Connect with us

Bursa Bölge

“Her geçen sene bir önceki seneyi aratıyor”

S.S Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Karahasanoğlu, Olağan Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; “Tohumu, gübreyi, ilacı, mazotu ve birçok şeyi siz ortaklarımıza sağlarken kooperatif olarak çok zorlandık, öyle bir yıl yaşadık ki; firmalar her malzemenin fiyatına gün içinde zam yapar oldu, siz değerli çiftçilerimizin en az derecede etkilenmesi için çalıştık, her zaman siz değerli çiftçilerimize en iyi hizmeti vermeye gayret ettik.” dedi.

S.S Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu (Mali Kurul) geçtiğimiz Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Genel Kurul’da dikkat çeken bir konuşma yapan Kooperatif Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “Değerli çiftçi kardeşlerim devletten ve herhangi bir kuruluştan tek kuruş almadan tüm bölgelerimizde bir çok tesis yaptık. Bu sene çiftçinin değerinin anlaşıldığını düşünüyorum. Biz üretmezsek dünya aç kalır dedik, bu sene gördük, yaşadık. İnşallah çiftçiye hak ettiği değer verilir.” Dedi.

Susurluk’a bağlı Okçugöl Mağazası’nda gerçekleştirilen Olağan Mali Kurul’un başkanlığını Levent Karaalp üstlenirken, Mustafa Atıl Başkan Yardımcısı, Arif Özbek ile Özkan Gürkök de Katip Üye olarak görev aldı. Selim Sarucan ve Kudret Özden de oy toplayıcısı olduğu mali genel kurulda konuşma yapan .S Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “Her geçen sene bir önceki seneyi aratıyor” dedi.

pancar-1

Karahasanoğlu yaptığı konuşmada; “2021 Faaliyet yılında kısıtlı imkanlarımıza rağmen siz değerli ortaklarımıza toplam 411 milyon TL. tutarında kırkbeşbin ton kimyevi gübre, onaltıbin ton yem ve küspe, 2.700 ton mazot, 320 bin metre sulama borusu, 150 milyon metre damla sulama hortumu ve ihtiyaç duyduğunuz her türlü malzemeyi temin ederek uygun ödeme koşulları ile peşinatsız dağıttık.

Göreve geldiğimizden bu yana her sene kooperatifimize büyük değerler kattık.

Değerli çiftçi kardeşlerim devletten ve herhangi bir kuruluştan tek kuruş almadan tüm bölgelerimizde bir çok tesis yaptık.

Bugüne kadar birlik ve beraberlikle herkese yokluktan nerelere gelinebileceğini gösterdik.

Her şeyin fiyatının katlanarak zamlandığı bu zor ekonomik şartlarda 15 mağazamızla hizmetlerimizi arttırmaya gayret ettik, gayret edeceğiz.

Etkisini bu yıl daha fazla hissettiğimiz zorlu ekonomik koşullarda, koronavirüs salgını zamanında sizlere sürekli hizmet verdik.

Tohumu, gübreyi, ilacı, mazotu ve birçok şeyi sizlere sağlarken kooperatif olarak çok zorlandık, öyle bir yıl yaşadık ki; firmalar her malzemenin fiyatına gün içinde zam yapar oldu, siz değerli çiftçilerimizin en az derecede etkilenmesi için çalıştık, her zaman siz değerli çiftçi ortaklarımıza en iyi hizmeti vermeye gayret ettik.

Tüm tarımsal girdilere, gübreye, mazota, tohuma, hayvan yemine, işçiliğe, her şeye zam gelirken biz çiftçiler zamların altında ezildik. Tarımsal girdilere %300’ü aşan zamlar geldi fakat çiftçi ürettiğinin karşılığını alamadı, alamıyor. Çiftçi geçimini sağlayamıyor. Çiftçi her sene zorluklarla üretim yapıyor.  Her geçen sene bir önceki seneyi aratıyor.

pancar-3

Bu sene çiftçinin değerinin anlaşıldığını düşünüyorum. Biz üretmezsek dünya aç kalır dedik, bu sene gördük, yaşadık. Haberleri takip ediyoruz, tüm dünya Ukrayna’dan tahıl koridorunun açılmasını bekledi yani dünya Ukrayna’dan gelecek tahıla muhtaç kaldı. Türkiye’nin öncülüğünde sevkiyat sağlandı. Tahıl sıkıntısı bu sene için giderildi, peki gelecek yıllarda ne olacak? Bizim önceliğimiz Türkiye, bu yüzden biz çiftçiler olarak üretmeliyiz, üretmemiz için de kazanmamız gerekli. Gıda fiyatları artıyor ama biz yine kazamıyoruz, çünkü kazandığımız mazota, gübreye, ilaca gidiyor.

İnşallah çiftçiye hak ettiği değer verilir, sıkıntılar giderilir de inşallah çiftçi üzülmez.

Biz çiftçilere nakit para desteği yapılmasını değil, çiftçilerin ürünlerinden para kazanmasını istiyoruz, mazotun ve gübrenin fiyatlarının düşürülmesini, fiyatı aşırı yükselen gübrenin sübvanse edilmesini, çiftçiye ucuz mazot verilmesini istiyoruz. Hükümetimizden, milletvekillerimizden bu konuda destek bekliyoruz.

Ülkemiz bir tarım ülkesi, toprağında bereket var. Vatandaşlarımız başka ülkelerin ürünleriyle değil bizim ürünlerimizle doysun. Buğday, mısır, pirinç, hububat, etit halatı yapılmasın, biz üretiriz, biz bize yeteriz. Yeter ki üretebilelim, tarımsal girdi fiyatları tarlaları ekmeye engel olmasın.

Bugün buraya gelerek bize destek olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Sözlerime son verirken bizlere her konuda yardımlarıyla destek olan haklarımızın korunmasını sağlayan Pankobirlik Genel Müdürlüğü’ne, Kooperatifimizin tüm personeline teşekkür eder, 2022 yılının sağlık içinde bol ve bereketli bir yıl olarak geçmesini diler yönetim kurulu arkadaşlarım adına hepinizi saygıyla selamlarım.”  Şeklinde konuştu.

Pancar-11

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

YILDIZ’IN YENİ GÖREVİ BELLİ OLDU

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Karacabeyli bürokrat Mehmet Yıldız’ın yeni adresi netleşti.

Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden 29 Nisan 2026 itibarıyla ayrıldığını açıklamıştı. Söz konusu süreçte, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in görevden alınmasından önce belediye yönetim kadrosunda aktif rol üstlenen Yıldız, yerel yönetim tecrübesiyle dikkat çekmişti.

Edinilen bilgilere göre Mehmet Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde yeni görevine başladı.

Bursa’daki görev süresince belediyenin idari yapısında önemli sorumluluklar üstlenen Yıldız’ın, özellikle kurumsal iletişim ve koordinasyon alanlarında deneyim kazandığı biliniyor. Bu birikimini İstanbul’da sürdürecek olan Yıldız’ın, yeni görevinde de kamuoyu iletişimi ve kurumsal çalışmalar alanında aktif rol alması bekleniyor.

Karacabeyli bir ismin büyükşehirler arasında üst düzey bürokratik görevlerde yer almaya devam etmesi, ilçede de dikkatle takip edilen gelişmeler arasında yer aldı.

Continue Reading

Bursa Bölge

BÜYÜKŞEHİR’DEN AFETLERE HAZIR İKİ YENİ MOBİL ARAÇ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, olası afetlere hazırlık planı kapsamında Büyükşehir ekiplerince tasarlanan ve imalatı gerçekleştirilen ‘mobil ikram’ ve ‘mobil şarj istasyonu’ araçlarının yapım çalışmalarını inceledi.

Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından, olası afetler sonrası vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla projelendirilen ‘mobil ikram’ ve ‘mobil şarj istasyonu’ araçlarının imalatında son aşamaya gelindi. BUSKİ ve BURULAŞ iş birliğinde temmuz ayında başlayan imalat süreçlerinde tamamen Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ve personelinin teknik birikiminden yararlanıldı.

BUSKİ Genel Müdürlüğü atölyelerinde süren çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) personeliyle bir araya gelerek kolaylıklar diledi. Projenin aşamaları ve son durumu hakkında bilgi alan Başkan Vekili Biba, olası afetler sonrası vatandaşın ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılayacak çözümler ürettiklerini söyledi. Biba, kaynakların verimli kullanılması hedefiyle dönüşümü gerçekleştirilen araçların olası afetler sonrasında sunulan önemli hizmetler arasında yer alacağını vurguladı. Başkan Vekili Şahin Biba, “Sağlıklı ve koordineli yemek ikramından kesintisiz iletişim ve erişilebilirlik desteğine kadar birçok temel ihtiyaca hızlı şekilde cevap verecek bu araçları en kısa sürede hizmete hazır hale getireceğiz” diye konuştu.

Proje ile yüzde 80 oranında tasarruf sağlanacak

Ekonomik ömrünü tamamlayan BURULAŞ otobüslerinin yeniden kullanıma uygun hale getirilmesiyle hazırlanan iki araç, afetlerin ardından oluşabilecek temel ihtiyaçlara hızlı ve düzenli şekilde cevap verecek. Yürütülen projede yüzde 80 oranında tasarruf sağlanırken, araçların 17 Ağustos’ta tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Mobil ikram aracıyla sıcak yemek servis edilecek

Hazırlanan mobil ikram aracı, afet bölgelerinde vatandaşlara sıcak yemek ve içecek ulaştıracak. İç bölümü hijyenik panellerle kaplanan araçta soğuk zincirin korunması amacıyla buzdolapları bulunurken, kurulacak benmari sistemi sayesinde dışarıda hazırlanan sıcak yemekler kontrollü ve düzenli şekilde vatandaşlara servis edilecek.

Afet sonrasında iletişim ve erişilebilirlik desteklenecek

Mobil şarj istasyonu olarak tasarlanan ikinci araç ise afet sonrasında iletişimin kesintisiz sürdürülebilmesine katkı sağlayacak. Aynı anda 160 cep telefonunun güvenli şekilde şarj edilebildiği kilitli ve şifreli kutuların yer aldığı araçta, tablet ve fotoğraf makineleri için de özel şarj alanları bulunacak. Ayrıca afet sonrasında erişilebilirliği desteklemek amacıyla hazırlanan istasyonda iki engelli aracı da şarj edilebilecek. Araç üzerinde yer alan 2 kilovatlık güneş enerjisi sistemi, enerji ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak. İhtiyaç halinde devreye giren jeneratör sayesinde de sistem gece gündüz kesintisiz hizmet verecek. Araçta bulunan klima sistemi ve havalandırmalı şarj bölmeleri ise cihazların güvenli şekilde şarj edilmesini sağlayacak.

Continue Reading

Bursa Bölge

MATLI: “BTSO’DA ÜRETİMİN VE TİCARETİN ÖNÜNÜ BİRLİKTE AÇACAĞIZ.”

BTSO Başkan Adayı Özer Matlı; Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB, HOSAB, TOSAB, Kayapa OSB ve ÇASİAD’ı ziyaret ederek sanayicilerle bir araya geldi. Üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Matlı, “60 bin üyemizin ürettiği ve ticaretini yaptığı her değer Bursa için kıymetlidir. Her bölgenin ve sektörün ihtiyacına göre çalışan bir BTSO anlayışını birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Özer Matlı, Bursa’nın önemli üretim merkezlerini kapsayan yoğun bir ziyaret programı gerçekleştirdi. Organize sanayi bölgelerinin yöneticileri ve sanayicilerle buluşan Matlı, fabrikalardaki üretim süreçlerini yerinde inceleyerek işletmelerin sorunlarını, beklentilerini ve gelecek hedeflerini dinledi.

İlk durak Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB

Matlı’nın ilk durağı Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB oldu. OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Çağlar’ın bölgenin mevcut durumu, yatırımları ve ihtiyaçları hakkında yaptığı sunumun ardından yönetim kurulu üyeleri ve bölge sanayicileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Görüşmelerde bölgede yapılan işleri görünce etkilendiğini beyan eden Matlı “Gerçekten sizlere teşekkür ederim. İnanılmaz işler yapmışsınız. Bizim de buradaki sorunları çözmek boynumuzun borcudur.” dedi.

Program kapsamında Morkim, Teknotan, Bursa Jel, Ayaz Kauçuk, AFC Kimya ve Mursan’ın üretim tesislerini ziyaret eden Matlı, firma yöneticilerinden üretim süreçleri, yatırımlar ve sektörlerin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

HOSAB’da sanayicilerle buluştu

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde HOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun, yönetim kurulu üyeleri ve bölge sanayicileriyle buluşan Matlı; enerji, altyapı, nitelikli iş gücü, ihracat ve yeşil dönüşüm başlıklarında değerlendirmelerde bulundu.

BTSO Başkan Adayı Matlı “Hasanağa’daki sanayicimizden kent merkezindeki tüccarımıza kadar BTSO’nun 60 bin üyesinin tamamının önünü açan; enerji, altyapı, nitelikli iş gücü, ihracat ve yeşil dönüşüm ihtiyaçlarına çözüm üreten bir BTSO anlayışını birlikte hayata geçireceğiz.” tespitinin akabinde firma ziyaretlerinde bulundu.

Matlı, HOSAB’daki Sazcılar Otomotiv ve Kırımcı Metal’in üretim tesislerini de ziyaret ederek, otomotiv, raylı sistemler, makine ve tarım ekipmanlarına yönelik kompozit üretimi ile sac işleme ve metal ürünler alanındaki çalışmaları yerinde inceledi.

TOSAB’da yeşil dönüşüm gündemi

TOSAB Bölge Müdürlüğü’nde Elyaf Tekstil Kurucu Ortağı ve TOSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Bilge’yi ziyaret eden Matlı; tekstil boyama ve terbiye sektörünün su ve enerji verimliliği, ileri arıtma, yeşil dönüşüm ve yüksek katma değerli üretim ihtiyaçlarını değerlendirdi.

Tekstil sektöründeki dönüşümün sanayicinin önünde yeni bir yük hâline gelmemesi gerektiğini belirten Matlı, doğru destek ve projelerle bu sürecin Bursa tekstili için önemli bir rekabet avantajına dönüştürülebileceğini ifade etti.

Kayapa ve Çalı’daki sanayicileri dinledi

Kayapa Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde Yönetim Kurulu Üyesi Salim Balcı, Müteşebbis Heyet üyeleri Ali Karen ve Osman Güler ile bölge sanayicileriyle bir araya gelen Matlı; altyapı, ulaşım, enerji, nitelikli iş gücü ve yeni pazarlara erişim konularındaki beklentileri dinledi.

Programın devamında Çalı Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Zafer Milli ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Matlı, sorunlarını dinledi, Çalı ve çevresindeki işletmelerin üretim ve istihdam kapasitesinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu. Matlı ayrıca ARPRES Döküm’ü ziyaret ederek firma sahibi Zülfü Acar’dan üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“60 Bin üyemizin tamamı bu gücün parçasıdır”

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Özer Matlı, şu ifadeleri kullandı:

“BTSO’nun 60 bin üyesinin ürettiği, ticaretini yaptığı ve istihdama dönüştürdüğü her değer Bursa için son derece kıymetlidir. Bursa ancak sanayinin ve her çeşit ticaretin önünü açtığı, üretimini daha yüksek katma değerle buluşturduğu ölçüde güçlenebilir.

Her bölgenin ve sektörün ihtiyacı farklı. Bu nedenle üyelerimizi sahada dinleyen, sorunları yerinde tespit eden ve ihtiyaçlara göre somut çözümler geliştiren bir BTSO anlayışına ihtiyacımız var. Hedefimiz; üreticiden tüccara, küçük işletmeden sanayiciye kadar 60 bin üyemizin tamamının rekabet gücünü artırmak, finansmana, nitelikli iş gücüne, teknolojiye ve yeni pazarlara erişimini kolaylaştırmaktır. Bursa’nın üretim ve ticaret gücünü, birlikte düşünerek ve birlikte çalışarak daha ileriye taşıyacağız. Sırça köşkler üretmeden, göreve geldikten sonra meclis üyelerinin ve üyelerin doğrudan temas kurabileceği bir başkanlığı getireceğiz.”

Continue Reading

Trending