kavuşturmanın, vatandaşları daha hızlı ve konforlu ulaşım imkânlarıyla buluşturmanın önemi vurgulandı.
“Hemşehrilerimizin beklediği projeleri başlatacağız”
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, kentin Kestel ile üniversite arasında ve Kent Meydanı ile Terminal arasında raylı sistem hatlarına sahip olduğunu hatırlattı. Mevcut hatların vatandaşların raylı sistemlerdeki ihtiyacını tam olarak karşılamadığını belirten Başkanvekili Biba, “Bu konuda uzun süredir çalışmalarımız var. Toplantıda bu çalışmalarla ilgili istişarelerimizi de yaptık. En kısa zamanda hemşehrilerimizin beklediği ve sevineceği projeleri başlatacağız” dedi.
Yüksek hızlı trende test sürüşleri başlıyor
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise, Yüksek Hızlı Tren Hattı projesinin Bursa’nın ve Marmara Bölgesi’nin en önemli projelerinden birisi olduğunu hatırlattı. 106 kilometrelik hızlı tren hattının faaliyete geçirilmesiyle alakalı çalışmaları incelediklerini anlatan Davut Gürkan, “Önümüzdeki aylarda elektrik sistemleriyle alakalı işlemler devreye konmuş olacak. Temmuz ayından itibaren de trenin test sürüşlerine başlanacak. Yıl sonuna doğru da hayırlısıyla hızlı tren hattımız faaliyete girmiş olacak” diye konuştu.
Yüksek hızlı tren, 2026 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacak
Kent içi raylı ulaşım çalışmalarına da değinen Davut Gürkan, hızlı trenin faaliyete geçmesiyle Emek-Şehir Hastanesi hattının da çalışmaya başlayacağını açıkladı. Paralel olarak karayollarının Şehir Hastanesi’ne de ulaşacağını söyleyen Gürkan, “Nihayetinde 2026 sonuna kadar hayırlısıyla hızlı trenimiz ve Şehir Hastanesi raylı sistemimiz Bursalıların hizmetinde olacak. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Bursa’ya ve Marmara Bölgesi’ne hayırlı olsun”
AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, toplantıda yüksek hızlı tren hattını, Emek-Şehir Hastanesi hattını ve karayolu bağlantılarını değerlendirdiklerini belirterek, “İnşallah 2026 yılında Yüksek Hızlı Treni, Bursamıza kazandırmış olacağız. Bizim için önemli bir proje. Hem Bursa hem de Marmara Bölgesi için hayırlı olsun” diye konuştu.
-
Bursa Bölge6 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel6 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması






Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login