Connect with us

Yerel

KARACABEY BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME İMZALARI ATILDI

Karacabey Belediyesi ve BELKAR A.Ş. ile Belediye-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. Anlaşma ile en düşük maaş 37 bin TL olarak belirlendi ve mevsimlik çalışmaya son verildi. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, çalışan haklarını korumaya yönelik önemli adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti.

Karacabey Belediyesi ve belediye şirketi BELKAR A.Ş ile Belediye-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. Yapılan anlaşma çerçevesinde, en düşük maaş 37 bin TL oldu. Öte yandan, belediye çalışanlarının haklarını güvence altına almak adına, mevsimlik çalışmaya son verildi. Bu şekilde daha istikrarlı ve güvenceli bir çalışma düzeninin oluşturulması hedefleniyor.

Karacabey Belediyesi ve belediye şirketi BELKAR A.Ş ile Belediye-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Tarafların memnun kaldığı anlaşmayla ilgili önceki gün Ergün Koç Kültür Merkezi’nde imzalar atıldı. İmza törenine Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, sendika yetkilileri ve personel katıldı. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı,  yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Karacabey Belediyesi olarak, çalışanlarımızın haklarını korumak, çalışma koşullarını iyileştirmek ve sendikal güvenceleri güçlendirmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Belediyemiz bünyesindeki tüm emekçilerimizin daha iyi şartlarda görev yapabilmesi adına sendikamızla birlikte önemli adımlar atmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda:

Haftalık Çalışma Süresi: Çalışanlarımızın haftalık çalışma süresi 40 saat olarak belirlenmiş olup, bu sürenin aşılmaması için gerekli düzenlemeler yapılmaktadır.

8 Mart Haftası İzin Düzeni: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadın çalışanlarımıza hafta içinde 1 gün izin hakkı tanınacaktır.

Hamile Çalışanlar İçin Düzenleme: Hamile çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla, günlük çalışma süreleri en fazla 7 saat olarak düzenlenecektir.

İdari İzinler: Çalışanlarımızın sosyal ve özel durumlarını dikkate alarak, idari izin uygulamalarına devam edilecektir.

Sendikal Güvence: Sendikal hakların korunması ve geliştirilmesi için birlikte hareket ederek, emekçilerin haklarını her koşulda savunmaya devam edeceğiz. Birlikte güçlüyüz.

Mevsimlik Çalışmaya Son: Çalışanlarımızın haklarını güvence altına almak adına, mevsimlik çalışmaya son verilerek daha istikrarlı ve güvenceli bir çalışma düzeni oluşturulacaktır.

Karacabey Belediyesi olarak, emeğin ve alın terinin en değerli hak olduğuna inanıyor, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışanlarımızın sosyal ve ekonomik refahını ön planda tutarak, daha verimli ve mutlu bir çalışma ortamı yaratmak hedefindeyiz. Bu nedenle, çalışma koşullarını sürekli olarak gözden geçiriyor ve iyileştirmeler yapıyoruz.

Ayrıca, belediye olarak eğitim ve kişisel gelişim programlarına önem veriyoruz. Çalışanlarımızın kariyer gelişimini desteklemek amacıyla çeşitli eğitimler ve seminerler düzenlemekteyiz. Bu sayede, çalışanlarımızın bilgi ve beceri düzeylerini artırarak, hem kişisel hem de profesyonel anlamda gelişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Bunun yanında, sosyal etkinlikler ve organizasyonlar düzenleyerek, çalışanlarımız arasında güçlü bir bağ ve dayanışma ruhu oluşturmayı hedefliyoruz. Bu etkinlikler sayesinde, çalışanlarımızın motivasyonunu artırarak, iş hayatında daha enerjik ve pozitif bir ortam yaratmayı amaçlıyoruz.

Sonuç olarak, tüm çalışanlarımızın emeği bizim için kıymetlidir. Daha güçlü, daha adil ve daha güvenli bir çalışma ortamı için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü Karacabey hepimizin. Emeğinize ve katkınıza değer veriyoruz.”

“Başkanımıza teşekkür ediyoruz”

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Uzmanı Volkan Bayram ise, Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik durum göz önüne alındığında imzalanan toplu sözleşmenin olumlu olduğunu belirterek, “Bunu yapmak gönül işidir. Belediye Başkanımız Sayın Fatih Karabatı’nın işçiye, alın terine verdiği kıymeti iyi biliyoruz. Sağ olsun, bizleri mahcup etmedi. Önümüzdeki yıllarda koşulları daha da iyileştireceğine inancımız tamdır. Huzurlarınızda kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

105 YILDIR AYNI COŞKUYLA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı tüm yurtta olduğu gibi dün Karacabey’de de coşkuyla kutlandı. Türkiye’nin geleceğinin emin ellerde olduğuna dikkat çeken öğrenciler, “Bizlere güvenin. Atatürk çocukları olarak onun çizdiği muasır medeniyet yolunda hiç durmadan ilerleyeceğiz.” mesajı verdi.

23 Nisan kutlamaları ilk olarak Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ongun tarafından çelenk sunumuyla start aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Hacı Ahmediye Onur İlkokulu’nca resmi kutlama programı gerçekleşti.

23 Nisan kutlama programına Kaymakam Hakan Kafkas, Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Cumhuriyet Başsavcı Sadullah Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mahir Yağmur, siyasiler, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda veli ve vatandaş katıldı.

Hacı Ahmediye Onur İlkokulu bahçesindeki coşkulu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ongun, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı. Ongun, anlamlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, şanlı tarihimizde milletimizin kendi kaderini eline alarak tarih sahnesinde attığı en güçlü adımlardan biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 105. yıl dönümünü ve dünyada eşi benzeri olmayan bir bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Hepimizin bayramı kutlu olsun.

23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” diyerek bağımsızlığımızı ve millî iradenin hâkimiyetini tüm dünyaya ilan ettiğimiz tarihti. Önce büyük zaferlere, ardından Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda pek çok önemli kararlara imza atan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz; ilelebet millî iradenin, millet egemenliğinin, demokrasimizin ve bağımsızlığımızın teminatıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü yarınlarımız olan çocuklara armağan etmesi, onlara duyduğu derin sevgi ve güvenin en güçlü göstergesidir. Bu bağlamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk;

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız.

Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” sözleriyle çocuklarımızın geleceğin umudu ve mimarı olduklarını bizlere hatırlatmaktadır. Çünkü her çocuk; umutla yeşeren bir fidan, yarının lideri, bilim insanı, sanatçısı, öğretmeni, sağlık çalışanı, işçisi, çiftçisi ve hayal kurucusudur.

23 Nisan, sadece bir ulusun bağımsızlık mücadelesinin simgesi değil, aynı zamanda dünyada çocuklara ithaf edilen tek evrensel bayram olma özelliğiyle eşsiz bir mirastır. Bu kutlu günde farklı ülkelerden gelen çocukların bir araya gelerek el ele tutuşması, dünya barışının ve dostluğun en güzel ifadesi hâline gelmiştir.

Sevgili Çocuklar,

Bugün sizin gününüz. Neşeyle kutlayın, doyasıya oynayın, gülün.

Ama asla unutmayın: Geleceğimiz sizlere emanet.

Bu değerli emanete sahip çıkmak için disiplinli bir şekilde çok çalışmalı, sürekli okumalı, birlik ve beraberlik içinde güçlü yarınlara yürümelisiniz.

İnanıyoruz ki yarınların Türkiye’si sizlerle aydınlık, sizlerle mutlu; sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır.

Eğitim ailesi olarak bizler, sizlerin bilgili, vicdanlı, üretken, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmeniz için var gücümüzle çalışıyoruz.

Çünkü biliyoruz ki güçlü bir gelecek ancak eğitimle mümkündür.

Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 105. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, millî irademizin temsili “Gazi Meclisimizi” var eden, bugünlere taşıyan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Bayramınız kutlu, yarınlarınız aydınlık olsun!”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ongun’un konuşması sonrası öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel ve renkli gösteriler izleyenleri mest etti. Şiirlerle de süslenen gösteriler, katılımcılardan tam not aldı. Etkinliklerde tüm samimiyetlerini ortaya sunan öğrenciler, Atatürk’ün izinde ilelebet yürüyeceklerinin sözünü verdi.

Program sonunda ise ödül töreni yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Hakan Kafkas, Belediye Başkanı’nı Fatih Karabatı ve Cumhuriyet Başsavcı Sadullah Gümüş tarafından takdim edildi.

Continue Reading

Yerel

MİNİK KALPLERE 23 NİSAN MORALİ

Karacabey’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl sadece meydanlarda değil, hastane koridorlarında da bayram coşkusunu yaşattı. AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı, ilçedeki çocuk bayramı kutlamalarına anlamlı bir dokunuş katarak Karacabey Devlet Hastanesi’nde tedavi gören çocukları unutmadı.

Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, ilçe yöneticileri ve Kadın Kolları Başkanı ve üyelerinden oluşan heyet, hastaneye giderek minik hastaların bayramını kutladı. Güler yüzlü ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret, hastane odalarında 23 Nisan havası estirdi.

Heyet, tedavi gören çocuklara özel olarak hazırlanan hediye paketlerini tek tek takdim etti. Etkinlik boyunca çocuklarla sohbet eden heyet üyeleri, onların moralini yükseltmek ve bayram coşkusunu doyasıya yaşamalarını sağlamak adına büyük bir özen gösterdi.

Karabatı: “yüzlerdeki gülümseme her şeye değer”

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 23 Nisan kapsamında gerçekleştirilen hastane ziyareti sırasında duygularını şu sözlerle ifade etti:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, dünyada benzeri olmayan eşsiz bir bayramdır. Bugün burada bir kez daha gördük ki; bayram sadece meydanlarda, kortejlerde ya da sahnelerde kutlanmaz. Asıl bayram, bir çocuğun gözlerindeki ışıltıda, yüzündeki masum gülümsemede, o küçücük ellerin uzandığı bir umutta yaşanır. Bugün hastane odalarında geçici olarak tedavi gören evlatlarımızın yanına geldik; çünkü onların yalnız olmadığını hissetmeleri, bu özel günü onlarla birlikte paylaşmak bizler için bir görev değil, bir vicdan meselesidir.

Karacabey Belediyesi olarak, çocuklarımızın mutlu bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya kararlıyız. Eğitime, sağlığa, kültüre ve sosyal yaşama dair her alanda çocuk dostu bir şehir hedefiyle çalışıyoruz. Bugün buradaki her tebessüm, bizlere bu yolda ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Çünkü inanıyoruz ki; geleceğin güçlü Türkiye’si, mutlu çocukların ellerinde yükselecek.”

Saygısever: “her çocuğun mutlu olmaya hakkı var”

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın taşıdığı anlamın yalnızca geçmişe değil, geleceğe de ışık tuttuğunu söyledi. Saygısever, “23 Nisan, millet iradesinin tecelli ettiği, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin simgesi olan çok kıymetli bir gün. Ancak bu özel günün anlamı yalnızca geçmişte saklı değil; çocuklarımızın gözlerinde gördüğümüz gelecek umudunda da hayat buluyor. Bugün burada, hastane odalarında geçici olarak konuk ettiğimiz minik kahramanlarımızı ziyaret ettik.

Belki dışarıda yaşıtları bayram coşkusunu sokaklarda, parklarda kutlarken, bu çocuklarımız hastane odalarında iyileşmeyi bekliyor. Bu nedenle bizim buraya gelmemiz sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir vefa, bir sorumluluk. Her çocuğun mutlu olmaya, sevildiğini hissetmeye hakkı var. Onların gözlerinde küçücük bir gülümseme görebilmek, bizim için tarif edilemez bir mutluluk. AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı olarak bizler, bu sorumluluğu sadece bayramlarda değil, yılın her günü içtenlikle taşımaya devam edeceğiz.”

Saygısever ayrıca, ziyaret sırasında çocukların aileleri ve sağlık çalışanlarıyla da yakından ilgilenerek moral verdi. Teşkilat olarak toplumsal duyarlılığa büyük önem verdiklerini belirten Saygısever, “Karacabey’de hiçbir çocuğun kendini yalnız hissetmemesi için elimizi her zaman uzatmaya hazırız. Çünkü biliyoruz ki bir çocuğun yüzünü güldürmek, bir toplumun geleceğini aydınlatmaktır,” dedi.

Ziyaret esnasında çocukların aileleriyle de ilgilenen heyet, geçmiş olsun dileklerini iletip destek mesajları verdi. Aileler, bu nazik ziyaretin hem çocuklara hem de kendilerine moral kaynağı olduğunu belirterek başta Belediye Başkanı Karabatı ve İlçe Başkanı Saygısever olmak üzere tüm heyete teşekkür etti.

Ayrıca hastane personeli de ziyaret dolayısıyla unutulmadı. AK Parti heyeti, özverili çalışmalarından dolayı tüm sağlık emekçilerine şükranlarını sundu.

Continue Reading

Yerel

CHP’DEN 23 NİSAN’A ÖZEL ETKİNLİKLER VE DEMOKRASİ MESAJI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karacabey’de Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler çerçevesinde hem çocuklar için renkli aktiviteler gerçekleştirildi hem de demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkma mesajı verildi.

Kutlamalar, sabah saatlerinde Cumhuriyet Alanı’nda yapılan çelenk sunumuyla başladı. CHP Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku’nun öncülüğünde gerçekleşen törende partililer, vatandaşlar ve çocuklar bayram coşkusunu hep birlikte yaşadı. Törenin ardından Sevgi Yolu ve Ergün Koç Kültür Merkezi önünde stantlar açıldı.

Minikler için renkli etkinlikler

Kültür Merkezi önündeki stantta çocuklara bayrak, rüzgar gülü, boyama kitapları, boya kalemleri ve balonlar dağıtıldı. Ayrıca yüz boyama ve el izi etkinliği ile miniklere bayram neşesi yaşatıldı. Etkinlikler boyunca çocukların mutluluğu gözlerden kaçmadı.

Ekrem İmamoğlu için imza kampanyası

Sevgi Yolu’nda ise çocuklara bayrak, rüzgar gülü, boyama kitapları, boya kalemleri ve balonlar dağıtılmasının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik destek kampanyası düzenlendi. Vatandaşlar, İmamoğlu’na uygulanan hukuksuzluğa karşı başlatılan imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

Utku “egemenlik milletindir”

Çelenk sunumunun ardından konuşan CHP Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda halk egemenliğinin ilan edildiği tarih olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin simgesi olan 23 Nisan’ı, büyük bir coşku ve gururla ama aynı zamanda derin bir sorumlulukla kutluyoruz. 105 yıl önce ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek açılan Meclis, halkın iradesinin üstünde hiçbir gücü tanımamıştır. Ancak bugün, milletin seçtiği yöneticilere yönelik hukuksuz müdahalelerle karşı karşıyayız. Bu yalnızca bireyleri değil, demokrasimizi ve halkın iradesini hedef alan bir saldırıdır.”

Çocuklara da seslenen Utku, “Sizler bu ülkenin umudusunuz. Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyetin ve halkın iradesinin arkasında duracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinlikler boyunca CHP Karacabey İlçe Örgütü, çocuklara bayram sevincini yaşatmanın yanı sıra halkın demokratik iradesine sahip çıkma çağrısında bulunarak bayramı anlamına yaraşır bir şekilde kutladı.

Continue Reading

Trending