Bursa Bölge
“KARACABEY ADINA İSTİŞARE VE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”
Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, beraberinde Meclis Başkanı Mehmet Durmaz, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri; borsaya hayırlı olsun ziyaretine gelen misafirleri ağırlamaya devam ediyor. Çevre Oda/Borsalara da hayırlı olsun ziyaretlerine giden Başkan Bertan ve Meclis Üyeleri, yeni dönem için önemli adımlar atmayı sürdürüyor. Ayrıca Türkiye’nin Otomobili TOGG’un Gemlik Kampüsü açılışı’na da katılan Başkan Bertan, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99. yılında TOGG’un banttan inişine tanıklık etti.
Borsaya yapılan ziyaretler kapsamında; Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fahrettin Bilgit, Karacabey Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı İlhami Kösem, Karacabey Demirci Marangoz ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Sındıran, Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay, Karacabey Terziler ve Benzerleri Odası Başkanı Şerafettin Barbaros, Karacabey Kahveciler Aşçılar Köfteciler Gazozcular ve Tatlıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Burhan Altıntaş, Karacabey Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Altıparmak; Semih Uzunoğlu ve Şadi Güncü; Erdem Uğur; MHP Karacabey İlçe Başkanı Hilmi Kaya ve İlçe Teşkilatı; Doktor Abdülkerim Fidan; Karacabey Fidan ve Fide Test Merkezi Müdürü Muhsin Sümer, Müdür Yardımcısı Abdullah Sevencan, Antalya Tohum Sertifikasyon Test Müdürü Ahmet Karataş; Karacabey Yaş Sebze ve Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Hakan Ayşavkı ve dernek yöneticileri; Yapı Kredi Bankası Karacabey Şube Müdürü Sadi Nogay ve Şube Yetkilisi Alev Beyaz; Murat Erol, Vedat Uğur, Özgür Sayın; Karacabey Memur-Sen ve Sağlık-Sen İlçe Başkanı Fatih Alpaslan, Diyanet-Sen İlçe Başkanı Süleyman Bilici, Büro Memur-Sen İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Binici, Bir-Sen 2 Nolu Şube İlçe Başkanı Sami Volkan Uğur, Bir-Sen 1 Nolu İlçe Başkanı Serhan Aydın, Bayındır Memur-Sen İlçe Başkanı Osman Gökçe, Sağlık-Sen İlçe Başkan Yardımcısı Ali Rıza Çekmez; Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Gökhan Tüydeş ve Karacabeyli iş insanları; DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge, DSP Bursa İl Başkanı Cahit Akıncı, DSP Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Seskır ve DSP Karacabey İlçe Başkanı Ahmet Olcay Akıncı; Karacabey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Atıl, Başkan Vekili Hüseyin Süzen, Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Çalık, Nedim Sındıran, Denetim Kurulu Üyesi Osman Asa, Kooperatif Müdürü Hasan Hüseyin Kula; Sinan Çiftçi; Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Karacabey İlçe Temsilcisi Nuri Uzel ve İlçe Yöneticileri Sezgin Akbaş ve Muhammed Budak; DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ve İl Yönetimi, DEVA Partisi Karacabey İlçe Başkanı Şaban Önen ve İlçe Yönetimi; Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Karaarslan, Müdür Yardımcıları Cengiz Puşulu, Sait Eroğlu, Turgut Deniz, Sefer Yağız; Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Meclis Başkanı Mehmet Durmaz, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerini tebrik ederek yeni dönemde başarı dileklerinde bulundular.

Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Meclis Başkanı Mehmet Durmaz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Efe, Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Şahin ve Genel Sekreter Özer Yarışlı’dan oluşan heyet; Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret gerçekleştirerek borsanın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
Ayrıca Borsa heyeti; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Meclis Başkanı Mehmet Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Karacabey Ticaret Borsası’nın projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verilerek yeni dönemde karşılıklı başarı dileklerinde bulunuldu.
Gerçekleşen seçim sonrası Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Muammer Üstündağ, beraberinde Meclis Başkanı Adem Surguç, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Borsa’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette borsanın projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verilerek, kurumlar arası yapılabilecek iş birliği hakkında istişarelerde bulunuldu. Borsa hizmet binasında bulunan konferans salonu, satış salonu, toplantı salonu ve laboratuvar gezilerek faaliyetler hakkında bilgi verildi.
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay, Meclis Başkanı İbrahim Özmen, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri; borsaya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Görüşmede borsanın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunuldu ve iki kurum arası iş birliği hakkında istişare edildi.

Yapılan ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan: “Seçimin ardından hayırlı olsun ziyaretine gelen herkese teşekkür ediyoruz. Kaldığımız yerden ‘Üreten Karacabey Doyuran Karacabey’ için çalışmaya devam ediyor ve ‘Birlikten kuvvet doğar’ sözüyle hareket ediyoruz. Gerek siyasi parti, gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse de ilçe protokolümüzle istişare ederek ortak paydamız olan Karacabey’imizin yararına olacak güzel çalışmalar için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Daha fazla proje yapmaya daha fazla hizmet vermeye ve Üyelerimiz, Karacabey’imiz, Bursa’mız ve Türkiye’miz için gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet’imizin 99. yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlarımız, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Oda/Borsa Başkanlarımızın katılımıyla Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un banttan inişine tanıklık ettik. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun.” diye konuştu. Meclis Başkanı Mehmet Durmaz ise, “Yeni dönemde tebriklerini sunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bize yapılan ziyaretler ve bizim yaptığımız ziyaretler oldukça verimli geçti. Hem ilçemizdeki paydaşlarla hem de çevre Oda/Borsalarla iletişim halinde kalarak gerektiğinde birlikte proje üretmenin gayreti içinde olacağız.” ifadesini kullandı.





Bursa Bölge
MEHMET YILDIZ GÖREVİNDEN AYRILDI
Mustafa Bozbey’in İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetiminde dikkat çeken değişiklikler yaşanmaya devam ediyor. Üst yönetimde peş peşe gelen ayrılıklara bir yenisi daha eklendi.
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, görevinden ayrıldığını kamuoyuna duyurdu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde son günlerde yaşanan üst düzey hareketlilik kapsamında, Genel Sekreterlik görevine Deniz Köken’in atanmasının ardından gözler yardımcı kadrolara çevrilmişti. Bu süreçte Genel Sekreter Yardımcıları Ali Altunsoy, Mehmet Emin Direkçi ve Mehmet Tözün Bingöl’ün de görevlerinden ayrıldıkları açıklanmıştı. Yıldız’ın ayrılığıyla birlikte üst yönetimdeki değişim süreci bir kez daha gündeme geldi.
Yıldız, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Bursa halkı bize güvendi, kısa sürede güzel Bursa’mıza Başkanımız Mustafa Bozbey öncülüğünde onurla hizmet ettik. Birlikte mesai yaptığımız tüm emekçi arkadaşlarıma, sevgisini bizden esirgemeyen hemşehrilerimize minnettarım.”
Eğitim camiasındaki çalışmalarıyla tanınan Mehmet Yıldız, kamu yönetiminde üstlendiği görevlerle de öne çıkan bir isimdi. Eğitim alanındaki birikiminin ardından yerel yönetimde üst düzey görev üstlenen Yıldız, Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı bürokratlar arasında yer alıyordu.
Üst yönetimde art arda yaşanan bu ayrılıkların, belediye bünyesinde yürütülen yeniden yapılanma süreciyle bağlantılı olduğu değerlendirilirken, önümüzdeki günlerde yeni görev değişikliklerinin yaşanabileceği ifade ediliyor.
Bursa Bölge
BÜYÜKŞEHİR’DE AK KADROLARA İŞBAŞI GÖREVİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimin el değiştirmesinin ardından değişim rüzgarları dinmiyor. Genel Sekreterlik makamına yapılan Deniz Köken atamasının ardından gözlerin çevrildiği belediye iştiraklerinde (A.Ş.) beklenen hamleler gelmeye başladı.
Gazeteci Okan Tuna, geçtiğimiz günlerdeki köşe yazısında Bursa siyasetinin kalbindeki değişimleri ve belediye iştiraklerindeki yeni yönetim modelini tüm detaylarıyla aktardı. Kültür A.Ş.’den BURULAŞ’a, BESAŞ’tan Tarım A.Ş.’ye kadar pek çok kurumda CHP döneminin isimleriyle yollar ayrılırken, yerlerine AK Parti’nin önemli figürleri getirildi.
Özellikle “Başkanlık Modeli” adı verilen yeni yönetim sistemine geçilmesi ve belediye şirketlerinin mercek altına alınarak kapsamlı bir mali/idari inceleme başlatılması, önümüzdeki günlerin Bursa siyaseti açısından oldukça hareketli geçeceğinin sinyalini veriyor.
İşte Okan Tuna’nın Bursa’daki yeni yapılanmayı ve kulislerdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdiği o yazısı:
“Bozbey sonrasında. Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetiminin AK Parti’nin eline geçmesiyle birlikte, yönetim kademelerinde de değişimler başladı.
Şahin Biba’nın; Belediye Başkanvekili koltuğuna oturmasının ardından, AK Parti içinde inanılmaz atama kulisleri başlamıştı yeni belediye koltukları için.
Nitekim halen de sürüyor.
Bu yönde; Karmaşıklığın sürmesi üzerine Bursa’ya Ankara el koydu ve kısa bir süre önce Genel Sekreter olarak Eyüpsultan Belediyesi’nin eski belediye başkanı Deniz Köken atanmıştı.
Bazı dairelerde yapılan değişiklikler devam ederken, gözler aynı zamanda belediye şirketlerine çevrilmişti ki bu şirketlerde de değişimler başladı.
Nitekim; İlk etapta değişim Kültür AŞ, BESAŞ, Burkent ve Jeotermal AŞ’de yaşandı. Ancak bu şirketlerinde yeni bir yönetim modeli de benimsendi.
Örneğin; Belediye şirketleri, Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyelerince oluşturuluyordu ki bazı şirketlerde bu modelden kısmi olarak vazgeçildi.
Buna göre; Başkanlık modeli uygulamasına geçildi ki, Kültür AŞ’nin Başkanlığına, AK Parti’nin İl Başkan Yardımcılarından Osman Tüysüz getirildi.
Böylece; Bu kurumda Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Yücel Akbulut ile Genel Müdür Anıl Bayık’ın da görevi sona ermiş oldu.
Yanı sıra; BURFAŞ’ta da aynı modelin benimsenmesi kararlaştırıldı ve bu şirketin Başkanlığına da, adı Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği için geçen meclis üyelerinden Sinan Kahraman getirildi.
Bu yöntemle; Bu kurumda da Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Orkun Gazioğlu ile Genel Müdür Erhan Pınar’ın da görevleri sona ermiş oldu.
Yine; Farklı bir model üzerinden hareket edilerek BESAŞ’ta da Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak Yıldırım ve Büyükşehir Meclis üyesi Fuat Alpaslan getirildi ki CHP’li Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Işık’ın ve Genel Müdür İbrahim Alpay Demirtaş’ın görevi de sona erdi.
BURKENT’te de aynı modelle Osman Şahin Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görevlendirildi. Böylece, bu kurumun başında daha önce olan Furkan Bozbey’in ve sonrasında da Görkem Kaya’nın görevleri son bulmuş oldu.
Aynı şekilde; Jeotermal AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili görevi de Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’a tevdi edildi.
Ve; Jeotermal AŞ’de de CHP’li Uğur Sertaslan’ın da görevi sona erdi.
Edindiğimiz bilgiye göre son zamanların tartışmalı belediye şirketlerinden Tarım AŞ’de de CHP’li Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Saldız ve Genel Müdür Sedat Akar dönemi sona erdi ve şirketin yönetimine AK Parti kararı ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şahin Biba getirildi.
Bu arada; Bursa’nın kent içi ulaşımının patronu olan BURULAŞ’ta da Genel Müdür Fahrettin Beşli ile yollar ayrıldı ve Beşli’nin yerine bu koltukta 2 yıl önce oturan Kürşat Çapar yeniden göreve getirildi.
Bir de. Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti cephesinden ilginç bir duyum geldi. Öğrendiğimize göre Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri tepeden tırnağa mali ve idari bir incelemeye alınmış.
Bu yönde hem Sayıştay müfettişlerinin hem de yetkili kurulların denetiminden geçen Büyükşehir Belediyesi’nde ilk dikkat çeken ise belediye şirketleri olmuş.
Bu yönde; AK Parti yöneticilerini şaşırtan gelişme ise mevcut belediye şirketlerinin bazılarının altında birer şirket daha kurulmuş ki, bu şirketlerin kuruluş amacının da öğrenilmeye çalışıldığını duyduk.
Anladığımız kadarıyla; 2 yıllık Mustafa Bozbey dönemini tam anlamıyla öğrenmeye yönelik hareket eden AK Partili kurmaylar, bir taraftan mali incelemenin sonucunu bekliyorlar, bir taraftan da yeni yönetim modeli içinde atamalara dair görüşmeler yapıyorlar.
Şunu da söyleyebiliriz ki; AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın koordinasyonunda ve Belediye Başkanvekili Şahin Biba yönetiminde sürdürülen ve karar aşamasına geçilen bu görüşme ve toplantılar sonrasında, Büyükşehir Belediyesi’nde tamamen yenilenmiş kadrolar görülecek kısa zaman içinde.”
Bursa Bölge
BURSA’NIN ULAŞIM AĞI GÜÇLENİYOR
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, ulaşım alanında şehrin geleceğine yön verecek yatırımları değerlendirmek üzere düzenlenen istişare toplantısına katıldı.
Yüksek Hızlı Tren hattı şantiye alanında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba’nın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Ayhan Salman, ilçe belediye başkanları ve ilgili yöneticiler katıldı.
Müteahhit firma ve ilgili kurum temsilcilerinin kapsamlı sunum yaptığı toplantıda, Bursa’nın uzun yıllardır beklediği hızlı tren projesinin mevcut süreci, gelinen aşamalar ve bundan sonraki yol haritası kapsamlı şekilde ele alındı. Şehrin ulaşım ağına güç katacak önemli projenin her aşamasının konuşulduğu buluşmada, Bursa’yı daha güçlü bir ulaşım altyapısına kavuşturmanın, vatandaşları daha hızlı ve konforlu ulaşım imkânlarıyla buluşturmanın önemi vurgulandı.
“Hemşehrilerimizin beklediği projeleri başlatacağız”
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, kentin Kestel ile üniversite arasında ve Kent Meydanı ile Terminal arasında raylı sistem hatlarına sahip olduğunu hatırlattı. Mevcut hatların vatandaşların raylı sistemlerdeki ihtiyacını tam olarak karşılamadığını belirten Başkanvekili Biba, “Bu konuda uzun süredir çalışmalarımız var. Toplantıda bu çalışmalarla ilgili istişarelerimizi de yaptık. En kısa zamanda hemşehrilerimizin beklediği ve sevineceği projeleri başlatacağız” dedi.
Yüksek hızlı trende test sürüşleri başlıyor
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise, Yüksek Hızlı Tren Hattı projesinin Bursa’nın ve Marmara Bölgesi’nin en önemli projelerinden birisi olduğunu hatırlattı. 106 kilometrelik hızlı tren hattının faaliyete geçirilmesiyle alakalı çalışmaları incelediklerini anlatan Davut Gürkan, “Önümüzdeki aylarda elektrik sistemleriyle alakalı işlemler devreye konmuş olacak. Temmuz ayından itibaren de trenin test sürüşlerine başlanacak. Yıl sonuna doğru da hayırlısıyla hızlı tren hattımız faaliyete girmiş olacak” diye konuştu.
Yüksek hızlı tren, 2026 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacak
Kent içi raylı ulaşım çalışmalarına da değinen Davut Gürkan, hızlı trenin faaliyete geçmesiyle Emek-Şehir Hastanesi hattının da çalışmaya başlayacağını açıkladı. Paralel olarak karayollarının Şehir Hastanesi’ne de ulaşacağını söyleyen Gürkan, “Nihayetinde 2026 sonuna kadar hayırlısıyla hızlı trenimiz ve Şehir Hastanesi raylı sistemimiz Bursalıların hizmetinde olacak. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Bursa’ya ve Marmara Bölgesi’ne hayırlı olsun”
AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, toplantıda yüksek hızlı tren hattını, Emek-Şehir Hastanesi hattını ve karayolu bağlantılarını değerlendirdiklerini belirterek, “İnşallah 2026 yılında Yüksek Hızlı Treni, Bursamıza kazandırmış olacağız. Bizim için önemli bir proje. Hem Bursa hem de Marmara Bölgesi için hayırlı olsun” diye konuştu.
-
Bursa Bölge6 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel6 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması





Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login