Güncel
“KADINLARIN DEĞER KATMADIĞI HAYAT EKSİK KALACAKTIR”

Saadet Partisi Karacabey İlçe Kadın Kolları Başkanı Hasibe Yavaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yavaş, mesajında
Saadet Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Hasibe Yavaş, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kadın, toplumun inşasında büyük pay sahibidir. Anne olarak, öğretmen, doktor, mühendis, gazeteci, yazar-çizer, bilim insanı olarak, fabrikada işçi, tarlada köylü, pazarda esnaf, ticaret erbabı, iş kadını, yönetici olarak, toplumun her alanında çalışan, üreten, iradesini; kimsenin etkisinde kalmadan, her türlü baskının dışında, özgür ve özgün şekilde ortaya koyan kadınlar, daha güzel bir yarını şekillendirecek en önemli unsurdur. Sahip olduğu özelliklerin farkında ve bu potansiyelini; iyinin, güzelin, faydalı ve doğru olanın gerçekleşmesi için kullanan kadın dünyayı imar eder, medeniyeti inşa eder, toplumu ihya eder.
Adaletin hâkim olduğu gelişmiş bir toplum için, kadınların etkinlik alanlarının genişletilmesi eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmeleri büyük önem taşımaktadır. Bizler; ülkemizde kadınların, çocukların gençlerin ve bütün vatandaşlarının geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği insan onuruna yakışır bir yaşam tarzının hüküm sürdüğü mutlu bir ülkeyi hedefliyoruz.
Tarihe baktığımızda da görüyoruz ki ülkemiz gelişmesinde kadınlarımızın büyük katkıları olmuştur. Bu yüzden kadının eğitimini, sağlığını, sosyalleşmesini ve üretime katılmasını sağlamak, bunların önündeki engelleri kaldırmak, aslında hem bireye hem de topluma yapılan en büyük yatırımdır. Elbette sağlık hizmeti ve nitelikli eğitim, itibarlı, güvenli ve onurlu bir yaşam, kamu hizmetlerine ve kaynaklarına eşit erişim, kadın-erkek her insanın en doğal hakkıdır. Ancak hala ülkemizde, kadın daha doğarken sosyal yapının önyargılarına muhatap olmakta, eğitimi, sağlığı, istekleri, umutları toplumda ikinci planda tutulmaktadır. Dahası ekonomik, sosyal, siyasal ve akademik alanda maddi manevi türlü zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır.
Bugün kadınların en büyük problemi geçim sıkıntısıdır. Doğal olarak çalışmak zorunda kalan bilgi birikimini ve tecrübesini üretime dönüştürmek isteyen kadınımız “çalışma hayatı” içinde büyük zorluklar yaşamaktadır ve çoğu zaman değersizleştirilmektedir. Evine gelir getirebilmek için, ağır şartlarda, uygun olmayan zaman ve zeminde, sosyal güvenceden mahrum statüde ve ucuz işgücü olarak çalışmak durumunda kalmaktadır.
Çıkarılan yasalar ve iyileştirmeler olsa da, bu yasaların uygulanmasındaki keyfilik ve denetimsizlik, özel sektör başta olmak üzere birçok alanda büyük bir mağduriyet oluşturmaktadır. Çalışan kadının şartlarını, eşitlik ilkesinden ziyade adalet ilkesi ile düzenlemek devletin asli vazifesidir. Özellikle düşük ücret ile çalışan kadınların, sorumlu oldukları çocuk ve yaşlı bakım hizmetlerinin, devlet tarafından “sosyal devlet” anlayışıyla karşılanması hususunda da gerekli düzenlemelerin yapılması atılacak önemli bir adımdır.
Başka önemli bir gerçek daha var; Üreten insan mutludur. Ancak üretimin karşılığı sadece para ile ölçülmemelidir. “Çalışıp para kazanıyorsa değerlidir” yargısı, tüm hayatını, ailesi ve çocuklarına adayan ve bunu tercih eden “ev hanımı”nı değersizleştirmektedir. Hâlbuki ki her kadın evinde, çalışma alanında ülkesine büyük katkılar sunmaktadır.
Kadın, yaratılışı gereği annelik vasfı ile toplumu oluşturan en önemli unsurdur. Bu nedenle kıymetli ve önemli sorumlulukları vardır. İlk mürebbiyedir. Yapıcı, onarıcı, toparlayıcı ve koruyucu özellikleri ile ailenin bel kemiğidir. Bu yüzden geleceğimizi şekillendiren ve evde ağır işçi olarak çalışan kadınların, ev hanımlarının, “özlük haklarının verilmesi” için yapılacak düzenlemeler bir lütuf değil, en doğal hakkın teslimidir.
Kadın intihar ve cinayetleri, şiddet ve istismar vakaları bu memleketin en derin yaralarıdır. Bu konuda en yüksek hassasiyeti göstermek hepimizin insanlık vazifesidir. Tek bir kadının, bir insanın uğradığı zulmün karşısında ayağa kalkmak öncelikle inancımızın gereğidir. Kişinin “hayatı” hiç kimsenin tekelinde değildir. Ve fiili duruma ceza, en üst seviyeden verilmelidir.
Bugün Saadet Partisi olarak dünyanın dört bir yanında; çocuklarıyla savaşın ortasında hayatta kalma ve özgürlük mücadelesi veren, zor şartlar altında çalışarak yaşam mücadelesi veren, uğradığı haksızlık karşısında hukuk mücadelesi veren, esaret altında hayat mücadelesi veren tüm kadınlarımızın yanında olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyoruz.
Gayretimiz ve mücadelemiz adil ve yaşanabilir bir dünya içindir…
Amacımız başta Türkiye’deki insanlar olmak üzere tüm insanlığın ‘saadetidir’.
Bugün insanlık, “hak ve adaletin hâkim olduğu yeni bir dünyanın” hayali ve ihtiyacı içindedir. Böyle bir dünyanın kurulumu için kadınlar olarak en üst seviyede sorumluluğa sahip olduğumuzun bilinciyle devletin ve sivil toplumun, iş ve sosyal yaşamda, kadını ve toplumu önceleyen ve destekleyen her türlü çalışmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.
Bugün kadını; yazılı-görsel-sosyal medyada, reklamın ve tanıtımın bir unsuru, şiddetin ve tacizin bir mağduru olmaktan çıkarıp, çalışan, düşünen, öğreten, iyileştiren, güzelleştiren, ilham veren yanının görünmesine, bilimin, sanatın, ekonominin, eğitimin, huzur ve barışın, sevginin öznesi olarak ülkemizin yarınlarına olan katkısının desteklenmesine hepimizin ihtiyacı var.
Bu açıdan kadınlarımızın başarılarıyla buluşmak için, sadece 8 Mart’ın değil, her günün değerli olduğuna inanıyoruz.
Varlık gösterdiği her alanda umut olan, hayatı yenileyen “tüm kadınlarımızı” takdirle karşılıyor, Türkiye’ye kattıkları değerle iftihar ediyoruz. Bu süreçte biliyoruz ki kadınlarımızın cesareti, dirayeti ve fedakarlığı ile ülkemizin aşamayacağı engel yoktur. Ve biliyoruz ki kadınların değer katmadığı hayat, siyaset, ekonomi, sivil toplum eksik kalacaktır.”
Güncel
HAYATİ İNANÇ’A SEVGİ SELİ

Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi, Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, modern çağın uğultusunun, ahlaki değerler ve inancın sesini bastırmasına izin verilmemesi gerektiğini söylerken, etkili üslubuyla bu anlamda aileye kilit bir görev düştüğünü vurguladı.
Mustafakemalpaşa Kent Platformu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında 9 Nisan akşamı düzenlenen programda, kendine has üslubuyla edebiyat dünyasının sevilen yazarlarından Hayati İnanç’ı ağırladı.

Kültür Merkezi’ndeki geniş katılımlı program, Kent Platformu Başkanı Burak Malkır’ın, düşünceyle, dili en iyi kullanan yazarlardan olan Hayati İnanç’ı ağırlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, platformun çalışmalarından bahsetmesiyle başladı.
Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi de olan Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, söyleşide, ‘Ahlak ve Aile’ konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Tıklım tıklım dolan salonda usta yazarın derin bilgi birikimi ve etkileyici anlatımı damga vurdu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte dinleyiciler usta yazarın zengin içerikli anlatımıyla Divan edebiyatının derinliklerine yolculuk yaptı.

Şiirler, hikâyeler ve kıssalar eşliğinde ‘Ahlak ve Aile’ kavramlarının önemine dikkat çeken İnanç, duygusal bir atmosfer yarattı.
Program sonunda Kent Platformu tarafından Hayati İnanç’a plaket, çerçeveli bir Suuçtu Şelalesi fotoğrafı ve Besmele-i Şerif takdim edildi.
Etkinlik sonunda memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, organizasyonu gerçekleştiren Kent Platformu ve kendilerini edebi bir yolculuğa çıkaran Hayati İnanç’a teşekkür etti.

Güncel
BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM İLK YILINI DEĞERLENDİRDİ

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 6 Nisan 2024’te göreve başlamasının ardından geçen 1 yılı değerlendirdi. Meclis toplantısı öncesinde yayınlanan video ile hizmetlerini kamuoyuyla paylaşan Başkan Erdem, “Daha yeni başlıyoruz, tüm zorlukları aşacağız” mesajı verdi.
Mali disiplinde önemli adımlar
Göreve ciddi bir borç yüküyle başlayan Erdem, şeffaflık ilkesiyle belediye borçlarını afişle halka duyurmuştu. Geçen süreçte esnafa ve müteahhitlere olan 100 milyon TL üzerindeki borç ödenirken, vergi borçları sıfırlandı. SGK borçlarının ise Mayıs veya Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Altyapı ve ulaşımda büyük dönüşüm
İlçede yıllardır ihmal edilen yollar yenilenirken; 2 bin ton sıcak asfalt, 57 km sathi kaplama, 95 bin m² parke taş ve 42 bin m² kaldırım çalışması tamamlandı. Barış Mahallesi’ndeki yollar da yenilendi.
Yenilenen tesisler ve sosyal alanlar
· Şükrü Erdem Spor Tesisleri, 32 milyon TL’lik yatırımla yenilendi.
· Şehitlik Anıtı baştan sona düzenlendi.
· Zabıta Karakolu, Hamzabey Mahallesi’nde modern bir yapıya kavuşturuldu.
· Cevizlik yaşam alanı ve oyun sokağı, mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu.
· Aziz Sancar Parkı Kafe Projesi, yaz aylarında hizmete açılacak.

Sosyal yardım ve tarımsal kalkınma
Ramazan ayında 6.400 kişiye iftar verildi, yılda ortalama 579 aileye yardım ulaştırıldı. Belediyeye ait boş arazilere buğday ekildi. 200 dönüm ekime hazır hale getirildi. Ovaazatlı’da kurulan Tarım Plastat Fabrikası ile üretim destekleniyor.
Temizlikte yeni dönem
Kiralama yerine belediyeye ait araçlarla temizlik hizmeti başlatıldı. Yıllık 20 milyon TL tasarruf sağlandı. Türkiye Belediyeler Birliği’nden 100 çöp konteyneri hibe alındı.
Yeni hizmet noktaları
· Balık Pazarı hizmete açıldı.
· BESAŞ, ilçede 4 satış noktasıyla hizmet vermeye başladı.
· Çocuk parkları, Atatürk, Işıklar ve Taşköprü Mahallelerinde kuruldu.
Akaryakıt ve araç temizleme istasyonu yenilendi
Yüksek kâr marjı ile yapılan anlaşma sayesinde, belediye akaryakıt istasyonu 5 yıl sonunda öz sermayeye eklenecek. Araç temizleme istasyonu da yenilendi.
Unutulmaz gösteri: Türk Yıldızları Mustafakemalpaşa’da
18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinliğinde Türk Yıldızları ilçede unutulmaz bir gösteriye imza attı.

Başkan Erdem: “Eşit hizmet için çalışıyoruz”
Geçen bir yılı “yoğun ama keyifli” olarak tanımlayan Başkan Erdem, “İlçemizde herkesin eşit şartlarda huzurla yaşaması için durmadan çalışacağım” dedi.
Güncel
KARACABEY VAKIFLARI YAYINLANDI

Karacabeyli Araştırmacı Yazar ve YÖREM Gazetesi Köşe Yazarı Şaban Yalazı, Karacabey Vakıfları Projesi kapsamında, Raif Kaplanoğlu, Turhan Çalay, Niyazi Topçu ve Hüseyin Delil ile birlikte hazırladığı ve ilçenin tarihine ışık tutan, “Karacabey Vakıfları” isimli son kitabını yayımladı. Şaban Yalazı, Karacabey’le ilgili bu önemli kitabını yayınlamanın heyecanını yaşıyor.
İlk olarak 1999 yılında, ardından da 2. Baskısı 2009 yılında yayımlanan, “Karacabey” adlı kitabını çıkardıktan sonra araştırmalarını sürdüren Şaban Yalazı, 2016 yılında ikinci kitabı “Nüfus ve Temmettüat Defterlerine göre 19. YY Karacabey’in Toplumsal ve Ekonomik Yapısı”nı çıkarttı. Ardından 2017’de yıllar süren araştırmaları sonucu Yalazı, ‘Hüdavendigar Vilayeti Salnamelerinde Karacabey’i yayına sürdü.
Daha sonra Başbakanlık Osmanlı arşivlerinde Mihaliç ile ilgili belgeleri uzun yıllardır inceleyen Şaban Yalazı, bir önemli projeye daha imza atarak, bu belgeleri 6 cilt halinde derleyerek, 5. eserini İlçe Halk Kütüphanesi’ne hediye etmişti.
Yalazı, son olarak Raif Kaplanoğlu, Turhan Çalay, Niyazi Topçu ve Hüseyin Delil ile birlikte hazırladığı ve ilçenin tarihine ışık tutan, “Karacabey Vakıfları” isimli kitabı yayınladı.
Karacabey’in tarihini araştırmaya devam edeceğini belirten Araştırmacı Yazar Şaban Yalazı, “Uzun yıllardır çok sevdiğim Karacabey’in tarihini her alanda araştırıyorum ve araştırmaya da devam edeceğim. “Karacabey Vakıfları” isimli bu son kitabımı Bursalı Araştırmacı Yazarlar Raif Kaplanoğlu Turhan Çalay, Niyazi Topçu ve Hüseyin Delil ile birlikte hazırladık. Kendilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu son kitabımın içeriğinde Daha önce hazırladığımız “Hüdavendigar Livası Tahrir Defterleri Mihaliç Kazası” çalışmamızda tahrir/sayım defterlerindeki vakıfları incelemiştik. Bu kez yeksanlığı sağlayabilmek için aynı vakıf bilgilerini alarak Vakıflar Müdürlüğü Arşivi’nden sağladığımız vakifeleri de burada beraberce derledik.
Vakifeler’de toplum yararına hizmet gören cami, medrese, mescit, kervansaray, hamam çeşme gibi kurumların varlıklarının devamı için yapılan yardımların nasıl ve kimler tarafından dağıtılacağı gibi detaylara yer verilir. Ancak zaman içerisinde bu tür kurumlardan birçoğunun hizmetlerinin maddi yetersizlikler nedeniyle tarih sahnesinden silindiğini görüyoruz. Kitabımızın içerisinde ilçemize ait çok sayıda vakıf ve vakıfeleri ile ilgili tarihi bilgiler yer almaktadır.” ifadelerine yer verdi.
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Genel3 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge4 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge3 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge4 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge8 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
-
Bursa Bölge6 ay ago
BURSA ULAŞIMINDA ‘YAPAY ZEKA’ DÖNEMİ
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login