Connect with us

Güncel

İMAR İŞLEMLERİNDE DİJİTAL DEVRİM

Karacabey Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışmalarını dijital ortama taşıyor. Bu çalışma ile vatandaşların imar ve şehircilik hizmetlerinden daha hızlı faydalanması hedeflenirken, hizmet binası içerisinde de yoğun iş yükü oluşturan birçok işlemin dijital ortam üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde yapılması sağlanacak. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı , “Dijital Devrim” olarak duyurduğu çalışmayla ilgili “Dijital İmar Sistemini 2025 yılında vatandaşlarımız kullanmaya başlayacak.” dedi.

Karacabey Belediyesi ilçede gerçekleştirdiği hizmetlerde yenilikçi yöntemler ile teknolojiyi dahil etmeyi sürdürüyor. Bu sayede hem çalışma organizasyonunda hem de vatandaşların daha pratik ve güvenli hizmet almasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Karabatı, dijital devrim olarak tanımladığı son projeyle vatandaşların artık İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ndeki birçok işlemi internet üzerinden daha hızlı yapabileceklerini belirtti.

Yeni sistem için belediye personeline eğitim

Karacabey Belediyesi, 2025 yılında hizmete girmesi planlanan uygulama için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli eğitimlere başladı. Uzman öğreticiler D- İmar uygulamasının çalışma şemasını ve sağladığı imkanları belediyenin ilgili birimlerine aktarıyor.  Belediye binasında süren eğitimlere önceki gün, Başkan Fatih Karabatı da katıldı.

Başkan Karabatı eğitim sonrası konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehrimizde hem vatandaşlarımıza hem de belediye çalışmalarımıza hız, tasarruf ve avantaj sağlayacak her türlü gelişim ve teknolojik uygulamayı sağlıyoruz. Göreve geldikten sonra bu tarz çalışma ve düzenlemelerimiz oldu. Bu sayede iş takibinin yanında hem koordinasyon hem de ciddi tasarruf sağlayan uygulamalarımızı hayata geçirdik. Bunlara bir yenisi D- İmar ile gerçekleşmiş olacak. Bugün bakıldığında, belediyede en yoğun kullanılan birimlerden biri İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz. Burada vatandaşlarımız çeşitli imar işlemleri için zaman zaman yoğunluk oluşturmakta. Hem vatandaşlarımıza hem de mesai arkadaşlarımızla bu iş yükünü azaltmak ve zamandan tasarruf ettirerek büyük bir kolaylık sağlayacağız. Bu sistem sayesinde imar durumu, ruhsat başvuruları, proje onay ve belge talepleri, ekspertiz ve harita gibi daha bir çok işlem online olarak yapılabilecek.” dedi.

Karacabey Belediyesi tarafından hayata geçirilecek D-İmar uygulamasına geçiş öncesi personel eğitimlerinin devam ettiği ve 2025 yılı Ocak ayında belediye web sitesi üzerinden e-Devlet şifreleriyle vatandaşların kullanımına açılacağı duyuruldu.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Güncel

CUMHURİYET COŞKUSU KARACABEY’İ SARDI

Karacabey’de Cumhuriyet’in 102. yılı kutlamaları Salı günü (dün) Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Kutlamaların ilk etkinliğinde Karacabey Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Karacabey Belediyesi çelenkleri anıta sunuldu.

Törene Karacabey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanlığı temsilcisi Hava Pilot Binbaşı Özgür Albayrak, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Cumhuriyet Başsavcısı Batuhan Kılınç, Baro Temsilcisi Gülşah Kocacıklı Ünen, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda Karacabeyli katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün (29 Ekim Çarşamba) çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Saat 10.00’da Kaymakam Cemalettin Yılmaz, Kaymakamlık makamında ilçe protokolünün tebriklerini kabul edecek. Ardından Atatürk Alanı’nda düzenlenecek resmi tören, Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu koordinasyonunda organize edilecek.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapacak. Program, öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, gösteriler ve performanslarla devam edecek. Tören, resmi geçit ile sona erecek.

Cumhuriyet coşkusunun ilçenin dört bir yanında hissedilmesi amacıyla gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Saat 18.00’de Atatürk Spor Salonu önünden başlayacak “Cumhuriyet Yürüyüşü”, Atatürk Anıtı’nda son bulacak. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılacak yüzlerce vatandaşın, 102. yıl coşkusunu hep birlikte paylaşması bekleniyor.

Günün akşamında ise kutlamalar, Karacabey Belediyesi’nin düzenlediği konserlerle devam edecek. Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleştirilecek etkinliklerde ilk olarak saat 19.23’te Naturel Orkestrası, müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak. Ardından saat 21.00’de ünlü rap sanatçısı Sefo, sevilen şarkılarıyla Karacabeylilerin Cumhuriyet coşkusuna ortak olacak.

Continue Reading

Güncel

CHP ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene ilçe örgütü yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı.

Çelenk sunumunun ardından kısa bir konuşma yapan CHP Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünü kutlayarak şunları söyledi:

“Değerli partililer, kıymetli dostlar

Cumhuriyetimizin 102. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Cumhuriyet; eşit yurttaşlık, hukukun üstünlüğü ve sandığa saygıdır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun şahsında, yerel yönetimlerin millet iradesini ve hizmet siyasetini selamlıyoruz. Seçilmiş olduğu hâlde tutuklu bulunan ya da görevden uzaklaştırılan belediye başkanlarına ve onları sandıkta seçen yurttaşlarımıza buradan selam gönderiyorum. Demokratik hukuk devletinde irade sandıkta tecelli eder; yargı bağımsız, süreçler şeffaf olmalıdır. Kayyum uygulamaları millet iradesine gölge düşürür; biz bu gölgeyi hukuk içinde kaldıracağız.

Bugün Cumhuriyetimizin karşısında; hayat pahalılığı ve adaletsiz vergi yükü, gençlerin umudunu tüketen işsizlik ve beyin göçü, liyakat yerine kayırmacılığın kurumu zayıflatan etkileri, afetlere ve depreme hazırlıkta gecikmeler, tarım ve üretimde maliyet baskıları ile çevre tahribatı gibi ağır sorunlar duruyor. Basın özgürlüğünün daraldığı, kurumlara ve adalete güvenin sarsıldığı her an, Cumhuriyet’in ruhu yara alır. Çözüm; israftan uzak, şeffaf ve denetlenebilir yönetim; bilime dayalı planlama; emeğin hakkını koruyan sosyal adalet ve her düzeyde hukuka bağlılıktır.

Cumhuriyet; gençlerin umudu, kadınların emeği, üreticinin alın teridir. Biz Karacabey’de bu değerleri büyütmek için çalışacağız.

Sözümüz net: Hak, hukuk, adalet.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet!”

Continue Reading

Güncel

KARABATI: “CUMHURİYET, MİLLETİMİZİN EN BÜYÜK ORTAK DEĞERİ”

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bağımsızlık mücadelesinin, Türk milletinin en büyük gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in ilanının 102. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Karabatı mesajında, Cumhuriyet’in Türk milletine kazandırdığı değerleri, birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirterek, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkmanın her yurttaşın en temel görevi olduğuna dikkat çekti.

Başkan Karabatı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli hemşehrilerim;

Bugün, Cumhuriyetimizin ilanının 102. yıl dönümünü büyük bir sevinç, coşku ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyet, bütün imkânsızlıklara rağmen tek vücut olup, eşsiz bir mücadele örneği sergileyen aziz milletimizin sarsılmaz iradesiyle, bağımsızlık uğruna hayatını ortaya koyarak elde ettiği büyük zaferin adıdır.

Cumhuriyet, milletimizin geleceğe umutla bakmasını sağlayan en güçlü teminattır. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ diyerek bizlere emanet ettiği bu değerlere sahip çıkmak, onları gelecek nesillere aktarmakla sorumluyuz.”

Cumhuriyetin, çağdaş Türkiye’nin temeli olduğuna dikkat çeken Karabatı, mesajının devamında şu görüşlere yer verdi: “Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kurulan Cumhuriyetimiz, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun en güçlü ifadesidir. 102 yıl önce yakılan bu meşale, bugün de aynı inanç, aynı kararlılık ve aynı azimle yanmaya devam ediyor. Bizlere düşen en önemli görev; gösterilen hedefler doğrultusunda, ülkemizi bilimde, sanatta, üretimde ve demokraside en ileri seviyelere taşımaktır.”

Başkan Karabatı, mesajının sonunda tüm Karacabeylilerin ve Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak şu ifadelerle sözlerini noktaladı: “Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Nice yüzyıllara, Cumhuriyetle, birlikle, umutla…”

Continue Reading

Trending