Eğitim
KARACABEY KENT KONSEYİ’NDE GÖREV DAĞILIMI
Geçtiğimiz Haziran ayı sonunda gerçekleştirilen seçimlerle Başkan ve Yürütme Kurulu üyelerini belirleyen Karacabey Kent Konseyi’nde görev dağılımı yapıldı. Geçen hafta sonu Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda; kent dinamiklerinin harekete geçirilmesi ile ilçenin tüm sorunlarının çözülebileceği ve buna yönelik projelerin uygulanmasında kararlılık mesajı verildi.
İlçedeki tüm kamu yöneticileri, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve mahalle muhtarlarının başkan ve temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen seçimlerde yönetimini belirleyen Karacabey Kent Konseyi’nde bu kez de görev dağılımı heyecanı yaşandı.
Kent Konseyi Başkanı Abdullah Akkoç başkanlığında yapılan Yürütme Kurulu toplantısında; geçmişten bu yana güçlü ekonomik potansiyel ile tarımsal, doğal kaynak ve kültürel değerlere sahip Karacabey’de var olan değerlere can ve ivme kazandıracak akılcı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Tüm Karacabey temsilcilerinin ve dolayısı ile ilçe halkının da güçlü desteklerini almaktan memnuniyet duyulduğunun da dile getirildiği toplantıda, birlik ve beraberlik duygusu ile ilçe dinamiklerinin aktif hale getirilmesi ile tüm sorunların çözülebilir olduğuna da dikkat çekildi.
İlçe halkından gelen dilekçe ve diğer tüm sorunların başlıklar halinde değerlendirildiği görüşmelerin ardından, gündemde yer alan Meclis ve Çalışma Grupları’nın oluşturulması ve sorumlu Yürütme Kurulu Üyeleri ile Kent Konseyi Genel Sekreteri’nin belirlenmesine geçilirken görev dağılımı şu şekilde oluştu.
Meclisler:
Çocuk Meclisi (Şaban Vural; kuruluş çalışmaları devam ediyor), Gençlik Meclisi (Turgay Deniz, Furkan Parakat, Vahitcan Demir), Kadın Meclisi (Pınar Kuzu, Menekşe Durna, Aylin Yıldız), Engelliler Meclisi (Kuruluş çalışmaları devam ediyor) Çevre Meclisi (Kuruluş çalışmaları devam ediyor), Emekliler Meclisi (Kuruluş çalışmaları devam ediyor).
Çalışma Grupları:
Oluşturulma, planlama ve sorumlu belirlenme çalışmalarının da devam ettiği bilgisi verilen Kent Konseyi Çalışma Grupları isimleri ile sorumlu Yürütme Kurulu Üyelikleri ise aşağıdaki şekilde planlanırken, bazı çalışma gruplarının birleştirilmesi ya da yenilerinin oluşturulması konusundaki çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.
Kırsal Alan Çalışma Grubu, Kentsel Dönüşüm ve Yeni Yerleşim Alanlarının Belirlenmesi Çalışma Grubu: Nurullah İlhan, Ahmet Karakuş, Ozan İneç. Karacabey’e Özgü Ürünlere (Domates, Ihlamur, Defne, Karpuz) Yönelik Festivaller Düzenlenmesi Çalışma Grubu: Şaban Önen, Menekşe Durna, Aylin Yıldız, Oya Demir Girişgin, Nurullah İlhan. Yeniköy (Bayramdere) (Longoz vb. Doğalgaz Kazandırılması vb konuları): Nurullah İlhan, Muzaffer Melen, Alper Tüydeş. Leylek Köyü Çalışma Grubu, Uluabat Gölü Çalışma Grubu: Şaban Önen, Erdinç Özer, Alper Tüydeş. Aile ve Sosyal Farkındalık Çalışma Grubu: Hüsamettin Alp, Emre Kurtuluş. Arazi ve Su Kaynakları Çalışma Grubu: Erdinç Özer, Cüneyt Nayman, Fatih Keskinoğlu. Eğitim Çalışma Grubu: Şaban Vural. Tarihi Değerlerin Araştırılması – Arkeoloji – Kent Müzesi Oluşturulması Çalışma Grubu: Şaban Vural, Alper Tüydeş. Bağımlılıkla Mücadele Çalışma Grubu: Av. Ş.Burak Kahraman, Ramazan Bay, Hüseyin Üzer. Bilim Çalışma Grubu: Oya Demir Girişgin, Pınar Kuzu. Karacabey Sevdalıları Çalışma Grubu: Erkan Bilör. Karacabey’e özgü (Ihlamur, Defne vb) Ürünlerin Üretiminin Geliştirilmesi Çalışma Grubu: Aylin Yıldız, Pınar Kuzu. Çarşı ve Esnaf Çalışma Grubu: Ramazan Bay. Fotoğraf Çalışma Grubu: Menekşe Durna, Alper Tüydeş. Gönül Dostları Çalışma Grubu, Halk Oyunları Çalışma Grubu: Menekşe Durna, Erkan Bilör. Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu: Dr. Orhan Emir, Osman Bektaş. Hukuk Çalışma Grubu: Av. Ş. Burak Kahraman. İletişim Çalışma Grubu, Kalkınma Çalışma Grubu, Kent Güvenliği Çalışma Grubu, Müzik Eğitim Çalışma Grubu, Özel Yetenekliler Çalışma Grubu: Şaban Vural, Ressamlar Çalışma Grubu: Nurullah İlhan, Menekşe Durna. Sağlık Çalışma Grubu: Dr. Orhan Emir. Sanayi ve Ticaret Çalışma Grubu: Pınar Kuzu, Menekşe Durna. Sıfır Atık Çalışma Grubu: Pınar Kuzu, Menekşe Durna. Gençlik ve Spor Çalışma Grubu: Ayhan Sağlam. Şairler Yazarlar Çalışma Grubu: Nurullah İlhan, Menekşe Durna. Turizm Çalışma Grubu: Hüsamettin Alp, Alper Tüydeş. Türk Sanat Müziği Çalışma Grubu: Nurullah İlhan, Güray Kırlı. Ulaşım Çalışma Grubu: Ramazan Bay. Yerel Yönetimler Çalışma Grubu: Nurullah İlhan, Mümin Ereselli. Tarım Çalışma Grubu: Mümin Ereselli, Aylin Yıldız, Şaban Burhan. Muhtarlıklar Çalışma Grubu: Mümin Ereselli, Erol Yıldırım. Arama Kurtarma – Deprem AFAD Çalışma Grubu: Saim Bayram. Kent Konseyi Genel Sekreteri: Erdinç Özer.

Kent Konseyi, tüm Karacabey’i temsil ediyor
Bilindiği üzere, 26 Haziran 2024 tarihinde Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirilen ve ilçedeki 200’ün üzerindeki resmi ve özel kurumların, oda ve borsaların, siyasi parti temsilcilerinin ve 26 mahalle muhtarının davetli olduğu Karacabey Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurulu’nda Kent Konseyi Başkanlığı’na Abdullah Akkoç seçilmişti.
Genel Kurulda ayrıca Yürütme Kurulu Üyelikleri için de seçim yapılmış ve Aylin Yıldız, Menekşe Durna, Oya Demir Girişgin, Pınar Kuzu, Ayhan Sağlam, Dr. Orhan Emir, Furkan Parakat, Hüsamettin Alp, Mümin Ereselli, Nurullah İlhan, Ramazan Bay, Şaban Vural, Av. Ş.Burak Kahraman, Şaban Önen ve Turgay Deniz, Kent Konseyi Yönetimi’ni oluşturmuştu.
Başkan ve Yürütme Kurulu gönüllülük esası ile çalışıyor
Karacabey Kent Konseyi Başkan ve 15 kişiden oluşan Yürütme Kurulu Üyeleri’nin herhangi bir maaş ya da yan ödeme almaksızın, gönüllülük esası ile çalıştıkları bilgisine ulaşılırken, Kent Konseyi faaliyet ve öneri alanlarında ise kent, insan ve çevreye ilişkin tüm konular yer alıyor.
Eğitim
MYO’NUN 30. DÖNEM MEZUNLARI KEP ATTI
Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu’nun 2025-2026 eğitim-öğretim yılı “30. Dönem Mezuniyet Töreni” görkemli geçti. Ergün Koç Kültür Merkezi’nde yapılan törende, 6 bölüm ve 8 programdan mezun 215 öğrenci, geleneksel hale gelen kep atma ile mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.
Ergün Koç Kültür Merkezi’nde düzenlenen kep atma törenine; Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Emir, KTSO Meclis Başkan Yardımcısı Serap Özcan Sağdıç, Karacabey Yörem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şaban Önen, Sütaş İnsan Kaynakları ve İç Hizmetler Müdürü Dilay Çalışkaner, özel sektör temsilcileri, üniversite bölüm başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Karacabey MYO Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bora Kılınçarslan’ın sunumunu yaptığı programda, mezun olan öğrenciler adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Birincisi İlayda Köker, mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklara teşekkür etti. Köker, iki yıllık eğitim sürecinin yalnızca akademik başarılarla değil, sabır, azim ve dayanışmayla geçtiğini belirterek Karacabey Meslek Yüksekokulu’na gururla veda ettiklerini söyledi. Yazılım sektöründe kadınların kendilerini kanıtlamak için daha fazla mücadele etmek zorunda kaldığına dikkat çeken başarılı öğrenci, elde ettiği birinciliğin yetenek ve azmin cinsiyetinin olmadığını gösterdiğini ifade etti. Başarısında emeği bulunan akademisyenlere, birlikte eğitim gördüğü arkadaşlarına ve annesine teşekkür eden öğrenci, konuşmasını Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe duyduğu güveni ve bilime verdiği önemi hatırlatarak tamamladı. Mezuniyetin bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayan öğrenci, tüm mezunlara başarılarla dolu bir gelecek diledi.

Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Önder Canbolat, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin hayatlarında önemli bir dönüm noktasını geride bıraktıklarını belirterek mezuniyet sevincini aileler, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İki yıllık eğitim süreci boyunca öğrencilerin yalnızca mesleki bilgi ve beceri kazanmadığını, aynı zamanda disiplinli çalışmayı, ekip ruhunu, sorumluluk almayı ve karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmeyi de öğrendiklerini vurgulayan Canbolat, bu kazanımların iş ve sosyal yaşamlarında kendilerine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Mezuniyetin bir son değil, yeni başlangıçların kapısını aralayan önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Canbolat, “Bugün burada büyük emeklerinizin karşılığını alıyor, geleceğe umutla bakıyorsunuz. Sizlerden beklentimiz; bilimin ışığında, etik değerlerden ödün vermeden, üretken ve sorumluluk sahibi bireyler olarak ülkemize ve insanlığa katkı sunmanızdır. Kendinize güvenin, öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye hayat boyu devam edin. Sizlerin elde edeceği her başarı, bizler için de ayrı bir gurur kaynağı olacaktır.” dedi.

Devamında söz alan Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci, öğrencilerin bugün yalnızca bir diplomaya değil, aynı zamanda büyük emek ve fedakârlıklarla kazanılmış önemli bir başarıya sahip olduklarını ifade etti. Üniversite eğitiminin bireylere yalnızca mesleki bilgi kazandırmadığını, aynı zamanda eleştirel düşünebilen, değişime ayak uydurabilen ve topluma değer katabilen bireyler yetiştirmeyi amaçladığını vurgulayan Çiftci, mezun olan öğrencilerin bundan sonraki yaşamlarında Bursa Uludağ Üniversitesi’nin birer temsilcisi olarak önemli sorumluluklar üstleneceklerini söyledi.
Gençlere geleceğe umutla bakmaları tavsiyesinde bulunan Çiftci, “Bilgiye ulaşmanın her geçen gün daha da kolaylaştığı bir çağda yaşıyoruz. Ancak önemli olan bilgiye ulaşmak kadar onu doğru kullanabilmek, üretime dönüştürebilmek ve insanlığın faydasına sunabilmektir. Sizlerden beklentimiz; kendinizi sürekli geliştiren, etik değerlere bağlı, çalışkan ve yenilikçi bireyler olarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamanızdır. Üniversitemizde edindiğiniz bilgi ve deneyimin, bundan sonraki meslek hayatınızda sizlere yol göstereceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

Sütaş İnsan Kaynakları ve İç Hizmetler Müdürü Dilay Çalışkaner de, öğrencilere yaşama dair tavsiyelerde bulunarak, “Sürekli öğrenin, meraklı olun. Hep isteyen siz olun, sorumluluk alın. İmkansızlık diye bir şey yoktur. Tüm olumsuzluklara rağmen yılmayın ve kendinize güvenin. Mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu. Konuşmalar sonrası yüksekokul programlarında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Ardından da mezun tüm öğrencilere anı belgeleri verildi. Program son olarak, geleneksel hale gelen kep atma töreni ve yemek ikramıyla sona erdi.
Eğitim
BURSA’DA 615 BİN 880 ÖĞRENCİ KARNELERİNİ ALDI
Bursa’da 2025-2026 eğitim-öğretim yılı geçtiğimiz Cuma günü sona erdi. İl genelindeki 1.797 okulda, 25.168 derslikte görev yapan 40 bin 331 öğretmen eşliğinde öğrenim gören 615 bin 880 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline başladı.
Yıl sonu karne programı, Nilüfer ilçesi Mitat Enç Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulunda gerçekleştirildi. Programa Bursa Valisi Erol Ayyıldız, il protokolü, eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrenciler karnelerini Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ın elinden almanın sevincini yaşadı.

Karne dağıtımının ardından Vali Erol Ayyıldız ve beraberindeki protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.
2026-2027 eğitim-öğretim yılı 14 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacak. Birinci dönem 22 Ocak 2027 Cuma günü sona erecek. Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2026 tarihleri arasında uygulanacak. Yarıyıl tatili ise 25 Ocak-5 Şubat 2027 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
İkinci dönem 8 Şubat 2027 Pazartesi günü başlayacak. Ara tatil ise 8-12 Mart 2027 tarihleri arasında yapılacak ve ikinci dönem 25 Haziran 2027 Cuma günü tamamlanacak.


Eğitim
BURSA’DA “BİLİM KÖYÜMDE” PROJESİYLE BİLİM, KÖY ÇOCUKLARININ AYAĞINA GİTTİ
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve TÜBİTAK-4009 Köy Okullarına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Bilim Köyümde” projesi, Keles ilçesine bağlı Kıranışıklar İlkokulu ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinliklerin ardından başarıyla tamamlandı. İki gün boyunca köy okulunda yaşanan bilim heyecanı, öğrencilerin, öğretmenlerin ve köy halkının yoğun katılımıyla adeta bir bilim şölenine dönüştü.
Bilim ve teknolojiyi köy okullarındaki öğrencilerle buluşturmayı amaçlayan proje, “yerinde eğitim” anlayışıyla hayata geçirilerek kırsalda öğrenim gören çocukların bilimsel uygulamalarla buluşmasına imkân sağladı. Çocukların merak duygularını besleyen, keşfetmeye ve üretmeye teşvik eden etkinlikler, köy okullarının sahip olduğu potansiyeli bir kez daha gözler önüne serdi.

Kıranışıklar İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen açılış programına Bursa Milletvekili Osman Mesten, Keles Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, Keles Belediye Başkanı Ali Doğru, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, il ve ilçe milli eğitim yöneticileri, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bilimin toplumun tüm kesimleriyle buluştuğu etkinlikler, köy halkının da yoğun ilgisiyle gerçekleşti.
Açılış programında konuşan Bursa Milletvekili Osman Mesten, bilimin ve eğitimin toplumun her kesimine ulaşmasının önemine dikkat çekerek, kırsal bölgelerde gerçekleştirilen bu tür projelerin çocukların geleceğine yapılan en değerli yatırımlardan biri olduğunu ifade etti. Keles Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses ise köy okullarında gerçekleştirilen bilimsel etkinliklerin öğrencilerin ufkunu genişlettiğini belirterek, projeye katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Keles Belediye Başkanı Ali Doğru, çocukların bilimle erken yaşta buluşmasının ilçenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Keles’te benzer çalışmaların artarak devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ise yaptığı değerlendirmede, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel hedeflerinden birinin öğrencileri bilimle, teknolojiyle ve üretim kültürüyle buluşturmak olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Bilimin ve teknolojinin sadece şehir merkezlerinde değil, en uzak köy okullarımızda da öğrencilerimizle buluşmasını önemsiyoruz. ‘Bilim Köyümde’ projesiyle çocuklarımızın merak duygularını beslemeyi, onları araştırmaya, sorgulamaya ve üretmeye teşvik etmeyi amaçladık. Öğrencilerimizin gözlerindeki heyecan, projenin ne kadar doğru bir adım olduğunu bir kez daha göstermiştir.”
18-19 Haziran 2026 tarihlerinde düzenlenen proje kapsamında; temel bilimler, robotik ve kodlama, yapay zekâ uygulamaları, uzay ve havacılık, ileri üretim teknolojileri, tarım ve su yönetimi ile STEM alanlarında toplam 12 uygulamalı atölye çalışması ile 2 bilim söyleşisi gerçekleştirildi. Öğrenciler, deneyerek öğrenme fırsatı bulurken; bilim insanları, akademisyenler ve alan uzmanlarıyla bir araya gelerek farklı disiplinleri yakından tanıma imkânı elde etti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminde görev yapan Yasemin Kıvrak’ın proje yürütücülüğünü üstlendiği, Bursa Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin’in proje uzmanı olarak görev aldığı çalışma; Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, GUHEM, Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı (ERTEV), BUTGEM ve BİSİAD’ın katkılarıyla hayata geçirildi.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda bilimsel düşünmeyi, üretkenliği ve yenilikçi yaklaşımları merkeze alan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendiren çalışmalarıyla dikkat çekiyor. “Bilim Köyümde” projesi de bu anlayışın somut örneklerinden biri olarak, bilim ve teknolojinin şehrin en uzak köy okullarında da çocukların hayallerine dokunabileceğini gösterdi.

Keles’in kırsalında iki gün boyunca yaşanan bilim heyecanı; sanal gerçeklikle yapılan gözlemlerden yapay zekâ uygulamalarına, robotik tasarımlardan ileri üretim teknolojilerine uzanan geniş bir yelpazede yüzlerce öğrenciyi bilimle buluşturdu. Kıranışıklar’da gerçekleştirilen etkinlikler, öğrencilerin bilime olan ilgisini artırırken, köy okulunda öğrenim gören çocukların farklı alanları deneyimleme ve yeni ilgi alanları keşfetme fırsatı bulmasına katkı sağladı.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Bilim Köyümde” projesi, bilimin ışığının her çocuğa ulaşması gerektiği anlayışının güçlü bir yansıması olarak, köy okullarının imkânlarının ötesinde hayaller kuran çocuklar için unutulmaz bir deneyim oldu.



-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login