Bursa Bölge
KARACABEY MYO’YA ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Üniversite tercihlerinin açıklanmasıyla birlikte Karacabey Meslek Yüksekokulu’ndaki tüm kontenjanların yüzde 103,4 oranında dolduğu açıklandı. Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu öğrencilerden ilgi görmeye devam ediyor. Tercihlerin açıklanmasıyla birlikte üniversitedeki tüm kontenjanların dolduğu öğrenildi.
Karacabey Meslek Yüksekokulu’na 398 yeni öğrencinin yerleştiği kaydedildi. Bölümlere göre kontenjanlar şöyle; Bilgisayar Programcılığı Programı 52, Gıda Teknolojisi Programı 52, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 52, İşletme Yönetimi Programı 47, Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı 31, Organik Tarım Programı 41, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 82, Süt ve Besi Hayvancılığı Programı 41.

Müdür Canbolat’tan yeni öğrencilere teşekkür
Karacabey Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Önder Canbolat, YKS yerleştirme sonuçları sonrası yaptığı açıklamada, “Bu yıl Yüksekokulumuza gösterilen yoğun ilgi ve güven için yeni öğrencilerimize en içten teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Yeni öğrencilerimizle birlikte yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Yüksekokulumuz sadece bir kurum değil, aynı zamanda bir aile ortamıdır. Sizleri bu aileye katıldığınız için kutluyor ve sevgiyle karşılıyoruz. Alanında uzman öğretim kadromuz ve modern eğitim olanaklarımızla, öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim sunmayı taahhüt ediyoruz. Her bir öğrencimizin bu yolda bizim için ayrı bir değeri vardır. Yeni öğrencilerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca KYK ve Sadık Yılmaz Yurtlarımız da öğrencilerimizin hizmetindedir. Onların heyecanını ve enerjisini, yüksekokulumuzun dinamizmiyle birleştirerek geleceği birlikte şekillendireceğimize inanıyorum. Aynı zamanda bu başarıda emeği geçen öğretim kadromuza ve idari personelimize de teşekkür ederim. Öğrencilerimize hoşgeldiniz der, başarılı bir akademik yolculuk geçirmelerini dilerim.” dedi.

BUÜ’nün “Meslek Yüksekokulları” Türkiye’nin zirvesinde
Öte yandan Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren 15 Meslek Yüksekokulu ve 135 önlisans programı, YKS 2023 tercih sonuçlarına göre öğrencilerden büyük talep gördü.
YKS 2023 öğrenci tercihlerine göre BUÜ MYO programlarının 18’i kendi segmentinde Türkiye’de taban puan açısından 1. sırada yer almayı başardı. Farklı 12 programda ise Türkiye 2.si olan BUÜ, toplam 13 programda da kendi segmentinde Türkiye 3.lüğüne ulaştı. Açıklanan sonuçlara göre BUÜ Meslek Yüksekokulları bünyesindeki toplam 43 program, YKS 2023’de öğrencilerin ilk 3 tercihi arasına girmeyi başardı. Genel sıralamada ise BUÜ’nün 83 eğitim programı, Türkiye’deki ilk 10 tercih arasında yer aldı.
Elde edilen veriler doğrultusunda üniversite genelinde yüzde 100’e yakın oranda bir doluluğa ulaştıklarını açıklayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, fakülteler ve meslek yüksekokulları bazında tercih edilme yüzdelerinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Meslek Yüksekokulları özelinde ise çok daha üst seviye bir başarıya ulaştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Türkiye genelinde en çok tercih edilen ve taban puan anlamında özel bir seviyeye ulaşan üniversitelerin başında geliyoruz. 2023 YKS verilerine baktığımızda en yüksek taban puan ile öğrenci alan 18 meslek yüksekokulu programımız var. Bu alanda 18 programda Türkiye 1.si olduk. 12 programımız 2. sırada, 13 programımız ise 3. sırada en yüksek puanla öğrenci aldı. Bu başarının altında verdiğimiz nitelikli eğitim, staj ve uygulama derslerindeki çeşitliliğin yanı sıra mezuniyet sonrasında öğrencilerimize sektörde gösterilen teveccühün yattığını söyleyebiliriz. Meslek yüksekokullarımızın kalitesinin daha da yükseltilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bu başarıda emeği bulunan tüm akademik ve idari personelimizi kutluyor. Üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilerimize ve ailelerine de teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
BUÜ Meslek Yüksekokulları (MEYOK) Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın ise, istatiksel olarak her geçen gün çok daha üst seviyelere ulaşan bir başarı yüzdesi yakaladıklarını söyledi. Toplam programların yaklaşık % 32’sinde Türkiye genelinde ilk 3 arasınagirdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Çağatan Taşkın, “Meslek Yüksekokullarımızda Türkiye YKS 2023 sıralamasında ilk 10’a 83 programımız girdi. Toplam programlarımızın yaklaşık yüzde 62’si ise en çok tercih edilenler arasında yer aldı. Çok daha iyisi için çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.
Bursa Bölge
KAMUSAL BİNALARIN DAHA VERİMLİ KULLANILMASI İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Kent Konseyi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ön tasarım çalıştayı düzenlendi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mimarlık Fakültesi, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Bursa Kent Konseyi arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan ‘Kamusal Binaların Katılımcı Bir Süreçle Mekansal İyileştirme Tasarımı (KAT_MEK): Bursa Kent Konseyi Yerleşkesi Örneği’ isimli Ar-Ge ve Ür-Ge’ye dayalı bilimsel araştırma projesinde ilk adım atıldı. Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’ndeki Bursa Kent Konseyi binasının iyileştirilmesine yönelik ön tasarım çalıştayı düzenlendi. Çalışmalar kapsamında her iki üniversiteden lisans ve lisansüstü öğrencilerden, mezunlardan ve akademisyenlerden oluşan tasarım ekibi, Bursa Kent Konseyi gönüllüleri ve kullanıcıları ile bir araya gelerek mekanları gezdi. Kullanılan binanın verimliliğinin artırılması için yapılacakların görüşüldüğü çalıştayda, mekânsal potansiyelin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Bursa Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu’nda da yer alan Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sebla Arın Ensarioğlu, KAT_MEK projesiyle kamusal alanların yeniden iyileştirilmesinde bir model oluşturulmasının amaçlandığını söyledi. Pilot çalışmayı Bursa Kent Konseyi mekanlarında yaptıklarını belirten Ensarioğlu, süreci katılımcı tasarım anlayışıyla sürdüreceklerini ifade etti. Ensarioğlu, konseyin kimliğiyle ve misyonuyla uyuşan mekânsal organizasyon gerçekleştirebilmek için çözüm önerileri geliştireceklerini anlattı.
Yine Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi de olan Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Sayan Atanur, projenin katılımcı bir mekan üretiminin nasıl olacağına, hem kullanıcıların hem tasarımcıların kamusal mekanları nasıl değerlendireceklerine örnek teşkil edeceğini dile getirdi. Haziran ayında çalışmanın nihayetleneceğini anlatan Atanur, bir model oluşturacağına inandığını söyledi.
Bursa Bölge
BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘DEPREM PARKI’ ÇALIŞTAYI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, afetlere dayanıklı kentleşme politikalarının geliştirilmesi amacıyla ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nı Deprem Parkı ve Geçici Barınma Alanı Olarak Yeniden Düşünmek’ temalı 2 gün süren bir çalıştay düzenledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nı Deprem Parkı ve Geçici Barınma Alanı Olarak Yeniden Düşünmek’ temalı çalıştaya ev sahipliği yaptı. İki gün süren programa, farklı disiplinlerden uzmanlar, sivil toplum ve yerel yönetim temsilcileri, afet risk azaltma ve yönetimi konusunda lisansüstü ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile akademisyenler katıldı. Çalıştay kapsamında deprem parkı çalışmaları için pilot bölge olarak belirlenen Hüdavendigar Kent Parkı’nda saha gezisi düzenlendi.

Afet İşleri Dairesi Başkanı Fatih Işık, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı deprem parkı çalışmaları için meslek odalarının, muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla çalıştay düzenlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonu doğrultusunda çalışmaları ortak akılla yürüttüklerini anlatan Işık, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aynı zamanda acil durum sonrası değerlendirilebilecek geçici bir barınma alanı olarak planlamak istediklerini dile getirdi.
Çalıştaya katılan Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, mahallelerde fonksiyonel parkların oluşturulması için harekete geçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Bursa Bölge
“ATATÜRK BURSA’SINDA MODERNLEŞME” KİTABI KENT BELLEĞİNE KAZANDIRILDI

Bursa’nın kültürel zenginliğine önemli eserler sunan Büyükşehir Belediyesi, Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” adını verdiği ve Cumhuriyet döneminde kentin geçirdiği dönüşümü ele alan kitabı kent belleğine kazandırdı.
Bursa’nın somut olmayan kültürel mirasına katkılarını yeni yayınlarla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kenti değerleriyle geleceğe taşımaya devam ediyor. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığına bağlı Kent Tarihi Araştırmaları ve Arşiv Şube Müdürlüğü tarafından kent hafızasına kazandırılan ve Kültür AŞ yayınlarından çıkan “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” adlı kitabın tanıtımı, Bursa 22. Kitap Fuarı’nda yapıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın hazırladığı kitabın tanıtım etkinliğine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz ve kitapseverler katıldı.

“Bursa, Atatürk’ün modern Türkiye idealini somutlaştırdığı kentlerden biri”
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda modernleşmenin, sanayinin, ekonomik kalkınmanın meşalesini yakan eşsiz bir lider olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, bu kapsamda Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan çağdaşlaşma sürecinin, Bursa’daki yansımalarının ele alındığı “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” kitabını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. “Bursa, Atatürk’ün modern Türkiye idealini somutlaştırdığı kentlerden birisi olmuştur” diyen Başkan Bozbey, Atatürk’ün Bursa’ya her gelişinde halkla iç içe olduğunu hatırlattı. Merinos da dahil açılan tüm tesislerin birer dönüşümü simgelediğini dile getiren Başkan Bozbey, “Cumhuriyet’in ilk yıllarında, sanayileşme politikalarıyla birlikte Bursa’da önemli adımlar atıldı. 1938 yılında Ulu Önderimiz, önce Gemlik’e giderek Suni İpek Fabrikası’nın açılışını yaptı. Ardından Bursa’ya gelerek Merinos Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi. Bu ziyaret, Atamızın Bursa’ya 17. ve son gelişi oldu. Son ziyaretinde Atamızın hasta olmasına rağmen Tarihi Belediye Binası’nda zeybek oynadığını biliyoruz. Ancak o anların gerçek fotoğraflarına henüz ulaşamadık. Hocamızın bu konuda bir araştırma yapmasını istiyorum” dedi.
“Bu kitap, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Bursa’ya bir saygı duruşudur”
Bugün ayakta olan ve kültürel mirasa dönüşen bu yapıların, bir ülkenin yeniden doğuşunun izlerini taşıdığını anlatan Başkan Bozbey, o izin peşinden gitmeye, üzerlerine yenilerini ekleyerek ilerlemeye kararlı olduklarını söyledi. Geçmişine sahip çıkmayan bir kentin, geleceğini inşa edemeyeceğini belirten Başkan Bozbey, Atatürk’ün bıraktığı en büyük emanetin ise düşünen, üreten, eşit ve çağdaş bir toplum ideali olduğunu ifade etti. Yazar Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın Bursa’nın Cumhuriyet dönemindeki dönüşümünü belgelerle, anlatılarla ve fotoğraflarla görünür kıldığını dile getiren Başkan Bozbey, “Bu kitap, gençlerimiz, öğrencilerimiz, hepimiz için bir arşiv, bir kaynak, bir hafıza olacaktır. Araştırmacılar, tarihçiler, akademisyenler için ise çok değerli bir başvuru kaynağı niteliğindedir. Atamızın ‘Tarihini bilmeyen bir millet, yok olmaya mahkûmdur’ sözünü rehber alıyor, geçmişimizi unutmadan geleceğe doğru sağlam adımlarla yürüyoruz. Bugün elimizde tuttuğumuz bu kitap, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Bursa’ya da bir saygı duruşudur. Atatürk’ün izinde yürüyen bir Bursa, her zaman gelişmeye, üretmeye ve aydınlanmaya devam edecektir. Değerli hocamıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma gönülden tebriklerimi sunuyorum” diye konuştu.
Doç. Dr. Hacer Karabağ, “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” kitabının bir kent tarihi çalışmasının çok ötesinde, Atatürk’ün liderliğini ve Cumhuriyet devrimlerini Bursa üzerinden okuma ve analiz etme çalışması olduğunu belirtti. Arşiv belgelerine, dönemin gazetelerine, İsviçre ve Yunan kaynaklarına dayanarak çalışmayı ortaya koyduğunu söyleyen Karabağ, Bursa’nın sokaklarını Atatürk’ün devrimlerini hissederek kaleme aldığını anlattı. Sunulan destekten ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Karabağ, okuyucunun bol olmasını diledi.

-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Genel4 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge4 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge4 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge4 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge9 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
-
Bursa Bölge7 ay ago
BURSA ULAŞIMINDA ‘YAPAY ZEKA’ DÖNEMİ
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login