Connect with us

Bursa Bölge

“KAPANAN KÖY OKULLARI MUTLAKA AÇILMALI”

22-23 Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, kapanan köy okullarının mutlaka açılması gerektiğini söyledi. Demirel, konuyla ilgili Orhangazi’ye bağlı Karsak Köyü’nde kapanan okulun önünde yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“ 6 Eylülde başlayan 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve Milli Eğitim camiasına hayırlı olsun. Ama maalesef bu yılda 1 milyona yakın öğrenci yine taşınıyor, 16.000’e yakın köyde okullar kapalı olduğu için Bayrak Töreni yapılmadı ve İstiklal Marşı okunmadı. Yaklaşık 16 yıl önce başlattığım ve Türkiye’nin gündemine getirdiğim taşımalı eğitimden dolayı kapatılan Orhangazi’ye bağlı Karsak köyündeyim. Son yönetmelik değişikliğinden sonra köylerde yaşayan vatandaşlara sesleniyorum. Kapatılan köy okullarının yeniden açılması için ve ana, 1, 2, 3 ve 4’e giden çocukların kendi köylerinde okumaları için yetkililere başvursunlar. Bugün bir kez daha yetkililere sesleniyorum şartlar ne olursa olsun Taşımalı Eğitimden dolayı kapatılan Köy Okulları mutlaka açılmalı. En az bir öğretmen bulunmalı. Her köyde andımız, İstiklal Marşımız okunmalı, Bayrak Törenleri yapılmalı ve Ulusal Bayramlarımız kutlanmalı. Eğitimde tasarruf olmaz. Kapatılan Köy Okulları açılana kadar mücadeleye devam edeceğim. Pandemi süreci devam ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a mektup yollamıştım. O mektubumda 2006dan bu yana taşımalı eğitimden dolayı kapanan köy okulları ile ilgili yapmış olduğum çalışmaları anlatmıştım. Özellikle 29 mart 2011de verdiğim araştırma yönergesi için yaptığım konuşmada köylerde yaşayan ailelerin taşımalı eğitimden dolayı taşınan çocuklarının yaşadıkları sorunlara değinerek özellikle 1. 2. 3. Sınıfa giden öğrencilerimizin kendi köylerinde okumalarını, her köyde okulların tekrar açılmasını, ulusal bayramların kutlanmasını ve en az bir öğretmenin bulunması gerektiğini dile getirmiştim.

02.10.2020 tarih ve 31262 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2’nci maddesinin (c) fıkrasında; ‘’ İlkokul 1-4 üncü sınıflarda öğrenci sayının toplamda 10’un altına düşmesi durumunda; ulaşım şartlarının elverişsiz olması veya öğrenci velilerinin çocuklarını taşıma yoluyla eğitime erişim kapsamında öğrenim görmelerini istememeleri halinde, öğrenci sayısına bakılmaksızın valilikçe uygun görülmesi durumunda Bakanlıkça bu ilkokulların açık kalması sağlanabilir.’’  hükmü doğrultusunda köy okullarının açık kalması kolaylaştırılıp kapatılması zorlaştırılmıştır.

Ayrıca Sayın Milli Eğitim Bakanı’na cevaplandırması için aşağıdaki soruları sormuştum;

1- Taşımalı Eğitimden dolayı taşınan öğrencilerimiz ve ailelerinin yaşadıkları psikolojik ve sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ilgili şimdiye kadar ne tür çalışmalar yapılmıştır?

2- Son yönetmelik değişikliğinden sonra kapalı durumdaki köy okullarının açılması için kaç başvuru yapılmıştır?

3- Bu başvurularda şartları uygun bulunup kaç tanesine olumlu cevap verilip köy okulu açılmıştır?

4- Taşımalı Eğitim sisteminin tekrar gözden geçirilmesi ve 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren başlamak üzere 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıfa giden öğrencilerin kendi köylerinde okumaları ile ilgili  bir çalışmanız var mıdır? Yoksa bununla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

5- Kapatılan Köy Okulları ve lojmanları ile  ilgili bakım ve onarımıyla ilgili bir çalışmanız var mıdır?

6- Bu eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında, 15 Şubat’ta kaç köy okulu yüz yüze eğitime başlayacaktır?

Ancak sorduğum bu sorulara maalesef olumlu bir cevap verilmedi.”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

MATLI: “ATATÜRK’ÜN EKONOMİK BAĞIMSIZLIK VİZYONU YOLUMUZU AYDINLATIYOR”

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Atatürk’ün dünya tarihinin gördüğü en büyük liderlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Özer Matlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 87. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Atatürk, yalnızca bir milletin kaderini değiştiren büyük bir komutan değil; ekonomik bağımsızlığın tam bağımsızlığın teminatı olduğunu her fırsatta vurgulayan bir liderdir. Onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, bu topraklarda yaşayan herkesin ortak değeri ve en büyük mirasıdır.

Bugün bizlere düşen, onun ilke ve hedeflerini çağın gereklerine uygun biçimde yaşatabilmektir. Ulu Önder’in hedef gösterdiği ‘muasır medeniyetler seviyesine ulaşma’ vizyonu, günümüz dünyasında üretim, ihracat ve sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla hayat bulmaktadır. Bursa iş dünyası olarak bizler de Cumhuriyetimizin 100. yılını aşarken, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda var gücümüzle çalışıyor, ülkemizin ekonomik gücünü artırma kararlılığımızı sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve kurumum adına Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum, ruhları şad olsun.”

Continue Reading

Bursa Bölge

ATA’YA ÖZLEM SATIRLARA DÖKÜLÜYOR

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 87. yıl dönümünde Bursa’da kalpler ve kalemler, Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile bir araya geliyor. Bursalılar, Ata’ya duydukları özlem ve sevgilerini Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı noktalarına kurduğu anı defteri stantlarıyla satırlara döküyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 87. yıl dönümü dolayısıyla kent genelinde anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Bursalıların Atatürk’e olan sevgi, saygı ve özlemlerini ifade edebilmeleri amacıyla kentin 10 ayrı noktasına ‘anı defteri stantları’ kuruldu.

Şehreküstü, Acemler ve Uludağ Üniversitesi BursaRay istasyonlarının yanı sıra Mudanya BUDO İskelesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali, PodyumPark, Kent Meydanı, Çarşıbaşı B Kafe, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Belediye Binası önü ve Yıldırım Barış Manço Kültür Merkezi’nde kurulan anı defteri noktalarıyla vatandaşlar, duygu ve düşüncelerini yazarak kent belleğine kalıcı birer hatıra bırakıyor. Bursalılar, 9 Kasım akşamına kadar hizmette olacak anı defteri stantlarıyla Ata’ya duydukları minneti ve sevgiyi birlik duygusuyla cümlelere dökebilecek.

Continue Reading

Bursa Bölge

BURSA CADDESİ ALTYAPI 2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Mustafakemalpaşa’da altyapı yenileme süreci tüm hızıyla devam ediyor. İlçenin ana arterlerinden biri olan Bursa Caddesi’nde 1. Etabı tamamlanan altyapı çalışmalarının 2. Etabı başladı.

Çalışmalar kapsamında hem trafik akışının güvenli şekilde sürdürülmesi hem de çalışmaların planlı biçimde ilerlemesi için yeni bir geçici yol güzergâhı oluşturuldu.

Garaj sokak kapalı

Terminal yönünden gelen vatandaşlar, Bursa Caddesi üzerinden Hüseyin Özlü Sokağını kullanarak Danaçayır Caddesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne ve oradan Balıkesir Caddesi’ne ulaşabilecek.

Balıkesir Caddesi’nden gelen vatandaşlar ise, Kemalpaşa Caddesi üzerinden Avukat Nail Atlı Sokağa bağlanıp Danaçayır Caddesi üzerinden Sokullu Sokağa geçerek tekrar Bursa Caddesi’ne ulaşabilecek.

Yaklaşık 2 gün sürmesi planlanan bu etapta, ulaşımda geçici değişiklikler yaşanırken, vatandaşların yönlendirme tabelalarına uymaları ve alternatif güzergâhları tercih etmeleri istendi.

Garaj sokak çalışmaları tamamlanınca

Garaj Sokak üzerindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler, altyapı yenileme sürecine Bursa Caddesi’nin kalan kesimlerinde devam edecek. Bu kapsamda yaklaşık 2 ay sürecek 2. Etap çalışmaları boyunca, bölge altyapısı tamamen yenilenecek ve cadde modern bir görünüme kavuşacak.

2 aylık süre boyunca güzergâh şu şekilde olacak;

Terminal yönünden gelen vatandaşlar, Bursa Caddesi üzerinden Garaj Sokak istikametine devam edip Korucubaşı Sokağı kullanarak Danaçayır Caddesi’ne bağlanacak. Buradan Kemalpaşa Caddesi üzerinden Balıkesir Caddesi’ne ulaşabilecek. Balıkesir Caddesi’nden gelen vatandaşlar ise, Kemalpaşa Caddesi üzerinden Avukat Nail Atlı Sokağa, oradan Hüseyin Özlü Sokak üzerinden Bursa Caddesi’ne bağlanabilecek.

Altyapı süreci hakkında açıklama yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem’’ İlçemizin altyapısını uzun yıllar hizmet verecek şekilde yeniliyoruz. Çalışmalar süresince vatandaşlarımızın gösterdiği sabır ve anlayış için teşekkür ediyoruz. Geçici zorlukların ardından Mustafakemalpaşa daha güçlü ve modern bir altyapıya kavuşacak.’’ dedi.

Continue Reading

Trending